Peace Cup (1): Sevilla 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2009, 13:29

jimmy192 pisze:Mam nadzieje że Juventus pokaże się z bardzo dobrej strony, chociaż to tylko tylko mecz towarzyski myślę że mecz będzie zaciekły. Bedzie to walka 2 drużyny Serie A z 3 drużyną Primera Division :) Sprawdziłem też notowania u buhmacherów i Juventus nie jest faworytem z pewnością za sprawą że gramy w Sevilli.
Sevilla - Juventus 1 X 2

bet-at-home 2,30 3,20 2,60

sportingbet 2,25 3,10 2,90

bwin 2,35 3,25 2,65

sts 2,40 3,20 2,60
Mam nadzieje że obalimy te statystyki bukmacherskie, i to my wygramy mecz, choć nie jest on tak ważny, ale chcialbym zobaczyć naszych zawodników choć w 80% zaangażowanych w mecz.

Skład powinien wyglądać tak :
Buffon
Zebina - Cannavaro - Chiellini - Molinaro
Camoranesi - Zanetti - Tiago(Marchisio)
Del Piero
Iaquinta - Trezeguet

Czemu Tiago od początku a nie Melo ? Tak jak podkreślił nasz San Ciro, musi złapać jeszcze kondycje.
Czemu Zanetti a nie Sissoko ? Jak wiadomo Momo czuł jakiś ból w stopie.
Czemu znowu Del Piero na pozycji Diego ? Diego jak i Giovinco nie są w 100 % sprawni do wyjścia w pierwszej 11. Diego boryka sie z jakimiś problemami, a Giovinco jak wiadomo niedawno dołączył do zespołu.
Zresztą sami zobaczymy jaki skład wyjdzie o 22 30. Mam nadzieje że choć na chwile na boisku pojawi sie Melo i Diego.
Bosiontko pisze:Przerżniemy z kretesem 3 bramkami. Nie przypominam sobie, żeby Sevilla grała co 2 dni mecze przez ostatni tydzień tak jak my. Reprezentacji krajów, którzy wrócili później są na poziomie Levadii Talin, Melo i Diego jeszcze piłki nie powąchali. Do tego jeszcze podróż do odległej Hiszpanii :P Wizja nieco przesadzona, ale przeczuwam niezbyt fajne rozstrzygnięcie.
Trzeba być dobrej myśli... :smile:
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2009, 13:35 przez Simi, łącznie zmieniany 2 razy.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2009, 13:29

bloktorun pisze:Ps. Ciężko pisać tylko lewą ręką. Spróbujcie :twisted:
Złamałeś prawą rękę? Biedactwo! Ja miałem podobnie w zeszłym roku - rękę złamałem grając w piłkę... nożną! :doh:

Obyś tylko tym nie przyniósł pecha naszym graczom podczas dzisiejszego meczu, bo brak jakichkolwiek kontuzji w takich sparingach będę uważał nawet za większy sukces niż zwycięstwo dziś z Sevillą.

Pozdrawiam!
rokfor

Nieprzeczytany post 24 lipca 2009, 13:57

Alex+ pisze:A Diego i Momo i Melo dzis zagraja/?????
A trafie dzisiaj 6 w lotto ? :C

Co do samego spotkania, trudno powiedziec co sie wydarzy podczas tego meczu osobiscie nie wiem na jakim etapie przygotowan do sezonu jest Sevilla wiec nie pokusze sie o typowanie [tymbardziej ze jest to turniej towarzyski] mysle ze tego typu turniej to bardzo dobry sprawdzian przed sezonem ktory juz niebawem sie zacznie :)
Nie pozostaje nic innego jak zyczyc dobrej zabawy w polaczeniu z korzystnym wynikiem naszym pilkarzom.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 lipca 2009, 14:52

Ja tam po tym całym turnieju oczekuje tylko trochę naszych nowych nabytków na boisku :D

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2009, 15:33

LINK

Według oficjalnej strony, dziś w całym treningu brał udział Diego, natomiast Momo i De Ceglie pozostali na sali gimnastycznej. Poza tym Camor trenował samodzielnie, gdyż oberwało mu się wczoraj na treningu w bodajże łydkę :) Tak, więc Brazylijczyk powinien wybiec na parę minut chociaż na boisko, ale nie liczyłbym na Momo. Być może wystąpi Melo, ale nie wiem czy już odbudował kondychę.

Poza tym na treningu drużyna trenowała różne ustawienia od 4-4-2 do 4-3-3, ponieważ Ferrara chce, aby drużyna mogła swobodnie zmieniać formacje :)

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2009, 20:30

Chcialbym zobaczyc na pewno w koncu na pozycji trequartisty albo Giovinco, albo Diego. Del Piero nie pasuje do tej roli bo za bardzo sępi ; ) Mysle, ze ta zmiana bedzie kluczowa jesli chodzi o sposob Naszej gry.

Licze, na taką 11 (pewnie się przelicze):

Buffon - zebina, canna, chiellini, salihamidzic/molinaro - marchisio, tiago, zanetti - diego/giovinco - del piero, trezeguet/amauri.

Sissoko przypuszczam, ze nie zagra. Tak samo jak Melo. De Ceglie poleciał, ale rowniez nie wystapi - nie zostal wpisany nawet na turniejowa liste, ze wzgledu na uraz.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2009, 21:29

Ja już się nie mogę doczekać dzisiejszego meczu! Przerwa z grą Juventusu (nie liczę tych pomniejszych sparingów z quasi-przeciwnikami) trwa już tak długo, że dziś oszalałem i nie poszedłem na żadną imprezę, nie będę dziś pił żadnego alkoholu, a w chwili obecnej z nudów (i oczekiwania) oglądam inny mecz Peace Cup. I przyznam szczerze, że omal nie zasypiam, chociaż LDU de Quito prowadzi do przerwy z Al-Ittihad Jeddah dwa do zera... :roll:

Ja także marzę by dziś zobaczyć w ataku trio w którymś z możliwych ustwień:

Del Piero--------------------Amauri/Iaquinta/Trezeguet

------------------Diego/Giovinco--------------------

Oby tylko bez żadnej kontuzji!!!

Czy może orientuje się ktoś (bo jakoś mi się to nigdzie w oczy nie rzuciło) jak wygląda kwestia zmian podczas meczu. To ważne, bo świadczy o tym jak trenerzy ustawiają drużynę - czy będą szukali możliwie najmocniejszego składu, czy będą miały miejsce 18-osobowe zmiany tak żeby każdy mógł zagrać, co trochę obniży wartość tego meczu. Nigdzie nie znalazłem żadnych konkretnych przepisów Peace Cup, w których można by coś takiego przeczytać, ale jeśli ktoś wie więcej to proszę o oświecenie.

Edit:
eslk pisze:Manninger - Zebina, Chiellini, Cannavaro, Grygera - Marchisio, Zanetti, Camoranesi, Tiago - Del Piero, Amauri.

Skład na 1 połowe. Nie jestem pewien Grygery, bo w oficjalnym zestawieniu jest Molinaro, ale wydaje mi sie, ze na murawe wychodzil Czech.
W telewizji podawali następujący skład:
Obrazek

Wygląda to jak 4-4-2, chyba że to Camor jest "wolnym elektronem".
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2009, 22:43 przez Azrael, łącznie zmieniany 2 razy.

Pozdrawiam!
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2009, 22:35

Manninger - Zebina, Chiellini, Cannavaro, Grygera - Marchisio, Zanetti, Camoranesi, Tiago - Del Piero, Amauri.

Skład na 1 połowe. Nie jestem pewien Grygery, bo w oficjalnym zestawieniu jest Molinaro, ale wydaje mi sie, ze na murawe wychodzil Czech.

zebol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2009, 22:44

Ta Grygera w pierwszym składzie jeszcze na lewej zobaczymy co to będzie :-D .

Juve jesteś drużyną naszych serc na boisku jedenastu bohaterów wygraj niemożliwe i do przodu idz A my pójdziemy za tobą!!!
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2009, 22:50

Dlaczego Juve gra w czarnych spodenkach i getrach? Przecież do stroju domowego, getry jak i spodenki są białe :P

Mimo wszystko moim zdaniem, lepiej prezentują się te koszulki z czarnymi spodenkami i getrami, aniżeli z białymi :P

EDIT: 1:0 Amauri
Edit: CAmor zeszedł, za niego Iaquinta. Czyżby jakaśmała kontuzja? :/
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2009, 23:02 przez Marian., łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
*Ki$iEL*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2009, 23:02

mariantsw1 pisze:Dlaczego Juve gra w czarnych spodenkach i getrach? Przecież do stroju domowego, getry jak i spodenki są białe :P

Mimo wszystko moim zdaniem, lepiej prezentują się te koszulki z czarnymi spodenkami i getrami, aniżeli z białymi :P
Dlatego, żeby stanowiły kontrast do białych getrów i spodenek sevilli :) Inaczej mogły by się zlewać :)

Co innego gdybyśmy to my byli gospodarzami, bo to goście się muszą dostosować :)

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2009, 23:04

Czy to ten sam drewniany Tiago, który kaleczył przez dwa sezony?

Camor kontuzja [']

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2009, 23:18

Ustawienie bardziej podchodzi pod 4-3-3. Del Piero i Camor(Iaquinta) wyraźnie z boku boiska. Słabo nasi. Szkoda, że nie potrafimy przytrzymać piłki dłużej.
Tiago bezdyskusyjnie podstawowy piłkarz na tę chwilę.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2009, 23:20 przez Corcky, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2009, 23:18

po 1 polowie jest 1 -0 dla Juve, gol Amauriego, asysta Del Piero z rzutu rożnego ..... kpicie z Tiago ?? najlepszy na środku pola w 1 polowie

nad gopłem

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2009, 23:20

na wyróżnienie moim zdaniem zasługuje po 1 połowie Zebina i Amauri... generalnie nie jest zle

Zablokowany