Gilberto Silva ponownie na celowniku...

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2007, 18:50

Ale czy Gilberto Silva to jest typowy lider środka pola, zawodnik, grający za plecami napastników, typowa "dziesiątka"? Przyznam szczerze, że jego gry nie mam okazji zbyt często oglądać, dlatego jeżeli jest to właśnie taki piłkarz należy się mu bliżej przypatrzeć.
Bo przecinaków to w drużynie mamy aż za dużo :)
Czas już zerwać z graniem dwoma defensywnymi pomocnikami w środku pola, bo w destrukcji to się przydaje, bez wątpienia, ale w ofensywie nie ma komu gry kreować. Fakt faktem, i Almiron i Tiago, czyli ofensywniejsi gracze środka pola nie sprawdzili się.
Jeżeli brał będzie ciężar rozgrywania piłki na swoje barki to być może warto. Ewentualnie walczyć o Diego.

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2007, 20:00

Negri pisze:Ale czy Gilberto Silva to jest typowy lider środka pola, zawodnik, grający za plecami napastników, typowa "dziesiątka"?
Nie, to defensywny pomocnik bądź poprostu środkowy pomocnik. Może też grać na środku obrony w razie konieczności. Juve nie używa taktyki z ofensywnym pomocnikiem i używać nie będzie, u nas nie zobaczysz zawodników takich jak Kaka czy Ronaldinho. No chyba, że sprowadzimy Diego w co bardzo jednak wątpie. Taki jest już styl Juve od dawna w środku pola mamy dwóch defensywnych pomocników i na dobre nam to wychodzi. Ja osobiście nie widzę potrzeby zmian w tej kwestii.

Negri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2007, 15:42

Marcin FCJ pisze:Nie, to defensywny pomocnik bądź poprostu środkowy pomocnik
W takim razie czy jest lepszy od naszych podstawowych środkowych pomocników? Jeżeli tak, brać, zawsze jakieś wzmocnienie.
Marcin FCJ pisze:Juve nie używa taktyki z ofensywnym pomocnikiem i używać nie będzie
A nie uważasz, że to błąd?

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2007, 16:39

Marcin_FCJ pisze:Juve nie używa taktyki z ofensywnym pomocnikiem i używać nie będzie, u nas nie zobaczysz zawodników takich jak Kaka czy Ronaldinho. No chyba, że sprowadzimy Diego w co bardzo jednak wątpie. Taki jest już styl Juve od dawna w środku pola mamy dwóch defensywnych pomocników i na dobre nam to wychodzi.
W latach 2002-2004 graliśmy ofensywnym pomocnikiem, jakim był Nedved. Jakoś nie uważam by nie wychodziło nam to na dobre... :P

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2007, 17:36

W takim razie czy jest lepszy od naszych podstawowych środkowych pomocników? Jeżeli tak, brać, zawsze jakieś wzmocnienie.
Z całą pewnością jest lepszy od Zanettiego, Nocerino, Almirona oraz Tiago. Pozostałych dwóch w moich oczach w Juve już być nie powinno.. Aż tęsknie za Giannicheddą patrząc na to co wyprawiają... Gilberto Silva wieleby nauczył Nocerino, wprowadził by wiele jakości do gry naszej środkowej formacji.
W latach 2002-2004 graliśmy ofensywnym pomocnikiem, jakim był Nedved. Jakoś nie uważam by nie wychodziło nam to na dobre...
A nie uważasz, że to błąd?
Ja jestem zwolennikiem gry dwoma defensywnymi środkowymi pomocnikami, którzy potrafią jednak zrobić też coś w ofensywie. Piłkarzem odpowiadającym tej charakterystyce jest z pewnościa Gilberto Silva.

Negri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2007, 18:03

Mr Cezary pisze:W latach 2002-2004 graliśmy ofensywnym pomocnikiem, jakim był Nedved. Jakoś nie uważam by nie wychodziło nam to na dobre...
Ta, z tym, że za jego plecami czaił się Davids, świetny przecinak :) Było komu rządzić w środku pola.
GG to był jednak ułożony pomocnik, patrząc co nasi dzisiaj wyprawiają, fakt.
Marcin FCJ pisze:Ja jestem zwolennikiem gry dwoma defensywnymi środkowymi pomocnikami, którzy potrafią jednak zrobić też coś w ofensywie
A ja bym wolał diament, czyli jeden za plecami napastników i jeden cofnięty. Pamiętasz nasz ostatni mecz w LM? Na Delle Alpi nie było komu podać do przodu. Może nie zawsze tak jest, ale z mocnymi drużynami tego właśnie sie obawiam. Dlatego jestem za "dziesiątką" i zdania raczej nie zmienię.

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2007, 18:15

Pomocnik Arsenalu Londyn Gilberto Silva wyznał, że jest zdeterminowany aby pozostać w klubie i walczyć o miejsce w pierwszej jedenastce The Gunners. 31-latek, który w zeszłym roku pełnił funkcję kapitana pod nieobecność Thierry'ego Henry w tym sezonie jest jedynie zmiennikiem Flaminiego i media łączą go z transferem do Juventusu.

Gilberto wyznał po meczu z Newcastle United, w którym rozegrał pełne 90 minut, że chce pozostać na Emirates Stadium i jeszcze spróbować swoich sił w kadrze Kanonierów.

- Cieszę się, gdy dostaję szansę gry przez cały mecz i staram się z całych sił na treningach, aby takich chwil było więcej. Nie mogę teraz powiedzieć co wydarzy się w najbliższym czasie, lecz chcę pozostać w klubie i walczyć o miejsce w składzie - powiedział Gilberto dla Arsenal.com.

źródło : http://www.kanonierzy.com/shownews_id-5 ... czyl.shtml

Troche dziwne pierw mowi ze odchodzi teraz mowi ze nie,ale to swiadczy o jego przywiazaniu do barw.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2007, 18:25

Negri pisze:
Mr Cezary pisze:W latach 2002-2004 graliśmy ofensywnym pomocnikiem, jakim był Nedved. Jakoś nie uważam by nie wychodziło nam to na dobre...
Ta, z tym, że za jego plecami czaił się Davids, świetny przecinak :) Było komu rządzić w środku pola.
Davids grywał wówczas na lewej flance, a za plecami Nedveda ustawiany był Tacchinardi, który jak wiemy posiadał równie dużo zalet ofensywnych, co defensywnych :)

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2007, 18:29

Mr Cezary pisze:
Negri pisze:
Davids grywał wówczas na lewej flance, a za plecami Nedveda ustawiany był Tacchinardi, który jak wiemy posiadał równie dużo zalet ofensywnych, co defensywnych :)
Hmmm to nie wygladalo czasem tak :

______Nedved______
Davids_Tacchinardi__ Zambrotta

??

jak ja chcialbym zeby nasz sklad znowu zagral takim ustawieniem

Negri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2007, 19:33

Rzeczywiście, moja pomyłka, ale nie zmienia to istoty problemu.
Tacchinardi to był specyficzny środkowy pomocnik, posiadał możliwości w ataku jak i w obronie.
Jak widać, ustawienie 4-3-1-2 zdawało egzamin, więc dlaczego teraz miałoby nie zdawać? Jeśli mielibyśmy piłkarza pokroju Diego lub Riquelme myślę, że spokojnie moglibyśmy tak grać. Za którymś z nich grałby Zanetti, a na flankach Nedved/Palladino i Camor.
I pomoc na Champions League :)]
Mr Cezary pisze:
Negri pisze: Jak widać, ustawienie 4-3-1-2 zdawało egzamin, więc dlaczego teraz miałoby nie zdawać?
No właśnie do tego zmierzałem :-D
Tak, tylko nie widzę w tym ustawieniu miejsca dla Gilberto Silvy. Zakładając, że przyjdzie do nas jakiś ofensywny, prowadzący grę pomocnik.
Bo jeżeli nie przyjdzie, to czeka nas w środku granie z dwójką defensywną: Zanetti, Gilberto Silva, czyli zgodnie z filozofią Marcina FCJ. I znowu zero podań do przodu. Ajjj.
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2007, 21:46 przez Negri, łącznie zmieniany 1 raz.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2007, 20:59

Negri pisze: Jak widać, ustawienie 4-3-1-2 zdawało egzamin, więc dlaczego teraz miałoby nie zdawać?
No właśnie do tego zmierzałem :-D

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2008, 20:07

Wolalem nie zakladac nowego tematu, skoro ten istnieje.
Otoz nasz kochany Secco wpadl na pomysl by wymienic Palladino na Gilberto Silve z Arsenalu :lol:

wiecej tutaj
:puck: http://www.pilkanozna.pl/news.php?ID=84048

Jak dla mnie to powinnismy raczej wymienic Secco na nowego speca od transferow, bo to co on odwala to jest juz komedia :evil:
Akcja Palladino-Del Piero-Treze z meczu z Livorno przekonala mnie do niego, powinnismy go zostawic mimo, ze nie imponuje skutecznoscia, mozna go przerobic na skrzydlowego :whistle: :D

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2008, 20:24

Sapo_JuveFan pisze:Akcja Palladino-Del Piero-Treze z meczu z Livorno przekonala mnie do niego, powinnismy go zostawic mimo, ze nie imponuje skutecznoscia, mozna go przerobic na skrzydlowego :whistle: :D
Sam Palladino w kazdym mozliwym wywiadzie podkresla, ze jest napastnikiem, a nie skrzydlowym, wiec takie 'przerobienie' raczej odpada. A w ww akcji Palla akurat mial najmniejszy udzial, zszedl do srodka i zagral prosta pilke po ziemi, nic nadzwyczajnego :wink:

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2008, 20:26

Radek_88 pisze:A w ww akcji Palla akurat mial najmniejszy udzial, zszedl do srodka i zagral prosta pilke po ziemi, nic nadzwyczajnego :wink:
Mnie tam sie podobala ta akcja :D Ta z meczu z interem gdy dogrywal do Camora takze :P po prostu go lubie i juz - dlatego chce zeby zostal :wink:

Desant.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2008, 20:27

Sapo_JuveFan pisze:Otoz nasz kochany Secco wpadl na pomysl by wymienic Palladino na Gilberto Silve z Arsenalu :lol:
Nasz kochany Pan Secco chyba nie ma co robić i wymyśla nowe co raz to głupsze pomysły.

Moim zdaniem nie powinniśmy wymieniać Palladino, dlaczego :?:
Dlatego, że Palladino jest jeszcze młody, jeszcze się wyrobi i wyuczy.Może teraz Gilberto Silva jest lepszy od niego, ale być może za rok,dwa Palladino będzie jeszcze lepszy, i nasuwa się pytanie, co wtedy??

A odpowiedź jest prosta wtedy działacze i Szanowny Pan Secco będą pluli sobie w brodę i narzekali po co to robili.

ODPOWIEDZ