Roger Guerreiro został Polakiem!!!

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ

Czy Roger powinien jechać na EURO 2008?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2008, 11:37

Dominik10 pisze:Drga sprawa nawet nie mówi po Polsku, nie zna słów naszego hymnu i przecież mecz z Niemcami potraktuję jak każdy inny (no może nie bo jest to Euro).
Co z tego, że nie mówi po polsku, a od kiedy rozmawianie o polsku jest obowiązkiem Polaka.Polski to bardzo trudny język i przynajmniej ja nie wymagałbym od kogoś kto mieszka w Polsce 2 lata, żeby biegle się nim posługiwał.
Hymn, a przynajmniej część zna:
http://www.sport.pl/sport/10,67450,5129 ... yjemy.html
Nie znasz Rogera osobiście i nigdy z nim nie rozmawiałeś więc skąd wiesz jakby on podchodził do meczu z Niemcami i innymi reprezentacjami nie tylko na EURO?

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2008, 11:45

Michal17 pisze:Nie jest tajemnicą, że w Polsce zdecydowana większość kibiców (tych stadionowych, klubowych) w przeciwieństwie do "kibiców" (tych siatkarsko-kubico-małyszomanów z głupimi czapkami i trąbkami) jest przeciwna Rogerowi... Jest dobrym piłkarzem, gra w sumie w dobrym polskim klubie, pewnie piłkarsko wniósłby trochę do kadry. No ale na Boga, to jest Reprezentacja POLSKI!!!
I jako obywatel Polski ma prawo w niej grać. Skończcie wreszcie z tymi pierdołami czy jest Polakiem czy też nie. Ma obywatelstwo a to wystarcza żeby mógł grać w kadrze.

Ciekawe co wszyscy myśleli o Aqufresce?! Wiem, wiem trochę inna sytuacja ale piłkarz lepszy od Rogera i z niego by wszyscy zapewne się cieszyli. Mimo iż nie ma polskiego nazwiska ani nawet chęci do gry w kadrze Polski.

I mówcie że Roger wybiera kadrę Polski tylko dlatego że w składzie Canarinhos się nigdy nie znajdzie. Co z tego?! Czuje się dobrze w Polsce i ma chęć reprezentować nasze barwy. I nie wmówicie mi że obcokrajowiec nie może czuć się w obcym kraju lepiej niż w domu.

BTW trener też nie jest Polakiem...

I nie mówcie mi tutaj że nie szanuję polskości i nie mam poczucia przynależności do narodu.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2008, 11:49

steru pisze: Ciekawe co wszyscy myśleli o Aqufresce?! Wiem, wiem trochę inna sytuacja ale piłkarz lepszy od Rogera i z niego by wszyscy zapewne się cieszyli. Mimo iż nie ma polskiego nazwiska ani nawet chęci do gry w kadrze Polski.
Co wszyscy myśleli o Aquafresce możesz sobie poczytać - ten temat jeszcze istnieje.
:wink:

Ja byłem przeciwnikiem jego naturalizacji. Fakt - ma polskie korzenie i byłby dla naszej kadry wzmocnieniem, ale jednak jest Włochem - wychował się w tamtejszych realiach - i to utalentowanym: w przyszłości ma szanse reprezentować Italię.

Co do Rogera - skoro jest Beenhakkerowi potrzebny: niech gra.
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2008, 11:58 przez Łukasz, łącznie zmieniany 2 razy.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
drozdi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2008, 11:50

Okoni pisze:Nie znasz Rogera osobiście i nigdy z nim nie rozmawiałeś więc skąd wiesz jakby on podchodził do meczu z Niemcami i innymi reprezentacjami nie tylko na EURO?
stad że POLAK ma we krwi wielka chec rywalizacji z Niemcami ze względu na historie naszego kraju... a poza tym to juz było wielokrotnie tutaj napisane TO JEST REPREZENTACJA POLSKI a nie rezerwy rezerw (i tak dalej długo jeszcze można) brazylii :angry:

Obrazek
Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2008, 11:56

steru pisze:I jako obywatel Polski ma prawo w niej grać. Skończcie wreszcie z tymi pierdołami czy jest Polakiem czy też nie. Ma obywatelstwo a to wystarcza żeby mógł grać w kadrze.
Ja mu nie odbieram prawa do gry, jest obywatelem więc może grać.
Problem polega na tym, że zamiast chęci gry BO jest obywatelem pojawia się chęć nabycia obywatelstwa BO chce grać. Jak dla mnie różnica kolosalna, choć oczywiście nie na gruncie formalnym. Wg mnie sukces sportowy to nie wszystko, liczą się pewne zasady...

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2008, 11:59

drozdi pisze:
Okoni pisze:Nie znasz Rogera osobiście i nigdy z nim nie rozmawiałeś więc skąd wiesz jakby on podchodził do meczu z Niemcami i innymi reprezentacjami nie tylko na EURO?
stad że POLAK ma we krwi wielka chec rywalizacji z Niemcami ze względu na historie naszego kraju... a poza tym to juz było wielokrotnie tutaj napisane TO JEST REPREZENTACJA POLSKI a nie rezerwy rezerw (i tak dalej długo jeszcze można) brazylii :angry:
Piłka nożna to nie tylko chęć rywalizacji a już przede wszystkim nie sama rywalizacja ukształtowana historycznie!

Piłkarze kochają futbol, uprawiają tą dyscyplinę również dla przyjemności. Co jest złego w tym że ktoś chce grać w naszej reprezentacji przeciwko innym zespołom? Nic. Co więcej : duża szansa że ten ktoś chce grać jak najlepiej również dla Nas. Kibiców. Powodować że cieszymy się ze zwycięstwa nad innymi zespołami. Strzelać dla Nas bramki.
Michal17 pisze:
steru pisze:I jako obywatel Polski ma prawo w niej grać. Skończcie wreszcie z tymi pierdołami czy jest Polakiem czy też nie. Ma obywatelstwo a to wystarcza żeby mógł grać w kadrze.
Ja mu nie odbieram prawa do gry, jest obywatelem więc może grać.
Problem polega na tym, że zamiast chęci gry BO jest obywatelem pojawia się chęć nabycia obywatelstwa BO chce grać. Jak dla mnie różnica kolosalna, choć oczywiście nie na gruncie formalnym. Wg mnie sukces sportowy to nie wszystko, liczą się pewne zasady...
Zasady zasadami ale nie nam oceniać czym się kierował Roger przyjmując Polskie obywatelstwo. Może rzeczywiście czuję się na tyle dobrze w Polsce, że chciałby być jej obywatelem? To wcale nie takie nieprawdopodobne.

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2008, 17:10

No i Roger na EURO pojedzie. W kadrze jest i co Wy na to?

Ja jestem zadowolony, mysle ze takiego zawodnika potrzebujemy, gramy cały czas tymi dwoma defensywnymi, a to na silniejszych przeciwników nie wystarczy.
Każdy kto widział wczorajszy test-mecz, chyba jakąś tam opinie ma.
Dla mnie uwzględniając treningi, zmęczenie podróżą to nie wypadł źle, dużo klepy i pomysłu. Mało brakowało i by strzelił bramkę w debiucie.

Pozdro.

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2008, 17:21

ja tam nie mam nic przeciwko Rogerowi, nie jestem rasistą a dziwi mnie tez niechec do Rogera tych ludzi ktorzy wczesniej kibicowali Olisadebe..

jest dobrym zawodnikiem, moze nam pomoc wiec czemu nie.. jakos Niemcy nie rozpaczaja ze Klose i Podolski sa ich czolowymi napastnikami..

a z reszta jak zobaczycie - jesli tylko Roger strzeli bramke wszyscy ci ktorzy sa im przeciwni beda jego najwiekszymi kibicami - tak to juz jest z niektorymi ludzmi tzw kibicami a tak naprawde sezonowcami

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2008, 18:24

tabo89 pisze:a z reszta jak zobaczycie - jesli tylko Roger strzeli bramke wszyscy ci ktorzy sa im przeciwni beda jego najwiekszymi kibicami - tak to juz jest z niektorymi ludzmi tzw kibicami a tak naprawde sezonowcami
Ja tam się najbardziej boję, że jeśli Polska sobie nie poradzi na EURO to kibice będą całe emocje kierować w stosunku do tego piłkarza, bo w końcu zajął miejsce rodowitego Polaka...który włożył by więcej wysiłku i ambicji w swoją grę.

chlodzio1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2008, 18:44

Steru według mnie tak nie będzie,chociaż jak Roger słabo się spisze to krytyka będzie ale całej winy za ewentualną porażkę nie będzie się zwalać na niego.Sam Roger nie gra w kadrze,10 innych ludzi też więc nie widzę obaw.

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2008, 18:49

chlodzio1989 pisze:Steru według mnie tak nie będzie,chociaż jak Roger słabo się spisze to krytyka będzie ale całej winy za ewentualną porażkę nie będzie się zwalać na niego.Sam Roger nie gra w kadrze,10 innych ludzi też więc nie widzę obaw.
Rasistom i nacjonalistom tego nie wytłumaczysz! A właśnie ich najbardziej w takich momentach słychać :?

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2008, 19:07

na papierku może i tak!! jak pomieszka z 10 lat nauczy się polskiego, zaśpiewa hymn polubi pierogi, bigos i wódkę każdego dnia to wtedy będzie prawdziwy Polak!! a zapewne za niedługo wyjedzie z naszego kraju znaczy się wyemigruje za chlebem i tyle go zobaczymy... ale oby przed tym strzelił kilka goli na Euro to mu daruje ten bigos i wódkę :lol:

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2008, 19:09

Nazwijcie mnie rasistom, betonem, pseudokibicem czy określcie czymś równie popularnym ostatnio, ale moje zdanie najlepiej wyraża trans z finału PE Dyskobolia-Legia:
Obrazek

"Sikora, Brożek, Polacy od zawsze - Euro w TV. Roger Polak (?) od wczoraj - Euro na boisku"

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2008, 19:27

Bardzo ciekawe czy śpiewałbyś tak samo gdyby sytuacja dotyczyła gracza wisły.
żał ci dupe ściska i tyle.

Roger zaprezentował się wczoraj z dobrej strony i życzę mu powodzenia na Euro

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2008, 19:33

Michal17 pisze:Nazwijcie mnie rasistom, betonem, pseudokibicem czy określcie czymś równie popularnym ostatnio, ale moje zdanie najlepiej wyraża trans z finału PE Dyskobolia-Legia:
Obrazek

"Sikora, Brożek, Polacy od zawsze - Euro w TV. Roger Polak (?) od wczoraj - Euro na boisku"
Popis kibiców Dyskobolii. Żałosny transparent.... Gratuluje podobnej opinii.

P.S. Bardziej cieszę się z tego że Brożek na EURO nie jedzie niż z tego że Roger na nim się znajdzie...

ODPOWIEDZ