Mauro Camoranesi - do środka !
- PABLO
- Juventino
Buczus_JuveFan pisze:Piękny mecz, piękne bramki, świetna gra Camora to wszystko widzieliśmy w ostatnim meczu z Lecce, ale zauważcie jedno Mauro zagrał z koniecznośći jako środkowy pomocnik, co zaowocowało pewnymi podaniami i jakby na nowo niczym FENIKS z popiołów Camoranesi się odrodził. Może to tam na środku jest jego miejsce ? Co o tym myślicie ? Wiem ze grał przez jakiś czas na tej pozycji, stąd nie musiałby się przystosowywać. Jak dla mnie bomba, po lewej Nedzio, na środku Camor i Paro/Marchisio/Zanetti, a po prawej Marchionni (swoją drogą niesamowicie go polubiłem, myśle nawet że na prawej flance jest niedozastąpienia, niewyobrażam sobie go na ławce w następnym sezonie, cieszy mnie też fakt, iż Gigli zaprzeczył wszystkim pogłoskom o jego odejściu). Wracając do Camora to bardzo bym chciał, żeby został i nie grzał ławki bo na środku pomocy może znowu wrócić do swojej świetnej formy sprzed lat. Wyniki są już widoczne. Mam nadzieje, że Didier to dostrzeże i nie będzie na siłe grał dwoma defensywnymi pomocnikami.
wiesz co camor strzela bramke ale po zmianie stron z marchionnim.
- Venomik
- Juventino
Bo ktoś taki jak defensywny pomocnik jest w drużynie niezbędnyMaciuś JuveFan pisze:Dlaczego fajnie by grali takim jakby "V" i w napadzie np. Palladino i DP, ale zobacz skrzydłowi są dynamiczni i grali by ostrą klepą... tak mi sie wydaje, ale trzeba to sprawdzić na meczu ale moim zdaniem to niezły pomysł

Dlaczego mówię Nie dla Camora na środku - pisałem wcześniej.
Dirty mind
- Michael900
- Juventino
Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Tak więc przez jeden dobry mecz Camora na pozycji środkowego pomocnika nie będzie się go od razu przemianowywało. Szczególnie, że Camoranesi nie jest już pierwszej młodości.
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Maciuś JuveFan
- Juventino
Moim zdaniem powinno być tak 2 defensywnych pomocników i 2 ofensywnych oczywiści jeśli gra sie formacją 4-4-2, musi być pomoc też defensywna.. Jak na razie Juve nie posiada idealnej obrony. Najpierw trzeba postawić dobry mur (obrona), a dopiero potem koncentrować sie na rozbudowanej ofensywie.
- January
- Juventino
Maciuś JuveFan pisze:Buczuś, najlepiej było by zrobic małą roszadę w składzie wg. mnie powinna wyglądać mniej więcej tak:
Nedzio---------------------------Marco
.........Camor----Salihamidzić..........
Wtedy była by zagęszczona gra w środku pola i Camor mógłby również zmieniać sie pozycjami z Nedvedem który by automatycznie schodził do środka.. Nie wybiorę żadnej z tych 5 opcji, może później jak sie zastanowię albo rozmowa sie rozwinie i dacie mi parę argumentów za i przeciw.
Maciuś JuveFan pisze:Dlaczego fajnie by grali takim jakby "V" i w napadzie np. Palladino i DP, ale zobacz skrzydłowi są dynamiczni i grali by ostrą klepą... tak mi sie wydaje, ale trzeba to sprawdzić na meczu ale moim zdaniem to niezły pomysł
zauważyłem małe rozbieżności w Twoich wypowiedziach...Maciuś JuveFan pisze:Moim zdaniem powinno być tak 2 defensywnych pomocników i 2 ofensywnych oczywiści jeśli gra sie formacją 4-4-2, musi być pomoc też defensywna.. Jak na razie Juve nie posiada idealnej obrony. Najpierw trzeba postawić dobry mur (obrona), a dopiero potem koncentrować sie na rozbudowanej ofensywie.
najpierw piszesz posta z ekstremalnie dziwnym pomysłem na naszą pomoc, potem potwierdzasz to w następnym i zaraz potem mówisz o 2 defensywnych i 2 ofensywnych.
który z tych 4 zawodników: Nedved, Camoranesi, Marchionni, Salihamidzic, jest defensywny???

poza tym granie w pomocy 4 skrzydłowymi to raczej coś niemożliwego w dzisiejszej piłce.
drużyna bez defensywnego pomocnika jest prawie, podkreślam prawie jak bez bramkarza...
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- losbond
- Juventino
Czemu nie? Zaglosowalem na "tak" glownie z tego powodu, ze przydalby sie nam jakis ofensywny srodkowy pomocnik (a na bezrybiu i rak i ryba)
. Uwazam taktyke 1-4-1-3-2 za optymalna(ah ofensywa :-D ). Camor to raczej skrzydlowy, ale gadanie "jak gral na srodku to za czesto schodzil do skrzydel" jest potluczone
:rotfl: . To sie zowie robienie przewagi 8) . Poza tym zobaczcie jak graja typowi plejmejkerzy (Kaka, Zidane,Seedorf, Pirlo, etc.) wszyscy czesto smigaja po skrzydlach.
Pomoc mogla by wygladac tak:
---------------------Camor------------------------
Neved------------------------------------Marco M
---------------------Paro/Marchisio---------------
lub:
---------------------Nedved------------------------
Marco M-------------------------------------Camor
---------------------Paro/Marchisio----------------
Chcialbym zaznaczyc, ze i Nedved i Camor grali juz kiedys na srodku.

Pomoc mogla by wygladac tak:
---------------------Camor------------------------
Neved------------------------------------Marco M
---------------------Paro/Marchisio---------------
lub:
---------------------Nedved------------------------
Marco M-------------------------------------Camor
---------------------Paro/Marchisio----------------
Chcialbym zaznaczyc, ze i Nedved i Camor grali juz kiedys na srodku.
Spotkajmy się o czwartej tak jak zwykle na ławce na Corsa Re Umberto.
Che Juventus!
Che Juventus!
- Venomik
- Juventino
Pirlo na skrzydle? :shock:
Akurat jego meczów sporo się naoglądałem i jakoś go na skrzydle nie widuję...
Nie zapominaj o jednym: skrzydłowi powinni mieć kapitalne dośrodkowanie - to właśnie Camor ma. A jako środkowy pomocnik przy lini końcowej boiska bywałby rzadko.
Poza tym par/Marchisio jako defensywni pomocnicy w Serie A. Nie wiem jaką wtedy musielibyśmy mieć obronę :]
Nie zapominaj o jednym: skrzydłowi powinni mieć kapitalne dośrodkowanie - to właśnie Camor ma. A jako środkowy pomocnik przy lini końcowej boiska bywałby rzadko.
Poza tym par/Marchisio jako defensywni pomocnicy w Serie A. Nie wiem jaką wtedy musielibyśmy mieć obronę :]
Dirty mind
- TURINIO
- Juventino
Cóż..Muszę to napisać :twisted: Jak dla mnie te dywagacje i ogólnie ta ankieta jest po prostu głupia...31letniego skrzydłowego,którego największymi atutami są technika,drybling i precyzyjne dośrodkowanie niektórzy chcą zrobić na środkowego pomocnika,bo udało mu się nieźle zagrać w tej roli z Napoli
Takie wypowiedzi i wizje naszej drugiej linii jak ta:
Ale cóż żebym w końcu zupełnie odniósł się do tego bezsensownego i bzdurnego tematu i pytania w nim zawartego
-Camoranesi niech zostanie z prawej strony i tam niech udowodni,że potrafi jeszcze grać na wielkim poziomie..Myślę,że czując na plecach oddech Marchionniego i Salihamidżicia może tego dokonać 

Takie wypowiedzi i wizje naszej drugiej linii jak ta:
Aż żal tego komentowaćnajlepiej było by zrobic małą roszadę w składzie wg. mnie powinna wyglądać mniej więcej tak:
Nedzio---------------------------Marco
.........Camor----Salihamidzić

Ale cóż żebym w końcu zupełnie odniósł się do tego bezsensownego i bzdurnego tematu i pytania w nim zawartego

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- losbond
- Juventino
No ok, tu to moze przesadzilemVenomik pisze:Pirlo na skrzydle? :shock:

Chodzilo mi ogolnie o jakiegos defensywnego pomocnika i wypisalem tych, ktorych mamy aktualnie w skladzie. Zreszta cala propozycje pomocy zrobilem z naszych obecnych graczy (wstaw tam na zmiane Almirona i jakiegos def pom jak przyjda).Venomik pisze: Poza tym par/Marchisio jako defensywni pomocnicy w Serie A. Nie wiem jaką wtedy musielibyśmy mieć obronę :]
Pozdro!
Spotkajmy się o czwartej tak jak zwykle na ławce na Corsa Re Umberto.
Che Juventus!
Che Juventus!
- Buczus_JuveFan
- Juventino
Nie jest już pierwszej młodości ale do końca tego sezonu można by spróbować.Michael900 pisze:Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Tak więc przez jeden dobry mecz Camora na pozycji środkowego pomocnika nie będzie się go od razu przemianowywało. Szczególnie, że Camoranesi nie jest już pierwszej młodości.
----------------------------------------------------------------------------------------
Już pisałem, że najważniejsza nie była bramka tylko ogólna dobra gra na tej pozycji.PABLO pisze:wiesz co camor strzela bramke ale po zmianie stron z marchionnim.
----------------------------------------------------------------------------------------
Nie chodzi o to, żeby Camor grał na tej pozycji w nast. sezonie bo na pewno zarząd myśli o wzmocnieniu pomocy. Camor na środku na pewno radzi sobie lepiej w ofensywie niż Paro/Marchisio/Zanetti (jeden def. pomocnik w zupełności wystarczy). Tym bardziej że my w Serie B nie bronimy się, tylko atakujemy. Także wariant pomocy na Serie A będzie na pewno inny bardziej defensywny.TURINIO pisze:Cóż..Muszę to napisać Twisted Evil Jak dla mnie te dywagacje i ogólnie ta ankieta jest po prostu głupia...31letniego skrzydłowego,którego największymi atutami są technika,drybling i precyzyjne dośrodkowanie niektórzy chcą zrobić na środkowego pomocnika,bo udało mu się nieźle zagrać w tej roli z Napoli Angry
Takie wypowiedzi i wizje naszej drugiej linii jak ta: (...)
---------------------------------------------------------------------------------------
Co do wariantu z Hasanem i Camorem na środku, to Maćkowi chodzi zapewne o przyszły sezon, gdy będziemy już mieli klasowych obrońców (przychodzi Grygera, a mówi się także o Barzaglim, Lucio bądź Pepe).
Takie mam przynajmniej odczucie...
EDIT: Popieram to co napisał poniżej m-a-t-t-e-o
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2007, 16:35 przez Buczus_JuveFan, łącznie zmieniany 4 razy.
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Ja jestem ja najbardziej na Tak. Wg mnie na ten czas ustawienie pomocy z 1. strony tego tematu jest teraz w miarę optymalne z tym że ja widzę Camora zamienionego miejscami z Paro. Śmieszą mnie teksty niektórych którzy z góry zakładają taką opcję na porażkę.
Niby
Niby
ale jak napisałeś troszkę wcześniej jakoś sobie z tym radzi boVenomik pisze:środek boiska zabiera mu najważniejsze zalety: kapitalne dośrodkowanie i umiejętność wykorzystywania lini bocznej przy dryblingach, ciągnięcia akcji pod linię końcową boiska.
I o to właśnie chodzi. Przecież nikt nie zamierza z niego zrobić nagle jakiegoś playmakera. Ja widzę go bardziej jako takiego hm... 2. skrzydłowego grającego bardziej w środku aczkolwiek schodzącego do lini.Venomik pisze:najczęściej w meczu był albo na jednym albo na prawym skrzydle.
Zatem gdy akcje skrzydłem będą prowadzić na zmianę będą stwarzać znacznie większe zagrożenie bo obrońcy będą ciągle zdezoriętowani.Mr Cezary pisze:Camor i Marco bardzo dobrze się wspólnie uzupełniają,
Skoro zrobił tak raz i przyniosło to efekt to być może spróbuje i ponownie...Venomik pisze:Żadnego przekwalifikowania nie będzie. Nie ten trener, panowie
Już był jeden taki z kapitalnym dośrodkowaniem grający w środku pomocy (Beckham) i o ile dobrze pamiętam to na brak dośrodkowań wcale nie narzekał, mimo że miał na skrzydle jeszcze większy tłok niż u nas bo i prawy obrońca często włączał się do ataków.Venomik pisze:Nie zapominaj o jednym: skrzydłowi powinni mieć kapitalne dośrodkowanie - to właśnie Camor ma. A jako środkowy pomocnik przy lini końcowej boiska bywałby rzadko.
Jedna nie ale stado? O ile sobie przypominam to na MŚ Camor grał bardzo podobnie do tego co w ostatnim meczu tzn grał bardziej w środku (przy linii grali boczni obrońcy) a i tak swoje robi.Michael900 pisze:Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Tak więc przez jeden dobry mecz Camora na pozycji środkowego pomocnika nie będzie się go od razu przemianowywało. Szczególnie, że Camoranesi nie jest już pierwszej młodości.
- Łukasz
- Juventino
Beckham grał w środku słabo, nawet bradzo słabo. Gdy grał jescze w ManU tworzył wraz z Giggsem chyba najlepszą parę skrzydłowych w Europie. Później nie było już tak różowo. Prawoskrzydłowym (w ManU, w lidze angielskiej, gdzie dośrodkowanie to podstawa) był niezłym. Środkowym pomocnikiem marnym.m-a-t-t-e-o pisze:Już był jeden taki z kapitalnym dośrodkowaniem grający w środku pomocy (Beckham) i o ile dobrze pamiętam to na brak dośrodkowań wcale nie narzekał, mimo że miał na skrzydle jeszcze większy tłok niż u nas bo i prawy obrońca często włączał się do ataków.
- Bobeknaklo
- Juventino
camoranesi to skrzydlowy ale mysle ze poradzil by sobie. cechuje go niezwykla dynamika i determinacja. jest dosc szybki, ma calkiem calkiem dryblig. poza tym niezle rozgrywa pilke takzxe mysle ze moglby grac w srodku, ale po co?
- AleX_Del_Piero_13
- Juventino
Według mnie przesunięcie Camora do środka to beznadziejny pomysł. Camor najlepszy jest na skrzydle, czasami moze grać w środku ale tylko z konieczności. Myślę, że Marchionni mógły grać razem z Paro na środku, a Camora na prawym skrzydle zostawić. Zresztą co my tu będziemy decydowali ... decydował i decydować będzie Deschamps i do jego decyzji musimy się przystosować 
- Bobeknaklo
- Juventino
ja nie wiem skad taki pomysl w ogole zeby camora do srodka przesunac. ale swoje zdanie wyrazilem