Serie A (20): Chievo 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 22:32

lukasz8423 pisze:4-4-2

-----------------------Buffon------------------------
Zebina-------Canna--------Chielini-----De Calgie
Hasan--------Melo----------Diego--------Marchiso
---------------Immobile----Del Piero--------------
Z tymi nazwiskami bardziej naturalne byłoby 4-3-1-2, wtedy i Diego i Marchisio graliby na swoich pozycjach.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 22:43

juventusprzemek, odpowiem Ci pierwszy i ostatni zapewne raz. Twoje rozważania i myśli mnie obrażają. Ja ze swej strony nic do Twojej osoby nie mam, wyrażaj sobie swoje poglądy gdzie tylko chcesz, ale zastanów się od czasu do czasu, czy to, co piszesz ma jakikolwiek sens. Będzie z korzyścią dla wszystkich.
Napisałem, aby inni użytkownicy podeszli do Twoich wypowiedzi z jeszcze większym dystansem.
Eric6666 pisze:że "pogruszki Hiddinkowe" zmobilizują Ciro
Jego to fali w tym momencie. Nie oglądałeś Rocky-ego?

olom23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2010, 18:54

Panowie, Ja podejdę do tego meczu optymistycznie kiedyś musimy zacząć wygrywać nawet, gdy na ławce trenerskiej jest Ciro. Z Napoli nie było tak kiepsko jak z innymi gorszymi drużynami od Napoli.

Nie obchodzi mnie ustawienie, bo pisanie tego jak ja bym widział wyjściową 11 nie ma sensu... Wiadomo "11 LWÓW" musi być... Jeśli Diego będzie tak grał jak w Coppa Italia to ruszy się przód w końcu i będziemy stwarzali nie 1-2 akcje w przeciągu 10 minut tylko 3 razy więcej.

Licze na dobry występ Alexa
Liczę na stabilną Obrone i Króla Kielona
Liczę na błysk geniuszu Diego
Liczę na 3 pkt
Liczę na Ładną grę z naszej strony
Liczę na pokazanie JAJ przez Ciro ( może być i dosłownie )

Obrazek
kamilu_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2010, 19:03

olom23 pisze: Licze na dobry występ Alexa
Liczę na stabilną Obrone i Króla Kielona
Liczę na błysk geniuszu Diego
Liczę na 3 pkt
Liczę na Ładną grę z naszej strony
Liczę na pokazanie JAJ przez Ciro ( może być i dosłownie )
Umiesz liczyc, licz na siebie...

Ps. Lubisz oglądać męskie jądra ? :prochno:

Obrazek
olom23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2010, 19:05

Tak :smile:

Jak już napisałem podchodze optymistycznie, gdyż widziałem lepiej grającu zespół :wink:
P.S
Panowie macie może linka do strzału Del Piero piętką? :think:

Obrazek
karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2010, 19:11

Z takim przeciwnikiem jak Chievo trzeba po prostu wygrać. Nasi zawodnicy podbudowani zwycięstwem z Napoli w Pucharze Włoch powinni wyjść zmotywowani i rządni zwycięstwa. Liczę na występ Alexa i na dobrą grę naszego zespołu, a to co oni wyprawiali w ostatnich meczach ligowych.

jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2010, 19:39

karosznurek pisze:Z takim przeciwnikiem jak Chievo trzeba po prostu wygrać. Nasi zawodnicy podbudowani zwycięstwem z Napoli w Pucharze Włoch powinni wyjść zmotywowani i rządni zwycięstwa. Liczę na występ Alexa i na dobrą grę naszego zespołu, a to co oni wyprawiali w ostatnich meczach ligowych.
Podbudowani??? Wątpię.Patrząc ostatnimi czasy na wyraz graczy Juve śmiem twierdzić,że oni( a przynajmniej większość),nie ma już ambicji i chęci do walki.Byle tylko zarobić i to dobrze,a nie odwdzięczając się dobrą postawą na boisku.Jeden mecz z Napoli nic nie zmieni.Co z tego,że kilku graczy naprawdę chce pokazać,że Juventus to Juventus,skoro reszta ma to w czterech literach.Tak nie da się wygrać niczego.Ba,z taką postawą to nawet walka o pierwszą czwórkę w lidze jest mało realna.Zarząd jest usatysfakcjonowany jednym zwycięstwem z rezerwowym Napoli i już jest huraoptymizm.Jak się szybko sprawa z Hiddinkiem zaczęła,tak obawiam się,że szybko się skończyła....
Co do meczu to jak zawsze liczę na zwycięstwo, bo na co mogę liczyć jako kibic :) Nie sądzę jednak,byśmy szybko wyszli z tego szamba ,w którym jesteśmy obecnie...
Nad Juventusem nikt nie może zapanować.Jest jak rozpędzony koń z klapkami na oczach(czyt.gracze Juve) i nieudolnym jeźdźcem ( czyt.Ferrara i zarząd) na nim...
:|

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2010, 19:54

Nie wygramy.
Został nam jeden napastnik. Nie ma opcji żeby Melo rozegrał dwa mecze bez poważnego błędu, myślę nawet, że z Chievo sobie statystyki wyrówna i odbije spotkanie z Napoli.
No i po trzecie i najważniejsze - nadal jesteśmy w kryzysie.
Jeśli Chievo zagra tak jak to od paru lat robią kluby wcześniej skazywane na pożarcie - będzie gryzło trawę od początku do końca i nie schowa się oczekując na wyrok - będziemy mieli bardzo wyrównany pojedynek. Oczywiście mimo wszystko zostajemy faworytami, choćby ze względu na takie indywidualności jak Diego czy Buffon (zagra na pewno?), ale chyba już się wszyscy przekonali, że nie ma dla tego Juventusu meczu, w którym można by z góry zakładać zwycięstwo.

PS zejdźcie już z Przema, to się robi żałosne...

calma calma
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2010, 20:36

No tez mam powazne obawy, no trzeba jednak przyznac ze to jest bardzo zdziesiatkowany juventus i jak w niedzile wygrają to znaczy ze wyszli z dołka, chodz wiem że będzie cieżko.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2010, 22:30

Nie jestem zwolennikiem 4312, ale w tym meczu powinniśmy zagrać tylko i wyłącznie tą taktyką. Do innej niestety nie mamy wykonawców, a nawet do tej ze świecą szukać napastnika.
Jeżeli ktokolwiek ma nam wygrać ten mecz to będzie to albo Chiellini, albo Diego. Ewentualnie Del Piero strzeli z karnego.
1:1, tylko z uwagi na to że Pellissier nie zagra.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2010, 22:54

----------------------Buffon-----------------------
-------Cannavaro---Chielini---Legro------------
----------------Melo------Marchisio----------------
Hassan------------------------------De Ceglie---
----------------Diego------------------------------
-------Del Piero-----------Immobile?-------------

Ja z tą kadra spróbował bym czegos takiego, tylko ten immobile mi tam nie pasuje:/ Chyba ze zagrac z porzodu Del piero i Diego ale nie wiem jaki mlodzian za nimi? Moze ten Iago, ktos wspominal ze dobrze poradzil sobie na pozycji trequartisty ale to chyba za gleboka woda...
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2010, 23:28 przez jareckik, łącznie zmieniany 1 raz.

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2010, 23:03

Ja zaryzykuje i powiem ,że jestem niemal pewny zwycięstwa. Właśnie z powodu takiej a nie innej sytuacji kadrowej, trenerskiej itp. Mecz z Napoli, pokazał ,że mamy jakieś atuty dawno zapomniane (np szybkie rozgrywanie piłki, jakiś kontratak- karny na Diego to w sumie pierwsza taka sytuacja w tym sezonie...). Ferrara być może po 18 kolejkach do czegoś dojrzał...

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2010, 23:08

jareckik pisze:----------------------Buffon-----------------------
----------------Melo------Marcisio----------------
Chcesz grać trójką obrońców? Nawet Ferrara nie jest tak naiwny.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2010, 23:14

jareckik pisze:----------------------Buffon-----------------------
----------------Melo------Marcisio----------------
Hassan------------------------------De Ceglie---
----------------Diego------------------------------
-------Del Piero-----------Immobile?-------------

Ja z tą kadra spróbował bym czegos takiego, tylko ten immobile mi tam nie pasuje:/ Chyba ze zagrac z porzodu Del piero i Diego ale nie wiem jaki mlodzian za nimi? Moze ten Iago, ktos wspominal ze dobrze poradzil sobie na pozycji teraquisty ale to chyba za gleboka woda...
Powiem szczerze, że na papierze taka koncepcja taktyki wygląda całkiem przyzwoicie i być może mogłoby to zafunkcjonować. Jednakowoż kolejna z rzędu (czwarta, a może piąta?) zmiana ustawienia w przeciągu kilku miesięcy, moim zdaniem, nie powinna mieć już miejsca. Zrobiłby się tylko jeszcze większy mętlik, zwłaszcza po meczu, w którym pierwotne ustawienie na ten sezon (4-3-1-2) wreszcie zafunkcjonowało poprawnie.

Co do Immobile, to bym się nie obawiał - na pewno gorzej niż Amauri w ostatnich meczach nie zagra. Natomiast dla Iago to zdecydowane za wysokie progi póki co. Fakt - zagrał przed sezonem dwa mecze na pozycji trequartisty i w jednym z nich wyglądał bardzo dobrze, jednak już w kolejnym niezbyt zadowalająco. Nie miałbym oczywiście nic przeciwko gdyby przy stanie 3-0 (marzenia?) dać szansę chłopakowi się pokazać przez jakieś 10 minut. W końcu przy pladze kontuzji jest po temu okazja.

PS. Jareckik, wybacz mentorski ton, ale na przyszłość staraj się zwracać większą uwagę na dbałość o poprawną pisownie, bo wielu na tym forum "skacze ciśnienie" na widok przekręconych nazwisk, tudzież obcojęzycznych wyrazów, które stają się śmieszne, użyte w dziwacznej formie. :wink:

Pozdrawiam!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2010, 23:19

Azrael pisze: pierwotne ustawienie na ten sezon (4-3-1-2) wreszcie zafunkcjonowało poprawnie.
Moim zdaniem nie do końca. Bo na początku graliśmy 4-3-1-2, z 3 DMami, ewentualnie Camorem z prawej. Z Napoli zagraliśmy klasycznym rombem 4-1-2-1-2, ze skrzydłowymi i 1 DMem.

Zablokowany