Serie B (31): JUVENTUS 2-0 Napoli (JPC na meczu !!)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2007, 22:48

mJaUcViEej pisze:
mateelv pisze:Widać, że tą ogromną radośćią Del Piero udowadnia jak ważny jest dla niego zespół Starej Damy. Za to żółta kartka :smile: zdjął koszulkę, ale to żaden problem...
Taki problem, że nie będzie mógł zagrać w następnym meczu z powodu kartek :/
osszz kurde... no tak :angry: przecież dostał w przedostatnim meczu i teraz ... jaa sorry mój błąd :/

Jedyny plus tego to może to, że Palladino sobie zagra od początku o ile DD nie wystawi Zalayety z Davidem w napadzie ;]

Edytuje posta po raz 2, ale coś mnie zastanowiło.. mianowicie czy ktos widział gdzieś potwierdzenie żółtej kartki dla Alexa? Ja nie... :think:
Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2007, 22:54 przez mateelv, łącznie zmieniany 2 razy.

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2007, 22:48

mJaUcViEej pisze:
mateelv pisze:Widać, że tą ogromną radośćią Del Piero udowadnia jak ważny jest dla niego zespół Starej Damy. Za to żółta kartka :smile: zdjął koszulkę, ale to żaden problem...
Taki problem, że nie będzie mógł zagrać w następnym meczu z powodu kartek :/
Rzeczywiscie, glupio zlapana karta wyklucza go z wystepu w nastepnym meczu. Ale w tej calej sytuacji ujrzalem tez maly (a moze nie wcale taki maly) pozytyw. Mianowicie ogromna radosc naszego Il Capitano po zdobyciu bramki, czego wlasnie efektem bylo sciagniecie koszulki. Milo bylo ogladac tak cieszacego sie Alexa, tymbardziej, ze w spotkaniu kiedy strzelal ostatnio hat-tricki kolejne bramki przyjmowal tylko z nieznacznym usmiechem na twarzy lub czasem nawet jego brakiem... Taką radosc jak po dzisiejszym golu w porownaiu z tamtymi sytuacjami milo sie oglada, az sie serce raduje :)

pavel88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2007, 23:01

masz na stronie przecież
Żółte kartki: 50' Del Piero, 57' Giannichedda, 64' Camoranesi- 13' Sosa, 25' Domizzi, 31' Grava, a jeśli chodziło Ci o transmisje to nie było pokazane, chyba była powtórka w tym czasie i realizator nie pokazał informacji o kartce, tylko komentator wspomniał

michal_os

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2007, 23:15

Juve udowodnilo ze nie jest Ich miejsce w 2 lidze :dance: :smile:
Szkoda tylko Palla ze nie trafil w koncowce...ale wazne zwycieztwo:D

Tharp

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2007, 23:48

ale ten komentator doprowadzał mnie do szału... Nauczył się mówić "Camoranesi" zamiast "Camonaresi", ale ten "niedwjed"... rozwazalem wylaczenie dzwieku. Trezeguet za wiele nie pokazał, DP był ciągle faulowany... Balzaretti ładnie czasami pchał akcje do przodu :) I to wejscie Palladino... :P Myśle też, ze czerwona dla Claudio była troche przesadzona, jakoś specjalnie ostry ten faul nie był...

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2007, 08:54

pavel88 pisze:masz na stronie przecież
Żółte kartki: 50' Del Piero, 57' Giannichedda, 64' Camoranesi- 13' Sosa, 25' Domizzi, 31' Grava, a jeśli chodziło Ci o transmisje to nie było pokazane, chyba była powtórka w tym czasie i realizator nie pokazał informacji o kartce, tylko komentator wspomniał
No właśnie tak było, ale wiesz zawsze po powtórce są takie rzeczy pokazane. No cóż. Nawet na relacji Live JP nie widziałem kartki.
Dowiemy się w sobotę o 16 :ok:

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2007, 09:07

Istnieją szybsze (a pewne) źródła:
www.Juventus.com

AMMONITI: 13' p.t. Sosa, 25' p.t. Domizzi, 31' p.t. Grava, 4' s.t. Del Piero, 12' s.t. Giannichedda, 19' s.t.Camoranesi

ESPULSI: 17' s.t. Marchisio

Del Piero został ukarany kartką tuż po strzeleniu bramki.

Dirty mind
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2007, 10:03

Ok, właśnie zobaczyłem gola Del Piero z tv Sky Sport i tam było potwierdzenie, że Alex dostał żółć :wink: albo w sumie :cry:

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2007, 10:37

Czyli wszystko zgodnie z planem. 3 pkt. zostają w Turynie. Piękny gol Camora po pięknej asyście. Nalezy się rownież cieszyć z bramki Del piero, widać jak bardzo mu na niej zależało. Co do czerwonej kartki Marchisio to wydaje mi się przesadzona, po faulach na Nedvedzie zawodnicy gości też powinni zobaczyć czerwony kartonik. Po tej stracie liczebnej mecz siadl ale to bylo do przewidzenia. Dobrze, że strzal Sosy trafil w slupek, inaczej mielibyśmy nerwową końcowkę.

Nedved bigal jak szalony, naprawdę jego ambicja, wola walki jest nie do ocenienia. Od kilku meczów na wielkie slowa uznania zasluguje Balzaretti, który jest bezprzecznie naszym najlepszym obrońcą. Dobry w defensywie i przydatny w defensywie, tylko musi poprawić trochę dośrodkowania.

Jest bardzo dobrze, 7 pkt. przewagi, ale musimy grać dalej swoje, w weekend cięzka przeprawa z Lecce, zwłaszcza, że na.... wyjeździe :roll: :wink:

Obrazek
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2007, 11:08

Tharpenio pisze:ale ten komentator doprowadzał mnie do szału... Nauczył się mówić "Camoranesi" zamiast "Camonaresi"
To u nas gra jakis 'Camon' Camonaresi ? :shock:

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2007, 12:05

Mecz rozegrany dobrze taktycznie i co najważniejsze gra była poukładana i składna, według mnie najlepiej na boisku zaprezentował się Camoranesi, który zaliczył bramkę i asystę, Nedved jak zwykle dużo walczył :ok: bardzo pozytywnie zaskoczył mnie Boumsong, który zagrał na przyzwoitym poziomie :bravo: martwi natomiast słaba postawa Trezegueta , który od 6 spotkań nie wpisał się na liste strzelców, a dzisiaj miał kilka wyśmienitych okazji. Wykonaliśmy duży krok w kierunku Serie A, ale przed Nami jeszcze trochę pracy bo w najbliższym czasie będziemy zmagać się z Lecce
(bez Il Capitano :whistle:) nastempnie Genoa i Veroną.

P.S czekam na wypowiedzi delegacji JPC, która była na meczu 8)

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2007, 12:33

Fantastyczny mecz, bardzo ładne bramki po akcjach zespołowych, w końcu wygrana z zespołem, który mimo gry w Serie B ma renomę we Włoszech i w Europie, dlatego takie zwycięstwo cieszy i to bardzo :-D

Co ważne to pełny stadion kibiców. Naszym poprostu nie wypadało tego meczu nie wygrać. Widać było gołym okiem, że ten mecz miał znacznie szybsze tempo niż inne rozegrane do tej pory. Nasi piłkarze swoją grą i wygraną chcieli napewno przyciągnąć fanów na stadion na stałe a nie tylko od święta. Oby kibice to docenili :pray:

PS.
Niech już Juventus wróci na piłkarskie salony. Jak widać dla Romy LM na tym etapie to za wysokie progi. 7-1 to już nie przegrywają Wyspy Owcze z Niemcami :angry:

Obrazek
Bartas_01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2007, 13:31

Dobry mecz oraz pewne i jak najbardziej zasluzone 3 pkt :) Cieszy ladna bramka Camora ktora moze pozwoli mu sieprzelamac i grac jak na "starego dobrego" Camora przystalo :) ladne akcje skrzydlami przeprowadzali zarowno z prawej Camor z Zebina jaki z lewej Balza z Nedvedem. Szkoda tylko zoltej kartki dla Alexa bo jak wiemy bardzo ciezko jest go zastapic co doskonale bylo widac z Albinoleffe..

Bardzo pozytywnie zaskoczyl mnie Boumsong w tym meczu, ktorego kazda akcja udana w obronie byla nagradzana brawami publicznosci ;) w powietrzu nie do pokonania i 1 na 1 tez nie dal sie przechodzic. Kto wie moze umie grac tylko z mocniejszymi rywalami :D

Napoli pokonane teraz pora na Lecce ;)

Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2007, 14:02

Mecz całkiem dobry, mógł się podobać. Nasi Juventini zdecydowanie przewarzali na boisku dopóki Marchiso nie zobaczył "il cartollino rosso". :) Ja jestem jednak najbardziej uraczony grą Balzarettiego! No momentami co ten chłopak wyprawiał na lewej stronie to był szał. Razem z Nedvedem potrafili stworzyć taką akcje, że ręce same składały się do oklasków. Coraz bardziej podoba mi się gra Federico! :bravo: Tak trzymać!

Obrazek
Dominik10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2007, 14:38

Dobry w wykonaniu Juve. Dobrze ze Sosa w koncowce nie wykorzystal
sam na sam bo byla by wtedy bardzo duza nerwowka. No i grac tak dalej do konca sezonu i bedzie dobrze.

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!

Zablokowany