Serie A (3): Udinese 0-4 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Meraviglioso

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 09:16

Co prawda Udinese wciąż posiada zawodników mogących grać w klasowych zespołach, to jednak to my powinniśmy wygrać ten mecz. W końcu w poprzednich meczach byliśmy lepszą drużyną, zabrakło tylko trochę szczęścia, doświadczenia, cwaniactwa i zimnej krwi.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 09:30

Meraviglioso pisze:zabrakło tylko trochę szczęścia, doświadczenia, cwaniactwa i zimnej krwi.
Heh tylko ? Właśnie dlatego nie jesteśmy teraz klasowym zespołem tylko przeciętną drużyną.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 09:52

Co mecz wydaje się, że powinniśmy wygrać bo na papierze wygląda to cacy, rzeczywistość niestety okazuje się brutalniejsza...

furiaceca11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 09:53

^FAZZI^ pisze:Heh tylko ? Właśnie dlatego nie jesteśmy teraz klasowym zespołem tylko przeciętną drużyną.
Spoko :stop: Mamy na udine do dyspozycji fantastic 4 :happy: http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... e+largo...... :|

Co do składu :think:

Quaglia DP
Krasić Aqua Sissoko Pepe

Innej opcji nie widze. Obrona wiadomo :whistle:

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 10:27

Stawiam jednak na Marchisio w środku. Mam tylko nadzieję, że Del Neri pójdzie po rozum do głowy i na bokach obrony nie będzie Motta <=> Grygera, tylko za Zdenka wejdzie Hasan.
Trochę trudno uwierzyć w 3 punkty. Jak o atak się za bardzo nie martwię, a i skrzydła wyglądają coraz porządniej, to o obrone cały drże..

#AllegriOut
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 10:54

jarmel pisze:Stawiam jednak na Marchisio w środku.
Czemu do jasnej cholery uparliście się na tego Marchisio. Facet nie pokazuje nic w ostatnich meczach i może najwyższy czas sprawdzić Aquilaniego?
jarmel pisze:Mam tylko nadzieję, że Del Neri pójdzie po rozum do głowy i na bokach obrony nie będzie Motta <=> Grygera, tylko za Zdenka wejdzie Hasan.
Hasan nie trenuje z drużyną, jest odsunięty od składu i sam Del Neri to potwierdza. Poza tym z Hasana taki lewy obrońca jak i z Grygery.
jarmel pisze: Trochę trudno uwierzyć w 3 punkty. Jak o atak się za bardzo nie martwię, a i skrzydła wyglądają coraz porządniej, to o obrone cały drże..
Jeśli wątpisz w 3 pkt to może mały zakład?

Ja stawiam na pewne zwycięstwo. W środku razem z Aquilanim powinien zagrać Melo. Na skrzydłach Pepe i Krasić, Lanzafame na trybunach.
Na ataku Quagliarella i Iaquinta.

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 11:03

blackadder pisze:
jarmel pisze:Stawiam jednak na Marchisio w środku.
Czemu do jasnej cholery uparliście się na tego Marchisio. Facet nie pokazuje nic w ostatnich meczach i może najwyższy czas sprawdzić Aquilaniego?
Przecież chodzi mi o skład jaki wystawi trener. Sam na pewno dałbym szansę Aquilaniemu.
blackadder pisze:
jarmel pisze:Mam tylko nadzieję, że Del Neri pójdzie po rozum do głowy i na bokach obrony nie będzie Motta <=> Grygera, tylko za Zdenka wejdzie Hasan.
Hasan nie trenuje z drużyną, jest odsunięty od składu i sam Del Neri to potwierdza. Poza tym z Hasana taki lewy obrońca jak i z Grygery.
Na pewno lepszy.
blackadder pisze:
jarmel pisze: Trochę trudno uwierzyć w 3 punkty. Jak o atak się za bardzo nie martwię, a i skrzydła wyglądają coraz porządniej, to o obrone cały drże..
Jeśli wątpisz w 3 pkt to może mały zakład?
Nie jestem taki, żeby stawiać na przegraną mojego zespołu. To, że boję się o wynik to co innego.

#AllegriOut
SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 12:30

Moim zdaniem powinniśmy wyjść w składzie z Grygerą na lewej (moim zdaniem radził tam sobie lepiej niż DeCeglie), Motta na prawej, w środku Bonucci i Chiellini. W Pomocy Krasic, Aqulani, Melo, Pepe a w ataku Iaquinta i Quagliarella. DP na ławce nie dla tego, że słabo gra tylko dla tego, że jeśli chcemy grać skrzydłami to potrzebujemy wysokich napastników - nasz kapitan raczej z dyńki nic nie ustrzeli choć pamiętam, że mu się zdarzało :D.
Udine mnie nie przeraża - jeśli nie nadziejemy się na kontry to powinniśmy to wygrać. Ja nadal mam wiarę w ten zespół.

Na koniec jeszcze o Marchisio - wszedł z Lechem żeby przetrzymać piłkę w środkowej strefie, stworzyć przewagę - moim zdaniem bardzo mądra zmiana - ale koleś znów uciekał przed grą i był kompletnie niewidoczny. Nie wiem o co z nim chodzi, w przeszłości zdarzały mu się takie mecze ale teraz zdarzeniem to będzie dobry występ :/ Mam nadzieje, że usiądzie na ławce.

nowik92

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 13:32

Ja liczę na wygraną...
'Jak nie teraz, to kiedy?' - cytując słowa jednego z piłkarzy Juve
Jeśli zagra Amauri, a Krasic będzie grał w swoim stylu to możemy znowu się spodziewać z 3 goli ; )
Jak prawdziwy kibic liczę na zwycięstwo i inny wynik nie wchodzi w grę.

Obrazek
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 13:49

uhu, starcie tytanów nam się szykuję.
Dobrze, że urwaliśmy punkt Mistrzowi Polski. Teraz piłkarze naładowani pozytywną energią, że udało im się wywalczyć tak świetny rezultat, powinni również powalczyć o punkty z Udine. Nie będzie łatwo, bo zagramy w wyjazdowych strojach. To może źle wpłynąć na psychikę naszych chłopców. Mogą czuć się nieswojo i obco.
Jednak liczę na naszego najlepszego napastnika, zdobywcy dwóch bramek w meczu z utytułowanym czwartkowym rywalem.
Może coś uda się znów wepchnąć do bramki rywala.
W każdym razie, liczę również na Lanzafame. Liczę na to, że nie zagra.
Grygera na lewej obronie... Mam nadzieję, że zachowa chociaż uzębienie po tym meczu.
:D

Cyrk na kolkach. Po heroicznej walce remisujemy z pograzaonym w kryzysie mistrzem Polski 3:3 na wlasnym stadionie i przystpujemy do spotkania z ostatnim zespolem ligowej tabeli z pozycji slabeusza. Grygera na lewej obronie, przed nim zapewne szalal bedzie Lanza. Komedia. :smile:

Make friends for life or make hardcore enemies!
Greger

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 13:51

Będzie powtórka z wiosny, tylko Treze mało co nie rozpłacze się na ławce z Alexem, bo już go z Nami nie ma. A szkoda...

Obrazek
furiaceca11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 15:50

Melo-Marchisio w środku :|

Będzie wesoło :prochno:

Kostek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 19:16

Chyba nie myśleliście że w środku zagra Aquilani? Przecież on zagrał u nas ledwie pare minut i pewne było że środek bedzie wygladał jak zwykle czyli Marchisio-Melo , najgorzej oczywiście sprawa ma się z obroną bo Zdenek na lewej oznacza kłopoty przy szybkich skrzydłowych (Sanchez i Di Natale) obrona niebedzie miała łatwego życia.Mam nadzieje że zagra już Amauri bo jeśli Krasić utrzyma swoja forme i dalej bedzie potrafił posłać kilka groźnych wrzutek w pole karne to Amauri powinien to wykorzystać.Mimo wszystko jestem optymistą i licze na ciężko wywalczone 2-1 dla nas

Obrazek
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 20:02

Powołania na Udinese

Bramkarze: Storari, Manninger, Constantino
Obrońcy: Chiellini, Bonucci, Grygera, Legrottaglie , Ferrero, Motta,Rinaudo
Pomocnicy: Melo, Sissoko, Marchisio, Aquilani, Lanzafame, Pepe, Krasić
Napastnicy: Del Piero, Amauri, Iaquinta, Quagliarella

Spodziewany powrót Amauriego potwierdził się .

Klasyczna 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 20:36

Elo Melo:) pisze: Powołania na Udinese

Bramkarze: Storari, Manninger, Constantino
Obrońcy: Chiellini, Bonucci, Grygera, Legrottaglie , Ferrero, Motta,Rinaudo
Pomocnicy: Melo, Sissoko, Marchisio, Aquilani, Lanzafame, Pepe, Krasić
Napastnicy: Del Piero, Amauri, Iaquinta, Quagliarella

Spodziewany powrót Amauriego potwierdził się .
Amauri i tak pewnie wejdzie w końcówce, ale powrót jednak cieszy.

Zablokowany