Analiza prasy

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 14:21

Na oficjalnej stronie Lecha co o nas nie napiszą to też cały czas Juventus Turyn Juventus Turyn :roll: .

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 14:22

Elo Melo:) pisze:Na oficjalnej stronie Lecha co o nas nie napiszą to też cały czas Juventus Turyn Juventus Turyn :roll: .
Czego wymagać od Lecha jak nawet JuvePoland w swoim sklepie tak pisze :roll:

Zero szacunku dla Pogby
*Ki$iEL*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 14:28

furiaceca11 pisze:
Takie newsy są wstawiane chyba jedynie ze względu na fajną jakość zdjęcia które je poprzedza :rotfl: i mus uzupełnienia dziennej dawki wiadomości "pseudo transferowych"
:prochno:
Po ostatnim meczu w newsie opisującym go, było przecież dodane zdjęcie z cieszącym się Amaurim (co mogłoby sugerować, że strzelił bramkę, albo,że grał w tym meczu) :D

Obrazek
belial

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 14:31

Olek1987 pisze: Czego wymagać od Lecha jak nawet JuvePoland w swoim sklepie tak pisze :roll:
Napisz jeszcze kilka razy w komentarzach pod newsem i zaloz kilka tematow na forum - tak dla pewnosci zeby nikt nie przeoczyl.

Co do "usuwania" Turynu - oczywiscie jest to zapis bledny, ale warto sie zastanowic czy po tylu latach uzywania wlasnie formu "Juventus Turyn" zarowno w Polsce jak i za granica (Juventus de Turín) taka akcja zmieni cokolwiek. Nawet "zywe legedny" JuvePoland czasami uzywaly takiej a nie innej nazwy... (http://www.juvepoland.com/text.php?id=169).

Do akcji z wytykaniem bledow dolaczyl bym nagminne wymawianie "del pierrrro" przez komentatorow TV.
Ostatnio zmieniony 16 września 2010, 13:05 przez belial, łącznie zmieniany 2 razy.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 14:32

Jak dla mnie to Turyn zawsze był, jest i będzie, bo mimo że oficjalna nazwa klubu to Juventus F.C. to pisanie Juventus Turyn według mnie nie jest aż tak wielkim błędem, żeby z tym walczyc, bo wreszcie wyjdzie, że Juve to "klub bez miasta" :prochno: .

Proponawałbym raczej zająć się przedstawianiem Juve przez pryzmat Calciopoli i ogólne stawianie Juve w złym świetle.

Zauważyłem też, że jak podawane są wyniki weekendowych spotkań w serwisach sportowych czy to na TVP1, Polsacie czy TVNie to mówi się o lidze angielskiej, hiszpańskiej, francuskiej, niemieckiej (nawet jak taki Real, Barcelona, Chelsea czy Man Utd grają z jakimś słabeuszem) a o włoskiej najczęściej nie (nawet jak Juve gra z którąś z lepszych drużyn - Milan, Roma).

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 14:32

Nazwy produktów oficjalnych w sklepiku JuvePoland ustala Neo Sport i dopóki na nich nie wywrzemy zmiany tych nazw sami tego nie możemy zrobić.

Olek1987 widzę, że marudzenia, stękanie i narzekanie to jedyne co potrafisz przedstawić swoją osoba. Nic konstruktywnego tylko same negatywne cechy. Masz oczywiście do tego prawo, ale męczysz innych taką postawą.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 14:37

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 14:39

Judzio pisze:http://www.lechpoznan.net/news-7529.html

"Stadio Olimpio" :D
Literówki to literówki zdarzają się. Poza tym w kontekście błędów/omyłek/przeinaczeń bardziej interesują nas teksty niż newsy. Newsów odnośnie Juventusu pojawia się ogrom wszystkich nie jesteśmy w stanie i nie chcemy kontrolować.

Obrazek
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 14:40

juveluck pisze:Nazwy produktów oficjalnych w sklepiku JuvePoland ustala Neo Sport i dopóki na nich nie wywrzemy zmiany tych nazw sami tego nie możemy zrobić.

Olek1987 widzę, że marudzenia, stękanie i narzekanie to jedyne co potrafisz przedstawić swoją osoba. Nic konstruktywnego tylko same negatywne cechy. Masz oczywiście do tego prawo, ale męczysz innych taką postawą.
Po co się w ogole na to zgodziliście skoro "walczycie" z Turynem :roll:

Zero szacunku dla Pogby
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 14:44

Olek1987 pisze:
juveluck pisze:Nazwy produktów oficjalnych w sklepiku JuvePoland ustala Neo Sport i dopóki na nich nie wywrzemy zmiany tych nazw sami tego nie możemy zrobić.

Po co się w ogole na to zgodziliście skoro "walczycie" z Turynem :roll:
To już ostatni post jaki pisze w odpowiedzi na te twoje narzekania. Na tym forum jest wielu ciekawszy rozmówców i skupię się na dialogach z nimi niż z kimś kto wyraźnie ma jakiś problem, który próbuje sobie rekompensować stękaniem na forum internetowym.
A wracając do odpowiedzi na twój dziecinny i prowokacyjny post, to idea sklepiku była ważniejsza niż to jak zapisują nazwę osoby z Neo Sport.

Obrazek
lukatg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 14:52

tabo89 pisze:Jedyne co przychodzi mi teraz do głowy to Skarb Kibica Serie A z Przeglądu Sportowego:

Obrazek
http://img688.imageshack.us/img688/2913 ... 0001aa.jpg

... Ponadto Zebina nadal widnieje w składzie :angry: Brakuje Traore i Rinaudo.
Tylko z tego co mi wiadomo Skarb Kibica był wydany trochę przed zamknięciem okna transferowego

*Ki$iEL*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 15:00

lukatg pisze:
tabo89 pisze:Jedyne co przychodzi mi teraz do głowy to Skarb Kibica Serie A z Przeglądu Sportowego:

Obrazek
http://img688.imageshack.us/img688/2913 ... 0001aa.jpg

... Ponadto Zebina nadal widnieje w składzie :angry: Brakuje Traore i Rinaudo.
Tylko z tego co mi wiadomo Skarb Kibica był wydany trochę przed zamknięciem okna transferowego
Dlatego dla mnie wydawanie takich Skarbów mija się z celem. To tak jakby zrobić Mundialowy Skarb - przed 1 czerwca ( przed powołaniem składów) :D. Włoski Skarb wychodził 4 września, więc mogli się bardziej postarać, ale szkopuł w tym, że pewnie mieli już, to wcześniej wydrukowane i poskładane.

Obrazek
18danek97

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 15:06

według mnie Juventus Turyn powino być uznane za prawidłowe, bo co to za sens pisania Juventus F.C, bo klub to również miasto, więc według mnie to bezsens tak jakby Wisła tylko pisali na Wisłę Kraków, bo jest jeszcze Wisła Płock na przykład. Moim zdaniem Juventus Turyn jest ok i dla mnie nawet lepiej.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 15:19

Merytorycznych błędów w prasie sportowej jest cała masa i to rzeczywiście stanowi problem, z tym trzeba walczyć. Ale pisanie Juventus Turyn zamiast Juventus F.C. dla mnie nie robi żadnej różnicy i nie traktowałbym tego jako błąd. To taka polska tendencja, żeby do nazwy klubu dokładać miasto. Tak się utarło, tak było, jest i pewnie będzie.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Marti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 15:28

Polsat mam od niedawna, więc nie wiem jak długo Pan Marcin Pawłowski pracuje na stanowisku komentatora i w jakiej lidze się specjalizuje. Myślałam, że po pierwszym meczu ze Sturmem ktoś powie mu, że w imieniu Alessando nie ma 'k' a w Piero jest jedno 'r'(nie ma mowy o przejęzyczeniu, w tym spotkaniu Alex akurat sporo był przy piłce). Nie doczekałam się jednak poprawy i z kolejnym meczem tak się zdenerwowałam, że aż zapamiętałam nazwisko komentatora. Jestem jeszcze w stanie zrozumieć przekręcanie mniej znanych czy bardziej skomplikowanych nazwisk piłkarzy, w końcu nie każdy musi być specjalistą od Serie A. Jednak jak dla mnie ' Aleksandro Del Pierrro' to przesada.

ODPOWIEDZ