Peace Cup (1): Sevilla 1-2 JUVENTUS
- Simi
- Qualità Juventino
Mam nadzieje że obalimy te statystyki bukmacherskie, i to my wygramy mecz, choć nie jest on tak ważny, ale chcialbym zobaczyć naszych zawodników choć w 80% zaangażowanych w mecz.jimmy192 pisze:Mam nadzieje że Juventus pokaże się z bardzo dobrej strony, chociaż to tylko tylko mecz towarzyski myślę że mecz będzie zaciekły. Bedzie to walka 2 drużyny Serie A z 3 drużyną Primera DivisionSprawdziłem też notowania u buhmacherów i Juventus nie jest faworytem z pewnością za sprawą że gramy w Sevilli.
Sevilla - Juventus 1 X 2
bet-at-home 2,30 3,20 2,60
sportingbet 2,25 3,10 2,90
bwin 2,35 3,25 2,65
sts 2,40 3,20 2,60
Skład powinien wyglądać tak :
Buffon
Zebina - Cannavaro - Chiellini - Molinaro
Camoranesi - Zanetti - Tiago(Marchisio)
Del Piero
Iaquinta - Trezeguet
Czemu Tiago od początku a nie Melo ? Tak jak podkreślił nasz San Ciro, musi złapać jeszcze kondycje.
Czemu Zanetti a nie Sissoko ? Jak wiadomo Momo czuł jakiś ból w stopie.
Czemu znowu Del Piero na pozycji Diego ? Diego jak i Giovinco nie są w 100 % sprawni do wyjścia w pierwszej 11. Diego boryka sie z jakimiś problemami, a Giovinco jak wiadomo niedawno dołączył do zespołu.
Zresztą sami zobaczymy jaki skład wyjdzie o 22 30. Mam nadzieje że choć na chwile na boisku pojawi sie Melo i Diego.
Trzeba być dobrej myśli...Bosiontko pisze:Przerżniemy z kretesem 3 bramkami. Nie przypominam sobie, żeby Sevilla grała co 2 dni mecze przez ostatni tydzień tak jak my. Reprezentacji krajów, którzy wrócili później są na poziomie Levadii Talin, Melo i Diego jeszcze piłki nie powąchali. Do tego jeszcze podróż do odległej HiszpaniiWizja nieco przesadzona, ale przeczuwam niezbyt fajne rozstrzygnięcie.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2009, 13:35 przez Simi, łącznie zmieniany 2 razy.
- Azrael
- Juventino
Złamałeś prawą rękę? Biedactwo! Ja miałem podobnie w zeszłym roku - rękę złamałem grając w piłkę... nożną! :doh:bloktorun pisze:Ps. Ciężko pisać tylko lewą ręką. Spróbujcie :twisted:
Obyś tylko tym nie przyniósł pecha naszym graczom podczas dzisiejszego meczu, bo brak jakichkolwiek kontuzji w takich sparingach będę uważał nawet za większy sukces niż zwycięstwo dziś z Sevillą.
Pozdrawiam!
- rokfor
A trafie dzisiaj 6 w lotto ? :CAlex+ pisze:A Diego i Momo i Melo dzis zagraja/?????
Co do samego spotkania, trudno powiedziec co sie wydarzy podczas tego meczu osobiscie nie wiem na jakim etapie przygotowan do sezonu jest Sevilla wiec nie pokusze sie o typowanie [tymbardziej ze jest to turniej towarzyski] mysle ze tego typu turniej to bardzo dobry sprawdzian przed sezonem ktory juz niebawem sie zacznie

Nie pozostaje nic innego jak zyczyc dobrej zabawy w polaczeniu z korzystnym wynikiem naszym pilkarzom.
Ja tam po tym całym turnieju oczekuje tylko trochę naszych nowych nabytków na boisku 

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Kamex22
- Juventino
LINK
Według oficjalnej strony, dziś w całym treningu brał udział Diego, natomiast Momo i De Ceglie pozostali na sali gimnastycznej. Poza tym Camor trenował samodzielnie, gdyż oberwało mu się wczoraj na treningu w bodajże łydkę
Tak, więc Brazylijczyk powinien wybiec na parę minut chociaż na boisko, ale nie liczyłbym na Momo. Być może wystąpi Melo, ale nie wiem czy już odbudował kondychę.
Poza tym na treningu drużyna trenowała różne ustawienia od 4-4-2 do 4-3-3, ponieważ Ferrara chce, aby drużyna mogła swobodnie zmieniać formacje
Według oficjalnej strony, dziś w całym treningu brał udział Diego, natomiast Momo i De Ceglie pozostali na sali gimnastycznej. Poza tym Camor trenował samodzielnie, gdyż oberwało mu się wczoraj na treningu w bodajże łydkę

Poza tym na treningu drużyna trenowała różne ustawienia od 4-4-2 do 4-3-3, ponieważ Ferrara chce, aby drużyna mogła swobodnie zmieniać formacje

- eslk
- Juventino
Chcialbym zobaczyc na pewno w koncu na pozycji trequartisty albo Giovinco, albo Diego. Del Piero nie pasuje do tej roli bo za bardzo sępi ; ) Mysle, ze ta zmiana bedzie kluczowa jesli chodzi o sposob Naszej gry.
Licze, na taką 11 (pewnie się przelicze):
Buffon - zebina, canna, chiellini, salihamidzic/molinaro - marchisio, tiago, zanetti - diego/giovinco - del piero, trezeguet/amauri.
Sissoko przypuszczam, ze nie zagra. Tak samo jak Melo. De Ceglie poleciał, ale rowniez nie wystapi - nie zostal wpisany nawet na turniejowa liste, ze wzgledu na uraz.
Licze, na taką 11 (pewnie się przelicze):
Buffon - zebina, canna, chiellini, salihamidzic/molinaro - marchisio, tiago, zanetti - diego/giovinco - del piero, trezeguet/amauri.
Sissoko przypuszczam, ze nie zagra. Tak samo jak Melo. De Ceglie poleciał, ale rowniez nie wystapi - nie zostal wpisany nawet na turniejowa liste, ze wzgledu na uraz.
- Azrael
- Juventino
Ja już się nie mogę doczekać dzisiejszego meczu! Przerwa z grą Juventusu (nie liczę tych pomniejszych sparingów z quasi-przeciwnikami) trwa już tak długo, że dziś oszalałem i nie poszedłem na żadną imprezę, nie będę dziś pił żadnego alkoholu, a w chwili obecnej z nudów (i oczekiwania) oglądam inny mecz Peace Cup. I przyznam szczerze, że omal nie zasypiam, chociaż LDU de Quito prowadzi do przerwy z Al-Ittihad Jeddah dwa do zera... :roll:
Ja także marzę by dziś zobaczyć w ataku trio w którymś z możliwych ustwień:
Del Piero--------------------Amauri/Iaquinta/Trezeguet
------------------Diego/Giovinco--------------------
Oby tylko bez żadnej kontuzji!!!
Czy może orientuje się ktoś (bo jakoś mi się to nigdzie w oczy nie rzuciło) jak wygląda kwestia zmian podczas meczu. To ważne, bo świadczy o tym jak trenerzy ustawiają drużynę - czy będą szukali możliwie najmocniejszego składu, czy będą miały miejsce 18-osobowe zmiany tak żeby każdy mógł zagrać, co trochę obniży wartość tego meczu. Nigdzie nie znalazłem żadnych konkretnych przepisów Peace Cup, w których można by coś takiego przeczytać, ale jeśli ktoś wie więcej to proszę o oświecenie.
Edit:

Wygląda to jak 4-4-2, chyba że to Camor jest "wolnym elektronem".
Ja także marzę by dziś zobaczyć w ataku trio w którymś z możliwych ustwień:
Del Piero--------------------Amauri/Iaquinta/Trezeguet
------------------Diego/Giovinco--------------------
Oby tylko bez żadnej kontuzji!!!
Czy może orientuje się ktoś (bo jakoś mi się to nigdzie w oczy nie rzuciło) jak wygląda kwestia zmian podczas meczu. To ważne, bo świadczy o tym jak trenerzy ustawiają drużynę - czy będą szukali możliwie najmocniejszego składu, czy będą miały miejsce 18-osobowe zmiany tak żeby każdy mógł zagrać, co trochę obniży wartość tego meczu. Nigdzie nie znalazłem żadnych konkretnych przepisów Peace Cup, w których można by coś takiego przeczytać, ale jeśli ktoś wie więcej to proszę o oświecenie.
Edit:
W telewizji podawali następujący skład:eslk pisze:Manninger - Zebina, Chiellini, Cannavaro, Grygera - Marchisio, Zanetti, Camoranesi, Tiago - Del Piero, Amauri.
Skład na 1 połowe. Nie jestem pewien Grygery, bo w oficjalnym zestawieniu jest Molinaro, ale wydaje mi sie, ze na murawe wychodzil Czech.

Wygląda to jak 4-4-2, chyba że to Camor jest "wolnym elektronem".
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2009, 22:43 przez Azrael, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam!
- eslk
- Juventino
Manninger - Zebina, Chiellini, Cannavaro, Grygera - Marchisio, Zanetti, Camoranesi, Tiago - Del Piero, Amauri.
Skład na 1 połowe. Nie jestem pewien Grygery, bo w oficjalnym zestawieniu jest Molinaro, ale wydaje mi sie, ze na murawe wychodzil Czech.
- Marian.
- Juventino
Dlaczego Juve gra w czarnych spodenkach i getrach? Przecież do stroju domowego, getry jak i spodenki są białe 
Mimo wszystko moim zdaniem, lepiej prezentują się te koszulki z czarnymi spodenkami i getrami, aniżeli z białymi
EDIT: 1:0 Amauri
Edit: CAmor zeszedł, za niego Iaquinta. Czyżby jakaśmała kontuzja?

Mimo wszystko moim zdaniem, lepiej prezentują się te koszulki z czarnymi spodenkami i getrami, aniżeli z białymi

EDIT: 1:0 Amauri
Edit: CAmor zeszedł, za niego Iaquinta. Czyżby jakaśmała kontuzja?

Ostatnio zmieniony 24 lipca 2009, 23:02 przez Marian., łącznie zmieniany 1 raz.

- *Ki$iEL*
- Juventino
Dlatego, żeby stanowiły kontrast do białych getrów i spodenek sevillimariantsw1 pisze:Dlaczego Juve gra w czarnych spodenkach i getrach? Przecież do stroju domowego, getry jak i spodenki są białe

Co innego gdybyśmy to my byli gospodarzami, bo to goście się muszą dostosować

- Corcky
- Juventino
Ustawienie bardziej podchodzi pod 4-3-3. Del Piero i Camor(Iaquinta) wyraźnie z boku boiska. Słabo nasi. Szkoda, że nie potrafimy przytrzymać piłki dłużej.
Tiago bezdyskusyjnie podstawowy piłkarz na tę chwilę.
Tiago bezdyskusyjnie podstawowy piłkarz na tę chwilę.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2009, 23:20 przez Corcky, łącznie zmieniany 2 razy.

Alessandro Del Piero ole!
- nad gopłem
- Juventino
na wyróżnienie moim zdaniem zasługuje po 1 połowie Zebina i Amauri... generalnie nie jest zle