Coppa Carnavale 2008

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Jak daleko zajdą w tym turnieju młodzi piłkarze Juventusu?

Czas głosowania minął 09 lutego 2009, 12:31

Wywalczą tytuł
55
83%
półfinał
8
12%
ćwierćfinał
1
2%
wyjście z grupy
0
Brak głosów
zakończą na rozgrywkach grupowych
2
3%

Liczba głosów: 66
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2009, 19:50

Wygrana 2:0 cieszy, młode Zebry do ataku !! Dużo z nas wierzy w wywalczenie tytułu, ja też. Oby tak dalej, a już niedługo dużo z tych zawodników będzie rozpoznawalna.

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2009, 20:57

Asta#8 pisze:
eslk pisze:A jaki sklad, ma ktos szersze info na temat tego meczu?
Na podstawie własnych notatek:

Pinsoglio, D'Elia, De Paola, Castiglia, Ariaudo, Rossi, Marrone, Esposito, Duravia, Daud, Immobile.

Pierwsza połowa bardzo dobra, dużo akcji ofensywnych. W drugiej raczej gra w środku pola, jednak był też dobry rajd Esposito i strzał Giovinco, który pojawił się w drugiej połowie. Oprócz niego weszli Mirachi i Toukam. Podobała mi się gra Daud'a, który mimo dwóch kiksów zagrał dobry mecz i co najważniejsze dwa razy skierował piłkę do bramki. Pozatym Esposito trochę namieszał w ataku pozytywnie. Obrona się dużo nie napracowała (jeden bardzo dobry wślizg Ariaudo trzeba odnotować), bo w sumie drużyna z Izraelu stworzyła tylko 2 groźne akcje. Po jednej piłka minęła bramkę Pinsoglio o może 2 mm, w drugiej napastnik strzelił prosto w bramkarza.
Dzieki ; )

A kto asystowal przy bramkach, czytalem, ze dwie pilki poszly z prawej strony pomocy? Rossi?

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2009, 21:08

eslk pisze:
Asta#8 pisze:
eslk pisze:A jaki sklad, ma ktos szersze info na temat tego meczu?
Na podstawie własnych notatek:

Pinsoglio, D'Elia, De Paola, Castiglia, Ariaudo, Rossi, Marrone, Esposito, Duravia, Daud, Immobile.

Pierwsza połowa bardzo dobra, dużo akcji ofensywnych. W drugiej raczej gra w środku pola, jednak był też dobry rajd Esposito i strzał Giovinco, który pojawił się w drugiej połowie. Oprócz niego weszli Mirachi i Toukam. Podobała mi się gra Daud'a, który mimo dwóch kiksów zagrał dobry mecz i co najważniejsze dwa razy skierował piłkę do bramki. Pozatym Esposito trochę namieszał w ataku pozytywnie. Obrona się dużo nie napracowała (jeden bardzo dobry wślizg Ariaudo trzeba odnotować), bo w sumie drużyna z Izraelu stworzyła tylko 2 groźne akcje. Po jednej piłka minęła bramkę Pinsoglio o może 2 mm, w drugiej napastnik strzelił prosto w bramkarza.
Dzieki ; )

A kto asystowal przy bramkach, czytalem, ze dwie pilki poszly z prawej strony pomocy? Rossi?
Przy jednej bramce na pewno Rossi, przy drugiej nie wiem. Obie poszły z prawej strony, więc jest duże prawdopobieństwo drugiej asysty Rossiego.

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2009, 08:48

Mecz na Rai Sport Piu zaczął się z godzinnym poślizgiem, w dodatku w kiepskiej jakości. Dobrze zagrali, zwłaszcza w pierwszej połowie. Oprócz Dauda, któremu obrońcy niespecjalnie przeszkadzali w zdobyciu tych bramek, dobre spotkanie rozegrał Castiglia, Rossi i Ariaudo, po którym widać, że zdecydowanie pewniej czuje się jednak w zespole młodzieżowym.

Jeśli chodzi o multimedia to pojawiają się tutaj http://www.viareggiocup.tv/. Można obejrzeć m.in. bramki Juventusu.

Następny mecz 11 lutego z Parmą i ponownie ma być z niego transmisja.

R.A.B.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lutego 2009, 09:32

2 bramki Dauda po asystach Immobile i Rossiego

gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2009, 17:35

Transmisja na żywca z meczu młodziaków z Parmą:
http://www.justin.tv/onetelevision/
Nie ma za co. :-D

Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2009, 17:57

Pierwsza połowa zlecieła z naszym posiadaniem piłki(troszke przed koncem, ale pokazuje różniece) 70-30 .
Prawa strona funkcjonuje bardzo dobrze- Bamba, Rossi, Esposito :-D Niestety po 45 min jest wynik bezbramkowy, czekamy zatem na drugą połowe i bramki w wykonaniu "młodych zebr" :-D

Hmmm taks ie jeszcze zastanawiam jak nasz trener ustawi skład, gdy wrócą Ekdal i Iago... Co do pierwszego się domyślem ze zajmie miejsce w środku pola, natomiast Iago na którymś skrzydle- tylko pytanie Daud strzelił już dwie brameczki i gra nieźle, natomiast Esposito jak dla mnie wymiata, chyba nasz najlepszy piłkarz póki co(moje zdanie).

Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2009, 18:51

Juve wygrało 1-0, a bramkę zdobył Daud. :bravo: Gra nie zachwycała, ale ostatecznie pokonaliśmy z mozołem Parmę... :-D

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2009, 18:52

No i 1-0 dla nas :bravo: . Esposito super wymiatał, jeden świetny odbiór miał na środku boiska, Pinsoglio też dobrze broni;]. Ot taki mały rewanż za 3-1 z Parmą wzięliśmy :P . Daud strzelił gola. Mamy 6 punktów i mamy awans do dalszej części turnieju.
1. Juve 6 pkt 3-0
2. Parma 3 pkt
3. Macaabi 3 pkt
4. Frosinone 0 pkt

Na koniec rozgrywek w grupie z Frosinone;].

Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2009, 18:55

Jeszcze co do gola Dauda- macie tez wrażenie że lustrzane odbiecie bramki z piewszego meczu :-D
Nieczyste uderzenei, piłka odbija sie od ziemi i lobuje bramkarza :-D
Ważne ze wygraliśmy i wychodzimy z grupy- wydaje mi się, ze w ostatnim meczu zagramy juz całkiem innym składem.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2009, 20:42

A moze ktos napisac co sie dzieje z Iago i Ekdalem? Wnioskuje ze w gre wchodzi kontuzja ale jakas powazna czy niedlugo wroca do gry? A i jakby ktos mial linka do bramki zeby sciagnac to poprosze :)

ArekZ pisze:Są na zgrupowaniach Swoich reprezentacji do lat 21.
Ekdal gra w Szwecji z rep Włoch, a Hiszpania szczerze nei wiem z kim gra...
Ale po poworcie napewno będą grać w turnieju- zostali zgłoszeni :-D
Jezu jaki ja glupi... Sam czytalem o tym na OS i zapomnialem, choc jak tak pomysle to tyle mamykontuzji, ze nic dziwnego ze o tym pomyslalem na od razu, miast przypomniec sobie. No coz dzieki za info :)
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2009, 21:01 przez Kamex22, łącznie zmieniany 1 raz.

Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2009, 20:51

Są na zgrupowaniach Swoich reprezentacji do lat 21.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2009, 21:12

Ciekawy gracz z tego Daud'a. Może w przyszłości byc naszym wzmocnieniem, ale przed tym, na pewno będzie gdzieś wypożyczony. Został nam ostatni mecz w grupie, z najsłabszą ekipą Frosinone. Myślę, że Młode Zebry strzelą z 3. bramki i z grupy wyjdziemy z kompletem punktów.

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2009, 12:18

Kamex22 pisze:A moze ktos napisac co sie dzieje z Iago i Ekdalem? Wnioskuje ze w gre wchodzi kontuzja ale jakas powazna czy niedlugo wroca do gry? A i jakby ktos mial linka do bramki zeby sciagnac to poprosze :)

ArekZ pisze:Są na zgrupowaniach Swoich reprezentacji do lat 21.
Jezu jaki ja glupi... Sam czytalem o tym na OS i zapomnialem, choc jak tak pomysle to tyle mamykontuzji, ze nic dziwnego ze o tym pomyslalem na od razu, miast przypomniec sobie. No coz dzieki za info :)
Ekdal grał przeciwko Włochom do 81. minuty. Iago był powołany na mecz Hiszpanii z Norwegią, ale na boisku się nie pojawił. Obaj będą do dyspozycji Maddaloniego podczas piątkowego meczu z Frosinone.
MajosJuventino pisze:Ciekawy gracz z tego Daud'a. Może w przyszłości byc naszym wzmocnieniem, ale przed tym, na pewno będzie gdzieś wypożyczony.
Większości z graczy Juventusu, którzy brylowali w poprzednich edycjach, mimo sporego talentu nie udało się zrobić kariery w dorosłej drużynie. I wydaje mi się, że byli to piłkarze bardziej kreatywni, wokół których od razu robiło się zdecydowanie więcej szumu. Aczkolwiek życzę Daudowi jak najlepiej.

Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2009, 13:13

DeeJay pisze:
Większości z graczy Juventusu, którzy brylowali w poprzednich edycjach, mimo sporego talentu nie udało się zrobić kariery w dorosłej drużynie. I wydaje mi się, że byli to piłkarze bardziej kreatywni, wokół których od razu robiło się zdecydowanie więcej szumu. Aczkolwiek życzę Daudowi jak najlepiej.
Spox- teraz mamy ponoć zupełnie inną polityke, zresztą widzimy to po wprowadzaniu młodych piłkarzy do składu.(był taki jeden którego uwielbiamy do dziś :-D ). Ale fakt z ostatniej drużny, która wygrała to trofeum nei przebił sie chyba nikt.

Daud nei jest zły, jeśli pamiętam częśto był kapitanem naszej Primavery- teraz tą funkcje pełni Castiglia...
Co do naszych talencików- więcej szans daje Esposito(numer 16, ciekawe na kim się wzoruje :bravo: ), Rossiemu, Iago(zwłaszcza Jemu),Ekdalowi, z obrony Ariaudo, może D'Elia..

ODPOWIEDZ