Boski Diego
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
To było żałosne. Popracuj nad ripostą bo ta jest hmmm dziecinna.eslk pisze:@Lypsky
Specjalnie dla Ciebie porównam Lypskiego i Grygere:
Uzębienie: Lypsky - 1 (z przodu); Grygera 2.
Płaskostopie: Lypsky 9; Grygera 6,5.
Przygarbienie: Lypsky - 7; Grygera 6.
W morderczym pojedynku Zdenas o 0,5 pkta przegrał z niepokonanym Lypskym, który w nagrode otrzymuje medal księcia Garbaładze i bilet do kina na "Brzydule".
Co do tematu to tak jak większość przedmówców uważam ,że porównanie Diego do Tiago jest co najmniej śmieszne.
- Lypsky
- Juventino
Synek, nie ma takiego bicia! Poćwicz Jasiu przed snem.eslk pisze:@Lypsky
W morderczym pojedynku Zdenas o 0,5 pkta przegrał z niepokonanym Lypskym, który w nagrode otrzymuje medal księcia Garbaładze i bilet do kina na "Brzydule".
Diego podobno urodził się w Brazylii, a to jest w Ameryce !
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- eslk
- Juventino
Napisałem wyżej wyraźnie, że to była zwykła prowokacja. Już, spokojnie. Nie uważam, że Tiago > Diego, ale to nie znaczy, że Brazylijczyk jak na razie spełnia pokładane w Nim nadziejeVesper pisze: To było żałosne. Popracuj nad ripostą bo ta jest hmmm dziecinna.
Co do tematu to tak jak większość przedmówców uważam ,że porównanie Diego do Tiago jest co najmniej śmieszne.

A co do "dziecinnej riposty" to uważasz, że Lypskiemu zawyżyłem staty? Wiesz coś więcej na temat jego uzębienia?;]
- Monte Cristo
- Juventino
Taaa, jak zauwazyles ze cie spolecznosc wysmiala to juz sa wykrety? Blagam cie, takie rzeczy to ja w pierszej klasie podstawowki mowilem nauczycielkom.eslk pisze:Napisałem wyżej wyraźnie, że to była zwykła prowokacja. Już, spokojnie. Nie uważam, że Tiago > Diego, ale to nie znaczy, że Brazylijczyk jak na razie spełnia pokładane w Nim nadziejeVesper pisze: To było żałosne. Popracuj nad ripostą bo ta jest hmmm dziecinna.
A co do "dziecinnej riposty" to uważasz, że Lypskiemu zawyżyłem staty? Wiesz coś więcej na temat jego uzębienia?;]
Prawda jest taka ze Diego naprawde nie ma z kim grac. Sprowadzilismy go po to zeby ukladal i dyrygowal gra - jesli bedzie zdobywal duzo goli i asyst to bonus. W 4-3-1-2 to on jest postacia ktora ma robic praktycznie wszystkie ofensywne zadania na boisku, a Amauri ma dostawiac niedociety paznokiec u nogi.
Gdy gralismy 4-2-3-1 to druzyna wygrywala, Diego wtedy mial u boku Camora i Giovinco - jakies wnioski?
Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
- centek
- Juventino
całowaliście się?Wiesz coś więcej na temat jego uzębienia?;]
a co do Diego... no narazie gra nieco bardziej efektywnie niz efektownie, ale uważam, że z czasem obydwa wskaźniki wzrosną... (ale nei bede rysować wykresów czy porównań, nawet z Almirón'em)
Piłka włoska specyficzną jest... spokojnie

- Lypsky
- Juventino
Codziennie przed snem całuje go w czółko. Dajesz eslk, w błaznowaniu jesteś równie dobry co w zgrywaniu mądralicentek pisze:całowaliście się?Wiesz coś więcej na temat jego uzębienia?;]

Diego strzelił wiele bramek grając w Werderze, więc to bardzo dobry zawodnik.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
eslk, kapitalna ironia, wszyscy złapali tylko chcieli Cię nabrać. I jak widać - udało się.
Diego gra w Juventusie. Kwota, którą za niego zapłaciliśmy była odpowiednia. Daje tej drużynie bardzo wiele. Dajmy mu jeszcze trochę czasu. Będzie dobrze.
Diego gra w Juventusie. Kwota, którą za niego zapłaciliśmy była odpowiednia. Daje tej drużynie bardzo wiele. Dajmy mu jeszcze trochę czasu. Będzie dobrze.
- Ciągnik_Na_Gąsienicach
- Juventino
Tiago, wypad z naszego forum ! Nie jestes tu mile widziany odkad pochwaliles Mourinho, i odkad zamknales naszego prezesa w kiblu. Idz wylewac swoje frustracje z powodu braku gry w 1 skladzie na forum Atletico. SIO !eslk pisze:@Lypsky
Bo żeby wyjść to trzeba wejść, a żeby wejść to trzeba wyjść !
- Łukasz
- Juventino
Nasuwają się same: w taktyce ustawionej dla niego (z zabezpieczeniem tyłów w postaci 3-ech dm-ów, tak by mógł w pełni poświęcić się ofensywie) - nie radzi sobie z "ciągnięciem gry".Monte Cristo pisze:Sprowadzilismy go po to zeby ukladal i dyrygowal gra - jesli bedzie zdobywal duzo goli i asyst to bonus. W 4-3-1-2 to on jest postacia ktora ma robic praktycznie wszystkie ofensywne zadania na boisku, a Amauri ma dostawiac niedociety paznokiec u nogi.
Gdy gralismy 4-2-3-1 to druzyna wygrywala, Diego wtedy mial u boku Camora i Giovinco - jakies wnioski?
Inna rzecz, że biorąc pod uwagę obecność Giovinco w kadrze - to idiotyczna taktyka.
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
ale nie radzi sobie dlatego że nie potrafi czy dlatego że nie ma komu podać na boki? Dobrze wiesz że Bundes i Serie A to dwie różne ligi a we włoszech ma przy sobie zazwyczaj 2 zawodników bo właśnie przy 4-3-1-2 wszystko skupia się na nim i rozgrywanie piłki i uwaga przeciwników, w innych ustawieniach 4-2-3-1 czy nawet 3-4-1-2 przeciwnicy mają jeszcze bocznych pomocników do upilnowania. Ale po co ja to pisze to przecież takie oczywiste...Łukasz pisze:Nasuwają się same: w taktyce ustawionej dla niego (z zabezpieczeniem tyłów w postaci 3-ech dm-ów, tak by mógł w pełni poświęcić się ofensywie) - nie radzi sobie z "ciągnięciem gry".Monte Cristo pisze:Sprowadzilismy go po to zeby ukladal i dyrygowal gra - jesli bedzie zdobywal duzo goli i asyst to bonus. W 4-3-1-2 to on jest postacia ktora ma robic praktycznie wszystkie ofensywne zadania na boisku, a Amauri ma dostawiac niedociety paznokiec u nogi.
Inna rzecz, że biorąc pod uwagę obecność Giovinco w kadrze - to idiotyczna taktyka.
e e e Synek. Del Piero gra drugi sezon z Carvalho Amaurim de Olivera i coś tam jeszcze... i tej klepy z Realem to co nie pamiętasz?eslk pisze: @Azrael
Wydaje mi się, że Del Piero po kontuzji zaczyna się lepiej dogadywac z Amaurim. No i wiesz, ja mowiac szczerze jakos nie widze tych genialnych dryblingów, podan i strzałów Diego w kazdym meczu.
Ja jestem zwolennikiem Diego bo bez niego nie wygralibyśmy z Genoą i zapewne wielu innych meczy ... i teraz walczylibyśmy o utrzymanie.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2010, 10:55 przez dr.DeV, łącznie zmieniany 1 raz.

- stahoo
- Juventino
Widzę nowy temat, podobny do „Problem- Amauri” tylko pod trochę łagodniejsza nazwą. To ja też się wypowiem.
Diego to piłkarz świetny, klasa sama w sobie. Ale potrzebuje czasu, żeby zrozumieć i wczuć się w styl Calcio. W stylu Juventusu. A ze style Juve jest ostatnio problem. Przez kilka miesięcy wypróbowaliśmy 4 taktyki. To nie służy zgraniu zespołu.
W 4-3-1-2 Diego jest oprócz napastników jedynym ofensywnym zawodnikiem. Wystarczy do pokryć, aby wyłączyć ofensywę Juve. Do tego w tej taktyce nie ma skrzydłowych i wrzutek z których żyją nasi wysocy napastnicy. Co innego gdyby to był klasyczny romb…
W 4-2-3-1 Diego ma z kim grać, nie jest jedynym ofensywnym pomocnikiem. Są skrzydła- wrzutki. Diego może wymieniać się pozycjami ze skrzydłowymi, cofać się do tyłu i rozgrywać- atakować z głębi pola, wiedząc że przed nim jest Camoranesi i Giovinco, którzy zrobią „wiatr” swoimi podaniami otworzą drogę do bramki. Krótko mówiąc- ma z kim grać.
„Ma z kim grać” było widać gdy był Alex na boisku. Dwóch niezwykle technicznych zawodników parę razy robiło duże zagrożenie pod bramka rywala.

Diego to piłkarz świetny, klasa sama w sobie. Ale potrzebuje czasu, żeby zrozumieć i wczuć się w styl Calcio. W stylu Juventusu. A ze style Juve jest ostatnio problem. Przez kilka miesięcy wypróbowaliśmy 4 taktyki. To nie służy zgraniu zespołu.
W 4-3-1-2 Diego jest oprócz napastników jedynym ofensywnym zawodnikiem. Wystarczy do pokryć, aby wyłączyć ofensywę Juve. Do tego w tej taktyce nie ma skrzydłowych i wrzutek z których żyją nasi wysocy napastnicy. Co innego gdyby to był klasyczny romb…
W 4-2-3-1 Diego ma z kim grać, nie jest jedynym ofensywnym pomocnikiem. Są skrzydła- wrzutki. Diego może wymieniać się pozycjami ze skrzydłowymi, cofać się do tyłu i rozgrywać- atakować z głębi pola, wiedząc że przed nim jest Camoranesi i Giovinco, którzy zrobią „wiatr” swoimi podaniami otworzą drogę do bramki. Krótko mówiąc- ma z kim grać.
„Ma z kim grać” było widać gdy był Alex na boisku. Dwóch niezwykle technicznych zawodników parę razy robiło duże zagrożenie pod bramka rywala.
- eslk
- Juventino
@Lypsky
Po prostu lubie się z Ciebie śmiac, bo jesteś do tego idealnym kandydatem. Nie wiesz co pleciesz, kompletnie nie znasz się na żartach, no i jesteś na tyle zadufany w sobie, ze nigdy nie przyznasz, ze się pomyliles ;]
@Szczypek
Uff ;d Bo zacząłem sie zastanawiac czy to ze mna cos jest nie tak, czy z tym forum.
Po prostu lubie się z Ciebie śmiac, bo jesteś do tego idealnym kandydatem. Nie wiesz co pleciesz, kompletnie nie znasz się na żartach, no i jesteś na tyle zadufany w sobie, ze nigdy nie przyznasz, ze się pomyliles ;]
@Szczypek
Uff ;d Bo zacząłem sie zastanawiac czy to ze mna cos jest nie tak, czy z tym forum.
Dlatego napisałem "po kontuzji". Amauri grał z Del Piero w składzie jakieś 10 ostatnich spotkan i ta współpraca zupełnie się nie układała. Dopiero w ostatnich dwóch, trzech meczach bylo widac jakąs tam roznice (np. przepuszczanie piłki przez Alexa).e e e Synek. Del Piero gra drugi sezon z Carvalho Amaurim de Olivera i coś tam jeszcze... i tej klepy z Realem to co nie pamiętasz?
A w jakim elemencie on sobie radzi? Poważnie teraz pytam. Piłkarz kupiony za 25 milionów powinien jednak robic różnicę. Inter wydał trochę mniej na Sneijdera, który rozgrywa świetną partię w ekipie z Mediolanu. Rozgrywa, strzela wolne, podaje. Porównanie wypada zdecydowanie na korzyść Holendra. Lepiej także od Ribasa prezentuje się Ronaldinho z Milanu.Nasuwają się same: w taktyce ustawionej dla niego (z zabezpieczeniem tyłów w postaci 3-ech dm-ów, tak by mógł w pełni poświęcić się ofensywie) - nie radzi sobie z "ciągnięciem gry".
Aha, no to rozumiem, ze jego geniusz objawi się dopiero w momencie gdy będzie mógł zagrac piłkę do boku. Tylko, że podac do boku to potrafi każdy. Zobacz jak gra Sneijder, zobacz jak gra wyśmiewany Ronaldinho. Diego miał byc tym piłkarzem, ktory pociągnie Juventus - a jest zupelnie odwrotnie.ale nie radzi sobie dlatego że nie potrafi czy dlatego że nie ma komu podać na boki?
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Nie będę się rozpisywał bo to nie ma sensu...ale wystarczy tylko zwrócić uwagę na to jakich zawodników wokól siebie ma Snejider... są to gracze którzy potrafią grać ofensywnie dlatego i jemu łatwiej jest tak grać, nie mówiąc już o taktyce Interu, która o wiele bardziej sprzyja w grze Snejidera, to samo tyczy się Milanu...eslk pisze:A w jakim elemencie on sobie radzi? Poważnie teraz pytam. Piłkarz kupiony za 25 milionów powinien jednak robic różnicę. Inter wydał trochę mniej na Sneijdera, który rozgrywa świetną partię w ekipie z Mediolanu. Rozgrywa, strzela wolne, podaje. Porównanie wypada zdecydowanie na korzyść Holendra. Lepiej także od Ribasa prezentuje się Ronaldinho z Milanu.Nasuwają się same: w taktyce ustawionej dla niego (z zabezpieczeniem tyłów w postaci 3-ech dm-ów, tak by mógł w pełni poświęcić się ofensywie) - nie radzi sobie z "ciągnięciem gry".
Inna rzecz, że biorąc pod uwagę obecność Giovinco w kadrze - to idiotyczna taktyka.Aha, no to rozumiem, ze jego geniusz objawi się dopiero w momencie gdy będzie mógł zagrac piłkę do boku. Tylko, że podac do boku to potrafi każdy. Zobacz jak gra Sneijder, zobacz jak gra wyśmiewany Ronaldinho. Diego miał byc tym piłkarzem, ktory pociągnie Juventus - a jest zupelnie odwrotnie.ale nie radzi sobie dlatego że nie potrafi czy dlatego że nie ma komu podać na boki?
- belial
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
wypowiedz Szczypka to byla w moim odczuciu ironia, ktorej znowu nie zalapales...eslk pisze: @Szczypek
Zobacz z kim gra Sneijder (Milito, Eto'o), z kim gra Ronaldinho (Pato, Pirlo, Ambrosini)... W Juve z obecnego skladu do grania klepy nadaje sie tylko Del Piero i ewentualnie Giovinco, i to w przy zalozeniu ze Alex bedzie odgrywajacym, bo szybkosc juz nie ta... Proba kombinacyjnej gry ze schodzacym do linii Grygera, Zebina, de Ceglie czy Marchisio konczy sie zatrzymaniem akcji i w najlepszym wypadku podanie jej do tylu... Czy ty moze oczekujesz, ze Diego sam bedzie dryblowal przez cale boisko i zdobywal gole? Pomimo tego, ze Diego nie gra tak jak w Werderze az strach pomyslec co by sie dzialo jakby go z nami nie bylo...eslk pisze: Zobacz jak gra Sneijder, zobacz jak gra wyśmiewany Ronaldinho. Diego miał byc tym piłkarzem, ktory pociągnie Juventus - a jest zupelnie odwrotnie.
- Lypsky
- Juventino
Czuję się zaszczycony.eslk pisze:@Lypsky
Po prostu lubie się z Ciebie śmiac, bo jesteś do tego idealnym kandydatem.
Chciałoby się rzec "i kto to mówi". Swoją drogą bardzo wiele o mnie wiesz, ale w końcu obaliliśmy razem nie jedną flaszkę.eslk pisze: Nie wiesz co pleciesz, kompletnie nie znasz się na żartach, no i jesteś na tyle zadufany w sobie, ze nigdy nie przyznasz, ze się pomyliles ;]
Tak już zupełnie szczerze to ogarnij suty. Raz, że błaźnisz się jakimiś durnymi porównaniami Diego i Tiago, następnie starasz się wykręcić jak dzieciak z podstawówki, a na koniec jako mistrz ciętej riposty serwujesz nam zestawienie Lypskiego i mistrza Grygery. Skończ to swoje mędrkowanie, bo momentami nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.