Zastrzeżenie numeru?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy jesteś za tym, aby Juventus zastrzegł numer 10 po zakończeniu kariery przez Del Piero?

Tak.
130
40%
Nie.
88
27%
Ja bym zastrzegł numer 9 po Zlatanie.
26
8%
Zastrzec to ty sobie możesz co najwyżej numer telefonu.
55
17%
Lepiej wracaj do nauki, a nie że takie tematy zakładasz.
21
6%
Eee...?
6
2%

Liczba głosów: 326
lukasz9013

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 14:44

Zdecydowanie powinni zastrzec ten numer Del Piero to przecież legenda piłkarska jakich mało na świecie

Obrazek

Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 16:24

Del Piero to niewątpliwie świetny piłkarz i człowiek ale ja jestem przeciwny by zastrzegać numer 10. Ten numer z reguły nosi lider zespołu jakim jest Alex i mam nadzieje ze po jego odejściu będzie kolejny Wielki.
Gdybyśmy tak zastrzegali numery wszystkim mistrzom Juve to teraz gracze graliby z numerami 87, 112, 135!

Del Piero jest Wielki ale to zły pomysł moim zdaniem!

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 16:31

juveluck pisze:Jego nazwiskiem nazwano Curva Sud na Delle Alpi
A wiesz kiedy Curva Sud została nazwana jego imieniem?
DeeJay pisze:
Diego pisze:Nie chodziło mi o starsze pokolenia, ale o te następne. Żeby oni wiedzieli, że w Juventusie był ktoś taki jak Del Piero i żeby pamiętali o jego zasługach.
Nikt wcześniej w Juventusie nie zastrzegł numeru 10, a mimo to każdy Juventino wie kim jest Boniperti, Platini czy Baggio i nie zapomina o ich zasługach. Są na to inne sposoby. Zresztą ich zasługi same przez sie nie powinny pozwolić kibicom zapomnieć o nich.
Może źle się wyraziłem. Rzeczywiście, za kilkadziesiąt lat kibicem będą wiedzieć, że w Juventusie grał ktoś taki jak Alex. Ale poprzez zastrzeżenie numeru klub oddałby mu najwyższy honor i szacunek. Del Piero zrobił wszystko co mógł dla Starej Damy. Nie przyszedł czas na rewanż?
mil015 pisze:
Diego pisze:
juveluck pisze:Po drugie skoro nie zastrzeżono 6 Scirei, który w latach 80 był takim idolem jakim teraz jest Alex
Jesteś pewien, że obrońca był takim samym idolem, jakim jest (lub był) czołowy napastnik?
podam tu chocby przyklad Milanu (zeby bylo na czasie :D ) i Maldiniego. Jak widać jest on obrońcą, a mimo to jest uwielbiany, więc nie widze przeszkód.
Zostańmy przy Milanie. W 1999 roku przyszedł Szewczenko, w 2000 Kaładze. Dwóch podobnych zawodników, z Europy Wschodniej, przybyli mniej więcej w tym samym czasie. I który z nich był bardziej szanowany (oczywiście przed odejściem Andrija do Chelsea)?

:roll:
cygi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 16:34

Hmmm. Sam nie wiem co napisać. Myślę jednak, że nr 10 powinien mino wszystko nosić jego godny następca.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 18:26

Diego pisze:
juveluck pisze:Jego nazwiskiem nazwano Curva Sud na Delle Alpi
A wiesz kiedy Curva Sud została nazwana jego imieniem?

Po powstaniu Delle Alpi, niecały rok po śmierci Scirei. No i właśnie fakt, że Scirea nie żyje a mimo to nie zastrzeżono jego numeru, tym bardziej pokazuje, że zastrzeganie 10 po Del Piero nie jest dobrym pomysłem.

Diego pisze:
mil015 pisze:
Diego pisze:
Jesteś pewien, że obrońca był takim samym idolem, jakim jest (lub był) czołowy napastnik?
podam tu chocby przyklad Milanu (zeby bylo na czasie :D ) i Maldiniego. Jak widać jest on obrońcą, a mimo to jest uwielbiany, więc nie widze przeszkód.
Zostańmy przy Milanie. W 1999 roku przyszedł Szewczenko, w 2000 Kaładze. Dwóch podobnych zawodników, z Europy Wschodniej, przybyli mniej więcej w tym samym czasie. I który z nich był bardziej szanowany (oczywiście przed odejściem Andrija do Chelsea)?
No to żeś dał porównanie... :? kaładze shevcheno a maldini czy Scirea. Dla mnie przykład nie mający prawa bytu. A samo wybieranie między shevcheno a kaładze nie ma nic do rzeczy. Odpowiedz oczywista i co z tego? Od nich dwóch i tak popularniejszy bardziej lubiany i szanowany był i jest maldini.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 11:24

Mamy to szczęście żyć w czasach gdy gra wielka legenda Juventusu - Alessandro Del Piero. Człowiek, który na naszych oczach zapisuje karty historii Starej Damy. My jesteśmy tego częścią i powinniśmy umieć to docenić. Działacze tak samo, ale chyba jednak nie w taki sposób. Numer 10 to numer magiczny i tak jak napisano wyżej mamy nadzieję, że jeszcze wielu piłkarzy będzie z dumą nosić ten numer.
W historii całej piłki nożnej to właśnie z tym numerem grają największe legendy. Grają piłkarze tworzący historię światowego futbolu. Zastrzeganie tego numeru i zamknięcie pięknego świadectwa "numeru 10" w ekipie Starej Damy byłoby niczym samobójstwo.
Przecież cudownie by było gdyby już niebawem do tak szacownego grona piłkarzy Bianconerich dołączyła kolejna magiczna 10... Ponownie na naszych oczach...

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 12:33

juveluck pisze:No to żeś dał porównanie... :? kaładze shevcheno a maldini czy Scirea. Dla mnie przykład nie mający prawa bytu. A samo wybieranie między shevcheno a kaładze nie ma nic do rzeczy. Odpowiedz oczywista i co z tego? Od nich dwóch i tak popularniejszy bardziej lubiany i szanowany był i jest maldini.
Nie ma co dalej ciągnąć tego wątku, bo nie jest on tematem tej dyskusji. Moim zdaniem Del Piero więcej zrobił dla Juve niż np. Scirea i klub powinien mu się zrewanżować (np. poprzez zastrzeżenie numer), choć rozumiem zdanie innych i nie chcę, aby wywiązała się kłótnia, w której będziemy starać się obniżyć zasługi innych zawodników.
Martin pisze:Numer 10 to numer magiczny i tak jak napisano wyżej mamy nadzieję, że jeszcze wielu piłkarzy będzie z dumą nosić ten numer.
Ale ten argument do mnie nie trafia. Czy numer np. 78 można by zastrzec, a 10 już nie?

:roll:
Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 14:49

A ja jestem za tym aby ten numer został zastrzeżony. Alex jest prawdziwym idolem wszystkich kibiców Juve , jest ikoną i żywym symbolem tego klubu. Za to co już zrobił i dalej robi dla klubu z Turynu należy mu się to jakże wielkie wyróznienie. Szkoda jedynie tego że kiedy już ja trafie do Juve nie będe mógł zagrać z numerem 10 :prochno:

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 15:02

Diego pisze:
Martin pisze:Numer 10 to numer magiczny i tak jak napisano wyżej mamy nadzieję, że jeszcze wielu piłkarzy będzie z dumą nosić ten numer.
Ale ten argument do mnie nie trafia. Czy numer np. 78 można by zastrzec, a 10 już nie?
A powinien. Ile w światowym futbolu miałeś słynnych 10 a ile 78?? 10 to magia nie tylko w Juventusie ale w całej pilce noznej.
Po prostu Alex ma pecha, że gra z 10... Gdyby miał inny to zastrzeżenie byłoby o niebo łatwiejsze.
Uważam, że działacze na pewno wymyślą cos aby na koncu kariery podziekowac Aleksowi.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
MaxiLopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 15:06

Trudne. Ale Del Piero to był nasz najlepszy piłkarz w historii. 10 to bardzo "uniwersalny" numer bo gdyby to była 9, 2, 5 to powinien być to wręcz nakaz. Zobaczymy, ale jestem za.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 15:54

Martin pisze:
Diego pisze:
A powinien. Ile w światowym futbolu miałeś słynnych 10 a ile 78?? 10 to magia nie tylko w Juventusie ale w całej pilce noznej.
Po prostu Alex ma pecha, że gra z 10... Gdyby miał inny to zastrzeżenie byłoby o niebo łatwiejsze.
Uważam, że działacze na pewno wymyślą cos aby na koncu kariery podziekowac Aleksowi.
Jeżeli grał by z innym numerem zastrzeżenie wcale nie było by łatwiejsze. Jeżeli tak uważasz to może powiesz dlaczego numer Scirei nie został zastrzeżony? Dla mnie zrobił on dla Juve tyle co Del Piero. Z wzięciem poprawki na to, że jako obrońca nie miał możliwości strzelania tylu bramek co Alex.

Obrazek
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 16:23

Wielu wspaniałych piłkarzy grało w Juventusie z 10 na plecach ale Del Piero jest najlepszym strzelcem w historii klubu i prawdopodobnie będzie miał najwięcej występów dla Juve więc jestem absolutnie za zastrzeżeniem numeru 10 ale nie na zawsze. Można by było zastrzec np. na 10 lat albo dopuki ktoś nie pobije Alexa w ilości strzelonych bramkek lub w liczbie występów co automatycznie odblokowałoby mozliwość gry któregoś zawodnika z 10.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 16:37

mateo369 pisze:Można by było zastrzec np. na 10 lat albo dopuki ktoś nie pobije Alexa w ilości strzelonych bramkek lub w liczbie występów co automatycznie odblokowałoby mozliwość gry któregoś zawodnika z 10.
:shock:
Kolego odłuż już tego pada do Play Station i wyłącz Fife czy managera w którego grałeś pisząc swojego posta.

Obrazek
Hatek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 16:41

w Historii Juve jest wielu zawodnikow ktorzy cos dla nas zrobili i co u kazdego mamy zastrzec numer??

Jak by tak to dzialalo to Zaowdnicy grali by z numerami typu 80 91 itd a pewnego razu zabraklo by numerkow heh bo chyba z numerem np 113 nie mozna grac:P

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 17:29

juveluck pisze:
mateo369 pisze:Można by było zastrzec np. na 10 lat albo dopuki ktoś nie pobije Alexa w ilości strzelonych bramkek lub w liczbie występów co automatycznie odblokowałoby mozliwość gry któregoś zawodnika z 10.
:shock:
Kolego odłuż już tego pada do Play Station i wyłącz Fife czy managera w którego grałeś pisząc swojego posta.
wielu jest tutaj (zresztą nie tylko na tym forum i nie tylko w Polsce) za zastrzeżeniem tego numeru na zawsze ale to naprawdę mogłoby wykluczyć wszystkie najważniejsze numery więc dałem propozycję by zastrzec ten numer na jakiś określony czas (by oddać hołd największemu piłkarzowi jaki do tej pory grał w Juve) albo dopóki nie pojawi się ktoś kto osiągnie w Juve więcej niż Del Piero (bo uważam że prędzej czy później tak się stanie) i nie widzę w tym nic dziwnego, bo dziwne byłoby gdyby zastrzegać numery na zawsze każdej legendy Juve :doh:

A i jeszcze jedno jestem jeszcze raczej z tego starszego pokolenia i nie gram na play station a jeśli gram na PC to nie używam do tego pada tylko klawiatury i myszki :wink: więc proszę tego typu uwagi zachowaj dla siebie

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
ODPOWIEDZ