Serie A (26): JUVENTUS 1-0 Napoli

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2009, 19:04

paruf pisze:
Mati pisze:Paruf: nikt nie sugeruje, że Andrade ma zagrać, kolega wyżej napisał, że tak właśnie nie będzie.
Wiem , nie pisałem tego odnośnie jego postu tylko odnośnie zapowiedzi. Tak napawdę przez mój wzceśniejszy post przemawia rozgoryczenie,że Andrade nigy nie mógł pokazać się w Juve.
ps.Mati a piwka byś się nie napił ? :D

Mecz wygramy, Trezegol dołoży dzisiaj jeszcze jedno trafienie i Ranieri będzie miał ból głowy kim ma grać z przodu.
Aaa chyba że taaak. Masz więc rację z tym Andrade, głupia sytuacja. Co do piwka, to jak najchętniej tylko jak sie post skończy, ale szanse na to że warunek zostanie spełniony chyba nie są ogromne ;).

Ja również jak większość z was czuję, że David dzisiaj coś ustrzeli, po porażce z Chelsea nie mogę doczekać się już naszego meczu jako że będzie trzeba wrócić na drogę zwycięstwa. Jakże ciekawi mnie czy Sebastian dzisiaj zagra. Jeśli tak, może w końcu pokaże na co naprawdę go stać.

KamilDeath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2009, 20:26

panowie i panie skład wyjściowy bardzo mi sie podoba :)
Del Piero Treze
Givinico Marchisio Puolsen Marchioni
Molinaro Chielini Legro Grygera
Buffon

no to mi sie bardzo podoba, wychodzimy atakujemy i spokojnie gramy na kontry później :smile:

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
kubulek9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2009, 20:35

Wie ktoś może gdzie można obejrzeć RELACJĘ(nie mecz na żywo) z meczu Napoli-Juventus najlepiej po polsku w ostateczności po angielsku ?? Co do meczu myślę ,że jesteśmy w stanie sięgnąć po ważne 3 punkty. Ważne bo Napoli jest silne,ważne bo jesteśmy ciut zmęczeni meczem z Chelsea i jeszcze raz ważne bo INTER może stracić punkty jutro z Romą. A więc FORZA JUVE

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2009, 20:54

kubulek9 - nie wiem gdzie mozna obejrzec relacje tekstową, za to wiem gdzie mozna posłuchac relacji radiowej (radio internetowe):

http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=sobota

zjedź na dół na mecz Juventus - Napoli i wybierz relacje Soccer FM

pozdrawiam

forumowy ujadacz
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2009, 21:18

Pierwsza połowa troche niemrawa. Mamy przewage, ale jakoś nie ma licznych sytucaji pod bramkowych. Prócz strzału DP lewą nogą oraz strzału z wolnego nie zagroziliśy jakoś strasznie bramce Napoli.
Na szczęście mamy Marchisio :smile: Troche fartowny gol, bo piłka odbiła się od obrońcy, ale gol i prowadzenie do przerwy 1-0 8)

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 lutego 2009, 21:18

1-0, przydałaby się jeszcze jedna bramka, żeby spokojnie utrzymać prowadzenie i wszystko byłoby super. Niczego więcej od tego spotkania nie wymagam, byleby były trzy punkty najniższym nakładem sił jaki jest tylko możliwy.

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2009, 21:20

Zasłużone prowadzenie Juventusu, po naprawdę niezłej grze. Kontrolujemy sytuację, groźnie atakujemy i jedyne czego nam brakuje to ostatnie celne podanie.
Nie podoba mi sie gra Trezegola, piłka mu odskakuje, ciągle daje się złąpać na spalonym. Na drugą połowę powinien wejść Amauri.
Znakomite zawody za to rozgrywają Poulsen i Marchisio. Masa przechwytó, spokojna kontrola środka pola i celne (!!) groźne podania do przodu.
Wróciliśmy chyba do tego rytmu z końca poprzedniej rundy, mam nadzieję, że jeszcze poprawimy swoją grę i w ogóle będzie już super ;)

PS Bardzo fajny puchar Coppa Carnavale :D
Ostatnio zmieniony 01 marca 2009, 11:17 przez SirRose, łącznie zmieniany 2 razy.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2009, 21:20

Po tym co widziałem liczę na gładkie zwycięstwo 3-0. Mimo że środek pomocy jest mało żwawy w kreowaniu gry no i mimo że Marchionni psuje/traci 2/3 swoich piłek.

Widać że po meczach w LM z graczy zeszło nieco powietrze ale to dobrze bo chyba graja na większym luzie.

Pozdrawiam!

pałer_rendżer

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lutego 2009, 21:22

Obraz nędzy i rozpaczy! Oglądam mecz od 17. minuty i nie zobaczyłem chyba ani jednej składnej akcji w wykonaniu graczy Juve :/ możemy podziękować Hamsikowi za zmarnowanie setki oraz koledze, który strzelił samobója, bo piłka po strzale Marchisio leciała 5 metrów od słupka...

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2009, 21:23

KU-bra pisze:Pierwsza połowa troche niemrawa. Mamy przewage, ale jakoś nie ma licznych sytucaji pod bramkowych. Prócz strzału DP lewą nogą oraz strzału z wolnego nie zagroziliśy jakoś strasznie bramce Napoli.
Na szczęście mamy Marchisio :smile: Troche fartowny gol, bo piłka odbiła się od obrońcy, ale gol i prowadzenie do przerwy 1-0 8)

A wlasnie ze bardzo mrawa. Siedizelismy na Napoli prawie caly czas, tylko w koncowce nieco probowali odpowiedziec, mielismy pare okazji, procz tych co wymieniles to jesszcze po podaniu MM do Treze i dobitce Gio, podanie Poulsena do Giovinco na dobieg, no ale ten Juventus mi sie podoba. Caly zespol gra bardzo dobrze tylko DP strasznie duzo strat, wedlug mnie jesli bedzie dalej tak grac to w 60 min mozna wprowadzic kogos z dwojki Iaq/Amauri :)

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lutego 2009, 21:23

Środek pomocy to gra bardzo dobrze.

Pierwsza połowa naprawde niezla, w wykonaniu Juve. Strasznie podoba mi sie gra pary defensywnych pomocnikow - Marchisio + Poulsen. Szybko wracaja po stracie, bardzo czesto albo jeden, albo drugi odbiera piłke rywalowi; widac, ze obaj są dobrze przygotowani taktycznie, a i technicznie na pewno nie ustepują chociazby Tiago. Poza tym, co sie rzuca w tej kwestii w oczy, to mnogosc mozliwosci rozegrania akcji. Marchisio moze minac rywala, zagrac prostopadla pilke za plecy, przerzucic futbolowke na 2 strone boiska albo strzelic. Wszystko, przy bardzo duzej precyzji. To samo zreszta Poulsen. Mamy mało strat, piłke gramy do nogi, jest dobrze!

Giovinco mimo kilku prob, szarpniec, raczej przecietnie. Ale tutaj tez widac roznice w technice i precyzji, w porownaniu z Nedvedem.

Nielze gra Marco Marchionni! Kilka razy groznie wrzucil, jeden albo dwa razy udalo mu sie minac rywala ;p

Defensywa bez pracy prawie w ogole, wszystko czysci srodek pomocy. Nalezy chyba tylko zanotowac fakt, ze Kielon wygrywa jak na razie wszystkie pojedynki glowkowe.

Przecietnie Del Piero, Trezeguet sie stara i jestem pewien, iz cos w tym spotkaniu strzeli.
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2009, 21:25 przez eslk, łącznie zmieniany 3 razy.

snatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2009, 21:24

Siewier pisze:1-0, przydałaby się jeszcze jedna bramka, żeby spokojnie utrzymać prowadzenie i wszystko byłoby super. Niczego więcej od tego spotkania nie wymagam, byleby były trzy punkty najniższym nakładem sił jaki jest tylko możliwy.
Odnoszę wrażenie, że takie właśnie polecenie wydał niektórym piłkarzom Ranieri przed meczem z Chelsea - pare razy zauważyłem jak niektórzy zawodnicy odpuszczają sobie niektóre piłki, nawet Alex.

Juve potrafi się bardzo długo utrzymać na połowie przeciwnika, szkoda tylko że nic z tego tak naprawdę nie wynika.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2009, 21:25

KU-bra pisze:Pierwsza połowa troche niemrawa. Mamy przewage, ale jakoś nie ma licznych sytucaji pod bramkowych. Prócz strzału DP lewą nogą oraz strzału z wolnego nie zagroziliśy jakoś strasznie bramce Napoli.
Wrzutkę chyba Marchioniego strzał Treze z 6 metrów w bramkarza i dobitkę Giovinco przespałeś?

Według mnie Seba powinien wykorzystywać takie sytuacje taką jak miał dziś czy z Violą. On mnie nie zachwyca, chyba za duża presja na nim ciąży, za to co innego nasz drugi młodzian Marchisio. Coś tam zawsze wyłuska dzisiaj gol szczęśliwy, powoli powoli i będziemy mieli z niego dużo pożytku.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

SirRose pisze:Zasłużone prowadzenie Juventusu, po naprawdę niezłej grze. Kontrolujemy sytuację, groźnie atakujemy i jedyne czego nam brakuje to ostatnie celne podanie.
Nie podoba mi sie gra Trezegola, piłka mu odskakuje, ciągle daje się złąpać na spalonym. Na drugą połowę powinien wejść Amauri.
Znakomite zawody za to rozgrywają Poulsen i Marchisio. Masa przechwytó, spokojna kontrola środka pola i celne (!!) groźne podania do przodu.
Wróciliśmy chyba do tego rytmu z końca poprzedniej rundy, mam nadzieję, że jeszcze poprawimy swoją grę i w ogóle będzie już super ;)
A mi się Trez podoba, jest bardzo aktywny, ma wielką ochotę do gry. A spalone? Ten typ tak ma.
Co do dm-ów: w pełni się zgadzam.
JuveLethal pisze: Poulsen niestety na razie koszmarny wystep...
Jak na razie - bardzo dobry.
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2009, 21:30 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Prowadzenie zasluzone jak najbadziej, Juve kontrolowalo przebieg gry, ale trzeba uwazac bo przy tak ofensywnym nastawieniu jeden albo dwa rajdy Lavezziego moga Juve pograzyc, szkoda niewykorzystanego strzalu Treze, Giovinco przy dobitce tez niemilosiernie spudlowal, bywa... szczescie dopisalo i z tego sie trzeba cieszyc.

Poulsen niestety na razie koszmarny wystep... MM aktywny ale gorzej z dokladnoscia... zobaczymy jak bedzie w 2 polowie, licze na wejscie smoka Treze, on zawsze jest niewidoczny by ugodzic rywala w najmniej spodziewanym momencie :ok:

Zablokowany