Sparing: Al-Ittihad 2-2 JUVENTUS
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Hardkorowo, gramy z jakimiś Tygrysami Południa. Wynik meczu, jego przebieg jest na szczęście i tak kompletnie bez znaczenia. Równie dobrze moglibyśmy go nie zagrać. Chyba, że porażka zmusiłaby kogokolwiek do kolejnych zastanowień, z których i tak nic wielkiego nie wynika, zawsze to jakiś pozytyw. Amauri w ataku i jedziemy z nimi (ironia).
- Sajan
- Juventino
Kolego z postu na post przechodzisz Siebie samego Chellini ma wrócic po nowym roku a Camoranesi dopiero na luty nawet jesli Kielon jest już gotów wątpie aby w takim meczu narażać go na niepotrzebne bóle a Camor jeszcze gorzej to tylko sparing zagrają rezerwy i primawera zapewnejuventusprzemek pisze:Moim zdaniem zagrajmy w obronie Caceres, Grosso, Chiellini, Legrottaglie
w pomocy Sissoko, Melo, Pulsen, Salihamidzic, Camoranesi a w ataku Diego lub Del Piero lub Giovinco.
Dzięki takiemu składowi unikniemy wysokiej porażki. Może wygramy? Trzeba wierzyć, że ten rok zakończymy jakimś podbudowującym wyczynem, który zmobilizuje naszych do dalszych zwycięstw. I wtedy powalczymy o Scudetto!
Forza Juventus!
- Corcky
- Juventino
Chciałbym aby w tym nic nie znaczącym meczu Juve spróbowało 4-4-2 w takim składzie:
Caceres - Legro Ariaudo - Molinaro(De Ceglie)
Hasan - Poulsen(ew. Melo) - Marchisio - Giovinco
Treze Del Piero
Szansę w pierwszej kolejności powinni dostać Ci, którzy grali mniej, a którzy mają potencjał by zmienić coś na lepsze. (przede wszystkim: Alex, Hasan, Seba).
Romb zupełnie się nie sprawdza. Ani pomocnicy, ani napastnicy nie czują tego ustawienia. Myślałem, że będzie jak za Lippiego, ale niestety - wówczas na prawie każdej pozycji byli piłkarze o innej charakterystyce i po prostu lepsi. Pora przyznać się do błędu i zrezygnować z tego na co poświeciło się połowę sezonu.
4-4-2 moim zdaniem jest najprostsze i tak Ferrara jak i piłkarze nie powinni mieć problemów żeby się do niego dostosować.
Treze Del Piero
Szansę w pierwszej kolejności powinni dostać Ci, którzy grali mniej, a którzy mają potencjał by zmienić coś na lepsze. (przede wszystkim: Alex, Hasan, Seba).
Romb zupełnie się nie sprawdza. Ani pomocnicy, ani napastnicy nie czują tego ustawienia. Myślałem, że będzie jak za Lippiego, ale niestety - wówczas na prawie każdej pozycji byli piłkarze o innej charakterystyce i po prostu lepsi. Pora przyznać się do błędu i zrezygnować z tego na co poświeciło się połowę sezonu.
4-4-2 moim zdaniem jest najprostsze i tak Ferrara jak i piłkarze nie powinni mieć problemów żeby się do niego dostosować.

Alessandro Del Piero ole!
- rezal
- Juventino
Ja bym to widział tak 
--Grygera--Legro--Ariaudo--Molinaro--
-----------Melo-----------Poulsen--------
---Giovinco------------------De Ceglie--
----------------------------Del Piero------
-----------------Immobile-----------------
Btw, Marrone gra jako skrzydłowy pomocnik?

--Grygera--Legro--Ariaudo--Molinaro--
-----------Melo-----------Poulsen--------
---Giovinco------------------De Ceglie--
----------------------------Del Piero------
-----------------Immobile-----------------
Btw, Marrone gra jako skrzydłowy pomocnik?
- Simi
- Qualità Juventino
Sissoko, Chiellini, Camoranesi - kontuzje. Na jakim Ty świecie żyjesz ?juventusprzemek pisze:Moim zdaniem zagrajmy w obronie Caceres, Grosso, Chiellini, Legrottaglie
w pomocy Sissoko, Melo, Pulsen, Salihamidzic, Camoranesi a w ataku Diego lub Del Piero lub Giovinco.
Dzięki takiemu składowi unikniemy wysokiej porażki. Może wygramy? Trzeba wierzyć, że ten rok zakończymy jakimś podbudowującym wyczynem, który zmobilizuje naszych do dalszych zwycięstw. I wtedy powalczymy o Scudetto!
Forza Juventus!

P.S. Nie ma to jak małego napastnika/pomocnika wstawic na atak

Z tego co pamiętam, jest to defensywny pomocnik, ale mogę sie mylicrezal pisze:Btw, Marrone gra jako skrzydłowy pomocnik?

Ehh, nie myślałem że przyjdą czasy, że będziemy sie bac Arabów..juventusprzemek pisze: Dzięki takiemu składowi unikniemy wysokiej porażki.

Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2009, 13:09 przez Simi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
To co sprzedajemy Diego?Corcky pisze:Chciałbym aby w tym nic nie znaczącym meczu Juve spróbowało 4-4-2 w takim składzie:
Treze Del Piero

jak dla mnie to
4-2-3-1
z De Ceglie na lewej obronie i Ariaudo w środku, dalej Melo- Marchisio
i Hasan- Diego- Gio, w napadzie mi obojętne...
Jeśli chodzi o ten mecz to boję się tego, że obejrzę to samo Juve co ostatnio, bo co można zmienić w tak krótkim czasie oprócz trenera?

- white_wolv
- Juventino
Licze na hattrick, albo dwa 

- Corcky
- Juventino
Diego grał już w tym sezonie wystarczająco długo. Niech sobie odpocznie. Poza tym ciekaw jestem jak wyglądałaby nasza gra bez niego. Zresztą może grać w tym ustawieniu albo w drugiej linii, albo za plecami Davida.Moonk pisze:To co sprzedajemy Diego?Corcky pisze:Chciałbym aby w tym nic nie znaczącym meczu Juve spróbowało 4-4-2 w takim składzie:
Treze Del Piero
![]()
Oczywiście możemy wyjść z założenia, ze Diego musi grać bo przychodził tutaj jako gwiazda i długo oczekiwany playmarker, zaś każda taktyka musi być dopasowana do niego. Ale nie sądzę by było to dobre wyjście.

Alessandro Del Piero ole!
- juventusprzemek
- Juventino
Żartowałem ale macie rację musimy zagrać defensywnie ale w ataku musi grać Del Piero i Giovinco!
Ten mecz będzie odpowiedzią na zakończenie roku jak ukształtuje się pozycja Ferrary w drużynie Juve.
Możemy grać Melo tyle kasy na niego Juve dał to niech pokaże, że jest warty!
W ataku musimy mieć jakiegoś technika typu Alex i jakiegoś szybkiego "malca" czyli Giovinco!
Takim składem możemy zdemolować każdą obronę!
Forza Juve!
Ten mecz będzie odpowiedzią na zakończenie roku jak ukształtuje się pozycja Ferrary w drużynie Juve.
Możemy grać Melo tyle kasy na niego Juve dał to niech pokaże, że jest warty!
W ataku musimy mieć jakiegoś technika typu Alex i jakiegoś szybkiego "malca" czyli Giovinco!
Takim składem możemy zdemolować każdą obronę!
Forza Juve!
- drozdi
- Juventino
Juventusprzemek zrób sobie odpoczynek od forum JuvePoland bo z postu na post mam o Tobie co raz to gorsze zdanie. I tak nie czytasz newsów bo nie wiesz kto jest kontuzjowany. Gio w ataku hmmm... to może jeszcze wkręcimy tam Poulsena bo jest "szybki"?
Pozycja Ferrary po meczu sparingowym na pewno będzie bezpieczniejsza :lol:
no tak parę osób Cię przystawiło do ściany to teraz trzeba się wykręcić.Żartowałem
Pozycja Ferrary po meczu sparingowym na pewno będzie bezpieczniejsza :lol:
Tak. Obronę Catanii, Bari i Bayernu też.Takim składem możemy zdemolować każdą obronę!

- Brutalo
- Juventino
Witamtabo89 pisze:
Mecz na żywo w TV:
يوفنتوس القناة (Juventus Channel)
źródła: www.juvepoland.com, www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.wikipedia.en, www.mtranslator.pl
wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki :-D

Szukałem na tej stronie ale nie ma tam transmisji Juventusu. Jesteś pewien że będzie tylko w JC ?

Pozdrawiam i spokojnych świąt

...a tak liczyłem na arabski komentarz...

- tabo89
- Juventino
źródło w podpisie pozostało bardziej z przyzwyczajenia bo faktycznie nie ma jeszcze żadnej informacji na tej stronie, a to pewnie z racji że to sparing, jednak bliżej meczu myślę, że może się pojawić
z tego co pamiętam takie mecze transmitują właśnie tylko na JC, choć może araby też pokażą, trzeba bliżej meczu będzie sprawdzić
jakieś 2 dni przed meczem powinna też się pojawić informacja tutaj
z tego co pamiętam takie mecze transmitują właśnie tylko na JC, choć może araby też pokażą, trzeba bliżej meczu będzie sprawdzić
jakieś 2 dni przed meczem powinna też się pojawić informacja tutaj
- tabo89
- Juventino
wygląda na to, że mecz można będzie zobaczyć tylko za pośrednictwem Juventus Channel, może będzie gdzieś w internecie ta transmisja..
Ciro podał także listę powołanych piłkarzy:
Bramkarze: Chimenti, Manninger, Pinsoglio
Obrońcy: Alcibiade, Ariaudo, Cannavaro, Grygera, Grosso, Legrottaglie, Molinaro
Pomocnicy: De Ceglie, Marchisio, Marrone, Poulsen, Rossi, Tiago
Napastnicy: Amauri, Del Piero, Giovinco, Immobile, Trezeguet
http://juvepoland.com/news.php?id=14766
Ciro podał także listę powołanych piłkarzy:
Bramkarze: Chimenti, Manninger, Pinsoglio
Obrońcy: Alcibiade, Ariaudo, Cannavaro, Grygera, Grosso, Legrottaglie, Molinaro
Pomocnicy: De Ceglie, Marchisio, Marrone, Poulsen, Rossi, Tiago
Napastnicy: Amauri, Del Piero, Giovinco, Immobile, Trezeguet
http://juvepoland.com/news.php?id=14766
- Monte Cristo
- Juventino
Ja sie boje od jedenastego wrzesniaSimi pisze: Ehh, nie myślałem że przyjdą czasy, że będziemy sie bac Arabów..

Co do meczu, to troche mnie wnerwilo ze nasze brazylijskie gwiazdy nie beda graly, musimy sie zgrywac (w polowie sezonu? :rotfl: jeeeezu, co to sie porobilo.... fuj)a nie na urlopach siedziec. Mam nadzieje na gre Giovinco.
PS. Ktos wie jaki jest stan kontuzjowanych? W newsie na JP nie ma o tym za duzo. Iaquinta mial operacje mniej wiecej wtedy co Marchisio, mial byc po 40 dniach i co? Giorgio tez mial byc w szpitalu 20 dni.
I oczywiscie Sissoko - kontuzja nie byla tak grozna jak przewidywano?

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.