Serie A (18): Lazio 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 09:36

matekkuba pisze:A może... No nie wiem, ale ja bym zrobił tak: Molinaro na lewej, Mellberg na prawej, a w środku Poulsen - Legro. Poulsen to dla mnie nasz najbardziej cofnięty defensywny pomocnik, a w Sevilli grał czasem na środku obrony. Ariaudo to juz ostateczna ostateczność, jeśli nie Poulsen to Paolo na prawej i Mellberg na środku.
Można i tak, ale na pewno nie Ariaudo. Ale lepszym rozwiązaniem jest chyba to z Mellbergiem w środku i De Ceglie na prawej obronie.
Ciężko będzie...
A co jest z Giorgio?

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
b0unc3

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 09:51

Jeśli nie wygramy tego meczu to znaczy że nie jesteśmy gotowi na walkę o mistrzostwo. 3-1 dla Juve :)

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 10:32

W związku z tragiczna sytuacja defensywy postawiłbym na De Ceglie na prawej stronie. Reszta oczywista. Poulsen występował w obronie, ale po jednym krótkim występie, w meczu z Catania i to jeszcze na jego nominalnej pozycji nie można stwierdzić w jakiej jest formie.
Jeśli nie wygramy tego meczu to znaczy że nie jesteśmy gotowi na walkę o mistrzostwo.
Niby dlaczego? Dla mnie to gadanie, żeby gadać. Można przegrać mecze z Interem, Lazio i Milanem a wygrac scudetto, tak samo jak można wygrac mecze z tymi 3 rywalami, nie przegrać żadnego i zająć 3 miejsce (skąd my to znamy?).
3-1 dla Juve :)
Po co mówiłes. Nie bedę miec teraz takiej przyjemności z oglądania meczu. A wogóle to może niech JP dopisze Juve w tabeli 3 pkt.

Jasnowidz, jak inter kocham...

b0unc3

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 13:47

stahoo pisze:W związku z tragiczna sytuacja defensywy postawiłbym na De Ceglie na prawej stronie. Reszta oczywista. Poulsen występował w obronie, ale po jednym krótkim występie, w meczu z Catania i to jeszcze na jego nominalnej pozycji nie można stwierdzić w jakiej jest formie.
Jeśli nie wygramy tego meczu to znaczy że nie jesteśmy gotowi na walkę o mistrzostwo.
Niby dlaczego? Dla mnie to gadanie, żeby gadać. Można przegrać mecze z Interem, Lazio i Milanem a wygrac scudetto, tak samo jak można wygrac mecze z tymi 3 rywalami, nie przegrać żadnego i zająć 3 miejsce (skąd my to znamy?).
3-1 dla Juve :)
Po co mówiłes. Nie bedę miec teraz takiej przyjemności z oglądania meczu. A wogóle to może niech JP dopisze Juve w tabeli 3 pkt.

Jasnowidz, jak inter kocham...
Zapamiętaj sobie mojego posta :) jak to wygramy to mistrzostwo będzie nasze.

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 14:50

Ehhh, szykuje się ciężka przeprawa. Co prawda Lazio już nie jest w takim gazie jak na samym początku sezonu ale nadal trzeba się z nimi liczyć. Co do zestawienia obrony to zdecydowanie uważam że powinien zagrać Mellberg z Legro na środku Molinaro na lewej i DeCeglie na prawej. Mlody wloch grał już na prawej pomocy i dobrze sobie radził, wydaje mi się że jako boczny obrońca też sobie poradzi. Jesli na prawej będzie grał Mellberg i Marchioni to raczej ta strona nic nie ugramy :(

Forza Juve :)

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 16:00

De Ceglie na prawej to tak naprawdę jedyne rozsądne wyjście. Ariaudo nie jest jeszcze gotowy na tak ciężkie przeprawy jak ta jutrzejsza niedzielna potyczka z Lazio. Po raz pierwszy w sezonie mamy chyba tak trudną sytuację kadrową w obronie. Mam nadzieje, że każdy zagra przynajmniej tak dobrze jak w środowym pojedynku z Catanią. Lazio to rywal, którego nie można zlekceważyć, ale wiem równie dobrze, że naszych piłkarzy stać na kolejne 3 pkt. z trudnym rywalem.

Obrazek
Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 16:03

No z tym Ariaudo od 1' to chyba jakiś żart :shock: Zarate Pandev mają po 8 goli są w czołówce strzelców a Rocchiego nikomu nie trzeba przedstawiać. To 'trochę' trudniejsi przeciwnicy niż Ci z Monaco i Catani. Po nowym roku miało być tak pięknie a jest coraz gorzej :/
No więc defensywa prawdopodobnie będzie wyglądała tak
De Ceglie - Mellberg - Legro - Molinaro.
Nie ma co, ale z ofensywnym Lazio wolałbym mieć w składzie Chielliniego.
Zastanawia mnie na kogo postawi Ranieri w bramce, to chyba pierwszy mecz, w którym mamy dylemat na tej pozycji :D
Jesteśmy w niezłej formie (tzn. gramy solidnie :wink:) i wypadałoby spokojnie ten mecz wygrać. Czekają nas teraz 2 trudne mecze i zdobycie w nich 6pkt to byłby świetny wynik :) Na, który oczywiście liczymy :) A jakby tak naszym niebieskim przyjaciołom podwinęła się noga :wink:
FORZA JUVE

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 16:58

Jak to mowia po fakcie czlowiek jest madrzejszy a ja sie wymadrze po przeczytaniu wywiadu z Ranierim z OS (zeby nie bylo ze cos poprzekrecane). Bramka to najpewniej Buffon, choc decyzja zalezec bdzie od samego Gigiego, a co do obrony ustaiwenie z Ariaudo od pierwszych minut wcale nie jest na nie ale tez nie jest na tak, aczkolwiek Ranieri przyznaje ze Lazio ma szybkich napastnikow i musi dobrze pomyslec zanim sie na cokolwiek zdecyduje i kazdy wariant wchodzi w gre. Mowil tez ze wszystkie problemy w obronie powinny zniknac do dwoch tygodnii wiec wnioskuje ze jest to maksymalny czas wyleczenia Chielliniego.

Tak swoja droga wszyscy skupilismy sie na obronie, ale pomoc to tez niezly zawrot glowy. Pewny jest wlasciwie tylko Marchionni bo watpie zeby po dobrym meczu Ranieri go zdjal szczegolnie ze w tym momencie moze zagrac tam tylko Giovinco (de Ceglie pewnie bedize w obronie). Na srodku moge zagrac wszyscy od Sissoko po Tiago (choc raczej Tiago i Poulsen po kontuzji od pierwszych min raczje nei wyjda), a na lewej Nedved i Giovinco. Ja bym postaiwl chyba jednak na GIovinco z calym szacunkiem dla Nedveda jest wielkim pilkarzem, ale wiek robi swoje :( .

Co do Nedveda to czytalem artykul co sie dzialo z ostatnimi zdobywcami zlotych pilek i bylo ze kazdy jakos sie zlekka obinzyl, ze jeden gra w takim klubie inny w innym albo wcale (chodzi o podrzedne zespoly) no i napisali ze Nedved gra w Juve, ale z problemami. Ale to co zauwazylem to podkkreslenie ze ze wszysktich tych pilkarzy tylko Nedved sie nie zeszmacil pilkarsko a po prostu zestarz. No coz Czas nikogo nie omija

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 17:09

Giovinco udowodnił, ze może grać na alwej stronie, ale przeciwko słabej Catanii. Przeciwko Lazio, które ma dobrych, szybkich graczy ofensywnych może to się źle zakończyć. Zwłaszcza, ze nie ma Kielona, który zawsze asekurował Molinaro.
Szkoda, że De Ceglie zagra pewnie na prawej obronie, bo obecnie ejst on chyba najlepszym graczem, mogącym grac na lewej pomocy.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 17:14

Teraz na prawej obronie widnieje nazwisko Marchisio.
Pamiętam jak za Capello Blasi był wystawiany na prawą obronę w miejsce kontuzjowanego Zebiny. Wypadal całkiem nieźle. Teraz podobny zabieg, mam nadzieję, że się sprawdzi.
Buffon chory, w jego miejsce Manninger. żadna strata.
Chiellini miał mieć niegroźną kontuzję, którą na 100% wyleczy do meczu z Lazio. forza sztab medyczny.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 19:19

Miś Coccolino pisze:Buffon chory, w jego miejsce Manninger. żadna strata.
Buffon nie zagra z Lazio? Pytam bo nie wiem
Miś Coccolino pisze:forza sztab medyczny.
:C

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 19:44

Oby od pierwszych minut Ranieri wystawił Giovinco. Jakby nie patrzeć w meczu z Catanią był motorem napędowym Juve, myślę że Ranieri to zauważył.

Stawiam na obronę Molinaro - Legro - Mellberg - De Ceglie.
Dobrze też wyglądałaby obrona z Poulsenem w środku i Mellbergiem na prawej, ale Poulsen po tej kontuzji nie wiadomo w jakiej jest dyspozycji. Choć biorąc pod uwagę jego charakter wojownika pewnie nie byłoby najgorzej, ale lepiej niech powoli wchodzi do gry, mecz z Lazio jest dla nas bardzo ważny, trzeba go wygrać i myślę, że Juve wygra 2:1 :-D

FORZA JUVE!!!

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 19:47

darek pisze:
Miś Coccolino pisze:Buffon chory, w jego miejsce Manninger. żadna strata.
Buffon nie zagra z Lazio? Pytam bo nie wiem
Miś Coccolino pisze:forza sztab medyczny.
:C
Nie forza bo to czy zawodnik leczy sie szybciej czy wolniej jest sprawa indywidualna, zreszta kurde sztab mamy ten sam od dawna wiec prawda lezy pomiedzy szczesciem a innymi czynnikami (moze tez medycznymi lub przygotowawczymi)

Buffon zachorowal ale to chyba tak niedawno bo Ranieri w wywiadzie autentycznie mowil ze chyba go wystawi, no ale cala lista powolanych tutaj:

4 Mellberg
6 Zanetti
8 Amauri
10 Del Piero
11 Nedved
13 Manninger
18 Poulsen
19 Marchisio
20 Giovinco
22 Sissoko
27 Ekdal
28 Molinaro
29 De Ceglie
30 Tiago
31 Nocchi
32 Marchionni
33 Legrottaglie
35 Esposito
41 Ariaudo
42 Pinsoglio

ogolnie Chimenti tez chory (pewnie sie razem zarazili z Buffonem) wiec mamy Pinsoglio i Nocchiego w skladzie, Ariaudo i Esposito chyba przedstawiec nie musze. Wyleczyl sie za to Tiago.

Osobiscie wolalbym, niewazne jaka by byla linia obrony, widziec w XI jako pomocnikow Zanettiego/Poulsena i Sissoko, bylby to pomoc dla obrony. A co do pomyslu Gazzetty zeby Marchisio biegal po prawej obronie to nie wiem, moze i tak byc tylko mam nadzieje ze Ranieir go testowal wczesniej na tej pozycji na treningach, a nie ze bylby to jego debiut na tej pozycji (w koncu nasz trener liczyl sie z tym ze Giorgio moze nie wrocic)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 19:56

Kamex22 pisze: Nie forza bo to czy zawodnik leczy sie szybciej czy wolniej jest sprawa indywidualna, zreszta kurde sztab mamy ten sam od dawna wiec prawda lezy pomiedzy szczesciem a innymi czynnikami (moze tez medycznymi lub przygotowawczymi)
No tak, w końcu rehabilitacje po rehabilitacji jak w przypadku Zebiny, Zanettiego, Salihamidzića czy Poulsena to kwestia przypadku, podobnie jak plaga kontuzji przeciążeniowych niemal u wszystkich zawodników to zwykły niefart.
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2009, 20:05 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 20:02

Marchisio na prawej obronie to całkiem ciekawe rozwiązanie, zwłaszcza że wszyscy nasi środkowi pomocnicy wyleczyli kontuzje. W takiej sytuacji postawiłbym na DeCeglie na lewej pomocy. Nie ma co ukrywać że Giovinco może nie dać sobie rady z zadaniami defensywnymi, Molinaro geniuszem footballu nie jest i może być niebezpiecznie. Na pewno w tym meczu nie będziemy przez 90 min atakować bo Lazio gra ofensywną piłkę, więc musimy zabezpieczyć tyły. Jak zagramy na 0 z tyłu to z przodu pewnie coś wpadnie ;) Szczerze to już się nie mogę doczekać tego meczu, na pewno będą emocje. Pozdrawiam

Forza Juve i sztab medyczny :D:D:D :rotfl:

Zablokowany