Piwo

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ

Moje ulubione piwo to....

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2009, 14:47

looooool, nie wiedziałem że EB jeszcze istnieje, chętnie bym spróbował :-D
hmm dlaczego uważasz, że Lech jest dla kobiet?

Lekki w smaku, dobrze wchodzi - często spotykam się z taką opinią i tez tak uważam co nie oznacza, że jest niedobry :D Sam bym częściej pił, ale ostatnio jest strasznie drogi, tak samo jak Żywiec.

Tak więc najczęstszy wybór to Żubr i Tatra, od święta Heniek, nie wiem co widzicie w tym Carlsbergu, najgorszy sikacz :whistle:

Obrazek
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2009, 18:05

Franek1897 pisze:
mateo369 pisze: Żywca czy Lecha, choć to drugie to raczej dla kobiet :wink:
Judzio już po części wyjaśnił, ja dodam tylko, że ze względu na śladową zawartość alkoholu :wink: no i trochę za bardzo nagazowany. dla smaku 2-3 można wypić ale przy większym spożyciu :wink: raczej odpada

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2009, 19:40

kiedyś piłem Żubra częściej, teraz tylko Tyskie. ewentualnie kiedy ktoś postawi coś innego, to nie odmówię, bo to nieładnie :wink:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2009, 19:59

Lech Zielony i Carlsberg. Koniecznie z butelek wyjętych z lodówki! Dlaczego? Bo są smaczne :D Po prostu. Inne piwa tak mi nie smakują jak te ;)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2009, 20:17

stahoo pisze:Lech Zielony i Carlsberg. Koniecznie z butelek wyjętych z lodówki! Dlaczego? Bo są smaczne :D
lodówki są smaczne?
czy może butelki?
bo na pewno nie te piwa.

Kto nie pił
Obrazek
ten jeszcze nie posmakował prawdziwego życia.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2009, 20:22

Ogólnie to piwo nie jest u mnie na pierwszym miejscu, a co za tym idzie, nie piję go zbyt często. Próbowałem wielu, ale do gustu przypadł mi najbardziej Heineken. Ewentualnie Żubr.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2009, 20:35

Pilsner Urquell, Lech, Perełka lubelska i noteckie "ciemne" - dla mnie te trzy piwa są mistrzowskie i nie ma lepszych.

Każdy inny smak, każdy inny smak, który uwielbiam <3

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
LukaS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2009, 10:20

Ja to pije Żywca. Kiedyś częściej ale nadal jeśli kupuje w barze bo w domu raczej rzadko pije bo jakoś nie ma tego samego klimatu co w barze to wybieram właśnie Żywca. Co do Lecha to nie wiem czy to dla kobiet czy nie ale naprawdę od początku smak tego piwa mi nie podchodził i piłem jeśli było tylko to piwo na imprezie i musiałem się zmusić :)

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2009, 12:09

Panowie, podobno o gustach się nie dyskutuje.

Carlsberg, Heineken, Lech i o dziwo mało znana Perła, choć i ta marka padła tutaj kilka razy. Oczywiście każdy browar schłodzony niemalże do poziomu lodowatego.

Byłbym zapomniał - charakterystyczna goryczka Żywca również mi podchodzi.

Dobry temat ;]

Juve Master

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2009, 14:20

Myślenie się zmienia, muzyka się zmienia, technologia się zmienia, prawie wszystko się zmienia...

http://img108.mytextgraphics.com/photol ... wpjdg.jpeg

No i wiadomo o co chodzi. Najlepsze polskie piwo, bez dwóch zdań.
Oprócz Żywca czasem sięgam po Pilsnera, bo to prawie to samo, ale prawie jak wiadomo.....robi wielką różnicę. :D

Nie rozumiem jak komuś może smakować Carlsberg. Rozumiem Lecha, Warkę, Perłę.. wszystko. Ale Carlsberga? To są siuśki absolutne.

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2009, 16:27

W swojej piwnej karierze przechodziłem już różne stany;) Początkowo moim ulubionym piwem był Lech. Potem z tego co pamiętam Tatra mocna, Żubr, Warka czerwona itd itd. Aktualnie najchętniej sięgam po Żywca. Jednak od długiego czasu zachwycam się Królewskim. Niestety nigdzie w pobliżu mojej mieściny tego szlachetnego trunku znaleźć nie mogę i dlatego pije to piwo okazjonalnie. Bardzo lubię również kuchnie czeską.

Franek1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2009, 17:07

mateo369 pisze:
Franek1897 pisze:
mateo369 pisze: Żywca czy Lecha, choć to drugie to raczej dla kobiet :wink:
Judzio już po części wyjaśnił, ja dodam tylko, że ze względu na śladową zawartość alkoholu :wink: no i trochę za bardzo nagazowany. dla smaku 2-3 można wypić ale przy większym spożyciu :wink: raczej odpada
tak sobie myśle, co się rzadko zdarza, że przy większym spożyciu to każde piwo odpada..;p

"To moja walka, moje życie. Nigdy na dnie-zawsze na szczycie!!!"
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2009, 17:44

A ja piwoszem jestem raczej marnym. Piwo piję tylko właściwie z okazji jakichś wypadów do pubu, ale ogólnie to raczej stronię od tego typu gazowanych napojów. Poza tym najczęściej zdarza mi się raczyć się Redd'sem, ale jak głosi reklama tegoż trunku to "piwo owocowe dla kobiet, które żyją po swojemu"... :dance:

Pozdrawiam!
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2009, 18:22

"Jasno bursztynowa barwa, pełna klarowność, kusząca piana, charakterystyczna goryczka, intensywna, chmielowa nuta bukietu zapachowego" - kto nie próbował Kasztelana, niech lepiej wpada na Kujawy bo nie wie co traci. :P

Tyskie także przypadło mi do gustu. Nie piję raczej Heinekena i Carlsberga.

Tharp

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2009, 18:23

Uwielbiam Carlsberga, nie wazne czy w puszce czy w butelce, byle zimny. Zadne inne piwo mi tak nie 'lezy'. No, chyba ze na butelce/puszcze akurat jest herb animalsow. Poza carlsbergiem, bardzo lubie smak Zubra. Po tegorocznym woodstocku, zasmakowal mi lech premium. Jak ognia unikam wark i zywcow, po prostu mi nie smakuja.

ODPOWIEDZ