co z numerem 7 ??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2007, 12:19

Nie nie, moim zdaniem nie zostanie zastrzeżony na zawsze. Myślę jak Szymek, że to tylko na ten sezon. Cóż, przekonamy się.

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2007, 13:09

Pewnie jest tak jak mowia koledzy, ze tymczasowo zastrzegli ten nr. Choc wg mnie, jesli juz tak postapiono to wydaje mi sie, ze nr. 7 nie powinien dostac jakis nastepny, tyle co kupiony zawodnik, ale ktos, kto ma juz jakas renome wyrobiona w pilkarskim swiecie, lub ktos, kto zasluzy na ten nr. np dluga gra w Juve i zostanie on mu przekazany, czyli jakby wrocony do używalności, nie zapominajac jednoczesnie, ze nalezal on kiedys do Pesso.

A TUTAJ mozna zobaczyc, ze najczesniej zastrzegane sa nr 10...a szkoda, to taki piekny nr. Poza tym, niektore z decyzji, tych klubow co do zastrzegania jakiegos numeru wydaja mi sie najmniej dziwne.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2007, 15:17

Tak zastrzeganie numerów jest takim nie pisanym prawem. Dobrze pamiętam jak wystąpił zgrzyt pomiędzy Reprezentacją Brazyli i Argentyny, a FIFĄ ponieważ owe reprezentacje chciały zastrzec przed mistrzostwami świata swoje numery ''10''. Jednakże FIFA nie zgodziła się na to i postawiła im ultimatum albo mają normalnie 23 zawodników i jeden z nich miał mieć numer 10, albo powołują na MŚ w Korei i Japoni tylko 22 graczy. Wiadomo wybrali to pierwsze. Jeśli chodzi o polską piłkę to teraz do głowy przychodzi mi przykład Kazia Deyny i Legii gdzie numer 10 jest zastrzeżony właśnie dla niego. Jeśli chodzi o Pesso to myślę, że jest to zbieg okoliczności i w letnim mercato ktoś dostanie ową siódemkę.

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2007, 15:18

Informacje o zastrzeżeniu tego numeru to jest jakaś bzdura. Nie mogę niestety przedstawić nic co by potwierdzało moje słowa. Jednak nie spotkałem sie też z niczym co by sugerowało, że ten numer jest bądź może zostać zastrzeżony. Pewnym źródłem na pewno nie jest angielska wersja wikipedii. To zwykły przypadek, że nikt nie gra z 7, w najlepszym wypadku nowi zawodnicy z szacunku dla zakończonej kariery Pessotto i wypadku jakiemu uległ nie brali tego numeru. Jednak na pewno nie była to żadna od górna iniciatywa. Numer nie jest zastrzeżony ani na ten sezon ani na żaden inny.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
kacek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2007, 15:40

Pesso ma się dobrze, więc nie widze w ogóle sprawy z jakimś zastrzeżeniem siódemki dla innych graczy. Myslę, że sam Pesso też nie chciałby żeby 7 należała już tylko i wyłącznie do niego.. ;)

centek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2007, 16:22

powracajac do numerkow to podobno Nedved bedzie grac z 69 a w Nowej Gwinei ta liczba uznawana jest za dwucyfrowa :/

ja to nie wiem o co kaman z tymi numerkami, gdyby Juve mialo zastrzegac numery po wielkich pilkarzach to Bojinov mialby teraz 267 np :P Mam nadzieje ze jesli 7 jest zarezerwowane dla Pessotto to tylko chwilowo bo jak tak dalej bedzie to moja wizja zacznie wchodzic w zycie ;) rezerwowac numery to inter moze Zanetti, Crespo (najwierniejszy z wiernych) i Ibra...

Obrazek
ODPOWIEDZ