II Ogólnopolski Turniej Kibiców "Gramy z Sercem"

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Lopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2007, 19:46

Noo tak Martin masz racje... Tylko nie wiedziałem ze Juventus a JuvePoland i to całkiem co innego. Jak również to, iż zarząd JP wybiera reprezentacyjną ekipę na turniej. To był mój błąd, ze założyłem temat zanim skonsultowałem sie z zarządem JP i ze to ja sam chciałem werbowac ludzi na turniej... ale teraz juz wszystko rozumiem :wink:
Udział w turnieju weźmiemy pod inną nazwą i nie bedzie żadnego problemu. Wszyscy jesteśmy fanami Juve i jak dla mnie to jest najważniejsze.

Martwi mnie tylko to, ze na turniej zgłosiło sie bardzo mało osób i tak naprawdę nie wiem dlaczego??

Pozdrowienia z Trzcianki, postaramy sie zagrac jak najlepiej o wynikach, fotkach, przebiegu turnieju itp. damy znac :)

Obrazek
Tsubasa10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2007, 22:08

Czyli jade na Turniej ??? <jupi>

Normalnei nei moge ze szczescia :D:D

,,To mozliwosc Spełnienia marzeń sprawia że zycie staje sie tak fascynujace"

,,Juve" ,,Juve" ,,Juve" !!!!
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2007, 22:22

Nie powiedziane ;]

Sky is the limit!
Lopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 18:12

W Niedziele w godzinach popołudniowych w Trzciance (miejscowość pod Poznaniem) zakończył sie I Ogólnopolski Halowy Turniej Kibiców. Miał on na celu integrację, propagowanie zasad fair play oraz wzajemnego szacunku wśród kibiców. Pokazał, ze klubowe barwy mogą łączyć, a nie dzielić. Poprzez wspólną zabawę dążyć do międzyklubowych przyjaźni, mówić stop wszystkim objawom zawiści. W końcu udowodnił, że pozytywny przykład może iść z dołu, a niekoniecznie z góry - mówi współorganizatorka turnieju, Barbara Franek

Cała impreza organizowana była pod hasłem "Gramy z sercem". Oprócz czysto sportowej rywalizacji, turniej miał bowiem wymiar charytatywny. Organizatorzy i kibice wszystkich klubów zgodnie zdecydowali, że cały dochód z Turnieju oraz towarzyszącej mu licytacji przeznaczą na leczenie i rehabilitację mieszkającej w Trzciance małej Julki.

Oprócz sportowych emocji, organizatorzy przygotowali także inne atrakcje, między innymi będzie można usłyszeć na żywo występ miejscowej grupy hip-hopowej, "Liryczni Mordercy". Jak równiez impreza integracyjna w klubie "Pama".

Nasza skromna reprezentacje JUVENTUSU przedstawiała sie następująco:

1. Arkadiusz Śliz (Gk) (Trzcianka)
2. Tomasz Czernik (Trzcianka)
3. Bartosz Krysztopolski (Trzcianka)
4. Łukasz Broda (Trzcianka)
5. Grzegorz Danielak (Nakło)
6. Denis Piotrowski (Nakło)
7. Paweł Domański (Nakło)
8. Maciej Rosada (Nakło)
9. Mateusz Cimcioch (Zabrze)
10. Łukasz Czarny (Zabrze)
-----------------------------------
11. Wiesław Natkaniec (Trzcianka) like manager cos :P

W 1 dniu rywalizowaliśmy w 3 grupach po 5,5,4 zespoły
(awansowały 2 zespoły z 1 i 2 miejsca z każdej grupy, oraz 2 drużyny z 3 miejsc z najlepszym bilansem bramkowym- nie biorąc pod uwage drużyny z ostatniego miejsca )

A
1. Chelsea
2. Huragan Pobiedziska
3. Juventus
4. Drawa Krzyż
5. Sokół Pniewy

B
1. Stara Elita (Trzcianka)
2. Młoda Elita (Trzcianka)
3. Strzelce Krajeńskie
4. Spartak Poznań
5. FC Radolin

C
1. Oldboye Lubuszanina Trzcianka
2. FC. Liverpool
3. Grójec Mazowsze
4. Pałuczanka Żnin

Wyniki:
Juventus 1:0 Drawa Krzyż
Juventus 1:0 Huragan Pobiedziska
Juventus 3:3 Chelsea
Juventus 5:2 Sokół Pniewy
(tym samym z I miejsca awansowaliśmy do następnej rundy )

W drugim dniu rywalizowaliśmy w 2 grupach po 4 zespoły:
(Team z I miejsca z grupy A grał z II miejscem w grupie B i druzyna z I miejsca w grupie B grała z II miejscem w grupie A )

A
1. Młoda Elita
2. Stara Elita
3. Mazowsze Grójec
4. FC. Radolin

B.
1. Drawa Krzyż
2. Chelsea
3. Juventus
4. Oldboye Lubuszanina Trzcianka

wyniki:
Juventus 5:1 Oldboye Lubuszanina Trzcianka
Juventus 2:1 Chelsea
Juventus 3:4 Drawa Krzyż (w ostatniej sekundzie meczu stracilismy bramke)
Tutaj mielismy troszke nerwówki, poniewaz 3 zespoły miały po 6 pkt. i liczył sie stosunek bramek. Jako iż nasz najlepszy strzelec Łukasz Czarny zrobił to co potrafił najlepiej awansowalismy z I miejsca!! :)

W półfinale spotkaliśmy sie z Mlodą Elitą, która pokonaliśmy 2:0!! i znaleźliśmy sie w wielkim finale :)

Finał
JUVENTUS 0:3 Oldboye Lubuszanina Trzcianka

W meczu grupowym pokonaliśmy ich az 5:1 i sadziliśmy iż i w tym meczu damy rade. Nasza niezawodna taktyka opracowana przez caly zespół miała dac nam zwycięstwo, jednak doswiadczeni przeciwnicy zagrali dokładnie tak samo jak my!. Przyjmowanie przeciwnika na własnej polowie, krycie strefom w ataku, w obronie scisłe krycie,...
W pierwszej połowie caly czas utrzymywal sie wynik bezbramkowy, wiec z nadziejami przystąpiliśmy do II czesci spotkania. W 2 połowie jeden blad w ustawieniu sprawił, iż stracilismy bramke!, odkrywajac sie w ostatnich minutach stracilismy kolejna i w ostatniej sekundzie jeszcze jedna...

Noo ale ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z wyniku bo i tak bardzo daleko zaszliśmy! Pomimo tego, iż siebie na oczy nie widzielimy potrafiliśmy zagrac tak dobrze ;) Kolega z Zabrza Łukasz Czarny zdobył indywidualną nagrode dla "Najlepszego zawodnika turnieju!" zdobywając ok 8 bramek (nie pamietam ile dokladnie :P )
Martin! chyba takiego zakończenia sie nie spodziewałes co?!
A ja mówiłem i cały czas wierzyłem, ze bedzie dobrze!
Dziekuje wszystkim za walke, dyscypline taktyczną i za to, ze mogliśmy pokazac wszystkim, ze Juventus sie liczy nie tylko we Włoszech na boiski, ale i w Polsce!... pozdrowienia z Trzcianki

Patroni medialni:
Serwis piłkarski iGol.pl, Ogólnopolskie Radio Internetowe iGol FM, Radio Merkury, Ogólnopolski Tygodnik "Tylko piłka", Słowo Sportowe, Głos Wielkopolski, Radio 100, Tygodnik Nowy, Tygodnik Notecki

http://www.lubuszanin.trz.pl/index.php? ... _st_id=232
http://www.lubuszanin.trz.pl
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/w_so ... 57524.html
http://www.igol.pl/article,2263.html

Obrazek
Tsubasa10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 18:27

Witam :)

Właśnie wróciłem z Turnieju , w ktorym zajelismy 2 Miejsce !!!
Na początku się tego nie spodziewaliśmy, ale obiecaliśmy sobie że wychodząc
na boisko gramy na maksa i to poskutkowalo w 1 rundzie 1 miejsce w grupie i awans do 2 rundy w ktorej rowniez zajelismy 1 miejsce , chociaz tam juz bylo nerwowo bo jak juz lopez pisal 3 druzyny mialy po 6 punktów :) No ale awans byl :)
W Półfinale spokojne zwyciestwo i srednia gra w finale :/

Jak dla Mnie 2 miejsce to świetna sprawa i ciesze sie :) Atmosfera była super
ludzie spoko z wsyztskimi mozna bylo sie dogadac :)

Oby bylo wiecej takich tuniejów :) Pozdrawiam

I co Martin teraz nam powiesz ??? :dance: Już bedziemy mogli grac pod nazwa JP ?? :D

,,To mozliwosc Spełnienia marzeń sprawia że zycie staje sie tak fascynujace"

,,Juve" ,,Juve" ,,Juve" !!!!
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 18:48

Turniej był super. Organizacja świetna wręcz! Wszystko zapewnione, nie trzeba było się o nic martwić. Oprawa turnieju znakomita, na sali świetna atmosfera cały czas, zainteresowanie turniejem spore. Doping kibiców świetny, niezależnie w jakiej się grało druzynie można było się spodziewac braw i krzykow na nasza czesc. Wszystko po to zeby sie bawic, cieszyc gra w pilke, zeby pokazac ze kibice to potrafia ale przede wszystkim dla małej mieszkanki Trzcianki Julki. Turniej był w pewnym sensie impreza charytatywna ale rywalizacji sportowej nie zabraklo. Dochod z turnieju zostal przeznaczony na rechabilitacje Julki.
Poza turniejem świetnie zoorganizowane imprezy w Klubie Pma dla uczestnikow turnieju i nie tylko, zabawy bylo duzo

No coz, na poczatku mielismy spore obawy co do naszego wystepu, mimo ze przyjechalismy w piatek wieczorem, kolegow z druzyny zobaczylismy dopiero w sobote rano. Zartowalismy ze kazde inne miejsce niz ostatnie bedzie sukcesem. Lecz dwa pierwsze mecxze po bardzo zacietej walce wygralismy i wiedzieclimy ze stac nas na wiecej, pozniej pszyszedl remis i spora wygrana. Gralismy dobrze ale bez rewelacji

Za to w niedziele gralo nam sie na prawde bardzo dobrze. Wygralismy dwa mecze w grupie i bylismy liderem, lecz pozniej przyszla porazka w doslownie ostatnich sekundach po wyrownanym meczu. Na prawde to byl najbardziej emocjonujacy mecz chyba. Pozniej rozprawlismy sie 2:0 w polfinale z Młodą Elitą.
Ucieszylismy sie kiedy dowiedzielismy sie ze zagframy w finale z OldBoyami. W grupie zmiażdżylismy ich 5:1 gdzie ostatnia bramke zdobyli w ostatnich sekunach. Mecz byl wyrownany, malo bylo sytuacji podbramkowych, rywale nas zaskoczyli. Uleglismy 3:0

Mimo to turniej uwazam za udany, a szczegolnie nasz wystep.
Jak widzisz Martin nie zawsze jest tak jak ty mowisz i tym razem sie myliles. W druzynie gdzie na oczy nie widzialem 6 osob z 10 gralo sie swietnie. Z meczu na mecz bylismy coraz lepsi. Jak widzisz mozna odniesc sukces wlasnie w taki sposob a my to udowodnilismy!! Poziom byl wysoki, na prawde bylismy szczesliwi kiedy niektore ekipy odpadly juz po fazie grupowej bo nie chcielismy na nie trafic.

Wiecej takich turniejów, szcegolnie gdziue pomaga sie komus kto tego potzrebuje. Mysle ze udowodnilismy, wbrew opinii Martina ze jednak warto przyjechac na taki turniej nie znajac partnerow z druzyny. To nie był dla nas absolutnie zaden problem

Tu potwierdzenie http://www.lubuszanin.trz.pl/
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2008, 20:46 przez Bobeknaklo, łącznie zmieniany 1 raz.

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 19:59

Szczerze mówiąc nie wiem co mam napisać. Wszystko co znaczące zostało już powiedziane i chyba nie muszę nic dodawać. Cały turniej zorganizowany znakomicie. Wszyscy tj. 4 osoby z Nakła oraz 2 z Zabrza docieramy do Trzcianki w piątek wieczorem. Szybkie zapoznanie się, mała impreza w klubie "Pama' i następnie wszyscy rozchodzimy się do swych noclegowni :). Jeszcze w piątek, jak i w sobotę rano, wszyscy byliśmy jednego zdania - wielkim sukcesem będzie wyjście z grupy. Dopiero się poznaliśmy i nigdy wcześniej nie graliśmy ze sobą, więc trudno było czegokolwiek od siebie oczekiwać. W pierwszym meczu z Drawą Krzyż Wlkp. wygraliśmy 1:0 jednak po słabej grze. W drugim meczu zwycięstwo miało taki sam wymiar jednak gra była już dużo lepsza, więc uwierzyliśmy w swoje możliwości. W meczu z drużyną Chelsea dosyć szybko straciliśmy głupią bramkę i trzeba było odrabiać jednak, na szczęście, skończyło się cennym remisem. Mecz z Sokołem to formalność tym bardziej, że drużyna z Pniew dotychczas przegrała wszystkie poprzednie mecze i nie pokazywała dużo na boisku. Wieczorem mała impreza i w dobrym nastroju oczekiwanie na kolejny dzień.

W niedzielę, w pierwszym meczu spokojnie pokulaliśmy drużynę Oldboyów, następnie zwycięstwo z Chelsea i bardzo pechowa przegrana z Drawą. W półfinale spokojnie ogrywamy Młodą Elitę i w finale spotykamy się, kolejny raz, z Olboyami. W grupie wygraliśmy z nimi 5:1, jednak w finale po fatalnej grze ulegliśmy 3:0.

Mimo wszystko uważam turniej za bardzo udany, tym bardziej, że nigdy wcześniej się nie widzieliśmy. Myślę, że obawy Martina, że skompromitujemy nazwę JPC były niesłuszne, ponieważ to 2 miejsce to znakomity wynik.

Na koniec dodam wielki plus dla organizatorów ! Wszystko naprawdę zorganizowane perfekcyjnie.

Nie mogę oczywiście zapomnieć o pozdrowieniach dla chłopaków z Sokołu Pniewy za udaną zabawę w sobotę wieczorem ;) !

No i gratulacje dla Łukasza, który bez wątpienia zasłużył na nagrodę zawodnika turnieju.

To by było na tyle.

Forza Juve !

Sky is the limit!
Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 21:00

Male pytanko mam, no chyba, ze po konsultacji z wladzami JPC pozwolono Wam uzywac nazwy stowarzyszenia, w co szczerze watpie.
http://www.igol.pl/article,2263.html pisze:Lista drużyn: [...] Juve Poland Club[...]
Wiecie cos o tym?

PS. Gratuluje oczywiscie znakomitego rezulatatu.

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 21:05

Radek_88 pisze:Male pytanko mam, no chyba, ze po konsultacji z wladzami JPC pozwolono Wam uzywac nazwy stowarzyszenia, w co szczerze watpie.
http://www.igol.pl/article,2263.html pisze:Lista drużyn: [...] Juve Poland Club[...]
Wiecie cos o tym?

PS. Gratuluje oczywiscie znakomitego rezulatatu.
Nie, nie pozwolono. Do turnieju byliśmy zaproszeni jako JPC jednak władze się nie zgodziły i Lopez podał organizatorom nazwę Juventus Turyn, ale nie wiadomo dlaczego mimo wszystko byliśmy nazywani przez większość jako JPC.

A co, nawet gdybyśmy grali jako JPC to wstydu chyba nie przynieśliśmy?

Sky is the limit!
Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 21:10

Pawełek pisze:Nie, nie pozwolono. Do turnieju byliśmy zaproszeni jako JPC jednak władze się nie zgodziły i Lopez podał organizatorom nazwę Juventus Turyn, ale nie wiadomo dlaczego mimo wszystko byliśmy nazywani przez większość jako JPC.

A co, nawet gdybyśmy grali jako JPC to wstydu chyba nie przynieśliśmy?
Tu nie chodzi o wstyd czy nie wstyd, co juz bylo wspominane..
JuvePoland Club to fanklub Juventusu, posiada osobowosc prawna jako stowarzyszenie, a Wy (osoby, ktore reprezentowaly JPC) do niego nie nalezycie.
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2008, 21:54 przez Radek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 21:20

Wszystko było uzgadniane z władzami i nie zgodzili się oni na grę pod nazwą JPC. Lopez zgłosił nas jako Juventus Turyn i nie nasza wina, że mimo to zostaliśmy podani jako JPC.

Skończyłeś? Bo ja tak.

Ty masz rację i ja mam rację, ale ten temat został zamknięty jeszcze na długo przed turniejem.

Rada na przyszłość: zanim coś napiszesz najpierw czytaj wcześniejsze posty :)

Jeszcze jedno. Marudzisz jak byś to Ty należał to władz. Jeżeli będzie to dla nich problem to sprawę będziemy wyjaśniać z nimi, a nie z Tobą. Nie mam zamiaru z Tobą dyskutować.

Sky is the limit!
Lopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 21:29

Pawełek troszke sie mylił pisząc, ze do turnieju bylismy zaproszeni jako JPC.
W karcie zgloszeniowej wyraznie bylo napisane "Juventus"
Ktoś popełnił błąd, ale napewno nie Ja i nikt z mojej drużyny!

Rozumiem, ze JPC to jedno a kibice Juventusu to drugie.... Myslałem, ze jest inaczej...

Obrazek
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 21:31

Zresztą na otrzymanym dyplomie widnieje nazwa "JUVENTUS CF" chcesz moze skana?

Na stronie miejscowego klubu, współorganizatora w wynikach widnieje "Juventus"

Znamy już ćwierćfinalistów Ogólnopolskiego Turnieju Kibiców

Do kolejnej fazy rozgrywek weszły następujące zespoły:

* Chelsea Londyn
* Juventus
* Drawa Krzyż
* Lubuszanin - Młoda Elita
* Lubuszanin - Stara Elita
* FC Radolin (Spółka Transportowa)
* Lubuszanin - Oldboys
* Mazowsze Grójec
Klasyfikacja końcowa:

1. Lubuszanin Oldboys
2. Juventus (Trzcianka, Nakło, Zabrze)
3. Lubuszanin - Stara Elita
4. Lubuszanin - Młoda Elita
Mozna sprawdzic sobie indywidualnie, prosze bardzo --> http://www.lubuszanin.trz.pl/

Zreszta niewazne chyba liczy sie jaka nazwa byla na turnieju, nie?!

Wiec o co jeszcze chodzi?
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2008, 21:35 przez Bobeknaklo, łącznie zmieniany 2 razy.

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 21:32

Lopez pisze:Rozumiem, ze JPC to jedno a kibice Juventusu to drugie.... Myslałem, ze jest inaczej...
Według mnie każdy z nas jest częścią JPC. Jedni oficjalnie, jedni nie, ale to my wszyscy tworzymy tą jedną, wielką rodzinę!

Sky is the limit!
Lopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 21:36

Pawełek pisze:
Lopez pisze:Rozumiem, ze JPC to jedno a kibice Juventusu to drugie.... Myslałem, ze jest inaczej...
Według mnie każdy z nas jest częścią JPC. Jedni oficjalnie, jedni nie, ale to my wszyscy tworzymy tą jedną, wielką rodzinę!
Chyba nie Pawełek...

Obrazek
ODPOWIEDZ