Trofeo Berlusconi Milan 2-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2011, 19:00

Buffon formą nie imponuję i całkowicie nie może być pewny miejsca w składzie. Następca Bonucciego niedługo zawita do naszej drużyny, Barzagli ustąpi miejsca Chielliniemu. De Ceglie gra słabo i jeśli Conte przekona się do lepszego Zieglera, to Paolo usiądzie na stałe na ławce. Marchisio jest ulubieńcem Conte, ale Vidal może na stałe zagościć w pierwszym składzie. Pasquato nie będzie u nas grał w podstawie, Vucinic/ Matri - po wyzdrowieniu Q żaden z nich nie może być pewny gry w wyjściowej jedenastce.

My też sobie możemy powiedzieć, że zagramy 4 zawodnikami, bo to, bo tamto, bo sramto. Kolega na siłę próbuję usprawiedliwiać swój klub i sprawić na nas wrażenie "gracie z rezerwami Milanu, więc nie podniecajcie się niczym". Nie wiem czym to jest spowodowane, ale po jego ostatnich napinkach tutaj, które miały miejsce w zeszłym sezonie, nic mnie już nie jest w stanie zaskoczyć. A dziwne, bo przecież nie jest u siebie, chyba o tym zapomniał.

liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2011, 19:00

Na tuttojuve jest dzisiejszy wywiad z Conte. Podobno Marchisio wyleczył się i będzie jutro dostępny, tak więc pewnie zagramy w środku pomocy Pirlo-Marchisio.
Obstawiam, że naszą jedenastką będzie:
Storari;Lichtsteiner-Bonucci-Barzagli-De Ceglie;Krasić-Marchisio-Pirlo-Pasquato/Vidal;Vucinić-Del Piero

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2011, 19:10

liqu!d pisze:Na tuttojuve jest dzisiejszy wywiad z Conte. Podobno Marchisio wyleczył się i będzie jutro dostępny, tak więc pewnie zagramy w środku pomocy Pirlo-Marchisio.
Obstawiam, że naszą jedenastką będzie:
Storari;Lichtsteiner-Bonucci-Barzagli-De Ceglie;Krasić-Marchisio-Pirlo-Pasquato/Vidal;Vucinić-Del Piero
Tak, w ogole fajnie by bylo, aby JP przetlumaczylo ten wywiad, bo Conte tam mowi o paru bardzo ciekawych rzeczach ; )

Co do jutrzejszego meczu, licze, ze z dobrej strony pokaze sie Pasquato.

Edit:
@Paolo3
Troche chyba przesadziles ; / Nikt tutaj nie mowi, ze Juventus jest w chwili obecnej silniejszy od Milanu, zwracamy jedynie uwage, ze takie gadanie "zagramy bez 7 podstawowych pilkarzy" to miecz obosieczny.
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2011, 19:20 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

Pałlo3

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2011, 19:11

My też sobie możemy powiedzieć, że zagramy 4 zawodnikami, bo to, bo tamto, bo sramto. Kolega na siłę próbuję usprawiedliwiać swój klub i sprawić na nas wrażenie "gracie z rezerwami Milanu, więc nie podniecajcie się niczym". Nie wiem czym to jest spowodowane, ale po jego ostatnich napinkach tutaj, które miały miejsce w zeszłym sezonie, nic mnie już nie jest w stanie zaskoczyć. A dziwne, bo przecież nie jest u siebie, chyba o tym zapomnia
Sorry, ale to takie pieprzenie... Każdy obiektywny kibic powie, że mamy większe ubytki na trofeo Berlusconi. Wynik jest mi obojętny i wcale nie chcę usprawidliwiac porażki Milanu jeszcze przed rozegraniem meczu. Trochę obiektywizmu. W 2009 Milan wyglądał żałośnie i Diego, który miał byc zbawcą Turynu skończył niezbyt szczęsliwie, podobnie jak całe Juve. I widzieliśmy jak zakończył sie sezon. To wielka niewiadoma co będzie w 2011/2012, więc proponuję trochę ostudzic nastroje. Q? Przecież on by nawet nie powąchał murawy w Milanie... Chielini? W ostatnim sezonie był przeciętny. Zakupy Juve? Miał byc Aguero albo Rossi, a jest Vucinic, więc argumenty żałosne...

FORZA MILAN!
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2011, 19:19

Paolo#3 pisze:Q? Przecież on by nawet nie powąchał murawy w Milanie...
Oj, boli ciągle ta piękna główka z października, boli, boli... :smile:

Ale skończcie się kłócić, bo faktem jest, że Milan sobie pyka rezerwami i jutrzejszy mecz dużo Nam nie powie.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2011, 19:23

Paolo#3 pisze: Sorry, ale to takie pieprzenie... Każdy obiektywny kibic powie, że mamy większe ubytki na trofeo Berlusconi. Wynik jest mi obojętny i wcale nie chcę usprawidliwiac porażki Milanu jeszcze przed rozegraniem meczu. Trochę obiektywizmu. W 2009 Milan wyglądał żałośnie i Diego, który miał byc zbawcą Turynu skończył niezbyt szczęsliwie, podobnie jak całe Juve. I widzieliśmy jak zakończył sie sezon. To wielka niewiadoma co będzie w 2011/2012, więc proponuję trochę ostudzic nastroje. Q? Przecież on by nawet nie powąchał murawy w Milanie... Chielini? W ostatnim sezonie był przeciętny. Zakupy Juve? Miał byc Aguero albo Rossi, a jest Vucinic, więc argumenty żałosne...
Gościu, zajmij się swoim Milanem, dobra? Martw się lepiej o LM, bo z takim składem Real czy Barca rozniosą was w proch i pył. My mamy obecnie podobne szanse na wygranie Serie A, jak Milan na wygranie Champions League i większośc z nas jest tego swiadoma, to, że przeczytałeś parę komentarzy, nie znaczy, że wiesz wszystko. Z mojej strony koniec, znowu wdałem się w dyskusję z napinaczem :stop:

Pałlo3

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2011, 19:26

Oj, boli ciągle ta piękna główka z października, boli, boli... Smile
Szczerze powiedziawszy zapomniałem o tej całej główce Q :) Może przez tego śmiesznego gola (ofensywnego impotenta) Gattuso w rewanżu :-D Mecze z Juve z tamtego sezonu nie mają prawa mnie bolec, bo i tak wygraliśmy scudetto :)

Co do jutrzejszego meczu - jak już wspominałem nie usprawiedliwiam mojej drużyny tylko przytaczam fakty. Wszystko i tak zweryfikuje boisko, w tych oficjalnych meczach, gdzie każdy będzie miał do dyspozycji wszystkich swoich graczy ( nie licząc kartek i kontuzji oczywiście) :)

Mój wpis o podstawowej czwórce miał bardziej charakter ubolewania, że przed w ostatnim sparingu przed sezonem najważniejsi gracze Milanu ( czyniący ogromną różnicę w porównaniu z takim Bonerą czy Oddo) są na wakacjach, a nie na ostatnim teście przed sezonem. Co zrobi Antonio "4-2-4" Conte i kogo wystawi mi wisi. Po Tim cup jakoś nie płakałem i jutro też nie zamierzam :) Ba, może nie będzie powodów do niezadowolenia...

FORZA MILAN!
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2011, 19:30

hehe Paolo smiesznie sobie tlumaczysz wszystko. Milan gra 4 zawodnikami z pierwszej 11 ale jak mowimy ze my wyjdziemy podobnie to juz beeee. wiesz najlepiej co sie dzieje w Milanie i Juve widac :) zabawne to, usprawiedliwiasz sie juz na ew. porazke na to wyglada. nic to. licze na dobra gre Juve, chce wygrac ale to tylko sparing i patrzac na nasz rezerwowy SO to moze byc roznie.

Pałlo3

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2011, 19:43

Widzę, ze ta dyskusja nie ma sensu. Robicie napinacza z kogoś kto ( radzę przeglądac posty) gratulował Wam transferów Zieglera, Lichta czy Pirlo i Vidala i życzyłem Wam powrotu do czołówki). Nie napinam się. Nie zaprzeczam, że jutro wygracie. Nie skreślam Waszych szans na scudetto, bo na Milan rok temu mało kto stawiał. Nie rozumiem tej nagonki na moją osobę, wyraziłem tylko swoje zdanie.

Aha...
Buffon formą nie imponuję
Nie pierwszy raz, gdy wypowiadasz się w pierwszej osobie za kogoś kim nie jesteś :lol: Chyba, ze nazywasz się Buffon :) Co do Twojego zdania, że jestem napinaczem - to tylko Ty masz takie zdanie :) Pamiętam jak kiedyś, w jakimś temacie przedstawiłem wizję pierwszej '11' Juve na kolejny sezon, zaraz napisałeś z płaczem, ze kibice Interu się napinają, a teraz Milanu po zdobyciu scudetto :D Cóż, widocznie sama ranga "milanista" wzbudza w Tobie jakieś żale, ale mi to wisi :)

Nikt tutaj nie mowi, ze Juventus jest w chwili obecnej silniejszy od Milanu, zwracamy jedynie uwage, ze takie gadanie "zagramy bez 7 podstawowych pilkarzy" to miecz obosieczny.
Nie umniejszam tym sposobem drużyny Juve. Wyraziłem tylko zdanie, że z takimi ubytkami i tak możemy powalczyc o zwycięstwo.

A tu żale i fochy... Proponuję wrzucić na luz :)

FORZA MILAN!
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2011, 19:55

Nie rozumiem całej tej napinki. To, że Milan na chwilę obecną jest klubem z innej półki, niż Juventus, to chyba dla wszystkich zabierających głos w tym temacie jest jasne, bo nie widzę tutaj 11-letnich dzieci neostrady piszących "idziemy po skutettto !!!1!". To, że skład Milanu nie jest optymalny też chyba nie podlega dyskusji. To, że wynik tego meczu ani dla jednej, ani dla drugiej drużyny nie jest najważniejszy to też chyba jasne. A kłócić się o to ilu dokładnie graczy z pierwszego składu zagra w każdym z zespołów?
Myślę że Paolo#3 trochę przegiął pałkę pisząc o czterech - Abbiati to raz, Nesta (co by nie mówić o jego obecnej formie) dwa, Taiwo trzy, Gattuso cztery (częściej grywał niż nie grywał), Seedorf pięć, Boateng sześć. Natomiast prawdą jest że Cassano jest obecnie rezerwowym napastnikiem w Milanie i właśnie to mnie martwi - chciałbym zobaczyć jak słabo wygląda nasza obrona - Robinho z Pato i Ibrahimoviciem daliby jakieś lepsze wyobrażenie na ten temat niż wysunięty Cassano z nadwagą.

Pałlo3

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2011, 20:01

Boateng sześć
To niech będzie i 6...Co i tak jest różnicą przy (tylko) braku Kielona i Q.

Tak jak pisałem-sezon wszystko zweryfikuje, a tu wielki żal, jakbym skreślał Juventus na starcie... Ehh...

Szkoda, że w wydarzenia z maja przymknęły japy prawdziwym napinaczom typu "Lord of San Siro", bo dostało mi się za subiektywną liczbę graczy podstawowego składu 8)

FORZA MILAN!
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2011, 20:44

Orange Sport Info i wszystko jasne;] Nie będę musiał ślęczeć przed monitorem;] Chociaż raz;]
Zabawny był ostatnio komentator : "Milos Krasic dobrze wkomponował się w zespół Bianconerich, choć jesienią grał bardzo chimerycznie, to wiosną pokazał co potrafi i stał się gwiazdą swojej drużyny".
Milan pewnie 4/3/3 wyjdzie.

liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2011, 21:11

jakku1 pisze:Tak, w ogole fajnie by bylo, aby JP przetlumaczylo ten wywiad, bo Conte tam mowi o paru bardzo ciekawych rzeczach ; )

Co do jutrzejszego meczu, licze, ze z dobrej strony pokaze sie Pasquato.

Edit:
@Paolo3
Troche chyba przesadziles ; / Nikt tutaj nie mowi, ze Juventus jest w chwili obecnej silniejszy od Milanu, zwracamy jedynie uwage, ze takie gadanie "zagramy bez 7 podstawowych pilkarzy" to miecz obosieczny.
Zgadzam się, najbardziej podoba mi się to, że studzi nastroje i nie określa zbytnio swoich celów w postaci liczb (tzn. miejsce, w które mierzy Juve w Serie A). Takie spekulacje są zbędne i dobrze, że On o tym wie. Patrzy trochę w perspektywie z-meczu-na-mecz, ale to może i lepiej. Lepsze to niż wielkie deklaracje, a potem wielka klapa.

Co do wypowiedzi Paolo, to uważam, że ogólnie jego wypowiedzi są spoko, z tym, że nie można się tłumaczyć w stylu "Juve i Inter grali pierwszym składem" bo to nie była prawda. Juve właśnie z Milanem wyszło w bardzo eksperymentalnym składzie i tez grali u nas młodzi: Ruggeiro, Spinazzola, Sorensen, rezerwowy Pazienza, Motta i kilku innych. Silniejszy skład wyszedł w meczu z Interem i taka jest prawda.

Co do trofeo Berlusconi, to nie obawiałbym się Milanu jako naszego rywala, tylko Juventusu, który będzie walczył z samym sobą. W ostatnich latach często się nam to zdarza i pomimo prezentów od rywali nie zdobywamy nic. Środokowy obrońca i lewy skrzydłowy są bardzo potrzebni nam i szkoda, że nie mamy CL ani LE w tym roku, bo są fajni zawodnicy do wyciągnięcia np. Mata czy Nasri...
Mój typ na jutro to 3-2 dla Juve, liczę na zwycięstwo, bo inaczej kibicowi nie wypada :D

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2011, 21:31

Powołani na jutrzejszy mecz. Mimo tego co powiedział Conte na mecz pojedzie Quagliarella, co mnie cieszy. Mam nadzieje że go zobacze w akcji z Vucinicem.

PS.Nie ma Motty. Weeeeeee!

k_mat

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2011, 21:37

Ja jestem dobrej myśli. Podczas TT już trochę graliśmy w piłkę, więc jak chłopaki nie zrobią czegoś głupiego w obronie, jestem pewien, że wypadniemy wspaniale. Stąd mój typ 2:1 dla Juventusu.

Veni, vidi, Vidal

Zablokowany