Kogo z kończącym się kontraktem?

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Piotr21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2011, 19:01

Nie no panowie nie róbmy cyrków. Jak czytam o Pirlo do Juve to aż ręce opadają. Nie róbmy jak już ktoś pisał domu starców. Czemu w Juve nigdy nie można się doczekać młodych zawodników? Wiecznie stare dziady grające za zasługi lub też złapani bo bez kontraktów byli... Tragedia. Rozumiem u nas w Polsce że Scouting nie funkcjonuję tak jak powinien ale nie w Juventusie. Pojąć tego nie mogę.Arsenal super wychowanków ma młodziutki zespół i co sezon walczy o mistrzostwo Premier League która jest najlepszą ligą obecnie na świecie. A My cieszymy się z Toniego lub jak teraz plotka o Pirlo :angry:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2011, 22:13

mateusz6 pisze:
Arbuzini pisze:
mateusz6 pisze:Amalfitano (skoro Arbuzini go tak zachwala) za Marchisio;
Ja tam to bym chciał mieć w drużynie jednego i drugiego ;). 433 mi się marzy. Do tego Sahin albo Vidal (jeśli przywrócą stare limity) i pomoc jak ta lala ;).
Sahin to będzie kosztował pewnie coś około 30 mln, Vidal też nie będzie tani.

Altintopa z chęcią bym zobaczył w Juve zamiast Pepe. 7 mln to strasznie dużo za takiego zawodnika.
Zgadza się, ale to są zawodnicy, którzy potrafią nadawać ton całej drużynie i robią to dobrze. Za takich warto wybulić kupę kasy nawet wtedy, kiedy z nią ciężko. Zamiast wydawać dwa martinezy na... no właśnie takich Martinezów to lepiej kupić jednego zawodnika. Tylko nie wolno popełnić błędu, jak z Diego, bo w takich warunkach większość zawodników się spali. Potrzeba im klasowych partnerów.

Boki obrony można skompletować za stosunkowo niewielkie pieniądze: Taiwo/Ziegler, Beck (naprawdę max. 10 mln E)/Bosingwa + jakiś Chimbonda na rezerwę.

Środek obrony jest praktycznie kompletny, ale na takiego Santacroce bym się nie obraził (w szaleńczych porywach przepłacenia 5 mln E). Do tego 400 tysięcy za Sorensena.

Pomoc do 433: Melo, Marchisio, Amalfitano, Donadel, Sahin/Vidal (25-30 mln E to realna cena). Z Aquilaniego chyba można zrezygnować w takim wypadku, zbić mocno cenę albo wypożyczyć jeszcze na rok. Altintop też podobno może grać jako środkowy w tym systemie. Taki młodszy Hasan. No nawet taki Perrotta może być rezerwowym ze względu na dużą ilość urazów.

Atak: Krasic, Martinez/Trochowski :pray: , Matri (15 mln E)/?, Toni, Gameiro (10-13 mln E), Q. (10 mln E), Del Piero

Opcja mocno idealistyczna, oczywiście nie bardzo w nią wierzę, bo to by było chyba najlepsze mercato świata ; D. Kasa wychodzi przy lekkim zawyżeniu 73-74 mln E bez sprzedaży. Realnie wydać pewnie trzeba by było ~50 mln E. Bez takiej kasy ciężko będzie cokolwiek zbudować, bo wypożyczenia to jednak trochę lipa jest. Zresztą już sam fakt, że większość zawodników i tak jest darmowych, a mimo to żeby zbudować sensowny zespół potrzebne są jeszcze grube miliony, jest "trochę" niepokojący. Głównie właśnie przez wypożyczenia.

Podkreślam to po raz kolejny, na prawdę nie wierzę, żeby Marotta zbudował zespół choćby podobny jakościowo do tego co podałem wyżej, ale nawet jeśli by mu się udało, a drużynę dalej by prowadził DN to szkoda zachodu. On nie zasługuje na takich zawodników. Ustawiłby na boisku na raz wszystkich środkowych pomocników i byłby zadowolony.

Kurde, na prawdę jestem ciekawy, jak to wszystko będzie wyglądało we wrześniu. Nawet nie nadzieja, że będzie dobrze, a czysta ciekawość co to to będzie.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2011, 22:26

Arbuzini pisze:
Zgadza się, ale to są zawodnicy, którzy potrafią nadawać ton całej drużynie i robią to dobrze.
Ale nie są warci 30 baniek, absolutnie nie są o te 15 baniek lepsi od Aquy.

Arbuzini pisze:na takiego Santacroce bym się nie obraził (w szaleńczych porywach przepłacenia 5 mln E). Do tego 400 tysięcy za Sorensena.
Tylko po co? Kielon, Bonucci, Barzagli, Sorensen - mało? Santacroce i Sorensen w jednej drużynie blokowaliby nawzajem swoje kariery.

Altintop to ciekawa alternatywa dla Pepe, ale ktoś tam o Gallasie wspomniał - powariowaliście?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2011, 23:11

Łukasz pisze:
Arbuzini pisze:
Zgadza się, ale to są zawodnicy, którzy potrafią nadawać ton całej drużynie i robią to dobrze.
Ale nie są warci 30 baniek, absolutnie nie są o te 15 baniek lepsi od Aquy.
A co takiego gra albo grał Aqua? Sahin i Vidal to zawodnicy, którym Kicker często wystawia notę 1,5-2,5. Sahin parę razy nawet dostał 1,0. Alberto nie zagrał w tym sezonie ani jednego meczu na takim poziomie. Potrafią bronić, kreować sytuacje kolegom i sami strzelać bramki. Jeśli jacyś zawodnicy są dla mnie warci takiej kasy to tylko klasowi rozgrywający albo wybitni napastnicy. Widzę Łukaszu, że zaczynasz zadowalać się graczami po prostu dobrymi. To chyba spod Twojej klawiatury wyszedł epitet określający Matriego, jako napastnika wybornego?

Nie waliłbyś w gacie, gdyby na środku obrony w ważnym meczu miał stanąć Sorensen? Ja bym walił. Póki młody nich śmiga po bokach. Zresztą Santacroce to okazja, bo mało gra, a kontrakt ma do 2012. Jeśli nie będzie w stanie nawiązać grą do czasów, kiedy prezentował się naprawdę rewelacje to trudno, stratni raczej nie będziemy. W przypadku kiedy się ogarnie to Bonucci siada na ławce.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2011, 23:25

Arbuzini pisze: A co takiego gra albo grał Aqua? Sahin i Vidal to zawodnicy, którym Kicker często wystawia notę 1,5-2,5. Sahin parę razy nawet dostał 1,0. Alberto nie zagrał w tym sezonie ani jednego meczu na takim poziomie.
Tylko że Aqua z Melo tworzą naprawdę sensowny środek pomocy, to nie jest nasz problem. Nie ma sensu pompować aż 15 milionów żeby poprawiać coś, co działa dobrze.
Arbuzini pisze: Widzę Łukaszu, że zaczynasz zadowalać się graczami po prostu dobrymi. To chyba spod Twojej klawiatury wyszedł epitet określający Matriego, jako napastnika wybornego?.
Nie wybornego. Ale świetnego. Świetnego, jak na nasze warunki. Na lepszego nas nie stać/nie mamy czym go przekonać do gry u nas (wymień mi lepszą od Matriego "9" w naszym zasięgu). Daleko mi do defetyzmu, sam w innym temacie spierałem się przed chwilą z Mietsonem o Taiwo czy Rakiticia, ale realizm jest niezbędny - nasz prestiż się obniżył, w przeciętnej Serie A zajmujemy obecnie 6. miejsce... Z jakichś dziwnych przyczyn - nie potrafię powiedzieć czy to kwestia indolencji działaczy czy po prostu pieniędzy - przystąpiliśmy do obecnego sezonu z niekompletną kadrą (bez sensownych bocznych obrońców i lewego pomocnika) i dziury te są aktualne - z tym trzeba coś zrobić, a nie inwestować kasę w nieźle obsadzone pozostałe pozycje.
Arbuzini pisze:Nie waliłbyś w gacie, gdyby na środku obrony w ważnym meczu miał stanąć Sorensen? Ja bym walił. Póki młody nich śmiga po bokach.
Nie. Bardziej byłbym niepewny gry Santacroce.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2011, 23:31

Łukasz pisze:
Arbuzini pisze: A co takiego gra albo grał Aqua? Sahin i Vidal to zawodnicy, którym Kicker często wystawia notę 1,5-2,5. Sahin parę razy nawet dostał 1,0. Alberto nie zagrał w tym sezonie ani jednego meczu na takim poziomie.
Tylko że Aqua z Melo tworzą naprawdę sensowny środek pomocy, to nie jest nasz problem. Nie ma sensu pompować aż 15 milionów żeby poprawiać coś, co działa dobrze.
No tak nie do końca dobrze, Łukasz.
Łukasz pisze:
Arbuzini pisze:Nie waliłbyś w gacie, gdyby na środku obrony w ważnym meczu miał stanąć Sorensen? Ja bym walił. Póki młody nich śmiga po bokach.
Prawda. Może i Fryderyk (swoją drogą - imię zupełnie w Polsce niznane, ciekawe czemu? :think:) popełnia błędy, ale na Boga: on ma 18 lat dopiero! Ja w tym wieku szczypałem koleżanki z klasy w tyłki.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2011, 23:34

deszczowy pisze: No tak nie do końca dobrze, Łukasz.
To nie środek pola przegrywa nam mecze.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2011, 23:39

Łukasz pisze:
deszczowy pisze: No tak nie do końca dobrze, Łukasz.
To nie środek pola przegrywa nam mecze.
Ostatnio zrobił to Buffon. Ale, odbijając piłeczkę, powiem, że ten środek nam również meczów nie wygrywa.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2011, 23:42

deszczowy pisze:Ale, odbijając piłeczkę, powiem, że ten środek nam również meczów nie wygrywa.
Deszczu - są pilniejsze potrzeby. W 4-4-2 środek pola ma meczów nie przegrywać, to wystarczy. To skrzydłowi są od robienia gry. Tylko że my gramy tylko jednym.
:roll:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2011, 23:51

Łukasz pisze:
deszczowy pisze:Ale, odbijając piłeczkę, powiem, że ten środek nam również meczów nie wygrywa.
Deszczu - są pilniejsze potrzeby.
Potrzeb, to my mamy więcej, niż Styczyński - gitar. Boczni obrońcy, lewy pomocnik, konkretny zastępca dla Melo, zapchajdziura na atak... jakiś kumaty rozgrywający też by się przydał. A że może na końcu - to już inna bajka.
Łukasz pisze:W 4-4-2 środek pola ma meczów nie przegrywać, to wystarczy.
No i z tym jest wlaśnie ból zęba.
Łukasz pisze: To skrzydłowi są od robienia gry. Tylko że my gramy tylko jednym.
:roll:
:cry:

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2011, 23:53

deszczowy pisze: Ostatnio zrobił to Buffon.
Twierdzisz, że gdyby Gigi odpuścił co jest równoznacze ze stratą bramki nasi z taką grą zdołaliby wygrać bądź zremisować? Wątpię. Nie zmienia to faktu, że lepiej byłoby gdyby Buffon odpuścił.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 00:32

Ja całkowicie odrzucam politykę transferową, jaka przyświecała nam praktycznie od Serie B. Na kupować byle sporo, byle tanio, byle jakoś, ale nie byle-jak. Choćby mieli przyjść tylko Beck, Taiwo/Zeigler, Trochowski i Sahin/Vidal to byłbym zadowolony, bo przyszedłby rozgrywający, który jest godny noszenia koszulki Juventusu.
deszczowy pisze:
Łukasz pisze:
Prawda. Może i Fryderyk (swoją drogą - imię zupełnie w Polsce niznane, ciekawe czemu? :think:) popełnia błędy, ale na Boga: on ma 18 lat dopiero! Ja w tym wieku szczypałem koleżanki z klasy w tyłki.
Z tą różnicą, że Santacroce może niezbyt często, ale jednak gra na środku obrony w piłce dla dorosłych. Fryderyk póki co śmiga na boku i niech tak pozostanie.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 00:37

Arbuzini pisze:Fryderyk póki co śmiga na boku i niech tak pozostanie.
Otóż nie - niech w miarę możliwości jak najszybciej się to zmieni.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 00:45

Łukasz pisze:
Arbuzini pisze:Fryderyk póki co śmiga na boku i niech tak pozostanie.
Otóż nie - niech w miarę możliwości jak najszybciej się to zmieni.
Tu się zgodzę. Na prawe piórko to on się nie nadaje. Ale na czwartego stopera - czemu nie?

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 09:51

Łukasz pisze:
Powiadają, że lepsze jest wrogiem dobrego. Nie znajdzie się grajka w porównywalnym wieku, umiejętnościami i w podobnej wieku co AA. Któryś raz z rzędu rozwalanie środka pomocy może oznaczać ponowny fatalny sezon. Dać Albercikowi zdrowego Fabio i lewego pomocnika z prawdziwego zdarzenia i gra zacznie się układać.

Ale to się chyba mały offtop zrobił :whistle:

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Zablokowany