LE (Q3): JUVENTUS 1-0 Shamrock
- Ciągnik_Na_Gąsienicach
- Juventino
Zdobywanie punktow do tego rankingu (FIGC bodajze?) to na jakiej zasadzie? Chyba nie bramek? Paradoksalnie gra Juve od tej rundy moze bardzo pomoc wloskiej pilce,bo o ile dobrze pamietam, nie ma znaczenia UEFA (chyba nigdy sie nie przyzwyczaje do "Ligi europejskiejrafal-1897 pisze:Może awans jest pewny, ale lepiej nastrzelać bramek, zdobyć punkty do rankingu i podbudować morale... Ja bym ustawił skład:
--------------------Storari--------------------
-----------Bonucci--------Chiellini-----------
--Motta---------------------------De Ceglie--
------------------------------------------------
-------------Sissoko--------------------------
-------------------------Marchisio------------
---Martinez--------------------------Pepe---
------------------------------------------------
-------------Diego----------------------------
--------------------------Amauri-------------
To byłby dobry skład, ale i tak pewnie kilku zawodników z tych wymienionych przeze mnie nie zagra. Del Neri prawdopodobnie wymiesza dwa różne składy. Myślę, że spokojnie może być 4:0...

Bo żeby wyjść to trzeba wejść, a żeby wejść to trzeba wyjść !
- Venomik
- Juventino
Dwa punkty za wygrany mecz, punkt za remis, zero punktów za porażkę.
Awans do ćwierćfinału/półfinału/finału nagradzany dodatkowym punktem.
Drużyny, które przeszły eliminacje nie otrzymują za nie punktów (mały skrót myślowy, ale w praktyce tak jest). I nie ma też oczywiście punktów za bramki.
Dodatkowe bonusy za awans do fazy grupowej/pucharowej LM nas nie dotyczą.
FIGC to włoski związek piłki nożnej (tak jak u nas PZPN) i nie ma nic wspólnego z rankingiem.
A nawiasem mówiąc Włosi w przyszłym roku biją się o 3 miejsca w LM i to juz w zasadzie pewne.
Awans do ćwierćfinału/półfinału/finału nagradzany dodatkowym punktem.
Drużyny, które przeszły eliminacje nie otrzymują za nie punktów (mały skrót myślowy, ale w praktyce tak jest). I nie ma też oczywiście punktów za bramki.
Dodatkowe bonusy za awans do fazy grupowej/pucharowej LM nas nie dotyczą.
FIGC to włoski związek piłki nożnej (tak jak u nas PZPN) i nie ma nic wspólnego z rankingiem.
A nawiasem mówiąc Włosi w przyszłym roku biją się o 3 miejsca w LM i to juz w zasadzie pewne.
Dirty mind
- Prezes
- Juventino
Ja przypuszczam , że Juventus wygra ten mecz przynajmniej 4:0 .
Na wyjeździe mieli tyle sytuacji , że mogli z wyjazdu przywieść taki wynik tyle , że brakowało im skuteczności , a przy swoich kibicach myślę , że te wszystkie sytuacje zostaną wykorzystane
Takie jest zdanie na temat tego meczu.
Na wyjeździe mieli tyle sytuacji , że mogli z wyjazdu przywieść taki wynik tyle , że brakowało im skuteczności , a przy swoich kibicach myślę , że te wszystkie sytuacje zostaną wykorzystane

Takie jest zdanie na temat tego meczu.

- rafal-1897
- Juventino
Oczywiście, że bramki się nie liczą do rankingu. Ale jeśli strzelą bramki będzie większe prawdopodobieństwo wygrania meczu. A jeśli wygrają mecz to mają punkty do rankingu klubowego i dają punty do rankingu krajowego. A im więcej bramek tym lepsze samopoczucie kibica i piłkarza :-D .Ciągnik_Na_Gąsienicach pisze:Zdobywanie punktow do tego rankingu (FIGC bodajze?) to na jakiej zasadzie? Chyba nie bramek? Paradoksalnie gra Juve od tej rundy moze bardzo pomoc wloskiej pilce,bo o ile dobrze pamietam, nie ma znaczenia UEFA (chyba nigdy sie nie przyzwyczaje do "Ligi europejskiej) czy Liga Mistrzow. Punkty leca tak samo... dlatego Juve- tupcie punkty dla Wloch i wygrajcie pewnie, tak z 4:0.
- wojti-s
- Juventino
Ja wczoraj ukułem, ładna była - 1,70m, szatynka, niebieskie oczy. Mam nadzieję, że obejdzie się bez gola, bo za młody jestem na ojcostwoZdun pisze:Łatwe zwycięstwo 3-0.....Diego coś ukuje xD

A teraz na poważnie. Pewnie zobaczymy Alexa i Treze z przodu, ciekaw jestem jak będzie wyglądał środek pola. Spokojne zwycięstwo, niekoniecznie wysokie. Tak bym prognozował. Zagramy na luzie, a ile bramek wpadnie to się okaże

- rafal-1897
- Juventino
No w ataku będzie pewnie największa rywalizacja na ten mecz - i bardzo dobrze. Prawdopodobnie zagra Amauri i Diego, ale nie wiadomo, może Del Neri spróbuje czegoś nowego - np. powrót do przeszłości (Del Piero - Trezeguet). W dalszej części sezonu będzie jeszcze ciekawiej, bo wróci Iaquinta, a on też jest głodny gry... W tym meczu może paść parę bramek....
- Wojtek
- Juventino
Powołani na mecz z Shamrock :
W takim razie Lanzafame i Pepe na skrzydłach
W ataku chciałbym zobaczyć Treze-Diego
Powinno być łatwo i przyjemnie w tym meczu...
Pomoc mocno okrojona ciekawe co z Martinezem się stało ?Bramkarze:13 Manninger, 32 Storari, 31 Costantino.
Obrońcy:2 Motta, 3 Chiellini, 19 Bonucci, 21 Grygera, 29 De Ceglie, 33 Legrottaglie, 34 Ferrero.
Pomocnicy:5 Sissoko, 8 Marchisio, 20 Lanzafame, 23 Pepe, 27 Ekdal.
Napastnicy:10 Del Piero, 11 Amauri, 17 Trezeguet, 24 Pasquato, 28 Diego.
W takim razie Lanzafame i Pepe na skrzydłach

W ataku chciałbym zobaczyć Treze-Diego

Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2010, 21:36 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ciągnik_Na_Gąsienicach
- Juventino
Hmm. Ja bym widzial to tak:<<W@jTEk>> pisze:Powołani na mecz z Shamrock :
Bramkarze:13 Manninger, 32 Storari, 31 Costantino.
Obrońcy:2 Motta, 3 Chiellini, 19 Bonucci, 21 Grygera, 29 De Ceglie, 33 Legrottaglie, 34 Ferrero.
Pomocnicy:5 Sissoko, 8 Marchisio, 20 Lanzafame, 23 Pepe, 27 Ekdal.
Napastnicy:10 Del Piero, 11 Amauri, 17 Trezeguet, 24 Pasquato, 28 Diego.
Pomoc mocno okrojona ciekawe co z Martinezem się stało ?
W takim razie Lanzafame i Pepe na skrzydłach![]()
W ataku chciałbym zobaczyć Treze-Diego![]()
Manninger - DeCe, Chiellini, Bonucci, Motta - Lanzafame, Marchisio, Ekdal, Pepe - Diego - Amauri
Po przerwie niechaj wejdzie Alex, Sissoko i Pasquato

Bo żeby wyjść to trzeba wejść, a żeby wejść to trzeba wyjść !
- leito1344
- Juventino
myślę że trener da odpocząć kilku ważnym zawodnikom np. diego
czy wie ktoś co z melo?
myślę że giovinco już nie zagra w żadnym meczu w barwach juve - jego odejście jest już przesadzone, jednak nadal zastanawia mnie to dlaczego nie ma go wśród powołanych. a on normalnie trenuje z drużyną http://www.tuttosport.com/foto/Calcio/S ... l+a+Vinovo
czy wie ktoś co z melo?
myślę że giovinco już nie zagra w żadnym meczu w barwach juve - jego odejście jest już przesadzone, jednak nadal zastanawia mnie to dlaczego nie ma go wśród powołanych. a on normalnie trenuje z drużyną http://www.tuttosport.com/foto/Calcio/S ... l+a+Vinovo
- Monte Cristo
- Juventino
Po prostu swietnie, w pomocy pieciu zawodnikow na cztery pozycje... a czy ten Pasquato nie moze tez grac na skrzydle? Zdawalo mi sie ze wlasnie tam gral w przedsezonowych sparingach.
Mam nadzieje na gre tych mlodzikow.
Mam nadzieje na gre tych mlodzikow.
Bo nadal jest zatrudniony w klubie i dostaje kase, wiec na treningi musi chodzic. Brak powolania to po prostu sygnal na to ze juz niedlugo opusci klub.leito1344 pisze:myślę że trener da odpocząć kilku ważnym zawodnikom np. diego
czy wie ktoś co z melo?
Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
- Meraviglioso
- Juventino
To będzie prawdziwy sprawdzian psychiki nowej drużyny, która przecież w tamtym sezonie przypominała tragikomedie. Mam nadzieję, że i tym razem del Neri da pograć niektórym z naszych młodszych chłopaków. Zobaczymy jak będzie, ale awans i tak jest już w kieszeni. Ciekawe za to ilu kibiców przybędzie na Olimpico ;>
- Wojtek
- Juventino
Seba pewnie jutro lub pojutrze będzie piłkarzem Parmyleito1344 pisze: myślę że giovinco już nie zagra w żadnym meczu w barwach juve - jego odejście jest już przesadzone, jednak nadal zastanawia mnie to dlaczego nie ma go wśród powołanych

Gramy w Modenie...Meraviglioso pisze:Ciekawe za to ilu kibiców przybędzie na Olimpico ;>
Myśle że taki będzie skład:
------------------Storari
--Motta----Bonucci----Chiellini----DC
--Pepe----Sissoko---Marchisio---Lanzafame
------------------------Diego
---------Treze
W drugiej zobaczymy Del Piero,Ekdal i...może damy zagrać Garbatemu ? Ale tak przy wyniku 4:0 :C
- Zawidowianin
- Juventino
Dokładnie tak. Może grac na skrzydle. Chciałbym zobaczyc Ekdala przez połówkę, ale to pewnie nierealne.Monte Cristo pisze:Po prostu swietnie, w pomocy pieciu zawodnikow na cztery pozycje... a czy ten Pasquato nie moze tez grac na skrzydle? Zdawalo mi sie ze wlasnie tam gral w przedsezonowych sparingach.
- Tigmar
- Juventino
kibice nie przybędą na Olimpico, fani U2 tak.Meraviglioso pisze:To będzie prawdziwy sprawdzian psychiki nowej drużyny, która przecież w tamtym sezonie przypominała tragikomedie. Mam nadzieję, że i tym razem del Neri da pograć niektórym z naszych młodszych chłopaków. Zobaczymy jak będzie, ale awans i tak jest już w kieszeni. Ciekawe za to ilu kibiców przybędzie na Olimpico ;>
przez chwilę jako Marco Buffon