Serie A (5): Catania 1-1 JUVENTUS
- Pan Mietek
- Juventino
Idealna zmiana - Quag w startowej 11. Jeśli to prawda o jego blokadzie psychicznej to myślę, że jest dobrą okazją na przełamanie gra na stadionie gdzie ostatnio strzelił 3 bramki (ale jednej nie uznał mu sędzia). Fajnie by było też w końcu zobaczyć Elię i Chelo na boisku19 pisze:ciezki wyjazd, ale juve musi wygrac ten mecz, uwazam ze stac ich na to, uwazam ze jakies zmiany musza byc przed meczem z catania

- Swider10
- Juventino
Elia to już chyba szału dostaje na tej ławce
3 mecze a on ani minuty nie spedził na boisku ale widocznie nie jest przygotowany, licze na skzydła Elia - Krasic i wkoncu Vidal od początku! Mecz trzeba wygrać inny wynik jak zwyciestwo bedzie porażka!
FORZA JUVE !!

FORZA JUVE !!
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- zahor
- Juventino
Zastanawia mnie jak to jest, ze w Anglii istnieje taka swiecka tradycja jak przeprowadzanie transferow przed samym zamknieciem okna transferowego i nastepnie ci pilkarze wskakuja do skladu i graja, a u nas Elia musi uprzednio przetrenowac miesiac pod okiem Conte. Ktos mi to wyjasni? Chyba ze Antek sie jednak rozmyslil i stwierdzil ze chce innego Murzyna, w zimie Zezol ma go sprzedac i kupic Bastosa.Swider10 pisze:Elia to już chyba szału dostaje na tej ławce3 mecze a on ani minuty nie spedził na boisku ale widocznie nie jest przygotowany, licze na skzydła Elia - Krasic i wkoncu Vidal od początku! Mecz trzeba wygrać inny wynik jak zwyciestwo bedzie porażka!
FORZA JUVE !!
- jakku1
- Juventino
Podobno w tym meczu mamy zobaczyc Quaga od poczatku. Nie wiadomo z kim w parze, ale przypuszczalnie z Matrim. Bardzo dobra wiadomosc. Elia takze ma zagrac, nie jest pewne jedynie czy od poczatku, czy wejdzie w przerwie/w drugiej polowie. De Ceglie mimo wszystko najpewniej wyjdzie w podstawowym skladzie. Ostatnim znakiem zapytania jest prawe skrzydlo - czy zagra Krasic czy Pepe. Wolalbym Serba, bo na Simone juz patrzec nie moge, ale cholera wie. Zreszta, moim zdaniem w ostatnim meczu wiecej Nam dal Giaccherini z lawki, niz Pepe w podstawie.
Niestety, Marchisio takze jest awizowany do pierwszego skladu, wiec Vidal raczej nie zagra od 1 minuty. A szkoda ; / Na moje oko, bedzie to wygladac tak:
--------------------Buffon------------------
-------------Barzagli---Chiellini-----------
Lichtsteiner---------------------De Ceglie
----------------Pirlo---Marchisio-----------
-Pepe/Krasic--------------------------Elia-
---------------Matri---Quagliarella--------
Niestety, Marchisio takze jest awizowany do pierwszego skladu, wiec Vidal raczej nie zagra od 1 minuty. A szkoda ; / Na moje oko, bedzie to wygladac tak:
--------------------Buffon------------------
-------------Barzagli---Chiellini-----------
Lichtsteiner---------------------De Ceglie
----------------Pirlo---Marchisio-----------
-Pepe/Krasic--------------------------Elia-
---------------Matri---Quagliarella--------
- stahoo
- Juventino
Teren ciężki, rywal niewygodny. Każde 3 punkty będą cieszyć. Zastanawiam się, czy nie byłoby przed Milanem wypróbować 4-3-3, o, takie zwierzątko:
Lich------Barzagli----Chiellini------Grosso?
---------Vidal-----Pirlo-----Marchisio------
Krasić/Pepe---------------------Alex/Q----
-------------------Matri----------------------
Nie wydaje mi się rozsądne grać z AC Milan tym naszym ofensywnym 4-4-2, ponieważ mogą łatwo nas skontrować. Wiele razy w poprzednich meczach były sytuacje, że rywale wychodzili w 3-4 na nas 4-5. Lepsi zawodnicy niż Sieny mogą to o wiele lepiej wykorzystać.
Co do Alexa na skrzydle - przy naszej statycznej grze, wymianie podań, będzie ok. Można też spróbować 4-4-2 z Vidalem w środku, a Marchisio na lewej. Podobnie jak z Alexem, Claudio może sobie nieźle poradzić przy naszym stylu gry.
Lich------Barzagli----Chiellini------Grosso?
---------Vidal-----Pirlo-----Marchisio------
Krasić/Pepe---------------------Alex/Q----
-------------------Matri----------------------
Nie wydaje mi się rozsądne grać z AC Milan tym naszym ofensywnym 4-4-2, ponieważ mogą łatwo nas skontrować. Wiele razy w poprzednich meczach były sytuacje, że rywale wychodzili w 3-4 na nas 4-5. Lepsi zawodnicy niż Sieny mogą to o wiele lepiej wykorzystać.
Co do Alexa na skrzydle - przy naszej statycznej grze, wymianie podań, będzie ok. Można też spróbować 4-4-2 z Vidalem w środku, a Marchisio na lewej. Podobnie jak z Alexem, Claudio może sobie nieźle poradzić przy naszym stylu gry.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Statycznie gramy własnie w środku, gdzie jest Alex czy Pirlo. Na skrzydłach zapierdzielamy. Często bez sensu i bez skutku, ale zapierdzielamy.stahoo pisze: Co do Alexa na skrzydle - przy naszej statycznej grze, wymianie podań, będzie ok. Można też spróbować 4-4-2 z Vidalem w środku, a Marchisio na lewej. Podobnie jak z Alexem, Claudio może sobie nieźle poradzić przy naszym stylu gry.
Liczę na 4-4-2 z Krasiciem i Elią na skrzydłach. Mile widziany także Vidal w pierwszym składzie.
Myślę, że jeśli z Milanem nie zagramy 4-3-3 to raczej my będziemy tymi kontrującymi bo Milan zwyczajnie siądzie na nas i to oni będą prowadzić grę.stahoo pisze: Nie wydaje mi się rozsądne grać z AC Milan tym naszym ofensywnym 4-4-2, ponieważ mogą łatwo nas skontrować. Wiele razy w poprzednich meczach były sytuacje, że rywale wychodzili w 3-4 na nas 4-5. Lepsi zawodnicy niż Sieny mogą to o wiele lepiej wykorzystać.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- marek.siedlce
- Juventino
A jaką masz predkość netu? ja mam 8 Mb/s, transmisję brałem z rojadirecta.es i mi śmigało aż miło było patrzeć.PrzemasJuve pisze:wczoraj cala 1 polowe szukalem...nie wiesz to nie zabieraj glosujackop pisze:A ja proponuje odrobinę aktywności, zamiast lenistwa. Można przecież wejść 15 min. przed meczem i poszukać sobie działającego linka. Gosh![]()
co do meczu, jestem raczej spokojny, mam nadzieje ze w koncu zagra elia no i Q wejdzie, ostatnio w catanii wlasnie dzieki niemu m.in. byl dobry mecz i ladne gole
Natomiast, jeżeli chodzi o niedzielne spotkanie. Mam nadzieję na 3 punkty na dość trudnym terenie. Jeszcze większą nadzieję mam na to, że De Ceglie i Giaccherini znajdą się po za kadrą na ten mecz.
FORZA JUVE !!!
- stahoo
- Juventino
Chodzi mi o to, że grając 4-4-2, gramy dobry atak pozycyjny (coś czego nie widzieliśmy przez ostatnie 5 lat). Niestety, wiąże się to z tym, ze w momencie straty, z tyłu jest tylko Marchisio, ewentualnie Pirlo. I wychodzi akcja Milanu przeciwko naszym obrońcą (możliwe też, że nie wszystkim, bo Lichtsteiner lubi sobie zaraszować^FAZZI^ pisze:Myślę, że jeśli z Milanem nie zagramy 4-3-3 to raczej my będziemy tymi kontrującymi bo Milan zwyczajnie siądzie na nas i to oni będą prowadzić grę.stahoo pisze: Nie wydaje mi się rozsądne grać z AC Milan tym naszym ofensywnym 4-4-2, ponieważ mogą łatwo nas skontrować. Wiele razy w poprzednich meczach były sytuacje, że rywale wychodzili w 3-4 na nas 4-5. Lepsi zawodnicy niż Sieny mogą to o wiele lepiej wykorzystać.

Niby tak, ale grający z tyłu na lewej Marchisio/Vidal dawaliby pewna jakość lewej strony, mogliby powymieniac piłki z Pirlo i Alexem. Catania nie będzie raczej taka 'łatwa' jak Parma czy... Bolonia. Przy 4-3-3 zawsze mamy jednego grajka więcej w środku pola, a nie oszukujmy się - skrzydła narazie szału nie robią, to środek pola robi grę. Zamiast Alexa może zagrac Quagliarella. pasuje?zoff pisze:Statycznie gramy własnie w środku, gdzie jest Alex czy Pirlo. Na skrzydłach zapierdzielamy. Często bez sensu i bez skutku, ale zapierdzielamy.stahoo pisze: Co do Alexa na skrzydle - przy naszej statycznej grze, wymianie podań, będzie ok. Można też spróbować 4-4-2 z Vidalem w środku, a Marchisio na lewej. Podobnie jak z Alexem, Claudio może sobie nieźle poradzić przy naszym stylu gry.

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wszyscy zgadzamy się co do tego, że obrona to pięta achillesowa tej drużyny. Dlatego Conte grając, tak wysoko, daleko od naszej linii defensywnej minimalizuje ryzyko popełnienia błędu. Najlepszą obroną jest atak.stahoo pisze: Chodzi mi o to, że grając 4-4-2, gramy dobry atak pozycyjny (coś czego nie widzieliśmy przez ostatnie 5 lat). Niestety, wiąże się to z tym, ze w momencie straty, z tyłu jest tylko Marchisio, ewentualnie Pirlo. I wychodzi akcja Milanu przeciwko naszym obrońcą (możliwe też, że nie wszystkim, bo Lichtsteiner lubi sobie zaraszować).
- deszczowy
- Juventino
Też mam nadzieję, że Quag w końcu zagra. Raz, że to mu się zwyczajnie należy, dwa, że Conte mógłby go wypróbować jako skrzydłowego. I faktycznie - Estigarribia/Elia na lewym skrzydle to też konieczność, bo Giac chyba jeszcze nie ogarnia systemu.