Serie A (25): Milan 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Tharp

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 15:18

Glownie licze na Quagliarelle, a dokladniej mowiac na to ze Eta-Beta znowu obieca zafundowanie kolacji calej druzyny w wypadku wygranej. Conte ich wypusci bez obiadu/sniadania na boicho, i doslowny glod gry zalatwi sprawe.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 15:42

Jeden z najważniejszych spotkań w tym sezonie jak nie najważniejszy. Od początku chce widzieć FQ :pray: i oczywiście Giaca. Wiadomo już co z Ibrą? Przyjęli to odwołanie?
Obyśmy po tym meczu nadal zostali jako jednyi niepokonani w Europie!
:smile:
Stawiam: 1-2
FORZA JUVE!!

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 16:05

Wojtek pisze:Wiadomo już co z Ibrą? Przyjęli to odwołanie?
Na stronie Milanu był news, że informacja odnośnie Ibrahimovicia będzie podana w przeddzień meczu.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 16:30

Negri pisze:
Ouh_yeah pisze:Ibra przeciwko nam chyba nigdy dobrego meczu nie zagrał więc jego nieobecność chyba aż tak dużo Nam nie daje.
Ibra to taki piłkarz, że w każdej chwili może się odblokować. A wtedy możemy się nie pozbierać, jak Arsenal.
Swoją drogą, chyba rzeczywiście nie zagrał dobrego meczu przeciw Juve. Chiellini jednak ma metodę na krycie Cygana.
Giorgio ma to do siebie, że formą dostosowuje się do przeciwnika. Babole zdarzają mu się tylko i wyłącznie w meczach z Cesenami i Caligariami. A kiedy wychodzi naprzeciwko takiego piłkarza jak Zlatek, to wciąga nosem nawet Profesora B.

Z tego co pamiętam, to odwołanie ma być rozpatrywane w czwartek.
Co na moje oko jest dziwne. No ale cóż, zdążyliśmy się już przyzwyczaić, że skoro media we Włoszech należą do Milanu, to i związki piłki są pod presją, żeby "gwizdać" pod nich.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 16:53

Jak odwieszą Zlatana to będzie niezły przekręt bo w zeszłym sezonie akurat przed meczem z Milanem zawiesili Nam Krasicia, który był wtedy kluczowym zawodnikiem.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 17:21

Ouh_yeah pisze:Jak odwieszą Zlatana to będzie niezły przekręt bo w zeszłym sezonie akurat przed meczem z Milanem zawiesili Nam Krasicia, który był wtedy kluczowym zawodnikiem.
Przekręt? Śmiesznie by było, bo z tego co pamiętam w 04/05, w decydującym meczu sezonu nie zagrał Ibrahimović, był to 3 mecz zawieszenia :P I też "przypadkiem" pod presją mediów Berlusconiego :P
Ale nie ma się co martwić- Milan do tej pory dwa razy odstawił taki numer i dwa razy się na tym przejechał :C

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 17:22

Niby nikt głośno o takich 'przekrętach' nie mówi, ale jak Szweda realnie odwieszą, to zaczne sie zastanawiać o co to w tym wszystkim chodzi :think: :smile:
Jak na moje oko, obojętnie czy 3-5-2 czy 4-3-3 w obu tych ustawieniach powinno nam sie grać dobrze. Jeżeli zagramy dwójką z przodu to licze, że bedzie to para Boriello/Matri-Quagliarella, bo uważam, że Fabio lepiej sprawdzi sie jeżeli typowy Striker będzie jeszcze przed nim, a nie on sam nim będzie. Dlatego pary Vucnić-Quag nie chce.
Pewnikiem musi wrocić Lichy na prawą strone, do tego gdzieś upchnąć trzeba Giaccheriniego, bo on zawsze troche ciagnie gre do przodu :smile: Wystawiłbym go nawet koszem Marchisio.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 17:30

Dante93 pisze:Pewnikiem musi wrocić Lichy na prawą strone, do tego gdzieś upchnąć trzeba Giaccheriniego, bo on zawsze troche ciagnie gre do przodu :smile: Wystawiłbym go nawet koszem Marchisio.
No właśnie też bym poważnie się nad tym zastanowił. Ostatnio Markiz nie grzeszy formą, a Giacch grał na prawdę fajnie w meczu z Milanem. Środek jak najbardziej mógłby wyglądać: Giacch - Pirlo - Vidal...
Myślę, że prawie na pewno zagramy 3-5-2... z Lichym na prawej i chyba De Ceglie na lewej... W ataku najpewniej Quag ale nie wiadomo z kim...

ObrazekObrazekObrazek
nocek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 17:53

Po ostatnim rozgromieniu Arsenalu przez Milan wiem, że Juve zdobędzie jakże cenne dla nas 3 punkty. Jestem za Juve od kilku dobrych lat i wiem że ten sezon jest sezonem odrodzenia!

FORZA JUVE

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 19:28

@Maras@ pisze:
Dante93 pisze:Pewnikiem musi wrocić Lichy na prawą strone, do tego gdzieś upchnąć trzeba Giaccheriniego, bo on zawsze troche ciagnie gre do przodu :smile: Wystawiłbym go nawet koszem Marchisio.
No właśnie też bym poważnie się nad tym zastanowił. Ostatnio Markiz nie grzeszy formą, a Giacch grał na prawdę fajnie w meczu z Milanem. Środek jak najbardziej mógłby wyglądać: Giacch - Pirlo - Vidal...
Myślę, że prawie na pewno zagramy 3-5-2... z Lichym na prawej i chyba De Ceglie na lewej... W ataku najpewniej Quag ale nie wiadomo z kim...
Akurat Marchisio gra najlepiej z mocnymi rywalami i często strzelał w nich bramki, więc osobiście mimo ostatniego spadku formy byłbym daleko od pomysłu odsunięcia go od pierwszej jedenastki, a może spotkanie z Milanem okażę się tym dzięki któremu chłop znowu się ogarnie

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 19:41

@Maras@ pisze: chyba De Ceglie na lewej

Innej opcji nie jestem sobie w stanie wyobrazić. Martina wystawiajmy w pierwszym na jakieś ogórki, żeby zgrał sie z reszta i złapał rytmu meczowego. W obecnej chwili DC to najlepszy wybór na LO.
Moonk pisze:może
Kluczowe słówko niestety. Markiz ostatnio nie oszałamia formą, Giaccherini gra przynajmniej dobrze. Naturalnym się więc wydaje, że to ten drugi rozpocznie ten mecz w pierwszej '11'.
Ogólnie jestem dziwnie spokojny o wynik, oczywiście celem jest zwycięstwo, ale i remis jakoś mi humoru nie popsuje :)

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 19:44

Jeszcze tylko 4 dni :)!!!
Nie mogę się doczekać. :angry: Dziś cały dzień myślałem o tym meczu.
Wyjdziemy 3-5-2 na bank. Ja jestem tego pewien.

Buffon
Barzagli Bonucci Chiellini
Lichtsteiner Vidal Pirlo Marchisio Giaccherini
Vucinic Fabio.Q :ok:
Takim ustawieniem za pewne wyjdziemy tak na 95% zastanawia mnie tylko kogo Conte wybierze do ataku. Ale z drugiej strony Fabio.Q ostatnio walczył,strzelił gola poza tym nasz trener go lubi mówiąc, że już nie długo wejdzie do podstawowej 11. A więc chyba nadszedł ten czas.
Poza tym ławka Matriemu nie zaszkodzi.
Wiadomo może ile będzie naszych na stadionie ?

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 20:02

Moonk pisze:
Dante93 pisze:
@Maras@ pisze: chyba De Ceglie na lewej

Innej opcji nie jestem sobie w stanie wyobrazić. Martina wystawiajmy w pierwszym na jakieś ogórki, żeby zgrał sie z reszta i złapał rytmu meczowego. W obecnej chwili DC to najlepszy wybór na LO.
Moonk pisze:może
Kluczowe słówko niestety. Markiz ostatnio nie oszałamia formą, Giaccherini gra przynajmniej dobrze. Naturalnym się więc wydaje, że to ten drugi rozpocznie ten mecz w pierwszej '11'.
Ogólnie jestem dziwnie spokojny o wynik, oczywiście celem jest zwycięstwo, ale i remis jakoś mi humoru nie popsuje :)
Gra jednego nie wyklucza drugiego, myślę że dla obu zawodników Conte znajdzie w sobotę miejsce z pożytkiem dla drużyny :wink:
EDIT:
kosciu88 pisze:Jesli zagraja obaj to tylko w 433. Jesli Conte wyjdzie 352 to raczej Giaccherini usiadzie na lawce, bo watpie zeby usiadl ktos z trojki Vidal/Marchisio/Pirlo a w 352 na skrzydle jakos Giaccheriniego nie widze.
Może i ty tego nie widzisz, ale chyba nie muszę przypominać ile razy Conte zaskakiwał swoimi wyborami, tak naprawdę nigdy nie wiadomo co się "urodzi" w głowię naszego trenera.
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2012, 22:19 przez Moonk, łącznie zmieniany 1 raz.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 20:11

Jesli zagraja obaj to tylko w 433. Jesli Conte wyjdzie 352 to raczej Giaccherini usiadzie na lawce, bo watpie zeby usiadl ktos z trojki Vidal/Marchisio/Pirlo a w 352 na skrzydle jakos Giaccheriniego nie widze.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Bubu1899

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 01:42

Jak "odwieszą" Ibre to bedzie "skandal" ale ze Aronica nie został w zaden sposób ukarany to jest ok? :lol:
Resztki obiektywizmu by sie przydały...

Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!
Obrazek
Zablokowany