Serie A (28): JUVENTUS 4-1 Bologna
- Kostek
- Juventino
W tym meczu mamy dwie opcje , albo zagram trójzębem Iaquinta,Del Piero,Giovinco i w środku trzech pomocników , albo atakem Vicenzo+Alex i na skrzydłach Gio i Hasan, tak czy tak mam nadzieje zagrają i Vicenzo i Seba, a mecz jakby niepatrzeć trzeba wygrać i niema poprostu innej opcji!
FORZA JUVE!
FORZA JUVE!

- Dybala 4ever
- Juventino
Jesteśmy już po rewanżu z Chelsea. Osobiście po tym spotkaniu jestem rozbity emocjonalnie. Mimo wszystko do awansu było bardzo blisko przy stanie 1-0 i 2-1 wystarczyło strzelić 1 bramkę i awansować, ale to okazało się dla nas za wiele. Mimo wszystko i tak nie powinniśmy czuć się przegrani, nasi kibice i piłkarzy włożyli w mecz wiele serca i chwała nam za to, ale to tyle na wstępie. Teraz do rzeczy. Życie niestety nas nie rozpieszcza i jesteśmy przetrzebieni urazami na lewo i prawo, chociaż w tym sezonie to żadna nowość. Choć liczba rekonwalescentów na chwilę obecną jest rekordem w bieżącym sezonie. Brak Treze, Nedveda, Camora, Manningera, Legro, Zanettiego, Sissoko i Amauriego może bardzo odczuć w jutrzejszym meczu. Mam nadzieję, że nasi ragazzi odpowiednio zareagują na porażkę w Champions League i pokonają gości bez większego problemu 2-3 bramkami. Nasz allenatore będzie jutro mieć nie lada kłopot z wystawieniem wyjściowej jedenastki. Wg mnie będzie wyglądać tak:
Buffon
Grygera Mellberg Chiellini Molinaro
Salihamidzic Tiago Marchisio Giovinco
Iaquinta Del Piero
W sumie zamiast Zdenka może zagrać jeszcze Zebina, występ Giovinco raczej pewny przy tylu kontuzjach, Ci co chcieliby zagrać trójzębem jutro, to raczej się zawiodą, bo nie będzie Davida i Amauriego. Mimo wszystko myślę, że wygramy bez większego problemu,nawet mając taki szpital. Defensorzy mieć się na baczności Di Vaio nadciąga :!:
Forza Juve
:!:
Buffon
Grygera Mellberg Chiellini Molinaro
Iaquinta Del Piero
W sumie zamiast Zdenka może zagrać jeszcze Zebina, występ Giovinco raczej pewny przy tylu kontuzjach, Ci co chcieliby zagrać trójzębem jutro, to raczej się zawiodą, bo nie będzie Davida i Amauriego. Mimo wszystko myślę, że wygramy bez większego problemu,nawet mając taki szpital. Defensorzy mieć się na baczności Di Vaio nadciąga :!:
Forza Juve

- goly
- Juventino
Roznieść w pył Bologne - oh yeah!
Osobiście liczę, że Claudio da sobie w żyłę i pojedzie po bandzie na maska, a co zaowocuje ustawieniem 4-3-3. Del Piero, Seba i Vicenzo z przodu. Pozostało 11 meczy i od tej pory nie możemy żadnego odpuścić, zacznijmy od Bologni. Po cichu mam nadzieje, że w końcu Alex się przełamie bo dawno w lidze nam nic nie ustrzelił. No to chyba tyle.
Tak w ramach ciekawości, lista kontuzjowanych: Andrade, Zanetti, De Ceglie, Camoranesi, Sissoko, Nedved, Legrottaglie, Amauri, Trezeguet, Ekdal, Knezevic, Manninger, Marchionni
:o
Pozdro!
Osobiście liczę, że Claudio da sobie w żyłę i pojedzie po bandzie na maska, a co zaowocuje ustawieniem 4-3-3. Del Piero, Seba i Vicenzo z przodu. Pozostało 11 meczy i od tej pory nie możemy żadnego odpuścić, zacznijmy od Bologni. Po cichu mam nadzieje, że w końcu Alex się przełamie bo dawno w lidze nam nic nie ustrzelił. No to chyba tyle.
Tak w ramach ciekawości, lista kontuzjowanych: Andrade, Zanetti, De Ceglie, Camoranesi, Sissoko, Nedved, Legrottaglie, Amauri, Trezeguet, Ekdal, Knezevic, Manninger, Marchionni
:o
Pozdro!
- KimiIceman
- Juventino
Nie widze innej opcji jak wygranej Juve, poza Di Vaio w Bologni nikt nic takiego nie gra. Pamietam jak w 2003 Di Vaio wymijal obroncow Interu czy Perugii, szkoda ze tak skonczyl z Juventusem i poszedl do Valencii[?] w ktorej dlugo sie nie nagral az w koncu do Bologni, niezly pilkarz, niezle sie zapowiadal ale kariery wiekszej nie zrobil. Sadze ze wygramy z 2:0, po golach Del Piero i Iaquinty ktorzy wedlug mnie powinni zagrac w 1-szym skladzie bo podobno Treze nie zagra. FORZA JUVE !!!
Zagralbym tak:
Buffon
Zebina Mellberg Chiellini Molinaro
Del Piero Iaquinta
Zebina Mellberg Chiellini Molinaro
Del Piero Iaquinta
zagramy zapewne w ustawieniu 4-4-2, i mam pewne przemyślenia; można spokojnie podsumować nasze występy w LM, w której jakby nie patrzeć zawsze graliśmy tymże ustawieniem poza ostatnim meczem, i tak reasumując nie strzelamy prawie w ogóle bramek wykorzystując skrzydła,
pierwszy mecz z Zenitem - geniusz Del Piero
mecz z Bate strzelamy dwie bramki ale akcje przynoszące bramki przez środek boiska
mecz z Realem u siebie - tu jedyna bramka ze skrzydła po podaniu Nedveda
mecz z Realem na wyjeździe - geniusz Del Piero przy czym pierwsza bramka akcja środkiem boiska
i kolejne mecze bez bramek dodając mecz w Anglii
podsumowując ustawienie sprawdzające się w miarę w defensywie, w ataku lepiej nam o wiele idzie środkiem
, dlatego tak bardzo chciałbym dzisiaj tego samego ustawienia co we wtorek, bo idealnie zagęszczamy środek i konstruujemy o wiele bardziej składne akcje
ustawienie 4-4-2 sprawdza się mając ludzi którzy na tych skrzydłach potrafią dośrodkować dokładnie powtarzam dokładnie, i to nie jedną wrzutkę na mecz, a kto u nas umie piłki wrzucać ?? Camoranesi i De Ceglie, Nedved a kto dzisiaj z nich może zagrać ?
pierwszy mecz z Zenitem - geniusz Del Piero
mecz z Bate strzelamy dwie bramki ale akcje przynoszące bramki przez środek boiska
mecz z Realem u siebie - tu jedyna bramka ze skrzydła po podaniu Nedveda
mecz z Realem na wyjeździe - geniusz Del Piero przy czym pierwsza bramka akcja środkiem boiska
i kolejne mecze bez bramek dodając mecz w Anglii
podsumowując ustawienie sprawdzające się w miarę w defensywie, w ataku lepiej nam o wiele idzie środkiem

ustawienie 4-4-2 sprawdza się mając ludzi którzy na tych skrzydłach potrafią dośrodkować dokładnie powtarzam dokładnie, i to nie jedną wrzutkę na mecz, a kto u nas umie piłki wrzucać ?? Camoranesi i De Ceglie, Nedved a kto dzisiaj z nich może zagrać ?
...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
- Monte Cristo
- Juventino
Jakby tak na to patrzec to mozna dosjc do wniosku ze ten mecz to bedzie sprawdzian dla nowego Juve, w wyjsciowej jedenastce bedzie tylko 3 graczy (w przypadku gdyby nie wystartowal Zebina) ktorych sprowadzil do nas stary zarzad. Reszta to pilkarze Secco i paczki.
- Arbuzini
- Juventino
Patrząc na skład nasuwa się jeden wniosek (nie będzie o kontuzjach
): trzeba przycisnąć od samego początku. Ławka to czterech młodziaków, jeden dziadek i tylko dwóch zawodników, którzy mają realne szanse konkurować o grę w pierwszej jedenastce. Nie będzie ciekawie jeśli, któryś z podstawowych zawodników dozna kontuzji.
Chciałbym zobaczyć w akcji Dauda. Oglądając skróty meczów Primavery nie da się nie zauważyć, jak dużo daje drużynie ten zawodnik. Jednocześnie te skróty pokazują też, że duża przepaść dzieli dorosły futbol od młodzieżowego. Mimo wszystko ciężko wyobrazić sobie lepszy mecz (mam na myśli klasę przeciwnika) na debiut dla takiego zawodnika jak Daud.

Chciałbym zobaczyć w akcji Dauda. Oglądając skróty meczów Primavery nie da się nie zauważyć, jak dużo daje drużynie ten zawodnik. Jednocześnie te skróty pokazują też, że duża przepaść dzieli dorosły futbol od młodzieżowego. Mimo wszystko ciężko wyobrazić sobie lepszy mecz (mam na myśli klasę przeciwnika) na debiut dla takiego zawodnika jak Daud.
- chapi
- Juventino
- PietroBosman
- Juventino
Akurat tej strony nie kojarzyłem.Dzięki.chapi pisze:Linki do meczow na zywo:
http://www.ebramki.pl/view,mecze-na-zyw ... ,4375.html
http://www.ebramki.pl/news,18,ogladaj-s ... ki-pl.html
Czy gdzieś jest już podana pierwsza "11" Starej Damy w dzisiejszym meczu?
- R.A.B.
- Juventino
już piszę.jest podana
Buffon - grygera mellberg chellini molinaro - hasan Marchisio tiago giovinco - del piero iaquinta
ławka chimenti zebina Poulsen ariaudo daud esposito immobile
Buffon - grygera mellberg chellini molinaro - hasan Marchisio tiago giovinco - del piero iaquinta
ławka chimenti zebina Poulsen ariaudo daud esposito immobile
Ostatnio zmieniony 14 marca 2009, 20:34 przez R.A.B., łącznie zmieniany 2 razy.
- PietroBosman
- Juventino
Taaa.R.A.B. pisze:już piszę.jest podana
Mogłeś zawodników siedzących na trybunach sobie odpuścić.
Dobra.Mecz się zaczyna.Nie interesuje mnie ile dziś Juve strzeli bramek.Ważne by po meczu dopisać sobie kolejne 3 pkt.
Forza Juve!
- robertosadi
- Juventino
Mecz nawet nawet bo szybki, ale wynik już mi się nie podoba 

- juvepavel11
- Juventino
ładny mecz szkoda niewykorzystanych sytacji ;/
bardzo dobrze gra giovinco i on może być następcą nedveda
bardzo dobrze gra giovinco i on może być następcą nedveda
FORZA GRANDE JUVE