Coppa Italia (1/4): JUVENTUS 3-0 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 15:23

Trzeba rozjechać Romę, najważniejsze to narzucić swoje tempo gry, jak z Milanem! Choć może być nieco trudniej, bo Roma ostatnio zaczęła grać w piłkę.

Od pierwszych minut muszą być na boisku Vucinić i Borriello. Obaj na pewno będą mieli motywację do dobrej gry z wiadomych względów, szczególnie że Mirko nie mógł zagrać w poprzednim meczu z Romą. Dla Marco to najlepsza okazja do zagrania po pierwsze przez słabą formę Matriego i brak Fabio, po drugie zagrałby przeciwko drużynie, w której go nie chciano i po trzecie byłby to jego debiut od pierwszych minut w Juventusie, więc miałby podwójną motywację. Ja widzę taki skład:

------------Buffon/Storari-------------
-Forrest--Barzagli--Chiello--Paolo-
-------------------Pirlo------------------
------------Vidal-----Marrone--------
--Giaccherini----------------Vucinic--
-----------------Borriello---------------

Mam też nadzieję zobaczyć Elię, chociaż na trochę oraz Del Piero.
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2012, 15:27 przez szczerbi, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 15:24

Jak ktoś ma własny dekoder np Ferguson Opticum Globo czy Dreambox z wgranym softem edukacyjnym to trzeba wejść w edycję kluczy i wpisać pilotem.Kodowane transmisje z Rai chodzą bez problemu.Klucze ukazują się na miesiąc naprzód.Jest sporo stron o tym.Sam nie wiedziałem co i jak ale poczytałem i Rai świeci. Na dekoderach naszych platform oczywiście nie da się tego zastosować.Nie popieram takich rozwiązań ale mecz Juve jest najważniejszy.Jak ktoś chce mogę podać link do pomocnego forum.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 15:26

Piotr Juvefan pisze:
Dawno nie graliśmy jakiegoś dwumeczu,więc dla niektórych może to być nowe doświadczenie,w takich sytuacjach najważniejsze,aby u siebie zagrać na zero z tyłu a najlepiej jakby jeszcze zdobyć jakiegoś gola,w Rzymie wypadałoby coś ustrzelić i myślę,że to wystarczy.
Wydaje mi sie ze to nie jest dwumecz tylko gramy 1 mecz i my jestesmy gospodarzami. Dwumecze sa chyba od polfinalow. Jesli sie myle to mnie poprawcie.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Fersztyk_szn

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 15:28

Ja poprosze,ale najlepiej daj link tutaj kolego, bo pewnie paru osobą jeszcze się przyda..

karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 15:39

Obawiam się tego meczu, ponieważ Roma jest w dobrej formie. Mam nadzieje, że Conte da pograć innym. Liczę na awans. Forza Juve

"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 16:42

Czyli C+ znowu sobie leci w kulki. Takiego meczu nie pokazać to dziwne z ich strony. No ale cóż nic na to nie poradzimy :/ Ja liczę na wygraną naszych. Mam nadzieję, że zrobią to w 90 minutach bo w lidze później mamy Udinese czyli dosyć trudny rywal. Mimo wszystko stawiam na 2:1 dla naszych i awans. Do następnej rundy.

FORZA JUVE
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 75 razy

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 16:51

... co ma do tego C+ ??? :think:

Niech już Conte da tego Boriello i Elię, bo 99% użytkowników chce uświadczyć ich kosmicznego poziomu. Zobaczymy czy potrafią grać w piłkę. Do tego Krasić, Alex, Marrone, Giac, Bonucci, Motta i mamy dream team :prochno:

Nie spodziewam się więcej niż 3 zmian w wyjściowym składzie. Mam nadzieję, że magia Juventus Areny doda naszym skrzydeł - niezależnie od wyjściowego składu. 1:0 w 83 min. i spinamy poślady na Udinese.
Wojtek pisze:I co chcesz żeby przed meczem z Udine męczyli się w dogrywce dodatkowe 30 minut?
Nieważne czego ja chcę, tylko tego, jakie są oczekiwania Conte w stosunku do piłkarzy i rozgrywek CI. :wink:
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2012, 16:57 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 16:53

C+ nie pokazuje meczu bo nie maja praw do PW.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 16:54

jackop pisze:Nie spodziewam się więcej niż 3 zmian w wyjściowym składzie.
I co chcesz żeby przed meczem z Udine męczyli się w dogrywce dodatkowe 30 minut?

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 17:08

"Spodziewam się...", a "Chciałbym...", jest pewna różnica :whistle: .

Liczę na zwycięstwo, fajnie by było wykorzystać fakt że gramy tylko na dwóch frontach i w obu zawalczyć o końcowe zwycięstwo. Mam nadzieję że Conte nie będzie szalał ze zmianami, ale da jednak odpocząć najbardziej skłonnym do męczenia się zawodnikom. Dałbym szanse Del Piero lub Elli zamiast Pepe, do środka ofensywy Boriello.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 17:14

www.forum.dvhk.pl Tutaj macie wszystko.Kończę ten wątek.Kto chce niech kombinuje.

Mecz trzeba wygrać.Kiedy mamy wygrać ten puchar jak nie teraz kiedy nie gramy w LM.Fajnie by wyglądała nowa koszulka, tarcza + trzy żòłte gwiazdy,kòłko za puchar Włoch i srebrna gwiazda.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 17:30

Sorek21 pisze:Mecz trzeba wygrać.Kiedy mamy wygrać ten puchar jak nie teraz kiedy nie gramy w LM.Fajnie by wyglądała nowa koszulka, tarcza + trzy żòłte gwiazdy,kòłko za puchar Włoch i srebrna gwiazda.
Spokojnie, proponuje na razie o tym nie myśleć :stop:

-Del Piero-Borriello-Giaccherini-
--Pazienza--Pirlo--Marrone--
De Ceglie-Chiellini-Barzagli-?*
-----------Storari---------------

*Wiem, że na prawej obronie zagra Lichtsteiner. Na Mottę nie ma co liczyć, zresztą Conte odsunął go od składu. Po prostu martwię się, że Rysiek po tylu kilometrach zaniemoże, a świeżość i dostępność kluczowych piłkarz w meczu z Udinese to podstawa!

Obrazek
szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 17:56

Wojtek pisze:
jackop pisze:Nie spodziewam się więcej niż 3 zmian w wyjściowym składzie.
I co chcesz żeby przed meczem z Udine męczyli się w dogrywce dodatkowe 30 minut?
Nie przesadzajmy... za rok będziemy (mam nadzieje) ciągle grali co trzy dni z o wiele trudniejszymi przeciwnikami niż Roma. W najlepszych klubach na świecie to normalne że gra się dużo meczy w krótkim odstępie czasowym, więc uważam że zmęczenie nie powinno tu być problemem. A wręcz przeciwnie...Conte powinien przyzwyczajać powoli niektórych do ciągłego grania.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 75 razy

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 18:04

Wpadł mi do głowy taki dziwny pomysł, że Conte mógłby zastosować coś takiego:

--------------------Storari---------------
---------Bonucci-Barzagli-Chiellini
---------------------Pirlo---------------
-Giaccherini-Marrone-Vidal-De Ceglie
----------Vucinić/Alex-----Boriello------

Tyle, że to spore kombinowanie na siłę, byle dać odpocząć Lichtowi, no i ten Bonucci w pierwszym składzie :roll:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 18:25

Conte przede wszystkim powinien dać szanse zawodnikom, którzy do tej pory mało grywali. Del Piero, Quag (jeśli już może), Krasic itp.

Zablokowany