Sparing: Al-Ittihad 2-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2009, 21:05

Widzę, że przekonałeś się do defensywnych pomocników 8)

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2009, 21:42

Hardkorowo, gramy z jakimiś Tygrysami Południa. Wynik meczu, jego przebieg jest na szczęście i tak kompletnie bez znaczenia. Równie dobrze moglibyśmy go nie zagrać. Chyba, że porażka zmusiłaby kogokolwiek do kolejnych zastanowień, z których i tak nic wielkiego nie wynika, zawsze to jakiś pozytyw. Amauri w ataku i jedziemy z nimi (ironia).

Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2009, 21:46

juventusprzemek pisze:Moim zdaniem zagrajmy w obronie Caceres, Grosso, Chiellini, Legrottaglie
w pomocy Sissoko, Melo, Pulsen, Salihamidzic, Camoranesi a w ataku Diego lub Del Piero lub Giovinco.
Dzięki takiemu składowi unikniemy wysokiej porażki. Może wygramy? Trzeba wierzyć, że ten rok zakończymy jakimś podbudowującym wyczynem, który zmobilizuje naszych do dalszych zwycięstw. I wtedy powalczymy o Scudetto!
Forza Juventus!
Kolego z postu na post przechodzisz Siebie samego Chellini ma wrócic po nowym roku a Camoranesi dopiero na luty nawet jesli Kielon jest już gotów wątpie aby w takim meczu narażać go na niepotrzebne bóle a Camor jeszcze gorzej to tylko sparing zagrają rezerwy i primawera zapewne

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2009, 12:51

Chciałbym aby w tym nic nie znaczącym meczu Juve spróbowało 4-4-2 w takim składzie:

Caceres - Legro Ariaudo - Molinaro(De Ceglie)
Hasan - Poulsen(ew. Melo) - Marchisio - Giovinco
Treze Del Piero

Szansę w pierwszej kolejności powinni dostać Ci, którzy grali mniej, a którzy mają potencjał by zmienić coś na lepsze. (przede wszystkim: Alex, Hasan, Seba).
Romb zupełnie się nie sprawdza. Ani pomocnicy, ani napastnicy nie czują tego ustawienia. Myślałem, że będzie jak za Lippiego, ale niestety - wówczas na prawie każdej pozycji byli piłkarze o innej charakterystyce i po prostu lepsi. Pora przyznać się do błędu i zrezygnować z tego na co poświeciło się połowę sezonu.
4-4-2 moim zdaniem jest najprostsze i tak Ferrara jak i piłkarze nie powinni mieć problemów żeby się do niego dostosować.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
rezal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2009, 13:02

Ja bym to widział tak :D

--Grygera--Legro--Ariaudo--Molinaro--
-----------Melo-----------Poulsen--------
---Giovinco------------------De Ceglie--
----------------------------Del Piero------
-----------------Immobile-----------------

Btw, Marrone gra jako skrzydłowy pomocnik?

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2009, 13:05

juventusprzemek pisze:Moim zdaniem zagrajmy w obronie Caceres, Grosso, Chiellini, Legrottaglie
w pomocy Sissoko, Melo, Pulsen, Salihamidzic, Camoranesi a w ataku Diego lub Del Piero lub Giovinco.
Dzięki takiemu składowi unikniemy wysokiej porażki. Może wygramy? Trzeba wierzyć, że ten rok zakończymy jakimś podbudowującym wyczynem, który zmobilizuje naszych do dalszych zwycięstw. I wtedy powalczymy o Scudetto!
Forza Juventus!
Sissoko, Chiellini, Camoranesi - kontuzje. Na jakim Ty świecie żyjesz ? :think:.

P.S. Nie ma to jak małego napastnika/pomocnika wstawic na atak :happy:
rezal pisze:Btw, Marrone gra jako skrzydłowy pomocnik?
Z tego co pamiętam, jest to defensywny pomocnik, ale mogę sie mylic :whistle:
juventusprzemek pisze: Dzięki takiemu składowi unikniemy wysokiej porażki.
Ehh, nie myślałem że przyjdą czasy, że będziemy sie bac Arabów.. :think:
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2009, 13:09 przez Simi, łącznie zmieniany 1 raz.

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2009, 13:07

Corcky pisze:Chciałbym aby w tym nic nie znaczącym meczu Juve spróbowało 4-4-2 w takim składzie:

Treze Del Piero
To co sprzedajemy Diego? :D
jak dla mnie to
4-2-3-1
z De Ceglie na lewej obronie i Ariaudo w środku, dalej Melo- Marchisio
i Hasan- Diego- Gio, w napadzie mi obojętne...

Jeśli chodzi o ten mecz to boję się tego, że obejrzę to samo Juve co ostatnio, bo co można zmienić w tak krótkim czasie oprócz trenera? :prochno: no chyba, że Ciro wreszcie posłucha rad bardziej doświadczonych kolegów i dostosuje odpowiednie zadania do odpowiedniego typu piłkarza. oby.

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2009, 13:38

Licze na hattrick, albo dwa :whistle:

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2009, 16:08

Moonk pisze:
Corcky pisze:Chciałbym aby w tym nic nie znaczącym meczu Juve spróbowało 4-4-2 w takim składzie:

Treze Del Piero
To co sprzedajemy Diego? :D
Diego grał już w tym sezonie wystarczająco długo. Niech sobie odpocznie. Poza tym ciekaw jestem jak wyglądałaby nasza gra bez niego. Zresztą może grać w tym ustawieniu albo w drugiej linii, albo za plecami Davida.
Oczywiście możemy wyjść z założenia, ze Diego musi grać bo przychodził tutaj jako gwiazda i długo oczekiwany playmarker, zaś każda taktyka musi być dopasowana do niego. Ale nie sądzę by było to dobre wyjście.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2009, 11:06

Żartowałem ale macie rację musimy zagrać defensywnie ale w ataku musi grać Del Piero i Giovinco!
Ten mecz będzie odpowiedzią na zakończenie roku jak ukształtuje się pozycja Ferrary w drużynie Juve.
Możemy grać Melo tyle kasy na niego Juve dał to niech pokaże, że jest warty!
W ataku musimy mieć jakiegoś technika typu Alex i jakiegoś szybkiego "malca" czyli Giovinco!
Takim składem możemy zdemolować każdą obronę!
Forza Juve!

drozdi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2009, 11:34

Juventusprzemek zrób sobie odpoczynek od forum JuvePoland bo z postu na post mam o Tobie co raz to gorsze zdanie. I tak nie czytasz newsów bo nie wiesz kto jest kontuzjowany. Gio w ataku hmmm... to może jeszcze wkręcimy tam Poulsena bo jest "szybki"?
Żartowałem
no tak parę osób Cię przystawiło do ściany to teraz trzeba się wykręcić.
Pozycja Ferrary po meczu sparingowym na pewno będzie bezpieczniejsza :lol:
Takim składem możemy zdemolować każdą obronę!
Tak. Obronę Catanii, Bari i Bayernu też.

Obrazek
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2009, 01:48

tabo89 pisze:
Mecz na żywo w TV:
يوفنتوس القناة (Juventus Channel)

źródła: www.juvepoland.com, www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.wikipedia.en, www.mtranslator.pl

wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki :-D
Witam :)
Szukałem na tej stronie ale nie ma tam transmisji Juventusu. Jesteś pewien że będzie tylko w JC ? :/ Czyżby szykował się pierwszy nie obejrzany mecz w tym sezonie ? :evil: Niby jest ten fatalny justin, ale zawsze jest jakiś problem.
Pozdrawiam i spokojnych świąt :)
...a tak liczyłem na arabski komentarz... :stop: :roll:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2009, 11:24

źródło w podpisie pozostało bardziej z przyzwyczajenia bo faktycznie nie ma jeszcze żadnej informacji na tej stronie, a to pewnie z racji że to sparing, jednak bliżej meczu myślę, że może się pojawić

z tego co pamiętam takie mecze transmitują właśnie tylko na JC, choć może araby też pokażą, trzeba bliżej meczu będzie sprawdzić :wink:

jakieś 2 dni przed meczem powinna też się pojawić informacja tutaj

Obrazek
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2009, 19:10

wygląda na to, że mecz można będzie zobaczyć tylko za pośrednictwem Juventus Channel, może będzie gdzieś w internecie ta transmisja..

Ciro podał także listę powołanych piłkarzy:

Bramkarze: Chimenti, Manninger, Pinsoglio
Obrońcy: Alcibiade, Ariaudo, Cannavaro, Grygera, Grosso, Legrottaglie, Molinaro
Pomocnicy: De Ceglie, Marchisio, Marrone, Poulsen, Rossi, Tiago
Napastnicy: Amauri, Del Piero, Giovinco, Immobile, Trezeguet

http://juvepoland.com/news.php?id=14766

Obrazek
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2009, 19:25

Simi pisze: Ehh, nie myślałem że przyjdą czasy, że będziemy sie bac Arabów.. :think:
Ja sie boje od jedenastego wrzesnia :D

Co do meczu, to troche mnie wnerwilo ze nasze brazylijskie gwiazdy nie beda graly, musimy sie zgrywac (w polowie sezonu? :rotfl: jeeeezu, co to sie porobilo.... fuj)a nie na urlopach siedziec. Mam nadzieje na gre Giovinco.

PS. Ktos wie jaki jest stan kontuzjowanych? W newsie na JP nie ma o tym za duzo. Iaquinta mial operacje mniej wiecej wtedy co Marchisio, mial byc po 40 dniach i co? Giorgio tez mial byc w szpitalu 20 dni.
I oczywiscie Sissoko - kontuzja nie byla tak grozna jak przewidywano? :think: Skoro dolaczyl do Mali chyba jest zdrowy?

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
Zablokowany