Juventus inwestuje w młodzież

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
DHL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 14:03

@Gabryś1987

Jesli nie znasz takich talentow jak Navas, Guardado, Montiel, Cardenas, Millan, Gourcuff, Sturridge, Lennon i wielu, wielu innych to chyba moge zrozumiec twoje poglady. Taka ignorancja sprawia ze ty po prostu nie wiesz kto mialby grac w nowym Juve. Znasz pewnie kilkunastu slawnych pilkarzy i tyle. Na Ronaldinho, Lampardzie, Gerrardzie i Del Piero konczy sie twoja wiedza o pn.
Wspolczuje
dobranoc

"Na ręce nam patrzą a nie widzą swoich..." - O.S.T.R.
faller

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 14:08

DHL pisze:@Gabryś1987

Jesli nie znasz takich talentow jak Navas, Guardado, Montiel, Cardenas, Millan, Gourcuff, Sturridge, Lennon i wielu, wielu innych to chyba moge zrozumiec twoje poglady. Taka ignorancja sprawia ze ty po prostu nie wiesz kto mialby grac w nowym Juve. Znasz pewnie kilkunastu slawnych pilkarzy i tyle. Na Ronaldinho, Lampardzie, Gerrardzie i Del Piero konczy sie twoja wiedza o pn.
Wspolczuje
dobranoc
Oświeć mnie DHL skąd Ty ich wszystkich znasz?
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2007, 14:19 przez faller, łącznie zmieniany 1 raz.

DHL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 14:10

oswiece cie - znikat
kolejny dyslektyk??

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 14:24

No nie wytrzymam bo takie głupoty wypisujesz DHL że głowa boli. Czy cię pogieło? Sprzedawać zawodników którzy sa sercem Juve? Wgdług coebie są już bezużyteczni bo mają po 30 albo i nawet jeszcze nie? Młodzikami w serie a nie poradzimy sobie - trzeba odmładzac drużynę ale stopniowo - przykład Palladino - wchodzi właśnie w wiek w którym może godnie zastępowac Alexa w pierwszym składzie.

A twojej wypowiedzi na temat zeszłorocznego scudetto nie skomentuje - bo mi8 ciebie żal. Czy ty abynapewno jesteś kibicem Juve? Bo ta wypowiedz sugeruje co innego. :angry:

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
DHL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 14:32

Myzarel pisze:No nie wytrzymam bo takie głupoty wypisujesz DHL że głowa boli. Czy cię pogieło? Sprzedawać zawodników którzy sa sercem Juve? Wgdług coebie są już bezużyteczni bo mają po 30 albo i nawet jeszcze nie? Młodzikami w serie a nie poradzimy sobie - trzeba odmładzac drużynę ale stopniowo - przykład Palladino - wchodzi właśnie w wiek w którym może godnie zastępowac Alexa w pierwszym składzie.

A twojej wypowiedzi na temat zeszłorocznego scudetto nie skomentuje - bo mi8 ciebie żal. Czy ty abynapewno jesteś kibicem Juve? Bo ta wypowiedz sugeruje co innego. :angry:
Bycie kibicem Juve nie przeszkadza mi w obiektywnej ocenie 2 ostatnich sezonow. Tak sie sklada ze jako abonent C+ mialem okazje widziec wszystkie mecze Juve w ostatnich sezonach (cale lub skroty) i wnioski sa oczywiste

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 14:40

DHL pisze:@Gabryś1987

Wspolczuje
dobranoc
Hahahaha... gościu ma teraz 15 lat i gra w Colo Colo w Chile, przez przypadek odkryłem go w FM i świetnie się rozwinął...

DHL masz coś z muskiem ? Toż ten gracz za pare lat może równie dobrze co piłkarzem, zostać gwiazdą rocka, bo 15 latkom często się odwidzi wiele rzeczy... btw Sturridge też nieźle mi ciskał w napadzie... idź na drzewo z tym fm... podnieca się 15 latkiem którego nikt na oczy nie widział :prochno: skąd wiesz, że twórcy FM go nie wymyślili ? :D:D:D:D:D

Capo di tutti capi
bociu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 14:54

DHL pisze:
Bartas_01 pisze:MOwisz ze dziadki bylyby 15 w tabeli tak?? to powiedz mi jakim cudem dziadek Vieira Treze Nedved dziadzius Cannavaro Buffon Thuram Del PIero zdobyli Scudetto jeszcze w poprzednim sezonie??
Odpowiedz jest prosta: NIE ZDOBYLI
Luciano Moggi kupil nam 2 ostatnie Scudetto
Dlatego obecnie gramy w Serie B

A o Guardado wszyscy niedlugo uslyszycie
]

Wez sie stad bo mi rece opadają...

NOI VOGLIAMO LA VERA JUVE!
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 15:01

Dajcie chłopakowi spokój, chciał zabłysnąć :prochno:

Z tą młodością u zawodników to bez przesady - nie wszyscy staną na wysokości zadania i będą grać godnie jak np. Nedved na tejże pozycji. Jest niewiele młodzików w wieku około 18-21 lat którzy grają na klasę światową.
Aby wyrobić z nich wartościowych graczy najlepiej wypożyczyć ich do słabszych klubów aby tam się rozwijali, potem ściągnąć ich spowrotem. Co im po tym, że na papierze są graczami Juve, jak nie powąchali prawie murawy w sezonie... Muszą się obyć z prawdziwą piłką - najlepiej w słabszych klubach.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 15:07

DHL pisze:
Bartas_01 pisze:MOwisz ze dziadki bylyby 15 w tabeli tak?? to powiedz mi jakim cudem dziadek Vieira Treze Nedved dziadzius Cannavaro Buffon Thuram Del PIero zdobyli Scudetto jeszcze w poprzednim sezonie??
Odpowiedz jest prosta: NIE ZDOBYLI
Luciano Moggi kupil nam 2 ostatnie Scudetto
Dlatego obecnie gramy w Serie B

A o Guardado wszyscy niedlugo uslyszycie
Pewnie Serie A w poprzednim sezonie kupili, ale potem niewiele jak miesiąc później 9 graczy z pierwszego składu Juve grali w finale
Mistrzostw Świata, ale to tylko według Ciebie przypadek, tylko wielki CM to wyrocznia prawdy w ówczesnym futbolu.
Rozbrajasz mnie kolo tą swoją marną imitacją. Idź pykaj sobie w tego CM, bo lepiej Ci to wychodzi niż pisanie na forum...

Obrazek
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 15:36

szkoda, że nie można powiększyć emota musi mi wystarczyć :angry: :angry:

Napisze Ci DHL tak żebyś zrozumiał, bo koledzy Ci próbowali racjonalnie wytłumaczyć ale widać nie działa. Co Ci mówią nazwiska Todorov i HARASIMOWICZ ? To teraz wyciągnij sobie wnioski.

Ogólnie rzecz biorąc Twoje wielkie odkrycia (we wszystkich postach i komentarzach) są marnymi prowokacjami rodem z wp. Naprawdę tu nikogo na to nie nabierzesz..

Żałuje tylko, że nie posiadam tak wnikliwego i trzeźwego umysłu oraz wspaniale wyczulonego wzroku, który by mi pozwolił rozszyfrować Juventus w ostatnich dwóch latach - tak jak wspaniale udało się to Tobie. Głupi byłem - patrzyłem na te mecze Juve i myślałem, że oglądam sportową rywalizację - a tu taki niemiły psikuś.

DHL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 15:43

No widzisz - ale do pewnych wnioskow dochodzisz. Mozgu po ojcach nie odziedziczyles
na takich jak ty mowi sie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 15:57

Ehh kurcze jakoś nadal nie mogę przyzwyczaić się do tych newsów, że Juve interesuje się młodymi zawodnikami :D .
Dobre posunięcie, jeżeli scouci sądzą, że Ci piłkarze się sprawdzą to nic innego jak ściągać ich i patrzeć jak dojrzewaja :wink:

P.S DHL - za dużo wp.pl :prochno: , poza tym nie obrażaj innych kibiców Starej Damy. A jeszcze jedno ... wyłacz FM bo Ci to na dobre nie wychodzi :roll:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
pałer_rendżer

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 16:04

Gabryś1987 pisze:
DHL pisze:
Gabryś1987 pisze:a też jestem za odmładzaniem drużyny ,ale nie w taki sposób ,że sprzedaje się najlepszych i najbardziej doświadczonych graczy
Tzn ze jestes za odmladzaniem skladu poprzez sprzedaz najmniej doswiadczonych zawodnikow?? Mysl!
A gdzie ja tak napisałem ?!?! Weź to ty pomyśl co ty piszesz !Wg ciebie odmładzanie druzyny polega na sprzedaży "starych " np . Nedved ,Buffon , Del Piero i kupywaniu w ich miejsce młodych , którzy "może " za parę lat będa "wielkimi gwiazdami" :angry: Wiekszego idiotyzmu nie widziałem!
Ja odmładzanie składu widzę tak :3 , góra 4 młodych, zdolnych graczy jest STOPNIOWO wprowadzana do drużyny , trenują z pierwszym składem , ogrywaja sie w sparingach , dostają szanse w końcówkach , albo w pojedyńczych meczach. Sprzedaż takich zawodników jak napisałeś (Buffon , Nedved , Del Piero , Camoranesi ,Trezeguet) czyli praktycznie piłkarzy niezastapionych tworzących szkielet drużyny i hurtowe sprowadzenie w ich miejsce młodych "talentów" , tylko płakać nad taką wizją drużyny bo byśmy się napewno w Serie A nie utrzymali.
Gabryś1987 w pełni się z Tobą zgadzam. Kolega DHL chyba naprawde niewiele sie zna na realiach profesjonalnego futbolu. Przecież pozbycie sie
trzonu druzyny to samobojstwo. I wogole jak to sobie wyobrazasz? Nedved, Del Piero, Buffon czy Camoranesi gdyby odeszli latem ubieglego roku do jakiegos mocnego klubu moze teraz graliby o Lige Mistrzow lub mistrzostwo ktoregos kraju. Jednak zostali i juz niemal na 100% wywalczyli nam awans wiec teraz zarzad powinien im podziekowac za to ze wsparli klub w trudnych momentach? Ja bym sie chyba poczul jak po dostaniu w ryja. I wedlug Ciebie DHL ile potrzebowalby Juventus oparty na mlodych "supertalentach", 15-, 16-, 17- latkach na powrot do europejskiej elity? 8 lat? Czy moze 10? Przeciez serie A to nie jest liga Hondurasu czy cos, niektorzy z nich pewnie nawet nie byliby gotowi na gre przez pelne 90 minut a co dopiero ich zgranie na boisku. Przeciez tacy "chlopcy" dopiero sie ucza futbolu i nie wyobrazam sobie sytuacji aby w takiej firmie jak Juventus tacy ludzie grali. Np. zobacz w Arsenalu Fabregasa. Przeciez nie gral od razu w 1 skladzie po 90 minut w kazdym meczu. Jak napisal Gabryś wprowdzenie do druzyny 3-4 mlodych zawodnikow i desygnowanie ich w meczach o mniejsza stawke na pewno jest dobrym rozwiazaniem, ale na pewno nie zakup 30 juniorow i budowa na nich nowego Juventusu. Skald nalezy oprzec na doswiadczinych zawodnikach takich jak Alex, Nedved czy Camoranesi. Wg mnie do Juve powinni przyjsc zawodnicy juz uksztaltowani pilkarsko, ktorzy zagwarantowaliby, ze beda w stanie wlaczyc w serie A o jak najwyzsze miejsce. Takie jest moje zdanie :angry: pozdro dla stapajacych po ziemi :-D

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 16:17

Panowie i Panie, sprawa prosta pozbądźmy się wszystkich zawodników z kadry którzy mają powyżej 19 lat, czyli chyba wszystkich. Zarobimy kupę kasy za którą kupimy 50 superperspektywicznych 13, 14, 15-latków z Chile, Brazylii, Paragwaju i innych Południowo Amerykańskich krajów. Natomiast do pierwszego składu wcielimy drużynę Beretti bo Primavera to już chyba za stara. :roll:

Obrazek
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 17:14

Jak dla mnie, to temat zupełnie zboczył na "Kogo należy pozbyć się z Juve". Niektórzy wprowadzają małe zamieszanie (mam na myśli jednego pana).

Co do tematu, to wydaję mi się, że jedynym plusem naszej degradacji, było właśnie odmłodzenie składu. Jakoś sobie nie wyobrażam, by przy dalszej grze w Serie A nasz zarząd zdecydował się dawać szansę takim zawodnikom jak Marchisio, Paro czy Palladino. Dalej gralibyśmy dziadkami i tak pewnie bylibyśmy też spostrzegani w Europie.

PS. DHL - zmień dilera i wyłącz FM-a.

ODPOWIEDZ