Serie A (35): JUVENTUS 3-0 Bari
- tabo89
- Juventino
Mecz już po jutrze więc zrobiłem ostatnia aktualizację listy TV. Bez większych zmian, polskie stacje meczu nie transmitują.
Ponadto ukazała się już:
Zapowiedź meczu przygotowana przez SerieA.pl
Ponadto ukazała się już:
Zapowiedź meczu przygotowana przez SerieA.pl
Zajmujący obecnie ostatnie miejsce premiowane awansem do Ligi Europejskiej Juventus Turyn podejmie w tej serii gier na swoim boisku beniaminka z Bari, który zajmuje miejsce w środku stawki.
Bari nie ma już realnych szans na awans do europejskich pucharów, ani też nie grozi mu spadek z ligi, dlatego ostatnie cztery kolejki tego sezonu będą dla trenera Ventury okazją do eksperymentów i sprawdzenia zawodników, którzy dotychczas nie występowali zbyt często na ligowych boiskach.
Zupełnie inaczej ma się sprawa z Juventusem. On zajmuje obecnie siódme miejsce w klasyfikacji, czyli ostatnie dające prawo udziału w Lidze Europejskiej w następnym sezonie. Do środy nie było zresztą pewne czy pozycja ta zagwarantuje start w europejskich pucharach, ale dziś wiemy już, że po odpadnięciu Udinese z Coppa Italia bilety do rozgrywek UEFA otrzyma siedmiu, a nie sześciu najlepszych ligowców.
Na atak na pozycję Starej Damy szykuje się jednak kilku rywali. Obecnie najbliżej odebrania turyńczykom siódmej lokaty jest Genoa, która traci do nich trzy oczka. Bilans bezpośrednich spotkań z tym rywalem sprawia jednak, że w korzystniejszej sytuacji są zawodnicy Alberto Zaccheroniego, którym do utrzymania swojej lokaty brakuje jeszcze jedynie ośmiu oczek lub mniej, jeśli po drodze punkty gubić będą także ich najgroźniejsi rywale.
W niedzielę w walce o pierwsze trzy ze wspomnianych ośmiu nie pomogą swoim kolegom zawieszeni Sissoko i Felipe Melo oraz kontuzjowani Chimenti, Trezeguet, Grygera, Giovinco. Goście przyjadą do Piemontu bez Dondy, Kutuzova, Ranocchii, Langelli, Rivasa, Meggioriniego, Pisano, Sestu.
Mimo wszystko faworyta niezwykle trudno wskazać. Obie drużyny grają nierówno, a wyższa pozycja Juventusu w tabeli wynika z lepszego początku rozgrywek. Obecnie wydaje się, że szala zwycięstwa może delikatnie przechylać się na stronę gospodarzy, ale w rzeczywistości żaden rezultat nie jest wykluczony. My stawiamy na podział punktów lub wygraną Starej Damy.
Juventus: Buffon – Zebina, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie, Camoranesi, Poulsen, Marchisio, Diego, Amauri, Del Piero
Bari: Gillet – Belomonte, Stellini, Bonucci, Parisi, Alvarez, Almiron, De Vezze, Allegretti, Barreto, Castillo
Typ SerieA.pl: 2:1
- Corcky
- Juventino
Oglądałem w tym sezonie mecz Bari - Inter* i wówczas Bari bardzo mi się podobało. Bardzo szybko przechodzili do ataku, byli kreatywni w drugiej linii. Traciliśmy już punkty ze słabszymi zespołami..
Dobrze, że przyjeżdżają w osłabionym składzie.
Liczę na 3-1
Amauri
Del Piero
Diego
* to było jeszcze wtedy jak mieliśmy jakieś tam szanse na mistrzostwo

Dobrze, że przyjeżdżają w osłabionym składzie.
Liczę na 3-1

* to było jeszcze wtedy jak mieliśmy jakieś tam szanse na mistrzostwo

Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2010, 11:50 przez Corcky, łącznie zmieniany 1 raz.

Alessandro Del Piero ole!
- AVE JUVE!!!
- Juventino
mam nadzieje ze po Adamku niedzieli nie zepsuja pilkarze licze na spokojne zwyciestwo 2-0...czas zapomniec o LM i patrzec aby nie stracic miejsca w LE liczyc sie bedzie tylko zwyciestwo niema innej opcji ale ile to juz kolejek 

- Adamosus
- Juventino
Zaangażowanie i jeszcze raz zaangażowanie :!:
Musimy wychodzić większą ilością piłkarzy do ataków/kontrataków,a nie jak ostatnio,3 góra 4 (wyłączając stałe fragmenty) na połowie przeciwnika i weź z tego strzel na bramkę,a co dopiero ją zdobądź...
Znając życie i opierając sie na wczesniejszych meczach 4litery uratuje nam Chiellini na 90% po rzucie rożnym
niemniej jednak mam nadzieje,że ktoś mu zawturuje... DP z wolnego
Licze na 2:1 bo do zera to nie było już dawnoo i nie zanosi zeby miało się coś zmienić.
Nie ma teraz miejsca na brak koncentracji i woli walki bo to ostatni gwizdek zeby sie otrząsnąć z tego marazmu i uratować tą LE,bo o LM z całym szcunkiem,nie mamy co śnić (sobie tylko nerwy poszarpiemy i tyle.)
"Adamek pokazał jak zwyciężac mamy..."Chiałoby się rzec :C
Wygramy
Musimy wychodzić większą ilością piłkarzy do ataków/kontrataków,a nie jak ostatnio,3 góra 4 (wyłączając stałe fragmenty) na połowie przeciwnika i weź z tego strzel na bramkę,a co dopiero ją zdobądź...
Znając życie i opierając sie na wczesniejszych meczach 4litery uratuje nam Chiellini na 90% po rzucie rożnym

Licze na 2:1 bo do zera to nie było już dawnoo i nie zanosi zeby miało się coś zmienić.
Nie ma teraz miejsca na brak koncentracji i woli walki bo to ostatni gwizdek zeby sie otrząsnąć z tego marazmu i uratować tą LE,bo o LM z całym szcunkiem,nie mamy co śnić (sobie tylko nerwy poszarpiemy i tyle.)
"Adamek pokazał jak zwyciężac mamy..."Chiałoby się rzec :C
Wygramy
- Kubba
- Juventino
Co tu dużo pisać. Musimy ten mecz wygrać za wszelką cenę. Dziś wali mnie styl, gra itp. trzeba to wygrać, koniec :puck:
Mam nadzieje, że z dobrej strony pokaże się Diego i Del Piero. Fajnie jakby coś ustrzelili.
Zespół taki jak Bari, a obawy przed stratą punktów są... Ehh... Jak dobrze, że to końcówka sezonu.
Mam nadzieje, że z dobrej strony pokaże się Diego i Del Piero. Fajnie jakby coś ustrzelili.
Zespół taki jak Bari, a obawy przed stratą punktów są... Ehh... Jak dobrze, że to końcówka sezonu.
- KINIEK
- Juventino
To chyba jeden z tych meczy w których możemy liczyć na to że uda się jakimś cudem ugrać 3pkt. Swoją drogą zastanawia mnie jak to jest możliwe, że drużyna przez tyle czasu nie potrafi się zgrać i dobrze zaprezentować w jakimś meczu. Przecież oni grają ze sobą niemal codziennie! Wniosek z tego, że im chyba psychika wysiadła i raczej nie ma co liczyć na dobry mecz przed wakacyjnym resetem. Co by nie było to mam nadzieję że ktoś wtoczy plecami łaciatą do bramki i nasi bohaterzy będą mogli udzielać wywiadów, zapewniając że celują w 4 miejsce 

- juventusprzemek
- Juventino
Musi być wygrana ja obstawiam 2:1 lub 3:1 dla Juve po golach Diego i Chielliniego lub Alexa.Może Candreva coś dołoży:)
Musimy do końca sezonu wygrywać bo Juve poza europejskimi pucharami to chyba najgorszy wynik sezonu kasa na transfery poszła i co? Sukcesów brak a Ranieri zdobędzie mistrza z Romą.
Forza Juve!
O 16:50-55 będzie wiadomo, że Juve wygrał.
Musimy do końca sezonu wygrywać bo Juve poza europejskimi pucharami to chyba najgorszy wynik sezonu kasa na transfery poszła i co? Sukcesów brak a Ranieri zdobędzie mistrza z Romą.
Forza Juve!
O 16:50-55 będzie wiadomo, że Juve wygrał.
- zebol
- Juventino
Oficjalne składy:
Juve:
Buffon
Zebina
Chiellini
Cannavaro
Grosso
Camoranesi
Poulsen
Marchisio
Diego
Del Piero
Iaquinta
ławka:
Maninnger
Legrottaglie
De Ceglie
Salihamidzic
Marrone
Candreva
Amauri
Juve:
Buffon
Zebina
Chiellini
Cannavaro
Grosso
Camoranesi
Poulsen
Marchisio
Diego
Del Piero
Iaquinta
ławka:
Maninnger
Legrottaglie
De Ceglie
Salihamidzic
Marrone
Candreva
Amauri
Juve jesteś drużyną naszych serc na boisku jedenastu bohaterów wygraj niemożliwe i do przodu idz A my pójdziemy za tobą!!!
- pan Zambrotta
- Juventino
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Było niedawno, z Cagliari. Aczkolwiek to i tak nie zmienia faktu, że stosunek bramek strzelonych do straconych jest w tym sezonie niesamowity. A ilość może zabić.Adamosus pisze:do zera to nie było już dawnoo
Będziemy się paplać w 4-3-1-2, czyli tradycyjnie (niestety) nie zapowiada się nic ciekawego. Kolejny nudny mecz. Zdecyduje skuteczność na początku meczu, gdzie jeszcze nasi piłkarze mają trochę sił, aby biegać i myśleć. Tak czy inaczej, nie wygląda to najgorzej. Mamy jakiś potencjał ofensywny (Iaquinta(?), Del Piero, Diego, Camoranesi i od czasu do czasu Marchisio).zebol pisze:Oficjalne składy:
Juve:
Buffon
Zebina
Chiellini
Cannavaro
Grosso
Camoranesi
Poulsen
Marchisio
Diego
Del Piero
Iaquinta
Przegrana w tym meczu jest równoznaczna z końcem jakichkolwiek marzeń z Ligą Mistrzów. Jeśli oni wreszcie nie zrozumieją o co grają to nic z tego nie będzie.
Forza Juve!
- Kubba
- Juventino
Gorzej...to będzie początek walki o miejsce pozwalające na grę w Lidze Europejskiej. :doh:szczypek pisze: Przegrana w tym meczu jest równoznaczna z końcem jakichkolwiek marzeń z Ligą Mistrzów. Jeśli oni wreszcie nie zrozumieją o co grają to nic z tego nie będzie.
Może Vicek coś ustrzeli?

- sharikk
- Juventino
Mecz o spokojny byt w Lidze Europejskiej, bo zakończenie tegóż sezonu na 4 miejscu byłoby wg. mnie sporym cudem... Pewnie już wielu z Nas się pogodziło z tymi faktami, taka rzeczywistośc. Miejmy jednak nadzieje że w po zakończeniu tego sezonu nastąpi jakaś mała rewolucja w naszym ukochanym klubie. FORZA JUVE!!!
Juve Per Sempre...
Juve Per Sempre...
JUVE PER SEMPRE!!!
- ewerthon
- Juventino
Remis w tym meczu jest równoznaczny z utratą szans na eliminacje LM, bo nie wierzę w to iż Palermo straci punkty we wszystkich ostatnich trzech meczach.szczypek pisze:
Przegrana w tym meczu jest równoznaczna z końcem jakichkolwiek marzeń z Ligą Mistrzów.
- Norbi 24
- Juventino
Na stronie Juventusu awizowany jest taki skład:
1.Buffon Gianluigi
15,Zebina Jonathan
5.Cannavaro Fabio
3.Chiellini Giorgio
29.De Ceglie Paolo
16.Camoranesi Mauro German
18.Poulsen Christian
8.Marchisio Claudio
28.Diego
10.Del Piero Alessandro
11.Amauri Carvalho
Myślę,że juz lepiej jak gra na lewej De Ceglie niż Grosso.
1.Buffon Gianluigi
15,Zebina Jonathan
5.Cannavaro Fabio
3.Chiellini Giorgio
29.De Ceglie Paolo
16.Camoranesi Mauro German
18.Poulsen Christian
8.Marchisio Claudio
28.Diego
10.Del Piero Alessandro
11.Amauri Carvalho
Myślę,że juz lepiej jak gra na lewej De Ceglie niż Grosso.