Serie A (18): Parma 1-2 JUVENTUS
- KamilDeath
- Juventino
niech drużyna wyjdzie w składzie Treze, Del Piero , Gio i Diego i naprawdę czy Diego i Gio będą biegać po skrzydle czy gdziekolwiek, to coś z tego będzie, bo to my w końcu zaatakujemy a nie będziemy czekać na to co się stanie a teraz pytanie do mnie i do nas wszystkich: jakie szanse są zobaczenia w najbliższym meczu takiego kwartetu ?? jak powiem marne, to boję się, że to będzie aż za dużo powiedziane
znowu wyjdziemy magicznym 4-3-1-2 z Treze i Amaurim z przodu, i po raz kolejny będziemy widzieć próbę stworzenia ataku pozycyjnego
jak się to kończy każdy widział przez ostatnie parę meczy, gonimy wynik i dostajemy baty, to nas się powinno obawiać i kiedyś tak było, ale naprawdę, żeby ktoś poczuł respekt musimy mieć kimś i czymś postraszyć, a jak przeciwnik ma się nas obawiać jeśli my ostatnio w pierwszej połowie w naszym magicznym ustawieniu widzimy dwie lub trzy akcje bramkowe
naprawdę mam już dość nieporadności naszego trenera, który totalnie nie potrafi ani zestawić drużyny taktycznie ani a wg mnie przede wszystkim osobowo,
jaki wynik będzie - to będzie bardzo proste przewidzieć, jak zobaczymy na pół godziny przed spotkaniem skład wyjściowy, eeeh mam nadzieję, że przez święta Ciro choć trochę pojął, gdzie robi błędy i we środę da nam wszystkim iskierkę nadziei na to, że coś w końcu ruszyło, ale tak jak powiedziałem wyżej - szanse na to niewielkie

znowu wyjdziemy magicznym 4-3-1-2 z Treze i Amaurim z przodu, i po raz kolejny będziemy widzieć próbę stworzenia ataku pozycyjnego

jaki wynik będzie - to będzie bardzo proste przewidzieć, jak zobaczymy na pół godziny przed spotkaniem skład wyjściowy, eeeh mam nadzieję, że przez święta Ciro choć trochę pojął, gdzie robi błędy i we środę da nam wszystkim iskierkę nadziei na to, że coś w końcu ruszyło, ale tak jak powiedziałem wyżej - szanse na to niewielkie
...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
- Dybala 4ever
- Juventino
Pamiętam jeszcze mecz z sezonu 07/08 Parma-Juventus 2-2. Mimo, że dostawaliśmy 2-0 potrafiliśmy wziąść się do kupy i zdobyć remis. Ba gdyby wtedy sędzia uznał prawidłowego gola Vicka byłoby 2-3 dla nas. W pierszym sezonie po Serie B Juventus za Ranieriego miał umiejętność wychodzenia z opresji obronną ręką. A tutaj : Palermo i Cagliari przegrywamy najpierw 1-0, a potem naparzamy w ataku chaotycznie, dostajemy kontrę i jest po zabawie. Chciałbym, żebyśmy chociaż grali jak wtedy, bo determinacja dodawała nam skrzydeł i umieliśmy radzić sobie z przeciwnościami. A teraz? Czy pierwsi strzelimy gola czy jak musi nadrabiać wszystko kończy się tym samym-porażką. Hiddink miał być niby wczoraj, ale nic z tego chyba nie będzie. Nie wiem co teraz będzie lepsze : wtopić mecze z Parmą i Milanem i faktycznie przyjdzie Holender, ale z drugiej strony takie coś mi się nie uśmiecha, bo spadniemy w okolice 6-7 i trzeba będzie szybko wrócić z Guusem na ścieżkę zwycięstw by wylądować na pudle, które da nam LM. Sam już nie wiem. Jednak mam nadzieję i oby tak było, że mecz z Parmą będzie nareszcie tym na przełamanie. Żywię nadzieję, że Ferrara i piłkarze coś już ogarnęli w czasie tej przerwy. Może 2-2 z Al-Ittihad chluby nie przynosi, ale cosik drgnęło w tej zardzewiałej machinie. Oby z Parmą ten znak ze sparingu był dla nas Juventinich dobrym prognostykiem :!: FORZA JUVE :!: FORZA BIANCONERI :!:
- Vincitore
- Juventino
4-4-1-1 które chce nam zaserwować Ciro w meczu z Parmą to najbardziej prymitywne ustawienie jakie widziała planeta ziemia. Tą taktyką graliśmy w meczach z Maccabi (rewanż) i Cagliari. mimo że awizowane było jako 4-2-3-1 to była to bardzo marna podróbka tejże taktyki. Bo jak niby zrozumieć wystawianie Tiago czy Marchisio na lewym skrzydle blisko napastników. Ta taktyka to najbardziej defensywne ustawienie jakim możemy wyjść i znów będziemy narażeni na szturmowanie naszej bramki przez rywali. Na klasyczne 4-4-2 nie ma raczej szans bo gdzie w tym wszystkim miejsce dla Diego?
- Vincitore
- Juventino
Pewnie że może i widzieliśmy już kilka razy w tym sezonie, kiedy przez jakąś część meczu był przyspawany do jednej z flanek. Nie wychodziło mu to tak jak ma wychodzić na środku, więc nie ma co cudować 

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Od kiedy środowe kolejki są o tak popieprzonych porach!?
Co do meczu, krótko, dziury w składzie, ponadto nie ma drużyny, z którą możemy wygrać, co tu więcej pisać, chcę Hiddinka!

Co do meczu, krótko, dziury w składzie, ponadto nie ma drużyny, z którą możemy wygrać, co tu więcej pisać, chcę Hiddinka!

- szczerbi
- Juventino
Ponoć Juventus ma zagrać 4-4-1-1:
------------------Trezeguet-------------
----------------Diego-------------------
-De Ceglie--Marchisio-Melo--Hasan--
Ja bym chciał zobaczyć Juventus grający 4-2-2-2:
---------Del Piero---Trezeguet-------
--------Diego-----------Giovinco------
------------Marchisio--Melo-----------
Ja bym chciał zobaczyć Juventus grający 4-2-2-2:
- kamilu_87
- Juventino
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
skrzydła są bardzo dobre... po co ma Ciron wystawiać super szybkiego dryblera który w ataku potrafi sobie poradzić z każdym Giovinco skoro jest drewniany Kuczer który potyka się o własne szkity (ma je tak długie że patrząc na niego od tyłu można odniesć wrażenie że patrzy się na młodą Sofie Loren) Hasan? Potrafi grać na skrzydle i skoro Camor ma kotnuzję to niby kto ma tam grać jak nie Bo$niak?kamilu_87 pisze:Co to za skrzydła... :shock: Boże widzisz i nie grzmisz...De Beatles zamiast Giovinco...Ferrara..ogarnij sie...szczerbi pisze:Ponoć Juventus ma zagrać 4-4-1-1:
ahaaa, takie widły.szczerbi pisze:Giovinco trenuje indywidualnie razem z Iaquintą i Grygerą, więc nie typuje się go do pierwszej jedenastki. Ale do meczu pozostaje jeszcze trochę czasu.
EDIT: Na treningach jako skrzydłowi próbowani byli także Immobile i Fausto Rossi. Może Ciro nas zaskoczy? taaa jasne.

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
No niestety te kontuzjeszczerbi pisze:Ponoć Juventus ma zagrać 4-4-1-1:

Ja bym na lewym skrzydle dal szanse Fausto Rossiemu, a szkoda ze tak bezmyslnie oddalismy Bari Yago, ktory i tak ani minuty u nich nie zagral, bo tez by mogl na lewej pograc.
- Vincitore
- Juventino
Idź na wagary, usprawiedliwienie jak znalazłDiegol28 pisze:Liiiiipa nie obejrzę meczu bo wracam po 16 ze szkoły

Kuczer na skrzydle? To ja już wolę Marchisio na lewej a w środku Poulsen z Melo. No właśnie, Poulsen? Co z nim. Według Gazzetta.it przepadł bez śladu (http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Juventus/)
PS: Diego w ataku :lol:
- Łukasz
- Juventino
Fajnie, fajnie, ale to mityczne 4-2-2 to niestety w praktyce 4-4-2 z Diego na skrzydle.szczerbi pisze: Ja bym chciał zobaczyć Juventus grający 4-2-2-2:
- playmaker
- Juventino
W meczu z Parmą liczę na wygraną oraz dobrą grę Diego i Melo
Melo sam powiedzial ze czuje sie jak nowo narodzony
Czas skonczyc z Juve-sredniakiem, po przerwie zawodnicy sa wypoczęci a gorzej być nie może
Oczywiscie chce zeby wygrali o ile nie skomplikuje to przejscia Hiddinka, bo Ferrara na dluzsza metę nie wytrzyma ...

Czas skonczyc z Juve-sredniakiem, po przerwie zawodnicy sa wypoczęci a gorzej być nie może

Oczywiscie chce zeby wygrali o ile nie skomplikuje to przejscia Hiddinka, bo Ferrara na dluzsza metę nie wytrzyma ...