Mlody talent
- Zawidowianin
- Juventino
Polecam zobaczyc jak wyprowadzał akcje w meczu z Livorno Andrade a jak Criscito. Już oglądając MME gdzie notabene Criscito nie grał tak dobrze jak u nas i nie przekonał mnie w tym aspekcie gry, zauważyłem, że bez strachu podaje do pomocników grając często piłki pomiędzy napastnikami. W meczu z Livorno też była taka sytuacja gdzie tak podał między Tavano a kimś jeszcze że angielski komentator aż krzyknął bo takiego zagrania środkowego obrońcy się nie spodziewał. W 2 połowie było coś podobnego. Andrade zaś pod koniec 1 połowy w ciągu 5 minut wyrąbał po prostu piłkę do przodu gdzie kompletnie nikogo nie było.
Jeżeli dla Ciebie technika u obrońcy się nie liczy to gratuluję.
- Mati
- Juventino
Moim zdaniem nie dokońca ma to związek z techniką, a raczej boiskową odwagą, kreatywnością i dokładnością podań.Zgadzam sie jednak z tezą, że Criscito coś takiego ma.Oglądając mecze przedsezonowe Domenico zrobił na mnie ogromne wrażenie wyprowadzając piłkę z kontratakiem.Robi to dokładnie, pomysłowo i bardzo szybko, na prawdę żadko zdarza się to u obrońcówZawidowianin pisze:Polecam zobaczyc jak wyprowadzał akcje w meczu z Livorno Andrade a jak Criscito. Już oglądając MME gdzie notabene Criscito nie grał tak dobrze jak u nas i nie przekonał mnie w tym aspekcie gry, zauważyłem, że bez strachu podaje do pomocników grając często piłki pomiędzy napastnikami. W meczu z Livorno też była taka sytuacja gdzie tak podał między Tavano a kimś jeszcze że angielski komentator aż krzyknął bo takiego zagrania środkowego obrońcy się nie spodziewał. W 2 połowie było coś podobnego. Andrade zaś pod koniec 1 połowy w ciągu 5 minut wyrąbał po prostu piłkę do przodu gdzie kompletnie nikogo nie było.

Ale póki co, wielkie brawa dla młodego Włocha, gdyż widzę że nie tylko ja podziwiam wyprowadzanie piłki z pola karnego przez Criscito.
- scofield_38
- Juventino
młode talenty to wg mnie:nocerino,palladino,giovinco,criscito,mirante lanzafame,urbano i chiellini.co do "kaczora"(pato) to 22 miliony to zbyt dużo.na transfermarkt.de wyceniają go na 9.500.000
http://transfermarkt.de/de/spieler/3757 ... rofil.html
http://transfermarkt.de/de/spieler/3757 ... rofil.html
- Buczus_JuveFan
- Juventino
Patrząc obiektywnie
na znakomitego zawodnika zapowiada się Domenico Criscito, brakuje mu jeszcze doświadczenia na najwyzszym szczeblu rozgrywek, jednak ogladając jego poczynania śmiało moge stwierdzić, że jeśli dobrze zostanie pokierowany to on będzie stanowił o sile naszej defensywny na kolejne lata. Jest typem nowoczesnego obrońcy, który umie operować piłką w takim sposób by swoim zagraniem rozpocząć bramkową sytuacje, myśli nie tylko o defensywnie ale również o kreowaniu gry, dzięki czemu utrzymuje się przy piłce ew. oddaje ją szybko otwierając swojim podaniem drogę do bramki przeciwnika (przegląd pola, szybkość podejmowania decyzji). To najważniejsze cechy, które moim zdaniem uczynią go najlepszym obrońcom naszej drużyny na kilka lat. Oczywiście także technika jest bardzo ważna, bo to ona daje mu swobode przy zagraniu piłki tak samo jak i zwrotność. Ma pontencjał i papiery co udowadniał niejednokrotnie szczególnie w reprezentacji. Musi jeszcze poczuć smak meczów z takimi rywalami jak Milan, Inter, Real, Barcelona czy MANU. Bo Genoa to nie to samo co Juventus, a Domenico napewno doskonale zdaje sobie z tego sprawe - poradzi sobie
. Osobiście to mój NUMERO UNO jeśli chodzi o naszą przyszłość, bo Chiellini'ego już od dawna zaliczam do grona "obrońcy epoki".