LM [1/8 (1)]: Chelsea 1-0 JUVENTUS
- Mr Cezary
- Juventino
Od sezonu 2005-2006 oglądam na RAI CI i nigdy te mecze nie były kodowane. Nie wiem jak to było z wcześniejszymi sezonami.Lypsky pisze:niektórzy żyją nadzieją zapewne dlatego, że do niedawna mecze CI na rai były również kodowane (mam rację?).
Co do meczu to zobaczę go sobie na CT2, więc na szczęście problemu z kodowaniem mieć nie będę

- Desant.
- Juventino
Wszystko ładnie, pięknie, ale ja chyba będę zmuszony obejrzeć mecz w internecie, czego za wszelką cenę pragnę uniknąć
Czeskiej telewizji nie mam, N też nie...
Mam nadzieję, że jak to już w przeszłości bywało, damy z siebie w tak ważnym dla nas meczu 101% swoich możliwości i pokonamy drużynę z Londynu, choć wiem, że łatwo nie będzie...Liczę na dobry i żywy mecz...

Mam nadzieję, że jak to już w przeszłości bywało, damy z siebie w tak ważnym dla nas meczu 101% swoich możliwości i pokonamy drużynę z Londynu, choć wiem, że łatwo nie będzie...Liczę na dobry i żywy mecz...
- Corcky
- Juventino
Oglądałem I połowę i Chelsea nie grała jakoś rewelacyjnie. Mało mieli takich klarownych sytuacji, może wynikało to z tego, że nie chcieli się specjalnie forsować. Kluczowy jest Lampard, umie podać, strzelić, przedryblować. Mocny zespół, ale wydają się być w naszym zasięgu, jeśli zagramy w pełni skoncentrowani i zdeterminowani.Mateo pisze: Chelsea pod wodzą Hiddinka pokazało kawał dobrego futbolu w meczu z bardzo silną Aston Villą.
Nie liczyłbym też, że zagra Mellberg i szczerze mówiąc nawet tego nie chcę. Szwed chyba nieco częściej niż Grygera nie utrzymuje linii spalonego, jest mniej zgrany z obrońcami, a dobra komunikacja szczególnie na angielskich boiskach będzie nam potrzebna. Zaś Zdenek na mniejszym(?) boisku będzie chyba bliżej kolesia dośrodkowującego piłkę

Jeden z ostatnich meldunków:
FORZA JUVE !

Alessandro Del Piero ole!
- SirRose
- Juventino
Ja już jestem w stresie od niedzieli, co prawda mecz z Palermo nastroił mnie optymistycznie (nie huraoptymistycznie) to i tak pewnie do środy zjem wszystkie paznokcie i wyrwę resztki włosów z głowy 
Żeby wygrać z Chelsea na wyjeździe trzeba zagrać na 101%. Mimo, że może i są w lekkim kryzysie to i tak są mocni, lecz trzeba przyznać, że my na LM jesteśmy zdeterminowani i wszyscy nasi starzy mistrzowie na pewno sobie żyły wyprują żeby znów zaistnieć w Europie - pytanie tylko czy nie będzie to za mało na Chelsea.
Powiem szczerze, z bramkowego remisu płakał nie będę, przegrana 2:1, 3:2 itp też nie będzie najgorszym wynikiem. Mam oczywiście najszczerszą nadzieję na 3pkt ale o nie będzie z pewnością bardzo ciężko.
Co do dyskusji o tym kto powinien zagrać na prawej stronie obrony, to wg mnie zdecydowanie Melberg. Grygera jest zupełnie bez formy, gra fatalnie i ostatnio głównie po jego błędach tracimy bramki, a przy tym wcale nie jest super przydatny w ofensywie.
Pozostaje cierpliwie czekać a w środę gorąco kibicować przed ekranem telewizora lub komputera

Żeby wygrać z Chelsea na wyjeździe trzeba zagrać na 101%. Mimo, że może i są w lekkim kryzysie to i tak są mocni, lecz trzeba przyznać, że my na LM jesteśmy zdeterminowani i wszyscy nasi starzy mistrzowie na pewno sobie żyły wyprują żeby znów zaistnieć w Europie - pytanie tylko czy nie będzie to za mało na Chelsea.
Powiem szczerze, z bramkowego remisu płakał nie będę, przegrana 2:1, 3:2 itp też nie będzie najgorszym wynikiem. Mam oczywiście najszczerszą nadzieję na 3pkt ale o nie będzie z pewnością bardzo ciężko.
Co do dyskusji o tym kto powinien zagrać na prawej stronie obrony, to wg mnie zdecydowanie Melberg. Grygera jest zupełnie bez formy, gra fatalnie i ostatnio głównie po jego błędach tracimy bramki, a przy tym wcale nie jest super przydatny w ofensywie.
Pozostaje cierpliwie czekać a w środę gorąco kibicować przed ekranem telewizora lub komputera

- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
CT2 ma trochę słabszy sygnał niż CT1 przynajmniej u mnie. CT2 trochę śnieży, niekiedy ciężko zobaczyć piłkę
Co do meczu:
Mecz będzie trudny no i ważny ale nie można mówić że najważniejszy w tym sezonie bo każdy mecz jest równie ważny, finał najważniejszy? Jakoś do finału trzeba dojść, trochę mnie denerwuje takie gadanie 8)
Nie jesteśmy faworytem i na Chelsea ciąży większa presja, pewnie się nas boją bo ostatnio im dobrze nie szło tak jak i nam, ale po powrocie Camora gramy wyraźnie lepiej. Myślę że nie przegramy tego meczu, można wygrać z każdym i z każdym przegrać także 50% na zwycięstwo mamy. Jako prawego obrońcę chciałbym zobaczyć Mellberga, Grygera jest mniej pewny, Szwed chyba lepiej by sobie poradził a w ataku od pierwszych minut Alex & Amauri
Wystąpimy w lepszym składzie niż z Realem, myślę że pokażemy ładny futbol w Anglii
AVE JUVE!!!

Co do meczu:
Mecz będzie trudny no i ważny ale nie można mówić że najważniejszy w tym sezonie bo każdy mecz jest równie ważny, finał najważniejszy? Jakoś do finału trzeba dojść, trochę mnie denerwuje takie gadanie 8)
Nie jesteśmy faworytem i na Chelsea ciąży większa presja, pewnie się nas boją bo ostatnio im dobrze nie szło tak jak i nam, ale po powrocie Camora gramy wyraźnie lepiej. Myślę że nie przegramy tego meczu, można wygrać z każdym i z każdym przegrać także 50% na zwycięstwo mamy. Jako prawego obrońcę chciałbym zobaczyć Mellberga, Grygera jest mniej pewny, Szwed chyba lepiej by sobie poradził a w ataku od pierwszych minut Alex & Amauri

Wystąpimy w lepszym składzie niż z Realem, myślę że pokażemy ładny futbol w Anglii
AVE JUVE!!!
- siewicz
- Juventino
http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia
Ja niestety będę zmuszony oglądać przez internet . Mógłby ktoś wyrazić opinię odnośnie tego ,który spośród kanałów(na soccer-live.pl) na którym będzie mecz juve z chelsea działa najlepiej. Mam łącze 512
więc zdecydowanie wybór będzie niewielki. Pamiętam jak oglądałem mecz juve z realem w turynie na słowackiej i przy mojej szybkości działało perfekcyjnie a do tego jakość obrazu także była zadowalająca. Może skoro w stacjach napisana jest także rai uno to ktoś postara się żeby jakoś odkodować obraz z tej stacji. Mam nadzieję ,że wspólnymi siłami dojdziemy przed meczem to tego gdzie najlepiej obejrzeć meczyk .pzdr:)
PS. wg mnie mecze ligi wloskiej w necie przy slabym laczu najlepiej ogladac na bet365 . darmowa rejestracja i dobra jakosc
Ja niestety będę zmuszony oglądać przez internet . Mógłby ktoś wyrazić opinię odnośnie tego ,który spośród kanałów(na soccer-live.pl) na którym będzie mecz juve z chelsea działa najlepiej. Mam łącze 512

PS. wg mnie mecze ligi wloskiej w necie przy slabym laczu najlepiej ogladac na bet365 . darmowa rejestracja i dobra jakosc
- pan Zambrotta
- Juventino
dla tych, co mieszkają na południu Polski mała rada - kupcie sobie antene pokojową ze wzmacniaczem. Powinna złapać czeską dwojkę. Sam kiedyś łapałem.
EDIT: Aha, zapomniałem o najważniejszym - wystawcie ją przez okno, na parapecie :]
EDIT: Aha, zapomniałem o najważniejszym - wystawcie ją przez okno, na parapecie :]
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2009, 11:16 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.
- stahoo
- Juventino
I wreszcie nadszedł ten mecz! Co tu duzo gadać, przewidywać. W tej fazie rozgrywek może sie zdarzyc wszystko. W tym meczu chyba nie ma faworyta. Juventus z wykurowanymi Buffonem, Chiellinim, Camoranesim i Trezeguetem przeciwko wielkiej Chelsea, która cały czas ma głód sukcesu w Lidze Mistrzów.
Kluczowym wydaje mi sie mecz na Stamford Bridge. Gdybymy go przegrali 3:0 czy nawet 2:0 może byc ciężko w Turynie. Gol w Londynie, czy bramkowy remis daje przepustke do o wiele łatwiejszego zadania w drugim meczu.
Kiedy Juve strzeliło gola z prawdziwej kontry? Jakos w ostatnich meczach sobie nie przypominam, a dobry kontraatak może okazać sie kluczowy, bo jestem przekonany, że Chelsea zdominuje grę, będą tworzyć atak pozycyjny. Przy wysoko szarżującym Bosingwie, często biegnącym pod bramke Terrym można by pokusic się o skontrowanie.
Ranieri pewnie już wraz ze swoimi ludzmi przebadał, rozkroił, przemielił i przeżuł wszystkie materiały o Chelsea, na taki mecz jest z pewnościa dobrze przygotowany, tak jak przygotował Juventus na Real. Nie pozostaje nic innego jak czekać, wierzyć i liczyć na wielkie Juve
Kluczowym wydaje mi sie mecz na Stamford Bridge. Gdybymy go przegrali 3:0 czy nawet 2:0 może byc ciężko w Turynie. Gol w Londynie, czy bramkowy remis daje przepustke do o wiele łatwiejszego zadania w drugim meczu.
Kiedy Juve strzeliło gola z prawdziwej kontry? Jakos w ostatnich meczach sobie nie przypominam, a dobry kontraatak może okazać sie kluczowy, bo jestem przekonany, że Chelsea zdominuje grę, będą tworzyć atak pozycyjny. Przy wysoko szarżującym Bosingwie, często biegnącym pod bramke Terrym można by pokusic się o skontrowanie.
Ranieri pewnie już wraz ze swoimi ludzmi przebadał, rozkroił, przemielił i przeżuł wszystkie materiały o Chelsea, na taki mecz jest z pewnościa dobrze przygotowany, tak jak przygotował Juventus na Real. Nie pozostaje nic innego jak czekać, wierzyć i liczyć na wielkie Juve

- filippo
- Juventino
Ja mam tylko nadzieje, że Juventus nie zagra takiej chały jak z innymi angielskimi drużynami, czyli z liverpoolem (dwumecz 1-2, 0-0) a przede wszystkim z Arsenalem (dwumecz 0-2,0-0). Z Arsenalem zagraliśmy na zero w ofensywie, ledwo co utrzymalismy dwubramkową stratę...
Na szczęście nie ma już w klubie pana trenera, ktorego nazwisko zaczynało się na literę C jak "Chciałbym wystawić del Piero, ale nie jest w formie".
Liczę więc na szeroką wiedze Ranieriego o piłce angielskiej, i że ma jakąś koncepcję na ten mecz
tyly
Na szczęście nie ma już w klubie pana trenera, ktorego nazwisko zaczynało się na literę C jak "Chciałbym wystawić del Piero, ale nie jest w formie".
Liczę więc na szeroką wiedze Ranieriego o piłce angielskiej, i że ma jakąś koncepcję na ten mecz
tyly
forumowy ujadacz
- BoroSJ
- Juventino
obejrzyj sobie powtórkę ostatniego trafienia Trezegola - no chyba, że Twoja definicja "prawdziwej kontry" nie ma zastosowania do tej akcjistahoo pisze:Kiedy Juve strzeliło gola z prawdziwej kontry?
w meczu z Wyspiarzami musimy przede wszystkim zagrać solidnie z tyłu, a okazje dla nas na trafienia zapewne też będą 8) nie chcę napisać, że jestem spokojny o rezultat, bo ostatnimi czasy fatalnie prezentujemy się w defensywie, ale gra "Anglików" wbrew pozorom nam pasuje, bo to nie są mistrzowie ataku pozycyjnego i dlatego kluczem do tego spotkania - moim zdaniem - będzie gra drugiej linii i w przypadku pary Sissoko-Tiago (w formie jaką ostatnio prezentuje Portugalczyk) można być umiarkowanym optymistą
liczę na wynik 0:0
- paruf
- Juventino
Ja u siebie ze zwykłej anteny nie odbieram TVN'u ale za to Wszystkie czeskie kanały mam super czyste, mają u mnie dobry sygnał. Nie pierwszy i nie ostatni raz mnie poratują jeśli chodzi o mecz. Nie raz już oglądałem Euro albo MŚ na ich kanałach.
Co do meczu to liczę na bramkowy remis lub wygraną Juve !
Co do meczu to liczę na bramkowy remis lub wygraną Juve !
- filippo
- Juventino
Niestety Twój tok rozumowania jest zły. Przejechalismy się na tym w dwóch poprzednich dwumeczach z angielskimi drużynami. Nie mówię tu o ofensywsnym, otwartym stylu gry, ale o rozwadze, bo przesadna defensywa może nas zniszczyć...BoroSJ pisze: w meczu z Wyspiarzami musimy przede wszystkim zagrać solidnie z tyłu, a okazje dla nas na trafienia zapewne też będą (...)
liczę na wynik 0:0
forumowy ujadacz