Moggi częsciowo oczyszczony z zarzutów!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Tharp

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 14:39

drozdi pisze:
kropek pisze:Skoro nie bylo kart SIM nie bylo kontaktow z sedziami, a jezeli nie bylo kontaktow z sedziami nie bylo mowy o ustawianiu meczy, wiec jakim cudem wyladowalismy w Serie B i odebrano nam tytuly? :doh:
Jeśli zostaliśmy naprawdę nie słusznie skazani na Serie B i odebrano nam tytuły to powinno się to przywrócić do należytego pożądku... do tego należałoby się wielkie odszkodowanie... przecież klub na tym stracił i zawodników i grube miliony...
Wlasnie dlatego nigdy nie bedzie takiej sytuacji, ze Juve zostanie oczyszczone z zarzutow, i zwrocone zostana tytuly.
ZAKLADAJAC ze tak by sie wydarzylo, to ktos musialby sie uderzyc w piers i przyznac ze to byla jedna wielka farsa, i wyplacic odszkodowanie, ktore - jak mi sie wydaje - by bylo tak duze, ze praktycznie nie do wyplacenia.
Mysle ze, po prostu, nie oplacaloby sie w ogole dochodzic co i jak. "Jest dobrze tak jak jest, nie trzeba nikomu nic placic". Chociaz, to wyjatkowo... spiskowa teoria :think:
Ale to nie wazne! Dawac Moggiego spowrotem!

KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 14:59

ZAKLADAJAC ze tak by sie wydarzylo, to ktos musialby sie uderzyc w piers i przyznac ze to byla jedna wielka farsa, i wyplacic odszkodowanie, ktore - jak mi sie wydaje - by bylo tak duze, ze praktycznie nie do wyplacenia.
Dokladnie. Wtedy moglibysmy sobie kupowac kogo by nam sie tylko zamarzylo.. Ehh... Ale te marzenia. 14 miesiecy? Czyli w zimowym okienku transeferowym w roku 2010 sprowadzamy Moggiego, ktory byl geniuszem, jesli chodzi o transfery :) Miejmy nadzieje, ze kieeedys cala prawda o Calciopoli wyjdzie na jaw :whistle:

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 15:15

Panowie, tak jak mówie, spokojnie, krok po kroku, narazie uniewinnili Moggiego z czesci zarzutów, za rok bedzie juz w ogole czysty a ze 2-3 lata to Juventus uniewinnią :D a wtedy wystarczy mi to jak oddadza nam te 2 tytuły, bo normalnie jak widze na stronach tego czegos z Mediolanu, "16" na tarczy w kolorze Włoch, to mi sie scyzoryk za kazdym razem otwiera w kieszeni :) ogolnie jakos mnie nie interesuje to odszkodowanie bo do tego czasu Juventus odzyska swoja pozycje we Wloszech :) tak jakos czuje po kosciach ze tak bedzie ;) oby sie nie mylił...

14 < 29 :!:

alex_KiNiO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 15:45

A najlepsze jest to, że my wszyscy chcemy Lucka z powrotem, a nasz ukochany zarząd na pewno powie, że wierzą w Secco, bo to odpowiedni człowiek i nawet nie pomyślą żeby Moggiego zatrudnić... :cry:

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości.
Gianni Agnelli
meloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 15:46

Moggi czesciowo oczysczony z zarzutow... fajnie. Ale Moggi w Juve to juz rozdział zamkniety... :roll: Jak widze hasła typu "dawac Moggiego" to niewiem czy sie smiac czy płakac. :roll: To człowiek z całkowicie zniszczona reputacja, przecietnemu kibicowi kojarzacy sie tylko z jednym. Nie mowie juz o tych co mysla ze jak wroci to beda same wielkie i udane transfery... bo tego bym nawet głupim nie nazwał :roll: A co do odawania tytuły... kogo to teraz obchodzi. Kazdy wie ile kto ma tytułow i smieszne sadowe wyroki niczego tu nie zmienia. Budujemy nowe Juve...
Miś Coccolino pisze:cholera, ale się podjarałem :oops: :C
:lol: ...tylko nie poplam sobie spodni :whistle:

Tharp

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 16:32

juvelook pisze:Moggi czesciowo oczysczony z zarzutow... fajnie. Ale Moggi w Juve to juz rozdział zamkniety... :roll: Jak widze hasła typu "dawac Moggiego" to niewiem czy sie smiac czy płakac. :roll:
zamiast tego, sproboj wlozyc glowe w tylek, sprawdz czy pasuje.*
juvelook pisze: To człowiek z całkowicie zniszczona reputacja, przecietnemu kibicowi kojarzacy sie tylko z jednym.
Kogo obchodzi opinia 'przecietnego kibica', jtory najwyrazniej nie ma o pewnych sprawach pojecia? Pozatym, nie chodzi o transfery. Chodzi o to zeby w zarzadzie byl człowiek z jajami, ktory umie sie pewnymi sprawami zajac, wziasc w swoje rece, dopilnowac. I wypowiadac sie do mediow.
Zamiast tego, mamy w zarzadzie trzech kastratow, ktorzy robia z siebie coraz wiekiszych idiotow, psujac przy tym reputacje Juve, a najgorsze jest to ze sa z tego wszystkiego bardzo dumni i zadowoleni.
juvelook pisze: Budujemy nowe Juve...
Zeby cos budowac, rozwijac sie, trzeba obstawiac niektore stanowiska najlepszymi z mozliwych ludzmi. Wg. mnie u nas najbardziej kuleje nie lewa obrona czy trener, a wlasnie zarzad.

* - ja wiem ze to nieco stare, ale jak idealnie pasuje!

rado

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 16:56

to jest najwspanialsza wiadomość jaką słyszałem od 2 lat dotycząca Juventusu... Lucek natychmiast powinien zacząć kierować styczniowym oknem transferowym i bezwzględnie letnim, Secco nie powinien się niczego dotykać, chyba że będzie figurantem na czas tej 14 miesięcznej dyskwalifikacji jaka pozostała Luckowi...

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 17:05

Tharp pisze:
juvelook pisze: To człowiek z całkowicie zniszczona reputacja, przecietnemu kibicowi kojarzacy sie tylko z jednym.
Kogo obchodzi opinia 'przecietnego kibica', jtory najwyrazniej nie ma o pewnych sprawach pojecia? Pozatym, nie chodzi o transfery. Chodzi o to zeby w zarzadzie byl człowiek z jajami, ktory umie sie pewnymi sprawami zajac, wziasc w swoje rece, dopilnowac. I wypowiadac sie do mediow.
Zamiast tego, mamy w zarzadzie trzech kastratow, ktorzy robia z siebie coraz wiekiszych idiotow, psujac przy tym reputacje Juve, a najgorsze jest to ze sa z tego wszystkiego bardzo dumni i zadowoleni.
Może ciebie nie obchodzi bo żyjesz sobie w tej Norwegii gdzie piłka nożna nie jest sportem nr 1. Ale w Polsce owszem jest. I nawet starsi doświadczeni fani śmieją się z Juve, bo Stara Dama ostatnio kojarzy się z kupowaniem meczy nie tylko sezonowcom. Ja również nie chce żeby wyzywali mój klub od "przekretów" i dlatego nie ma miejsca dla Moggiego w Juventusie. On i Juventus już zawsze się będą kojarzyć z przekrętami jeśli on wróci do Juve, mimo, że ludzie nie znają do końca prawdy. Nigdy nie wstydziłem się Juventusu, ale czasem po prostu nie mam siły się bronić i im wszystkiego tłumaczyć :/

Baala

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 17:35

Niektórzy traktują Moggiego jak nieskazitelnego wojownika który walczy z całym złem. Podczas gdy on te zło sprowadził. Odżucono jeden dowód w sprawie, ale są kolejne których nie obalono inaczej znieśliby mu całą karę. Jego przyjscie to chociażby pokazanie braku szacunku dla takich piłkarzy jak Nedved, DP i reszta, którzy zostali z nami. To się wiąże też z tymi transferami nie wierze że nagle każdego będzie tu ściągał bo kto pójdzie do klubu (jeśli by go zatrudnili) gdzie może stracic rok grania bo znowu jakis tytuł przez niego nam zabiorą. Pozatym jeśli chodzi o czystość to nie chodzi o kibiców postronnych, ale ja np. nie chce ogladać karnego jakiego nam podyktowali po dziesięć razy i zastanawiac się podyktowany za faul czy przez odgórne instrukcje.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 17:47

Ale chyba zgodzicie sie ze brak tych kart SIM to dosc istotny "szczegol" w calej sprawie ?? Bo moze sie okazac ze Juve powinno dostac taka sama kare co Fiorentina czy Milan.... a jaka kto dostal to wiemy i dotego ludzie z tamtych klubow pracuja w nich dalej w najlepsze i nikt nie ma do nich zadnych pretensji....

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 17:48

forzaragazzi pisze: Niech wroci - znowu was spusci do serieb i bedzie git :-D

edit - poza tym "pięcioletnia dyskwalifikacja została anulowana" i "będzie musiał jeszcze pauzować przez rok i dwa miesiące" Nie rozumiem :|
Kolego nie wiem czy pamiętasz jak Twój Boss który jest po 30 operacjach plastycznych chciał zatrudnić Moggiego :) Czekaj czekaj kiedy to było? Hmm sezon przed degradajcą Juve do SerieB, właściciel twojego złodziejskiego klubu przebąkiwał jaki to Moggi nie jest jego przyjaciel itp itd

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Tharp

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 18:50

gladston pisze:
Tharp pisze:
juvelook pisze:(...)
(...)
Może ciebie nie obchodzi bo żyjesz sobie w tej Norwegii gdzie piłka nożna nie jest sportem nr 1. Ale w Polsce owszem jest. I nawet starsi doświadczeni fani śmieją się z Juve, bo Stara Dama ostatnio kojarzy się z kupowaniem meczy nie tylko sezonowcom.
To bys sie zdzwiil, bo akurat jest. Po prostu tutaj, zamiast powtarzac w kolko te same bzdety uslyszane w telewizji, ludzie wola wysluchac co fan Juve - osoba zainteresowana - ma do powiedzenia, gdyz wychodza z zalozenia ze - jako osoba zainteresowana - wie na dany temat wiecej. Ale to juz jest roznica w podejsciu do zycia.
gladston pisze: Ja również nie chce żeby wyzywali mój klub od "przekretów" i dlatego nie ma miejsca dla Moggiego w Juventusie.
i dzieki Bogu, ze jak kiedykolwiek komus przyjdzie zadecydowac o ewentualnym ponownym zatrudnieniu Moggiego, to twoja opinia nie bedzie miala na to zadnego wplywu. Bo ty sie przejmujesz jak jakis smieszny ignorant powtarza wyssane z polskiej telewizji bzdury.
(Oczywiscie, to samo mozna powiedziec o mojej opinii, ale moje zdanie nie ogranicza sie do czegos w stylu "Niech bedzie w ten sposob, bo inaczej inni beda zle o mnie mowic!").
gladston pisze:mimo, że ludzie nie znają do końca prawdy. Nigdy nie wstydziłem się Juventusu, ale czasem po prostu nie mam siły się bronić i im wszystkiego tłumaczyć :/
To po kiego grzyba sie tlumaczysz? Patrz na siebie, nie na innych. A ignoranci, to obojetnie co im powiesz, to i tak beda wiedzieli swoje, beda sobie zyli w swoim malutkim swiecie, gdzie Juventus zdobyl polowe mistrzostw przez korupcje.
FalsoVero pisze: Kolego nie wiem czy pamiętasz jak Twój Boss który jest po 30 operacjach plastycznych chciał zatrudnić Moggiego Czekaj czekaj kiedy to było? Hmm sezon przed degradajcą Juve do SerieB, właściciel twojego złodziejskiego klubu przebąkiwał jaki to Moggi nie jest jego przyjaciel itp itd
Pomyliles inter z milanem, i Morattiego z (zdaje sie) Berlusconim, kolego ;)
Przy okazji, te dogryzki do Morattiego n/t jego wygladu mogles sobie darowac, bo takimi dziecinnymi komentarzami wyrabiasz opinie innym fanom Juve.
Ostatnio zmieniony 28 października 2008, 18:55 przez Tharp, łącznie zmieniany 2 razy.

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 18:51

gladston pisze: I nawet starsi doświadczeni fani śmieją się z Juve, bo Stara Dama ostatnio kojarzy się z kupowaniem meczy nie tylko sezonowcom.
komu się kojarzy temu się kojarzy... myślę, że tacy doświadczeni kibice znają prawdę, a ta wiadomość o Moggim tylko ich w tym przekonaniu utwierdzi, bądź niewiernych sprowadzi na dobrą drogę
gladston pisze:(...) ale czasem po prostu nie mam siły się bronić i im wszystkiego tłumaczyć :/
wtedy idź za hasłem: 'Gadaj z d**ą a Cie osra.' To jest nie tylko brak wiedzy na temat Calciopoli, ale czysta złośliwość i zazdrość.
juvelook pisze:Budujemy nowe Juve...

na razie to My zaliczamy mały falstarcik...
Tharp pisze:(...)u nas najbardziej kuleje nie lewa obrona czy trener, a wlasnie zarzad.
wszystko w tym temacie.

Do tych wszystkich, dla których return Moggiego jest złym pomysłem... jaki według Was jest lepszy ? Dalej dławienie się pracą obecnego zarządu ? Wręcz onieśmielającą pracą Secco, godzącego się na wszystko co tanie Gigliego ? Fakt, że powrót Moggiego wywoła burzę i mase plotek, że Juventus zacznie znowu kupować mecze... ale jeżeli Moggiego oczyścili z najważniejszego zarzutu (ciekawe jakie jeszcze ma na sumieniu), to mam to głęboko. Liczy się dla mnie zarówno dobre imię klubu jak i sukcesy CZYSTO SPORTOWE. Ale nie przesadzajmy z tym, że jeżeli Moggi do Nas wróci to Juventus znowu będzie tym złym :?

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
tomanek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 19:00

to zdanie: "Pięcioletnia dyskwalifikacja Moggiego została anulowana, a do dopełnienia kary pozostało mu 14 miesięcy"

Czyli to jest koniec 5-cio letniej przerwy Moggiego z piłką?? czy musi jeszcze te 14 miesiecy poczekac???
prosze o wasze zdanie jak rozumiecie te słowa
pozdro

2 POST:
forzaragazzi pisze:
Tharp pisze:
Miś Coccolino pisze:matko... jeśli to prawda, to jestem pierwszy z pisaniem petycji o zatrudnienie Moggiego.
wyjatkowo sie z toba zgadzam.
Brakuje nam Moggiego i jego... cojones.
Niech wroci - znowu was spusci do serieb i bedzie git :-D

edit - poza tym "pięcioletnia dyskwalifikacja została anulowana" i "będzie musiał jeszcze pauzować przez rok i dwa miesiące" Nie rozumiem :|
haha kibic interu. Inter jest tak slaby ze juve musial im oddac 2 scudeto. to jest hit!!!!

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 19:09

Tharp pisze:
gladston pisze:
Tharp pisze:
(...)
Może ciebie nie obchodzi bo żyjesz sobie w tej Norwegii gdzie piłka nożna nie jest sportem nr 1. Ale w Polsce owszem jest. I nawet starsi doświadczeni fani śmieją się z Juve, bo Stara Dama ostatnio kojarzy się z kupowaniem meczy nie tylko sezonowcom.
To bys sie zdzwiil, bo akurat jest. Po prostu tutaj, zamiast powtarzac w kolko te same bzdety uslyszane w telewizji, ludzie wola wysluchac co fan Juve - osoba zainteresowana - ma do powiedzenia, gdyz wychodza z zalozenia ze - jako osoba zainteresowana - wie na dany temat wiecej. Ale to juz jest roznica w podejsciu do zycia.
No widzisz, ale ja żyje niestety w Polsce i to nas różni. Już wolę słabszy Juventus, ale złożony z uczciwych ludzi(jeśli Moggi zostanie oczyszczony z wszystkich zarzutów to zwrócę wam honor,ale na razie jeszcze tak nie jest). Jeśli przyjdzie mi czekać na lepsze lata to poczekam.
Ale wiem jedno, jeśli Moggi by wrócił to nie ma pewności, że historia z degradacją się nie powtórzy. Dasz mi pewność, że tak nie będzie? To wtedy możemy go przyjąć z otwartymi rękami. Sam się pod tym pierwszy podpisze.

ODPOWIEDZ