Coppa Italia (1/2): Milan 1-2 JUVENTUS
- Corcky
- Juventino
Świetny mecz się szykuje. Jakku1 pisze, że trzeba odpuscić ten mecz. Z Romą zagraliśmy bez oszczędzania się, co znaczy, że Conte Pucharu nie odpuści. Nie odpusci go tez kapitan drużyny, który w tych rozgrywkach dostaje szanse gry od początku. Wiec tym bardziej nie odpuszczą go pozostali zawodnicy. Tak się mi wydaje
EDIT:
4-3-1-2 proponujesz.. Tylko czy Conte grał w tym sezonie choć jeden mecz takim ustawieniem? Conte grał albo 4-3-3, albo 3-5-2(nie licząc Parmy). W obu tych ustawieniach jest góra dwóch piłkarzy wyłączonych z z zadań defensywnych (choć i tak niezupełnie). A tu z tak głęboko grającym Del Piero mogłoby być ich więcej. Dość powiedzieć, że DP chyba ani razu tak nie był ustawiony przez Conte. A na pewno nie od początku meczu. Więc według mnie 4-3-1-2 nierealne.
Alex za Pepe - I gdzie byś go upchał z Mirko i Matrim na boisku? Żaden z nich na prawe skrzydło się nie nadaje.stahoo pisze: Chciałbym Alexa w pierwszym składzie. Wtedy może pokaże, że warto na niego postawić w lidze, zamiast Pepe, lub utwierdzi mnie w przekonaniu, że niestety to już nie to co kiedyś (4 lata temu, o Alexie z przed dekady nie wspominam).
EDIT:
4-3-1-2 proponujesz.. Tylko czy Conte grał w tym sezonie choć jeden mecz takim ustawieniem? Conte grał albo 4-3-3, albo 3-5-2(nie licząc Parmy). W obu tych ustawieniach jest góra dwóch piłkarzy wyłączonych z z zadań defensywnych (choć i tak niezupełnie). A tu z tak głęboko grającym Del Piero mogłoby być ich więcej. Dość powiedzieć, że DP chyba ani razu tak nie był ustawiony przez Conte. A na pewno nie od początku meczu. Więc według mnie 4-3-1-2 nierealne.
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2012, 17:40 przez Corcky, łącznie zmieniany 1 raz.

Alessandro Del Piero ole!
- zahor
- Juventino
Nie to żebym żebym wierzył w jakieś przesądy i prawidłowości typu "skoro 70 lat temu klub X coś tam, to teraz coś tam", ale faktem jest że Milan nigdy nie wygrał w jednym sezonie scudetto i Coppa Italia. A zatem nie wiem czy ewentualna porażka powinna tak bardzo boleć, a ewentualne zwycięstwo cieszyć, biorąc pod uwagę kształt tabeli ligowej :lol:
Bardzo, bardzo ofensywnie, nawet pomijając, ze gramy z Milanem na wyjeździe. 3 klasycznych napastników + skrzydłowy i brak najlepszego defensywnie piłkarza w środku pomocy?pablo1503 pisze:Niegłupi pomysł.stahoo pisze:Corcky
4-3-1-2
Vucinić - Quagliarella
Del Piero
Giaccherini - Pirlo - Marrone/Marchisio
Caceres - Chiellini - Barzagli - Lichtstainer
BTW, wstawcie gdzieś Bonucciego, bo pewnie sobie zagra.
- jakku1
- Juventino
To ja juz nie rozumiem. Ibra moze z Nami grac w tym meczu CI, czy nie? Zawsze bylem swiecie przekonany, ze kara czerwonej kartki dotyzy wszystkich spotkan Lega Calcio? Ktos moze to wyjasnic juz bez watpliwosci?
Skoro wszyscy podaja swoje sklady, to ja tez tak zrobie, a co ; )
Storari - Barzagli, Bonucci, De Ceglie - Caceres, Estigarribia - Pirlo, Marrone, Padoin - Del Piero, Boriello
Oczywiscie, ustawienie moze byc inne, ale mniej wiecej jestem przekonany, ze zagra taka wlasnie 11.
Skoro wszyscy podaja swoje sklady, to ja tez tak zrobie, a co ; )
Storari - Barzagli, Bonucci, De Ceglie - Caceres, Estigarribia - Pirlo, Marrone, Padoin - Del Piero, Boriello
Oczywiscie, ustawienie moze byc inne, ale mniej wiecej jestem przekonany, ze zagra taka wlasnie 11.
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2012, 18:38 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
musiałes ? w poniedziałek ?alina pisze:BTW, wstawcie gdzieś Bonucciego, bo pewnie sobie zagra.
ja tutaj nie będę się dużo pocił , mam nadzieję na zobaczenie paru zawodników którzy są regularnie olewani w Lidze przez Antonio.
Pewnie skończy się dobrym rezultatem i dalej ciągniecie do końca sezonu wypalonych graczy.
Dobra, nie chcę przegrać

- Piotr Juvefan
- Juventino
jakku1 pisze:To ja juz nie rozumiem. Ibra moze z Nami grac w tym meczu CI, czy nie? Zawsze bylem swiecie przekonany, ze kara czerwonej kartki dotyzy wszystkich spotkan Lega Calcio? Ktos moze to wyjasnic juz bez watpliwosci?
Ibra w Pucharze zagra,tylko w lidze może nie zagrać z Juve bo dostał zawieszenie na 3 kolejki,ale Milan się pewnie odwoła i mu to ukrócą,także chyba zagra

- Giovani
- Juventino
Mam nadzieję zobaczyć w środę Cecaresa. Tak w ogóle... jak tak dalej pójdzie - De Ceglie zachowa taką formę, to Bonucci będzie oglądał mecze z trybun. Liczę na zwycięstwo, niech wreszcie Juventus, po tylu latach zdobędzie jakieś bardziej znaczące trofeum niż puchar Berlusconiego.
- Prusor
- Juventino
Dokładnie. Nie miałbym nic przeciwko jakbyśmy odpuścili Puchar Włoch ale pod warunkiem że gralibyśmy w LM, brakowałoby paru / kilka wygranych pucharu do gwiazdki. W obecnej sytuacji gdy prowadzimy w lidze. Dobrze nam idzie. Mamy zaplecze, zawodnicy zdrowi, niektórzy cholernie głodni gry. Błędem było by nie wspomnieć o Del Piero który jest w formie. Na pewno coś by zdziałał. A co najważniejsze jak napisał kolega "..od SREBRNEJ GWIAZDKI dzielą nas TYLKO TRZY mecze ! łał !Smok-u pisze:Wy tak serio z tym odpuszczanie? Gdzie się podział wasz gen zwycięzców? Milan jest teraz słaby jak nigdy, w dodatku mają fajny terminarz i pewnie nie zagra Ibra, trzeba to wykorzystać, od srebrnej gwiazdki dzielą nas tylko trzy mecze...!
No Del Piero No Party Noo !..
- pan Zambrotta
- Juventino
madmo, nie chcę ciągnąć w nieskończoność dyskusji o Elii, bo nadchodzi w sumie już mecz z Milanem, a dyskusja powoli schodzi z głównego tematu, więc tym razem Ci daruję :lol:
.
Wartość piłkarza a jego cena to temat na wróżenie z fusów, bardziej od ceny EE obchodzi mnie jego gra.
Holender zasługuje na kilka szans gry, bo Esti gra cieniutko, Pepe kontuzja, a Krasić na wylocie. Dlatego coraz większe szanse na pojawienie się naszego nyggusa w tym meczu. Podobnie jak Caceres.
Liczę na bramkowy remis, wygrana to by było cudo.

Wartość piłkarza a jego cena to temat na wróżenie z fusów, bardziej od ceny EE obchodzi mnie jego gra.
Holender zasługuje na kilka szans gry, bo Esti gra cieniutko, Pepe kontuzja, a Krasić na wylocie. Dlatego coraz większe szanse na pojawienie się naszego nyggusa w tym meczu. Podobnie jak Caceres.
Liczę na bramkowy remis, wygrana to by było cudo.
Nie ma co porównywać Estiego z Elią. Od jakiegoś czasu Paragwajczyk gra wingbacka w 3-5-2, a tam raczej Elii nikt nie chce widzieć.pan Zambrotta pisze:Holender zasługuje na kilka szans gry, bo Esti gra cieniutko, Pepe kontuzja, a Krasić na wylocie. Dlatego coraz większe szanse na pojawienie się naszego nyggusa w tym meczu. Podobnie jak Caceres.
Dostanie pewnie ze 20-30 minut jutro.
- pan Zambrotta
- Juventino
^up Nawet nawet.

Nie będę wklejał zdjęcia Elii w kopalni, bo ten suchar już wszyscy znacie.
Dobrze, że nie ma Inzaghiego, bo by pępkiem strzelił gola w końcówce.

Nie będę wklejał zdjęcia Elii w kopalni, bo ten suchar już wszyscy znacie.
Dobrze, że nie ma Inzaghiego, bo by pępkiem strzelił gola w końcówce.
Ostatnio zmieniony 07 lutego 2012, 12:39 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.