Kogo widzielibyście w roli trenera Juve?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy chcesz by Bilic został w przyszłości trenerem Juve?

Czas głosowania minął 14 lipca 2008, 15:14

Tak
20
24%
Nie
64
76%

Liczba głosów: 84
juve1986

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2008, 20:49

Okoni pisze: a z Niemcami mogli spokojnie strzeli jeszcze 2 bramki...
Luka Modric czysto odebrał piłke obrońcy ślizgiem przebiegł pare metrów a sędzia gwizdnął faul... - sędziowie lekko sprzyjali w meczu Chorwacja-Niemcy naszemu zachodniemu sąsiadowi... - poza tym gdyby nie był kontuzjowany Da Silva (łowca bramek) Chorwaci napewno lepiej wykańczaliby sytuacje które sobie wypracowują...

Okoni pisze: Łatwo? gdyby w tym rewanżowym meczu Anglicy mieliby lepszego bramkarza to Brytyjczycy odnieśliby spokojnie zwycięstwo.Z Niemcami MOGLI strzelić jeszcze dwa gole, ale tego nie zrobili.
W 2 meczu z Anglikami Chorwaci mieli już pewny awans, Bilic wystawił wtedy bodaj 5 rezerwowych graczy... - Chorwaci podeszli do meczu na luźie i wygrali...
Okoni pisze: Chyba Twój kumpel trochę przesadził z tą ilością rezerwowych, ale ile ich wystąpi dowiemy się dzisiaj o 18:00 ;)
-Na onecie jest już skład Chorwatów na mecz z Polakami... Bilic wystawił w 11 tylko 2 piłkarzy ze składu który rozpoczął mecz z Niemcami... - tak więc wystawił nie 8 a 9 rezerwowych... ); - ale jaja będą jak Polska przegra z Chorwacją B... );

Okoni pisze: Może coś z niego będzie, ale wątpię, żeby osiągnął taki poziom jak Jose, ale wszystko jest możliwe...
-ppza Jose, z młdych trenerów ciekawi zapowiadają się Bilic i Deschamps... - obaj urodzeni w 1968...

---

steru - nie mówie by Ranieriego zastąpi już teraz, pisałem przecież że nalezy da mu jeszcze 2 sezony - jeśli w ciągu 2 sezonów nic nie wygra, wtedy np. po Mistrzostwach Świat 2010 (Bilic ma zdaje się do 2010 ważny kontrakt...) można sprawdzic jak Bilic poradzi sobie w Juve jako trener... - oczywiście jeśli Chorwacja będzie osiągac całkiem niezłe sukcesy, np. teraz czołowa 8 europejskich reprezentacji, a za 2 lata w 2010 spokojny awans z grupy...

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2008, 21:40

juve1986 pisze:steru - nie mówie by Ranieriego zastąpi już teraz, pisałem przecież że nalezy da mu jeszcze 2 sezony
Więc po co w ogóle ten temat?! Sorry ale w takim razie on jest najzwyczajniej niepotrzebny, wręcz głupi... Nazwa tematu "Kogo widzielibyście w roli trenera Juventusu" a ankieta dotycząca Bilicia... Na podstawie 2 meczu grupowych na EURO.
juve1986 pisze:jeśli w ciągu 2 sezonów nic nie wygra, wtedy np. po Mistrzostwach Świat 2010 (Bilic ma zdaje się do 2010 ważny kontrakt...) można sprawdzic jak Bilic poradzi sobie w Juve jako trener... - oczywiście jeśli Chorwacja będzie osiągac całkiem niezłe sukcesy, np. teraz czołowa 8 europejskich reprezentacji, a za 2 lata w 2010 spokojny awans z grupy...
Popatrz piszesz w tej chwili ( rok 2008 ) co ewentualnie za 2 lata można zrobić... Rozumiesz o co mi chodzi? :whistle:

juve1986

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2008, 17:20

steru - w meczu z Polakami Bilic wystawił nawet bramkarza rezerwowego (który wcześniej miał 5 wystepow na końcie w reprezentacji!!!), 9 innych piłkarzy rozpoczynało mecz w reprezentacji Chorwacji od składu który wystawił z Niemcami... - Chorwaci mogli z naszą kadrą wygrac spokojnie 2, a nawet 3 do 0... - no powiedzmy do 1... - w końcu Zahorski miał jedną sytuacje sam na sam, ale strzelił prosto w bramkarza... );
Zdaje się że Chorwaci mieli też około 60% posiadania piłki, Bilic widząc że jeden z obrońców Chorwatów (ponad 30 letni) nie bardzo radzi sobie z kryciem Rogera, kazał wymienic się obrońcą i 20 paro letno obrońca Chorwatów z niezłą szybkością skutecznie wyłączył Rogera z gry... - Brazylijczyk z polskim paszportem w meczu Polska-Chorwacja sobie nie pograł... - tak postępuje mądry trener!!!

sztab szkoleniowy Chorwatów liczy 4 osoby... ); - sztab szkoleniowy Polski liczy 9 osób... - troche się potem z tego śmiano... );

Chorwacja B vs Polska 1:0...

-Ojciec oglądając ten mecz, mówił że nawet Chorwaca C by z naszą reprezentacją wygrała... - a rezerwach Chorwatów (Chorwacji B) powiedział że z Niemcami też by oni wygrali... - Chorwaci mają jedną z młodszych reprezentacji na tych mistrzostwach... - średnia wieku 26 lat... - średnia wieku Włochów 30 lat... - średnia wieku Holendrów 25 lat... średnia wieku Niemców bodaj 27,5 lat... - wida że Bilic jak dalej będzie osiągał takie wyniki będzie naprawde bardzo dobrym trenerem... - Chorwacja spokojnie wygra z Turkami i znajdzie się w 4 najlepszych reprezentacji Europy... - potem mecz Portugalia-Chorwajca... - Portugalia ma niby więcej gwiazd, ale Chorwaci całkiem nieźle radzą sobie z kryciem... - tak więc mecz będzie zapewne wyrównany z lekkim wskazaniem na Portugalie...

Portugalia vs Niemcy - jestem pewny wygranej Portugalii (napastnik Niemców - Gomes to drugi Rasiak...)
Turcja vs Chorwacja - Chorwaci powinni wygrac przewagą 1 bramki...

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2008, 17:35

juve1986 pisze:Chorwaci mogli z naszą kadrą wygrac spokojnie 2, a nawet 3 do 0... - no powiedzmy do 1...
Mogli wygrac 3-0, a mogli tez przegrac 0-2 (sytuacje Zahorskiego i Krzynowka, gdzie spalonego nie bylo). Skonczylo sie 1-0 dla Chorwatow i niech tak zostanie, nie ma co gdybac..
juve1986 pisze:Zdaje się że Chorwaci mieli też około 60% posiadania piłki
Moze okolo.. A dokladnie 46%(!)

A tak w temacie nie rozumiem ludzi, ktorzy pisza, ze ten czy ten trener niech do nas przyjdzie za np. 2 lata :shock: Skad mozecie wiedziec jak potoczy sie ich kariera, co sie przez ten czas stanie, przeciez takie pisanie to jest totalna glupota.

juve1986

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2008, 17:55

Radek_88 - pisałem że móglby przyjśc do Juve za 2 lata (w 2010) jeśli reprezentacja Chorwaci będzie osiągac całkiem niezłe wyniki... - narazie tak jest... - nie uważasz chyba że Polska była w meczu z Chorwatami lepsza? - Chorwaci mieli więcej sytuacji podbramkowych od Polski... - albo może i uważasz że Polska była lepsza, ale w tym przypadku oglądaliśmy chyba zupełnie inny mecz... );

Jan Tomaszewski słusznie zauwazył że dlaczego Polska rozpoczeła spotkanie 1 napastnikiem, skoro musiała wygrac z Chorwacją minimum 2:0 i liczyc na remi albo przegraną Niemiec w meczu Niemcy-Austria... - Tomaszewski sie dziwił, dlaczego Polacy wyszli na to spotkanie jakby chcieli zagrac na remis... - moim zdaniem dawny bramkarz kadry w tym przypadku zadał słuszne pytanie...

Chyba rzeczywiście Polska miałaby szanse z Chorwatami jakby Bilic wystawił w ataku swoją teściową... - słyszeliście pewnie ten "żart" trenera naszych "Orłow"... );

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2008, 18:07

juve1986 pisze:Jan Tomaszewski słusznie zauwazył że dlaczego Polska rozpoczeła spotkanie 1 napastnikiem, skoro musiała wygrac z Chorwacją minimum 2:0 i liczyc na remi albo przegraną Niemiec w meczu Niemcy-Austria... - Tomaszewski sie dziwił, dlaczego Polacy wyszli na to spotkanie jakby chcieli zagrac na remis... - moim zdaniem dawny bramkarz kadry w tym przypadku zadał słuszne pytanie...
Moim zdaniem zadał pytanie nieprofesjolannie. Polska nie mogła przede wszystkim liczyć na remis Niemców z Austrią, bo wtedy chyba awans wywalczyliby Niemcy, z którymi (przypomne...) Polska przegrała. Tomaszewski widzi to, co chce widzieć i musi mówić tak, aby mówiono, że mówi dobrze. A mnie się wydaje, że taktyka zła nie była, bo mogliśmy swoje w tym meczu strzelić, a mając taką obronę to trzeba zagrać asekuracyjnie. My przegraliśmy te Mistrzostwa przed ich rozpoczęciem... Polacy według mnie byli źle do nich przygotowani, przede wszystkim fizycznie... Co się dało zauważyć w pierwszych kilkunastu minutach pierwszej połowy mecz z Austrią.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2008, 18:07

Moim zdaniem natomiast zmiana taktyki w trakcie mistrzostw nie zawsze jest dobrym pomysłem i jest ryzykowna. Czasami grając teoretycznie jednym napastnikiem można i tak non stop atakować bramkę przeciwnika. Rozstawienie na planszy z zapowiedzią meczu to nie wszystko.
Wydaje mi się, że gdybym przez długi czas grał cały czas ustawieniem 4-4-1-1, to nie zmieniłbym go w takiej sytuacji.

Zresztą w pomocy zamiast defensywnego Dudki zagrał Murawski, który szukał gry i grał bardziej do przodu.

/Inna sprawa, że ja pewnie postawił bym na Ebiego na szpicy i wchodzącego z prawej strony Sagana, co i tak nie oznacza zmiany ustawienia/

juve1986

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2008, 18:36

szczypek pisze:My przegraliśmy te Mistrzostwa przed ich rozpoczęciem... Polacy według mnie byli źle do nich przygotowani, przede wszystkim fizycznie... Co się dało zauważyć w pierwszych kilkunastu minutach pierwszej połowy mecz z Austrią.
-Hajto uważa że Beenhakker miał sukcesy w piłce klubowej, natomiast reprezentacji przygotowac dobrze nie potrafi na wielkie zawody... - Hajto przypomniał rok 1990 gdy Beenhaker prowadził drużyne Mistrzów Europy z 1988 na Mistrzostwach Świata, gdzie Holandia z grupy nie wyszłą remisując 3 mecze... - wg Hajty Holenderski trener tak jak Engel czy Janas nie potrafi przygotwac kondycyjnie zawodników gdy ci zakończyli sezony i nie trenują w klubach...

---
Mati pisze:Moim zdaniem natomiast zmiana taktyki w trakcie mistrzostw nie zawsze jest dobrym pomysłem i jest ryzykowna. Czasami grając teoretycznie jednym napastnikiem można i tak non stop atakować bramkę przeciwnika. Rozstawienie na planszy z zapowiedzią meczu to nie wszystko.
Wydaje mi się, że gdybym przez długi czas grał cały czas ustawieniem 4-4-1-1, to nie zmieniłbym go w takiej sytuacji.
Lippi zmieniał ustawienie na Mistrzostwach Świata 2006 z 1-4-4-2 na 1-4-5-1... ); i jakoś Włosi dobrze na tym wyszli... :wink:

Holendrzy grają ustawieniem 1-4-5-1 - ale mają świetnych skrzydłowych a na środku świetnego VdV i Sneijdera... - którzy włanczają się w akcje ofensywne, a u nas pomocnicy nie za wiele wspierali Smorlarka w poprzednich 2 meczach z Niemcami i Austrią... );
Kiedy w meczu z Chorwatami Beenhakker wpuscił Zahorskiego i Smolarka - i ci grali dwójką w ataku odrazu gra się poprawiła! - przypomne że mecz z Chorwatami Polska rozpoczeła z jednym napastnikiem - Saganowskim... za którym grał Roger - którego Chorwaci w akcjach ofensywnych reprezentacji Polski skutecznie wykluczyli z gry...
Mati pisze:Zresztą w pomocy zamiast defensywnego Dudki zagrał Murawski, który szukał gry i grał bardziej do przodu.
-Zawsze uważałem że można grac jednym defensywnym pomocnikiem tak jak np. Real i osiągac dobre wyniki :wink:
Mati pisze:/Inna sprawa, że ja pewnie postawił bym na Ebiego na szpicy i wchodzącego z prawej strony Sagana, co i tak nie oznacza zmiany ustawienia/
-i zrobiłbyś tak jak holenderski trener wielki błąd... :bravo:
Kiedy Polska zagrała najlepszy mecz za kadencji Beenhakkera? - mecz Polska-Portugalia 2:0...
wtedy ustawienie Polski było: 1-4-5-1...

..........Rasiak (zdjęty w około 40 minucie = za niego wszedł Matusiak!).....

a linia pomocy wyglądała....

Smolarek...........Sobolewski..............Lewandowski.........Błaszczykowski

-Boniek przypomniał tamten mecz... - Sobolewskiego trzeba było zastąpic, po tym jak zakończył kariere... Krzynówek na tych Mistrzostwach tak jak 2 lata temu NIC NIE GRAŁ! - W ocenie Bońska Krzynówek zawiódł najbardziej!!! - Natomiast w meczu wygranym z Portugalią w pomocy na skrzydłach grało 2 szybkich pomocników, Boniek powiedział że Smolarek najlepiej sprawdza się na skrzydle wspierając napastnika... jeśli chodzi a napastników, cytuje Bońka: "Można się śmiac z Matusiaka że teraz jest słaby, ale to zawodnik który ma swój wzrost i troche ciała, podczas meczu mógłby zbija piłki do Smolarka wchodzącego w pole karne..." - Zahorski to również zawodnik wysoki (troche w stylu Matusiaka) - napastnik Górnika ma 188 cm wzrostu... - to było śmieszne wystawiac w ataku mającego niespełna 180 cm Smolarka który nie za dobrze gra w ataku, albo wczoraj gdy w wyjściowej 11 na szpicy grał mający 178 cm wzrostu Saganowski... - co oni mogli wygrac w powietzu... - to troche tak jakby Del Piero ustawic na pozycji Toniego i gra mu górne piłki na głowe... );

wyjściowy atak w meczu Polska-Niemcy...

--------------------------------Smolarek.....................................

..........................................Żurawski....................................

wyjściowy atak w meczu Polska-Austria...

--------------------------------Smolarek.....................................

..........................................Roger.........................................

wyjściowy atak w meczu Polska-Chorwacja...

-----------------------------Saganowski.....................................

..........................................Roger........................................

-zamiast na mecz z Chorwatami wystawic... na szpicy Zahorskiego (Lubański mówi że ten 24 letni napastnik to spory talent...) a w pomocy... Smolarka, Lewandowskiego, Murawskiego i Gargułe...

..............................................Zahorski..............................................

Smolarek................................Murawski.................................Garguła

..........................................Lewandowski............................................

-Garguła ma dobre dośrodkowania grałby górne piłi na Zahorskiego w pole karne... - tak jak w GKS swego czasu grał na Matusiaka... - nie wiem dlaczego Beenhakker wystawiał kompletnie będącego bez formy Jacka Krzynówka?... - Garguła pewnie zagrałby na tych mistrzostwach lepiej, chociaz to piłkarz o mniejszych umiejętnościach w okresie gdy Krzynówek jest w formie...

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2008, 19:04

Mati pisze: /Inna sprawa, że ja pewnie postawił bym na Ebiego na szpicy i wchodzącego z prawej strony Sagana, co i tak nie oznacza zmiany ustawienia/
Tylko że mecz z Austrią pokazał nam (a powinin i trenerowi), że to ustawienie jest bez sensu. Smolarek źle czuł się na szpicy (przynajmniej w tym turnieju; z Niemcami i Austrią niemalże niewidoczny), a Sagan - nominalny napastnik - spóźnia powroty i na naszej prawej stronie jest olbrzymia wyrwa (taki Korkmaz aż do rzeźnika Wasyla biegał sobie z piłką jak chciał). Tak doświadczony trener jak Leo powinien był wyciągnąć wnioski i zamienić ich miejscami.
Barzagi pisze: to było śmieszne wystawiac w ataku mającego niespełna 180 cm Smolarka który nie za dobrze gra w ataku, albo wczoraj gdy w wyjściowej 11 na szpicy grał mający 178 cm wzrostu Saganowski... - co oni mogli wygrac w powietzu... - to troche tak jakby Del Piero ustawic na pozycji Toniego i gra mu górne piłki na głowe... );
Chociaż w jednej kwestii w pełni się z Tobą zgadzam.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2008, 19:45

juve1986 pisze:steru - w meczu z Polakami Bilic wystawił nawet bramkarza rezerwowego (który wcześniej miał 5 wystepow na końcie w reprezentacji!!!), 9 innych piłkarzy rozpoczynało mecz w reprezentacji Chorwacji od składu który wystawił z Niemcami... - Chorwaci mogli z naszą kadrą wygrac spokojnie 2, a nawet 3 do 0... - no powiedzmy do 1... - w końcu Zahorski miał jedną sytuacje sam na sam, ale strzelił prosto w bramkarza... );
Zdaje się że Chorwaci mieli też około 60% posiadania piłki, Bilic widząc że jeden z obrońców Chorwatów (ponad 30 letni) nie bardzo radzi sobie z kryciem Rogera, kazał wymienic się obrońcą i 20 paro letno obrońca Chorwatów z niezłą szybkością skutecznie wyłączył Rogera z gry... - Brazylijczyk z polskim paszportem w meczu Polska-Chorwacja sobie nie pograł... - tak postępuje mądry trener!!!
Bądźmy poważnie. Postawa piłkarzy na boisku nie zależy od samego trenera. Co z tego, że mogli wygrać rezerwowym składem 3-0? Dla mnie żaden argument. Chorwaci mają po prostu większe umiejętności piłkarskie. Widzisz Zahorski też miał okazje ale jest cienki Bolek i jej nie wykorzystał. Czy myślisz, że Bilic by to zmienił ? :lol:

We wszystkich swoich postach rzucasz liczbami. Jestem pewien, że jest to zasługa Wikipedii bo żadna osoba by tylu liczb nie spamiętała. Nie jest to żadna złośliwość z mojej strony ale zaczynam myśleć, że to co piszesz nie jest Twoją rzeczywistą oceną sytuacji tylko sugerowanie się tym co ktoś, gdzieś napisał...

juve1986

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2008, 20:23

steru - przed turniejem... Boniek, Jerzy Urban (trener Legii) mówili że Chorwaci są spokojnie w zasięgu Polskiej reprezentacji... - w trakcie turnieju, po meczu Polska-Niemcy Boniek mówił że trener naszej kadry popełnił kilka błędów w ustawieniu... potem przez cały turniej Boniek mówił to samo... - w oceni Bońska na ME z Polski bardzo dobrze zagrał tylko Boruc, natomiast przyzwoicie zagrali - Żewłakow i Saganowski...
Urban trener jeden z bogatszych pierwszo ligowych drużyn w Polsce, gadał: "Polska wcale nie grała źle na EURO"... - no to Legia z takim trenerem będzie odnośic sukcesy... ); heheh...

-steru - obejrzyj sobie w necie mecze Ajaxu... - ich fragmenty, taki Huntelaar idealnie pasowałby do Juve w miejsce Treze... - nie tylko wikipedia... - Huntelaar jest zawodnikiem lepszym od Inzaghiego na porównywalnym poziomie co Trezeguet...

W trakcie eliminacji do ME 2008, uważałem że Juve powinno zainteresowac się takimi zawodnikami jak - Modric (z Chorwacji) i VdV (z Holandii) - ale oczywiście to piłkarze którzy nie pasują do koncepcji Ranieriemu... - ciekawe czy z tymi co mu odpowiadają coś wygra w przyszłym sezonie... );

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2008, 20:28

Szczerze to opinia zarówno Bońka jak i Urbana nie znaczy dla mnie nic. Przypomnij sobie jak wyglądała reprezentacja za kadencji Bońka a wtedy pomyśl jaki z niego specjalista. Urban? Pod jego wodzą Legia gra bardzo słabo...

Znów wracasz do Huntelaara o którym piszesz w 15 różnych tematach. Co ja takiego napisałem, że rozpoczynasz ten temat? Myślałem, że rozmawiamy o Biliciu, ewentualnie reprezentacji Chorwacji...

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2008, 20:29

Barzagi pisze:-steru - obejrzyj sobie w necie mecze Ajaxu... - ich fragmenty, taki Huntelaar idealnie pasowałby do Juve w miejsce Treze... - nie tylko wikipedia... - Huntelaar jest zawodnikiem lepszym od Inzaghiego na porównywalnym poziomie co Trezeguet...
Od Inzaghiego teraz / od Inzaghiego w najlepszych latach?

Pod względem gry w piłkę każdy jest lepszy od Inzaghiego. Pod względem strzelania goli (instynktu snajperskiego) - nikt.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2008, 20:33

I jeszcze coś dodam do słów przedmówcy ;]
Sędzia szukał karnego na siłę (sędziował gospodarzą)
Ale to nie istotne za lewym jakiś Austriak wpychał rękę w twarz Bąka potem go sobie od niechcenia trzymał za koszulkę i to było z premedytacją ! :P ale tego sędzia nie widział ;]

juve1986

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2008, 20:51

Łukasz - od Inzaghiego w najlepszych latach, Huntelaar ma wyczucie w polu karnym, potrafi się ustawi w odpowiednim miejscu (tak jak Inzgahi), świetnie Holender strzela z przewrotki, dodatkowo potrafi strzeli z dystanu z ponad 20 metrów... - Treze raczej z 20-25 metrów wolnych nie strzelał... );

ODPOWIEDZ