Serie A (37): JUVENTUS 1-1 Catania

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2008, 17:01

no wiec dp oprocz gola to byl poziom molinaro! strzelic strzelil ale mial tyle sytuacji wczesniej ze mogl cos trafic. zebina to ja nie wiem jak patrze na niego to wydaje mi sie ze gosc robi łaske nam wszystkim ze gra. camor po prostu to ja nie wiem co on robil na tym boisku. ranieri jak go chwale zawsze i bronie to ja nie wiem jak on mogl sciagnac dwoch najlepszych zawodnikow - palla i tiago. ogolnie rzecz biorac dp,zebina,camor to zagrali zenujaco.
pozytywnie ze viola wraca na 4 miejsce i to ze inter zremisowal.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2008, 17:06

Wynik nieciekawy. Szkoda, że zremisowaliśmy. Mogliśmy wygrać to spotkanie choć 1-0 i już byłoby ładniej, prawda?
Nie tylko my w tej kolejce straciliśmy punkty. Milan przegrał a Viola wygrała. inter zremisował a roma wygrała. Jest tylko jeden punkt różnicy między pierwszym a drugim miejscem w tabeli.
Będzie ciekawie.
Pozdro

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
JaPs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2008, 17:07

Ogladajac ten mecz caly czas odnosilem wrazenie ze to juz kiedys bylo: przewazamy, przewazamy, jedna sytuacja, a w zasadzie pol, cwierc sytuacji i tracimy bramke (znowu przez Chiellona ale mniejsza z tym); przygladajac sie Alexowi mialem wrazenie podobne jak wtedy, gdy czekal na 200 bramke w Juve: milion sytuacji ale jak przychodzi co do czego to w bramkarza lub obok bramki; przegrywamy a mniej wiecej od 65 min do 70 seria zagran pietka kilku naszych zawodnikow, z roznym skutkiem; w drugiej polowie kibice bardziej jarali sie tym ze strzelala Siena i Napoli. Trudno im sie dziwic bo na boisku bylo srednio ciekawie. Honor uratowal Alex, ktory swobodnie mogl strzelic dzis 4 bramki (i akurat nie licze tej z ktorej faktycznie trafil). Mam nadzieje ze z Sampdoria ktorys z naszych przypieczetuje swoj swietny sezon. Wolalbym zeby byl to Treze bo Alex jak dla mnie jest zawodnikiem sezonu we Wloszech.

losbond

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2008, 17:11

Mam kilka przemyslen po tym meczu:
:puck: zabraklo naszym MOTYWACJI, nie liczac napadziorow, Palla i Tiago
:puck: Alex i Treze za bardzo chca cos strzelic, a "na sile" to sie nie da
:puck: obaj w/w troche sie "chamia", szczegolnie Alex :smile:
:puck: ladny wystep Palladino, moim zdaniem zasluguje na to, zeby zostac na przyszly sezon i otrzymywac wiecej szans na gre... jako skrzydlowy :P
:puck: Tiago tez na plus, calkiem calkiem. Moze jeszcze cos z niego bedzie 8)
:puck: jak Nocerino wszedl to wydawalo mi sie ze gramy w 10 :angry: . Jedyne co potrafi to glupio faulowac. Jest slabszy od Molinaro nawet (abstrachujac od tego, ze graja na roznych pozycjach) :doh:
:puck: chyba lepiej niech juz nasz Niedzwiadek konczy kariere :roll:
:puck: spory minus dla Ranierego za zmiany :stop:
:puck: Chiellini jest naszym najlepszym obronca, lewym obronca - jak zamienil sie pozycjami z Grygera to super pociskal :dance: . Jesli nie kupimy w mercato dobrego lewego obroncy, to wlasnie on powinien grac na tej pozycji :!:
:puck: Camor slabiutko dzisiaj, to on powinien byc zmieniony, a nie Palla.

To tyle :P . Forza JUVE :!:

Spotkajmy się o czwartej tak jak zwykle na ławce na Corsa Re Umberto.
Che Juventus!
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2008, 17:21

szkoda troszke ale cieszą mnie inne wyniki bo Fiorentina wygrala i wyprzedzila Milan ktory przegrał sromotnie a Roma wygrala i tylko 1 punkt do Interu ktory zremisował

a wiec mam nadzieje ze bedzie podobnie za tydzien

multimedia z meczu Juve

Obrazek
Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2008, 17:45

Juve po raz kolejny potwierdzilo że jest dużo lepsze w starciach z silniejszymi rywalami.Problemem jest chyba brak motywacji bo przeciez juz o nic nie walczymy.

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2008, 18:20

losbond pisze:Mam kilka przemyslen po tym meczu:
:puck: ladny wystep Palladino, moim zdaniem zasluguje na to, zeby zostac na przyszly sezon i otrzymywac wiecej szans na gre... jako skrzydlowy :P
:puck: jak Nocerino wszedl to wydawalo mi sie ze gramy w 10 :angry: . Jedyne co potrafi to glupio faulowac. Jest slabszy od Molinaro nawet (abstrachujac od tego, ze graja na roznych pozycjach) :doh:
:puck: chyba lepiej niech juz nasz Niedzwiadek konczy kariere :roll:
:puck: spory minus dla Ranierego za zmiany :stop:
:puck: Chiellini jest naszym najlepszym obronca, lewym obronca - jak zamienil sie pozycjami z Grygera to super pociskal :dance: . Jesli nie kupimy w mercato dobrego lewego obroncy, to wlasnie on powinien grac na tej pozycji :!:

To tyle :P . Forza JUVE :!:
co do nedveda to sie nie zgodze wszedl i zagral dobrze jak zawsze. jakby sie tak dalo przekwalifikowac palla na bocznego pomocnika to byloby ciekawe rozwiazanie.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2008, 20:17

Niestety meczu nie ogladałem ale moge powiedzieć że można było sie spodziewać takiego wyniku z broniącą się przed spadkiem drużyną.

Bardzo bym chciał zobaczyć jak nasi kibice reagowali po tych bramkach dla Sieny.. Jakby ktoś posiadał linki to bym baaaardzo prosił :pray:

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
Drugo ufficialmente

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2008, 21:19

1;1 i mecz po prostu bez historii i tyle w tym temacie. Teraz zakonczyc sezon zwyciestwem z doria i bedzie dobrze.

Desant.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2008, 21:27

Myślałem, że w ostatnim meczu na Stadio Olimpico chłopaki pokażą wszystko co najlepsze, ale niestety trochę im nie wyszło.Najgorsze jest to, że z Sampdorią wcale nie będzie łatwiej.Ale mam nadzieję, że do ostatniego meczu się przyłożą i wygrają.

Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2008, 21:28

Oby Alex w meczu z Sampdoria ustrzelil jeszcze jakas bramke :D A co do meczu to nie widzialem wiec nie skomentuje jak gralismy powiem tylko ze szkoda wyniku ;/

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2008, 21:49

Widziałem kawałek pierwszej i całą drugą połowę i wnioskuję, że im się już grać nie chce. Podobała mi się gra Palladino, Zebiny, Buffona, trochę Camora i Kielona. Reszta średnio. ADP coś dzisiaj jakoś tak jakby od roku nie grał, Treze nie wiem czemu piłki nie przyjął, Tiago wraca do "formy", Sissoko chaotycznie, a jak ta bramka padła to nawet najstarsze chomiki nie wiedzą. Ogólnie coś tam grali, ale niektórym jakby "motorka" zabrakło.

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2008, 22:32

Mecz poziomem niewiele różnił się od spotkania ze Sieną. Znów naszej grze towarzyszyła piknikowa atmosfera i widać było, że nasi już myślą o wakacjach. Jednak jakoś atakowaliśmy od samego początku, lecz skuteczność Aleksa była dziś bardzo słaba. Gdyby trafił chociaż połowę swoich sytuacji to wyprzedzałby o dwie bramki swoich najpoważniejszych konkurentów w walce o koronę. Widać było na boisku, że jemu jak i Davidowi zależy na tym tytule. Szkoda, że w takim meczu Ranieri nie dał pograć tym, którzy w całym sezonie grali najmniej, ze Sieną również nie dał im szansy. Mamy zapewnione trzecie miejsce więc albo gramy najmocniejszym składem i wygrywamy, albo rezerwami i walczymy... niestety nic z tego... Sezon już się dla nas skończył po meczu z Lazio, ale nie wypada nie wygrać chociaż raz w trzech ostatnich meczach sezonu. Szkoda, że nasi chociaż dla kibiców nie wygrali...

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2008, 12:23

Ładny mecz (patrząc przede wszystkim z perspektywy kibica Catanii :wink: ). Nasi wyszli do tego meczu nieco zbyt rozluźnieni - wychodząc z założenia, że jako Juve wygrają nie wysilając się. Catania tymczasem nie przestraszyła się wielkiego Juve (cechował ich dość duży spokój) i przebieg gry był dość wyrównany. Dopiero po utracie bramki (pech Chielliniego) Juventus skonstatował, że zwycięstwo wymyka im się z pod kontroli. Wyraźnie przyśpieszyliśmy tempo dopiero od 50 minuty (Alex po podaniu Palli MUSIAŁ to trafić!). Chciałoby się wpuścić jeszcze kogoś świeżego do ofensywy, ale tak naprawdę - oprócz Nedveda - nikogo takiego na ławce nie było...
Brawa dla ratowników: Kielona i Alexa (czy ambitny 33-latek, mimo że już nie jest tak genialnym piłkarzem jak kiedyś, zostanie wreszcie królem strzelców?).

losbond pisze:Mam kilka przemyslen po tym meczu:
Camor akurat był wczoraj (jak zwykle) bardzo aktywny i zagrał całkiem niezły mecz. Palla rzeczywiście dużo biegał, starał się (świetne podanie do DP!), znakomity mecz w jego wykonaniu, ale też wydaje mi się, że mimo wszystko jest na Juve za słaby - to max jego umiejętności.
Tiago miał kilka fajnych długich piłek.
Alex i Treze? Jedną akcję mieli znakomitą, (Alex do Treza, ten - stojąc tyłem - do Alexa i niecelny strzał przy lewym słupku).

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
losbond

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2008, 12:47

Łukasz pisze:Camor akurat był wczoraj (jak zwykle) bardzo aktywny i zagrał całkiem niezły mecz. Palla rzeczywiście dużo biegał, starał się (świetne podanie do DP!), znakomity mecz w jego wykonaniu, ale też wydaje mi się, że mimo wszystko jest na Juve za słaby - to max jego umiejętności.
Tiago miał kilka fajnych długich piłek.
Alex i Treze? Jedną akcję mieli znakomitą, (Alex do Treza, ten - stojąc tyłem - do Alexa i niecelny strzał przy lewym słupku).
Camor aktywny byl, ale nic z jego aktywnosci nie wynikalo :/ (nie licze fajnego podania do Kielona).
Palla z kolei zagral dobry mecz - moim zdaniem gosciu moglby grac w 1 skladzie w meczach ze slabszymi druzynami, wydaje mi sie, ze dawalby rade.
Co do Tiago, to mocno ciekawy jestem co z nim zarzad zrobi :think: :?:

Spotkajmy się o czwartej tak jak zwykle na ławce na Corsa Re Umberto.
Che Juventus!
Zablokowany