"Prison Break"

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2006, 12:57

Juz jest 21 odcinek ktory posiadam na komputerze ! czekam jeszcze na napisy bo po ang. nie wiele bym skumał :whistle:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2006, 13:37

No ja tez juz go posiadam. Mam nadzieje, ze Szoku wyrobi sie dzisiaj z napisami. Wieczorem jakby byly to byloby super. Wlaczam i ogladam z żoną, którą serial wciagnal tak samo jak mnie. Jedyna roznica polega na tym, ze ona ogladala tylko jeden odcinek. 20. :smile: Ale juz zadeklarowala, ze chce obejrzec pozostale dwa.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2006, 21:38

Ja tam nie czekałem na żadnego Szoka :D. Łojojoj dzieje się dzieje! Widać, że to już przedostatni odcinek sezonu. Akcja nabrała takiego tempa, że nawet jak na Prison Break jest ono zabójcze! Już nie mówiąc o tym, że odcinek kończy się tak, że.... ehhh... pogadamy jak obejrzycie :). Ale mnie już roznosi jak sobie pomyślę, że mam czekać tydzień :/

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2006, 21:59

Wreszcie 'dogoniłem' resztę forumowiczów i mogę pisać na bieżąco. Serial zacząłem oglądać dzięki Rafałowi. Na poczatku dość sceptycznie podchodziłem do samego pomysłu 'serialu o ucieczce z więźenia', ale z każdym odcinkiem stopniowo uświadamiałem sobie geniusz scenarzystów, którym idealnie udało się rozbudować akcję. Wciągnąłem się niesamowicie, doszło nawet do 7 odcinków jednego wieczora :]
Spojler 1x21 pisze:Odcinek zdecydowanie najlepszy. Zresztą nie mogło chyba być inaczej - jest niejako podsumowaniem całego sezonu. Dość pomysłowo, acz ryzykownie Michael wyciągnął Lincolna z izolatki, później wszystko poszło według planu (no prawie, Gruby wymiata). Mam nadzieję, że zostanie rozwinięty wątek uczucia pomiędzy dr Tancredi i Scofieldem, o ile plotki o drugim sezonie są prawdziwe.
Z wielką niecierpliwością czekam na season finale.

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 maja 2006, 22:27

Martin pisze:No ja tez juz go posiadam. Mam nadzieje, ze Szoku wyrobi sie dzisiaj z napisami. Wieczorem jakby byly to byloby super. Wlaczam i ogladam z żoną, którą serial wciagnal tak samo jak mnie. Jedyna roznica polega na tym, ze ona ogladala tylko jeden odcinek. 20. :smile: Ale juz zadeklarowala, ze chce obejrzec pozostale dwa.
RuTeK pisze:Juz jest 21 odcinek ktory posiadam na komputerze ! czekam jeszcze na napisy bo po ang. nie wiele bym skumał :whistle:
NO napisy juz są....i własnie zaczynam oglądac 21 odcinek...bedzie jazda!!...
Potem napszie swoje przymslenia...jak bede jakies

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 07:34

Trzeba przyznać, że 21. odcinek jest po prostu bomba! Serce stało mi w gardle przez całe 42 minuty :prochno: Dawno juz sie tak nie denerwowalem. Z jednej strony chcialem, zeby sie juz skonczylo, z drugiej pragnalem zeby trwal dłużej.

I mimo tego, ze wiadomo jak sie film skonczy to nerwy sa niesamowite. Trzeba przynac, ze po "24 godzinach", w ktorych wiekszosc tematow jest juz oklepanych (sorki rafal :D) tak tutaj tworcy zagwarantowali nam jakby nowy rodzaj rozrywki, nowe nerwy. To lubie :dance:

YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 10:19

Kurde właśnie się zorientowałem, że mam pewien problem i proszę o pomoc:)
spojler(proszę o pomoc) pisze:Mój odcinek, który ściągnąłem kończy się o kilka sekund wcześniej niż powinien znaczy nie mam kilku ostatnich sekund filmu. Powiedzcie mi jak się dokładnie kończy odcinek:). Ostatnie co widziałem to jak Scofield był mniej więcej w połowie drogi na wolność, Pope wszczął już alarm i wszędzie zrobiło się pełno strażników z psami. Co dalej????!!!! :P

Z góry dzięki :)

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 14:09

YoUri` pisze:
spojler(proszę o pomoc) pisze:Mój odcinek, który ściągnąłem kończy się o kilka sekund wcześniej niż powinien znaczy nie mam kilku ostatnich sekund filmu. Powiedzcie mi jak się dokładnie kończy odcinek:). Ostatnie co widziałem to jak Scofield był mniej więcej w połowie drogi na wolność, Pope wszczął już alarm i wszędzie zrobiło się pełno strażników z psami. Co dalej????!!!! :P

Z góry dzięki :)
Odpowiedź pisze:Podczas gdy Michael kończył już podróż po linie wszedł na nią puszysty kuzyn Sucre'a pod ciężarem którego odpadł słupek podtrzymujący linę. Tym samym Michael musiał wspinać się przy pomocy Lincolna po ścianie, zaś sprawcę całego zamieszania złapano i skuto. Reszta ekipy wydostała się poza mury więźenia.

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 15:15

O Kuzwa... Ale sie sprawa potoczyła... Koncowka filmu gdzie odlatuje odrzutowiec a prawdopodobnie cala zgraja zostanie zlapana... Smierc pani doktor, odnalezienie tego kolegi bez szczeki :smile: Nizele Nizel... Zupelnie inaczej wyobrazalem sobie koncowke filmu.. !

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 20:01

1x22 spojler pisze:Odcinek godny finału sezonu! Pełno zwrotów akcji, od kajdanek T-Baga przez akcję siekiera-ręka Abruzziego, śmierć dr Tancretti (aż mnie ciarki przeszły nie spodziewałem się tego wogóle) po ucieczkę samolotu. Świetny wątek z Panią Prezydent i chwyt z wodą ( do końca myślałem, że to o nią chodzi :) ). A jednak babsko jest sprytniejsze niż mogło się wydawać... A teraz trzeba czekać do SIERPNIA :prochno: :prochno:

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 18:52

YoUri` kolejny sezon ma być podobno 24 września czy listopada...wiec jeszcze dłuzej...trzeba bedzie czekać...
a co do samej fabuły:

spojler pisze: no to...miła informacja dla wszystkich fanów Sary...udało mi sie dojsc do pewnych informacji mówiacych ze Aktorka która gra ową Sare podpisała kontrakt na drugi sezon tak wiec...ku uciesze wszystkich bedzie ona zyła..i mozna przewidywac ze pojawi sie jakis wiekszy watek miłosny miedzy Sara, a Michaelem...co troche napewno urozmaici serial...chociaz na nude chyba nikt nie mogł na rzekać...podczas oglądania I sezonu ...
PozdRo..... :D wasz ukochany Moonk :P :D

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2006, 07:30

Jeśli ktoś jest w stanie zgrać mi na płytki CD-R całego "Prison Break" i przesłać do Sosnowca, to proszę o kontakt na priv. Oczywiście wszystkie koszty pokryje ja :wink: Dysponuje za wolnym internetem żeby teraz wszystko ściągać.
No nic czekam na jakieś oferty 8)
PZDR

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 21:09

Witam...

Jako że rozpoczęły się wakacje, i praktycznie do czasu mojego wyjazdu umieram z nudów, ściagnąłem sobie Prison Break.
Z postów które tutaj wyczytałem, wywnioskowałem ( :prochno: ), że serial jest lepszy od LOST'a więc zacząłem oglądać. Najpierw przez 24 godziny ściagałem całą pierwszą serię (2,5 GB - XviD asd) i potem wziąłem się za oglądanie. Pierwsze dwa odcinki za bardzo mnie nie zaciekawiły, ale potem kiedy akcja zaczęła się coraz bardziej rozwijać, serial stał się dla mnie przyjemniejszy w oglądaniu :D . W ciągu dwóch dni obejrzałem 22 odcinki, i szczerze mówiąc jestem pod wrażeniem, że nastała moda na inteligentne seriale (tudzież LOST i Prison Break). Jak narazie PB nie przebił w moim rankingu LOST'a ale wszystko może się wydarzyć po 2 Sezonie PB i 3 LOST. Do tej pory postacie, które zrobiły na mnie największe wrażenie to Linc, Michael i Abruzzi.

Teraz myślę, że śmiało mogę zaliczyć się do forumowej grupy Prison Break'a :D

Pozdrawiam

Obrazek
sieka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 23:16

Ja osobiscie też długo nie moglem sie przekonac do zaczęcia oglądania PB.Lecz po oglądnięciu 3 pierwszych odcinków ten serial zacżał mnie wciągać ....nawet bardziej niż LOST,który był dla mnie wcześniej bezkonkurencyjny...Dzięki PB zauważyłem jak wiele wad ma LOST i że niektóre odcinki były zupełnie niepotrzebne dla fabuły filmu, tworzyly kolejne zagadki zresztą większośc do dziś nie rozwiązanych...W PB przez pierwszy sezon było więcej emocji niż w 2 sezonach losta...Dlatego tez Pb jest zdecydowanie najlepszym moim serialem.

...............JUVE...........
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 23:44

A juz pod koniec sierpnia 2 sezon!!! 8)

ODPOWIEDZ