LE (gr. A) [02]: Manchester City 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 września 2010, 18:50

Szymek140993 pisze:Obstawiam że przegramy 2 do 0. Choć oczywiście wierze w przebłysk geniuszu, jaki stać piłkarzy juve ale niestety coraz zadziej jest nam dane go ujrzeć :( .
1. Chyba możesz napisać skrót nazwy swojej drużyny z dużej litery?
2. Słownik się kłania

Jak można obstawiać ,że zespół, któremu się kibicuje przegra?! Ja rozumiem, MC obecnie jest lepszy, ma bardzo dobrych piłkarzy i kupę kasy, no ale bez przesady.

WYGRAMY!

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2010, 19:11

Po tym remisie z Lechem pasuje teraz wygrać z z City. Ja obstawiam 3:2 dla Juve i oczywiście bochaterem meczu będzie Krasić :)

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
woyteknl

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2010, 19:39

Smok-u pisze:
Szymek140993 pisze:Obstawiam że przegramy 2 do 0. Choć oczywiście wierze w przebłysk geniuszu, jaki stać piłkarzy juve ale niestety coraz zadziej jest nam dane go ujrzeć :( .
1. Chyba możesz napisać skrót nazwy swojej drużyny z dużej litery?
2. Słownik się kłania

Jak można obstawiać ,że zespół, któremu się kibicuje przegra?! Ja rozumiem, MC obecnie jest lepszy, ma bardzo dobrych piłkarzy i kupę kasy, no ale bez przesady.

WYGRAMY!
Obstawiać można, owszem. U bukmachera niestety też bym postawił na City, ale jako kibic Juventusu będę cały mecz trzymał kciuki żebyśmy wygrali.

Na pewno będzie to bardzo trudne spotkanie... Skrzydłowi jak i napastnicy City to zawodniki klasy światowej (Silva, Tevez, Milner). Ekipa z Manchesteru na szczęście nie jest jeszcze w pełni kolektywem, popełnia sporo błędów i w tym dopatrywałbym szansy.

FORZA JUVE!

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2010, 20:19

Strasznie obawiam się tego meczu. Obawiam się kompromitacji w Manchaterze. Oglądałem mecz Man City - Chelsea i musze powiedzieć, że Nasz najbliższy rywal gra bardzo dobrze, w każdej formacji. Są bardzo groźni w ataku i mają silną defensywę. Walczyli jak równy z równym z londyńczykami i wykorzystali okazję do strzelenia gola...

Co do Naszej postawy... Wiadomo, gramy w kratkę. Z Cagliari nie zagraliśmy dobrze, nie przeważaliśmy jakoś szczególnie nad nimi, a przecież to "tylko" średniak z Serie A.
Mam nadzieję, że Del Neri ostro pracuje nad defensywą, bo ta jest tragiczna w tym sezonie...

Liczę na remis. Nie chce być pesymistą, ale także nie mam podstaw aby być optymistą i myśleć o wygranej na wyspach.

Mam nadzieję, że zagramy dobrze i wywieziemy chociaż ten jeden punkcik.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 27 września 2010, 20:25

Kubba pisze: Co do Naszej postawy... Wiadomo, gramy w kratkę. Z Cagliari nie zagraliśmy dobrze, nie przeważaliśmy jakoś szczególnie nad nimi, a przecież to "tylko" średniak z Serie A.
Ja bym się nie zgodził. Z Cagliari zagraliśmy całkiem dobrze, nie licząc fatalnych błędów w defensywie. Z takimi średniakami gra się właśnie najciężej - największy problem to odnalezienie odpowiedniej motywacji oraz fakt, że takie drużyny nie mają nic do stracenia i mogą jedynie zyskać. Nasi na pewno odpowiednio zmotywują się na City. Z wielkimi zespołami nigdy nie mieliśmy problemów - mam tu na myśli odpowiednie podejście i chęć uzyskania odpowiedniego wyniku.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2010, 20:42

mrozzi pisze:
Kubba pisze: Co do Naszej postawy... Wiadomo, gramy w kratkę. Z Cagliari nie zagraliśmy dobrze, nie przeważaliśmy jakoś szczególnie nad nimi, a przecież to "tylko" średniak z Serie A.
Ja bym się nie zgodził. Z Cagliari zagraliśmy całkiem dobrze, nie licząc fatalnych błędów w defensywie.
I vice versa 8) Moim zdaniem to jedynie pomoc zagrała dobrze... Obrona wiadomo, fatalnie, a atak praktycznie nie istanił.
Ale fakt, ze słabszymi rywalami nigdy nie gramy cudownie, a za to z lepszymi potrafimy się zmobilizować. Tyle, że to nie jest już to samo Juve. To całkowicie inny zespół, składający się z większości nowych piłkarzy. Dlatego raczej nie byłbym taki pewien tej mobilizacji. Oczywiście bardzo na to liczę.

Najbardziej boli to, że w ataku nie mamy zbytnio pola do popisu. Mamy tylko Del Piero i Iaquinte... Będzie ciężko.
Ostatnio zmieniony 27 września 2010, 20:53 przez Kubba, łącznie zmieniany 1 raz.

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2010, 20:44

Znów muszę wypowiedzieć się w tym temacie :) Panowie, rozumiem, że Krasić przypadł Wam do gustu, tak, to na prawdę świetny zawodnik i duże wzmocnienie, ale nie popadajcie w hurraoptymizm! "Bohaterem meczu zostanie oczywiście Krasić" - przecież On dopiero wdrąża się do tej drużyny, nie "rzucajcie na jego barki" aż tak wielkiej odpowiedzialności. Dajmy mu się spokojnie rozwinąć !

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2010, 20:50

kdzr pisze:Znów muszę wypowiedzieć się w tym temacie :) Panowie, rozumiem, że Krasić przypadł Wam do gustu, tak, to na prawdę świetny zawodnik i duże wzmocnienie, ale nie popadajcie w hurraoptymizm! "Bohaterem meczu zostanie oczywiście Krasić" - przecież On dopiero wdrąża się do tej drużyny, nie "rzucajcie na jego barki" aż tak wielkiej odpowiedzialności. Dajmy mu się spokojnie rozwinąć !
Dokladnie. Po meczu z Roma tez Diego mial nam sezon wygrac. Ale mam nadzieje ze Krasic utrzyma forme!

Ogolnie to moze byc niezle widowiska, jesli obie druzyny zagraja na miare swoich mozliwosci. Ciekawe czy w wyjsciowej jedenastce zagra Rinaudo czy Motta.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2010, 21:15

W tym spotkaniu można wyjść 4-5-1 z 3 w środku. Tak by to wyglądało:

------------Storari-------------
Motta-Bonucci-Chiellini-Grygera
------------Sissoko--------------
--------Melo----Marchisio-------
Krasić-----------------------Pepe
-------------Iaquinta--------------

Fino Alla Fine Forza Juventus!
ToM.MaR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2010, 22:10

"Luciano Moggi stwierdził po wczorajszym meczu Juventusu z Cagliari, że Milos Krasić jest najlepszym zakupem Bianconerich tego lata. Były dyrektor generalny turyńskiego klubu jest pod wrażeniem gry Serba."
jest szybki i prezentuje się dobrze, może będzie z niego drugi Nedved.
co do meczu to zobaczymy jak JUVE spisze się w meczu z angielskim klubem. jestem optymistą i obstawiam 2:0 dla JUVE

woyteknl

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2010, 22:13

kdzr pisze:Znów muszę wypowiedzieć się w tym temacie :) Panowie, rozumiem, że Krasić przypadł Wam do gustu, tak, to na prawdę świetny zawodnik i duże wzmocnienie, ale nie popadajcie w hurraoptymizm! "Bohaterem meczu zostanie oczywiście Krasić" - przecież On dopiero wdrąża się do tej drużyny, nie "rzucajcie na jego barki" aż tak wielkiej odpowiedzialności. Dajmy mu się spokojnie rozwinąć !
Zdecydowanie tak! Tym bardziej, że paradoksalnie Krasić z Cagliari zagrał najsłabsze spotkanie (oczywiście moim zdaniem). Ale jak to się mówi zwycięzców się nie ocenia a Krasić zwycięzcą musi być jeśli strzela hat-tricka.

Mam nadzieje, że pierwszy raz zobaczę dobrze funkcjonujący kolektyw :wink:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2010, 22:21

woyteknl pisze:
Zdecydowanie tak! Tym bardziej, że paradoksalnie Krasić z Cagliari zagrał najsłabsze spotkanie (oczywiście moim zdaniem). Ale jak to się mówi zwycięzców się nie ocenia a Krasić zwycięzcą musi być jeśli strzela hat-tricka.
Trudno się nie zgodzić, dlatego właśnie ten wczorajszy mecz był dziwny. W ogóle ostatnio zaczyn się robić "gra w Krasicia". Tak, jak rok temu gra w Diego. Aczklwiek... ostatnie zdanie jakie napisałeś ma w sobie cholernie dużo zdrowego rozsądku ;)

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2010, 23:42

Coś tak czuje, że przerżniemy ten mecz.
Oby tylko nie więcej jak róznicą 2 goli.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2010, 23:46

Castiel pisze:Coś tak czuje, że przerżniemy ten mecz.
Oby tylko nie więcej jak róznicą 2 goli.
dokładnie wielce prawdopodobny jest wynik jak przy naszej ostatniej wizycie na wyspach.
Ostatnio zmieniony 28 września 2010, 00:54 przez dp10, łącznie zmieniany 1 raz.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 28 września 2010, 00:14

Po pierwsze Anglicy, po drugie mają ofensywę pełną gwiazd.
Ale futbol jest przewrotny i mam nadzieję, że nasi w tym meczu osiągną szczyt swoich możliwości i osiągną korzystny rezultat... Przykro by było dostać lanie przed całą Europą... Ale z drugiej strony jeśli mam wybierać, w którym z dwóch najbliższych spotkań chcę zobaczyć Juventus u szczytu możliwości to wiadomo co jest ważniejsze.
Ozdobą meczu będą pojedynki Chielliniego z Tevezem :twisted:.

Zablokowany