Serie A (28): Fiorentina 0-5 JUVENTUS
- @Maras@
- Juventino
Giaccha akurat uważam za jednego z bardzi eprzydatnych piłkarzy w tym monencie, więc nie wiem co od niego chcesz. Reszta jest do odstrzału.mambooocha pisze:jak nie zagra w sobotę żaden Bonucci, Giaccherini, Estigarribia czy inny Borriello to widzę na horyzoncie trzy punkty :-D
ale może być ciężko bo Giak i Esti przecież biegają, a Borrielo walczy więc mogą dostać od coacha swoją szansę
Jeśli zagramy z podobnym zaangażowaniem i determinacja jak w ostatnim meczu (tylko z lepszą skutecznością), to powinno byc dobrze

- pumex
- Juventino
Giaccherini ma ten sam problem co Vucinic. Na pierwszy rzut oka robi wiatr, miesza, walczy, drybluje, ale... No właśnie, nic z tego nie wynika. Finał jest taki, że Emmanuele albo spieprzy setkę, albo podejmie złą decyzję, albo źle wykona ostatnie podanie. Efektem tego w SerieA jest 1 gol i 0 asyst. Tak więc czy Giacch jest przydatny? Na pewno bardziej niż Estigarribia czy Borriello, ale to o wiele, wiele, wiele za mało. Między innymi dlatego jest jak jest@Maras@ pisze:Giaccha akurat uważam za jednego z bardzi eprzydatnych piłkarzy w tym monencie, więc nie wiem co od niego chcesz

- mambooocha
- Juventino
co do Giaccheriniego mam w 100% identyczne zdanie. Wiatr, to mogą sobie w środku pomocy robić w np. Cesenie, gdzie jedyną szansą na jakieś punkty jest właśnie taka gra na hurra. Jeśli zostanie wykupiony (nawet za te kilka milionów euro) to będzie to niezrozumiała decyzja Miernego/Conte. A potem nam zabraknie 5 mln, żeby domknąć transfer jakiegos naprawde dobrego grajkapumex pisze:Giaccherini ma ten sam problem co Vucinic. Na pierwszy rzut oka robi wiatr, miesza, walczy, drybluje, ale... No właśnie, nic z tego nie wynika. Finał jest taki, że Emmanuele albo spieprzy setkę, albo podejmie złą decyzję, albo źle wykona ostatnie podanie. Efektem tego w SerieA jest 1 gol i 0 asyst. Tak więc czy Giacch jest przydatny? Na pewno bardziej niż Estigarribia czy Borriello, ale to o wiele, wiele, wiele za mało. Między innymi dlatego jest jak jest@Maras@ pisze:Giaccha akurat uważam za jednego z bardzi eprzydatnych piłkarzy w tym monencie, więc nie wiem co od niego chcesz
tak jak przy Giaku sie zgadzam calkowicie, tak mam inne zdanie co do Vucinica. Jakby Mirko miał z kim pograć w ataku (a w wielu meczach musiał samemu coś kombinować) lub grałby na środku ataku tak jak w meczu z Milanem (przy odrobinie szczęścia ukąsiłby wówczas trzykrotnie) to dzisiaj miałby kilkanaście bramek na koncie. W meczu z Genoą było widać jak na dłoni, że jeśli Mirko ma odpowiednie wsparcie to jest w stanie grać na poziomie bardzo wysokim, dla innych naszych napastników/piłkarzy ofensywnych nieosiągalnym.
fino alla fine FORZA JUVENTUS!
- Kamil_on
- Juventino
A według mnie Giaccherini jest jak najbardziej do wykupienia (za przyzwoitą gotówkę). Może zagrać na środku, na skrzydłach - idealna zapchajdziura na przyszły sezon. Tacy zawodnicy też są potrzebni.mambooocha pisze:
co do Giaccheriniego mam w 100% identyczne zdanie. Wiatr, to mogą sobie w środku pomocy robić w np. Cesenie, gdzie jedyną szansą na jakieś punkty jest właśnie taka gra na hurra. Jeśli zostanie wykupiony (nawet za te kilka milionów euro) to będzie to niezrozumiała decyzja Miernego/Conte. A potem nam zabraknie 5 mln, żeby domknąć transfer jakiegos naprawde dobrego grajka![]()
Co do meczu - gorzej niż 1 pkt chyba być nie może. Tak jak wiele osób już stwierdziło - zagrać tak jak w ostatnim meczu i wbić piłkę do siatki Fiorentiny. Jeżeli Jovetić nie zagra, to w ataku Viola nie powinna nas niczym zaskoczyć (od tego jest Bonucci).
"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
- Łukasz
- Juventino
Nie miałby. Technikę ma świetną, ale skuteczność tragiczną.mambooocha pisze:Jakby Mirko [...] grałby na środku ataku tak jak w meczu z Milanem (przy odrobinie szczęścia ukąsiłby wówczas trzykrotnie) to dzisiaj miałby kilkanaście bramek na koncie.
- pumex
- Juventino
Ogólnie, to Giacch'a chyba nie musimy teraz wykupować bo o ile dobrze pamiętam jesteśmy właścicielem połowy jego karty a sprawę współwłasności trzeba rozwiązać w 2013r. Tak czy inaczej zgadzam się, że Giaccherini'ego można by w przyszłości wykupić kompletnie za niewielkie pieniądze. Tylko to zawodnik, który, tak jak napisałeś, nadaje się do pełnienia roli zapchajdziury. Jeśli chcemy w przyszłym sezonie wygrać coś sensownego, to tacy piłkarze jak Giacch w żadnym wypadku nie mogą być alternatywą przy wyborze składu, a jedynie zabezpieczeniem na wypadek plagi kontuzji i tylko wtedy powinni mieć szansę na jakikolwiek występ.Kamil_on pisze:A według mnie Giaccherini jest jak najbardziej do wykupienia (za przyzwoitą gotówkę). Może zagrać na środku, na skrzydłach - idealna zapchajdziura na przyszły sezon. Tacy zawodnicy też są potrzebni
Eee tam. Może można by jakoś przepchnąć teorię, że gdyby Mirko miał u boku Messiego i spółkę to jego akcje byłby bardziej udane. Jednak to takie głupie gdybanie, jest mnóstwo zawodników, którzy grają w dużo słabszych klubach a mimo tego ciągną drużynę.mambooocha pisze:mam inne zdanie co do Vucinica. Jakby Mirko miał z kim pograć w ataku...
Mirko w wielu meczach był wyróżniającą się postacią, jednak większość z tych spotkań i tak zremisowaliśmy i zrywy Vucinicia w niczym nam nie pomagały. Jaki jest problem Mirko? Jest efektowny, ale nieefektywny i tutaj chyba nie ma miejsca do polemiki.
Odnośnie meczu: oprócz newsa na JP, jakoby w pierwszej '11' miałby znowu kaleczyć Borriello, pojawiają się donosy, że w wyjściowym ma się pojawić Bonucci na środku obok Caceresa, a Chiellini ma grać na lewej. Czegoś takiego bym nie ogarną

- jaqb
- Juventino
w ogóle to interesujące jest to forsowanie przez conte boriello, skoro co rusz pojawiają się informacje, że i tak nie mamy zamiaru go wykupić, to może oznaczać, że:
- quag jest na wylocie (ciekawe, czy w ogóle damy radę go sprzedać, bo pewnie najbardziej realną opcją może być jakiś średniak serie a, na co z kolei może nie zgodzić się sam zawodnik)
- conte upiera się na napastnika, dla którego naturalna jest gra tyłem do bramki, tę charakterystykę przedkłada nawet nad jakość, w każdym razie jest to jakaś wskazówka co do letnich transferów
co do meczu to przewiduję, że z każdą kolejną minuta będę coraz bardziej sfrustrowany, jak dzieje się od kilku spotkań
- quag jest na wylocie (ciekawe, czy w ogóle damy radę go sprzedać, bo pewnie najbardziej realną opcją może być jakiś średniak serie a, na co z kolei może nie zgodzić się sam zawodnik)
- conte upiera się na napastnika, dla którego naturalna jest gra tyłem do bramki, tę charakterystykę przedkłada nawet nad jakość, w każdym razie jest to jakaś wskazówka co do letnich transferów
co do meczu to przewiduję, że z każdą kolejną minuta będę coraz bardziej sfrustrowany, jak dzieje się od kilku spotkań
- Cabrini_idol
- Juventino
ile razy to już my nie ,,ogarniali'' w tym sezonie ... trzeba wierzyć, tylko to bardziej przypomina moją wiarę w Boga, która jest znikomapumex pisze:
Odnośnie meczu: oprócz newsa na JP, jakoby w pierwszej '11' miałby znowu kaleczyć Borriello, pojawiają się donosy, że w wyjściowym ma się pojawić Bonucci na środku obok Caceresa, a Chiellini ma grać na lewej. Czegoś takiego bym nie ogarną

Jak wybiegnie Marco ,,uberstrzał'' od 1 minuty, to naprawdę zacznę trząść portami przed letnim mercato.

- zahor
- Juventino
Mi się dzisiaj śniło że przegraliśmy 1:3 po dwóch koszmarnych błędach w obronie. Na pocieszenie mogę dodać że nigdy się nie zdarzyło żeby mecz przebiegł dokładnie tak, jak mi się przyśniło :-D
Druga sprawa to taka, że średniak z Serie A raczej nie zapłaci za niego 10 milionów, a zatem na wykupieniu Quagliarelli przejedziemy się finansowo, nie pierwszy i nie ostatni raz. Jakbym miał chwilę czasu to bym odkopał te posty na temat "Matri i Quagliarella za 25 baniek to super interes, każdy z nich jest gwarancją co najmniej 20 goli na sezon".jaqb pisze:to może oznaczać, że:
Odrobinie szczęścia? Raczej największym farcie w historii piłki nożnej, bo trzy gole to ten zawodnik zdobył przez całą rundę jesienną. Vucinić nie nadaje się absolutnie na środkowego napastnika, bo brakuje mu ciągu na bramkę, instynktu strzeleckiego, zmysłu takiego lisa pola karnego. W meczu z Milanem największe zagrożenie próbował stworzyć ... strzałami zza pola karnego, natomiast w polu karnym był bezradny.mambooocha pisze:grałby na środku ataku tak jak w meczu z Milanem (przy odrobinie szczęścia ukąsiłby wówczas trzykrotnie) to dzisiaj miałby kilkanaście bramek na koncie.
- Virgil
- Juventino
Nie wiadomo jak będzie, ostatni mecz był niezły w naszym wykonaniu. Ale brakuje skuteczności.
I nadal jestem niezadowolony z Vucinica, nie oczekiwałem od niego worka bramek ani nic takiego. Ostatnio zagrał dobrze, ale nadal w żadnym meczu (no może jeden mu się zdarzył ) nie potrafił zrobić tej bramkowej akcji decydującej akcji. Fajnie rozgrywa z tyłu i owszem jest ważną postacią, ale nie robi tego po co został sprowadzony i chyba większość od niego oczekuje.
Mama nadzieję że nie zobaczymy Bonucciego i Boriello, Giac jest ok, ale chyba usiądzie na ławce. Jednak mam nadzieję na 4-3-3, zdecydowanie gramy najlepiej w tej formacji.
Trzymam kciuki za powrót Caceresa. W ostatnich dwóch meczach, zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażanie, tym bardziej że nie miał nikogo obok siebie i wręcz on musiał pilnować Vidala czy Bonucciego niż ktoś jego.
I nadal jestem niezadowolony z Vucinica, nie oczekiwałem od niego worka bramek ani nic takiego. Ostatnio zagrał dobrze, ale nadal w żadnym meczu (no może jeden mu się zdarzył ) nie potrafił zrobić tej bramkowej akcji decydującej akcji. Fajnie rozgrywa z tyłu i owszem jest ważną postacią, ale nie robi tego po co został sprowadzony i chyba większość od niego oczekuje.
Mama nadzieję że nie zobaczymy Bonucciego i Boriello, Giac jest ok, ale chyba usiądzie na ławce. Jednak mam nadzieję na 4-3-3, zdecydowanie gramy najlepiej w tej formacji.
Trzymam kciuki za powrót Caceresa. W ostatnich dwóch meczach, zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażanie, tym bardziej że nie miał nikogo obok siebie i wręcz on musiał pilnować Vidala czy Bonucciego niż ktoś jego.
- Mate.G
- Juventino
Na pewno tak nie wyjdziemy.
Pepe x Vucinic
x = Matri 33%, Boriello 33% Del Piero 33% 1 % Quaq
Pepe x Vucinic
- goly
- Juventino
Del Piero na szpicy 0%. Tylko Matri albo Boriello. Fabio umarł w butach i szans już raczej nie dostanie.Mate.G pisze:Na pewno tak nie wyjdziemy.
Pepe x Vucinic
Mam nadzieje, że wygramy.
"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
1. W obronie zagra Caceres i Bonucci.
2. Sztab medyczny nie chce ryzykować z Chiellinim i zagra on pewnie dopiero w środę z Milanem.
3. Atak? Pepe-Matri-Vucinić. Reszta składu jak zawsze.
4. Barzagli powinien wrócić na Inter.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=86406
EDIT:
Pewne jest, ze od dziś trenuje normalnie i że dostanie powołanie. Zobaczymy.
EDIT2:
W twoim newsie piszą też, ze Chiellini może wrócić na lewą obronę, bo Conte strasznie polubił Caceresa na środku. :shock: A myślałem, ze wczesniejsze doniesienia to bajki jakieś.
2. Sztab medyczny nie chce ryzykować z Chiellinim i zagra on pewnie dopiero w środę z Milanem.
EDIT:
W twoim newsie piszą, że decyzja zostanie podjęta po jutrzejszym treningu.Brutalo pisze:http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... l+recupero
Nie wiem, czy dobrze google translate mi to tłumaczy, ale Chiellini ma być chyba jednak dostępny na Violę.
Pewne jest, ze od dziś trenuje normalnie i że dostanie powołanie. Zobaczymy.
EDIT2:
W twoim newsie piszą też, ze Chiellini może wrócić na lewą obronę, bo Conte strasznie polubił Caceresa na środku. :shock: A myślałem, ze wczesniejsze doniesienia to bajki jakieś.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2012, 22:46 przez alina, łącznie zmieniany 2 razy.
- Brutalo
- Juventino
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... l+recuperoalina pisze:1. W obronie zagra Caceres i Bonucci.
Nie wiem, czy dobrze google translate mi to tłumaczy, ale Chiellini ma być chyba jednak dostępny na Violę. 100 razy bardziej wolę go od Bonusa (do pary z Caceresem)... Ok, wiem, i tak Conte wystawi Leonardo

Jeżeli w tym meczu nie wygramy, zacznę wątpić w LM. Jeżeli wygramy, a milan straci punkty ( 8) ), znowu zrobi się ciekawie. Fiorentina, Milan, inter, Napoli. Finał coppa italia i 7 punktów biorę z zamkniętymi oczami.