Coppa Carnavale 2008
- eslk
- Juventino
Dzieki ; )Asta#8 pisze:Na podstawie własnych notatek:eslk pisze:A jaki sklad, ma ktos szersze info na temat tego meczu?
Pinsoglio, D'Elia, De Paola, Castiglia, Ariaudo, Rossi, Marrone, Esposito, Duravia, Daud, Immobile.
Pierwsza połowa bardzo dobra, dużo akcji ofensywnych. W drugiej raczej gra w środku pola, jednak był też dobry rajd Esposito i strzał Giovinco, który pojawił się w drugiej połowie. Oprócz niego weszli Mirachi i Toukam. Podobała mi się gra Daud'a, który mimo dwóch kiksów zagrał dobry mecz i co najważniejsze dwa razy skierował piłkę do bramki. Pozatym Esposito trochę namieszał w ataku pozytywnie. Obrona się dużo nie napracowała (jeden bardzo dobry wślizg Ariaudo trzeba odnotować), bo w sumie drużyna z Izraelu stworzyła tylko 2 groźne akcje. Po jednej piłka minęła bramkę Pinsoglio o może 2 mm, w drugiej napastnik strzelił prosto w bramkarza.
A kto asystowal przy bramkach, czytalem, ze dwie pilki poszly z prawej strony pomocy? Rossi?
- Asta#8
- Qualità Juventino
Przy jednej bramce na pewno Rossi, przy drugiej nie wiem. Obie poszły z prawej strony, więc jest duże prawdopobieństwo drugiej asysty Rossiego.eslk pisze:Dzieki ; )Asta#8 pisze:Na podstawie własnych notatek:eslk pisze:A jaki sklad, ma ktos szersze info na temat tego meczu?
Pinsoglio, D'Elia, De Paola, Castiglia, Ariaudo, Rossi, Marrone, Esposito, Duravia, Daud, Immobile.
Pierwsza połowa bardzo dobra, dużo akcji ofensywnych. W drugiej raczej gra w środku pola, jednak był też dobry rajd Esposito i strzał Giovinco, który pojawił się w drugiej połowie. Oprócz niego weszli Mirachi i Toukam. Podobała mi się gra Daud'a, który mimo dwóch kiksów zagrał dobry mecz i co najważniejsze dwa razy skierował piłkę do bramki. Pozatym Esposito trochę namieszał w ataku pozytywnie. Obrona się dużo nie napracowała (jeden bardzo dobry wślizg Ariaudo trzeba odnotować), bo w sumie drużyna z Izraelu stworzyła tylko 2 groźne akcje. Po jednej piłka minęła bramkę Pinsoglio o może 2 mm, w drugiej napastnik strzelił prosto w bramkarza.
A kto asystowal przy bramkach, czytalem, ze dwie pilki poszly z prawej strony pomocy? Rossi?
- DeeJay
- Juventino
Mecz na Rai Sport Piu zaczął się z godzinnym poślizgiem, w dodatku w kiepskiej jakości. Dobrze zagrali, zwłaszcza w pierwszej połowie. Oprócz Dauda, któremu obrońcy niespecjalnie przeszkadzali w zdobyciu tych bramek, dobre spotkanie rozegrał Castiglia, Rossi i Ariaudo, po którym widać, że zdecydowanie pewniej czuje się jednak w zespole młodzieżowym.
Jeśli chodzi o multimedia to pojawiają się tutaj http://www.viareggiocup.tv/. Można obejrzeć m.in. bramki Juventusu.
Następny mecz 11 lutego z Parmą i ponownie ma być z niego transmisja.
Jeśli chodzi o multimedia to pojawiają się tutaj http://www.viareggiocup.tv/. Można obejrzeć m.in. bramki Juventusu.
Następny mecz 11 lutego z Parmą i ponownie ma być z niego transmisja.
- gawron
- Juventino
Transmisja na żywca z meczu młodziaków z Parmą:
http://www.justin.tv/onetelevision/
Nie ma za co. :-D
http://www.justin.tv/onetelevision/
Nie ma za co. :-D
- Arcadio
- Juventino
Pierwsza połowa zlecieła z naszym posiadaniem piłki(troszke przed koncem, ale pokazuje różniece) 70-30 .
Prawa strona funkcjonuje bardzo dobrze- Bamba, Rossi, Esposito :-D Niestety po 45 min jest wynik bezbramkowy, czekamy zatem na drugą połowe i bramki w wykonaniu "młodych zebr" :-D
Hmmm taks ie jeszcze zastanawiam jak nasz trener ustawi skład, gdy wrócą Ekdal i Iago... Co do pierwszego się domyślem ze zajmie miejsce w środku pola, natomiast Iago na którymś skrzydle- tylko pytanie Daud strzelił już dwie brameczki i gra nieźle, natomiast Esposito jak dla mnie wymiata, chyba nasz najlepszy piłkarz póki co(moje zdanie).
Prawa strona funkcjonuje bardzo dobrze- Bamba, Rossi, Esposito :-D Niestety po 45 min jest wynik bezbramkowy, czekamy zatem na drugą połowe i bramki w wykonaniu "młodych zebr" :-D
Hmmm taks ie jeszcze zastanawiam jak nasz trener ustawi skład, gdy wrócą Ekdal i Iago... Co do pierwszego się domyślem ze zajmie miejsce w środku pola, natomiast Iago na którymś skrzydle- tylko pytanie Daud strzelił już dwie brameczki i gra nieźle, natomiast Esposito jak dla mnie wymiata, chyba nasz najlepszy piłkarz póki co(moje zdanie).
Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
- Dybala 4ever
- Juventino
No i 1-0 dla nas
. Esposito super wymiatał, jeden świetny odbiór miał na środku boiska, Pinsoglio też dobrze broni;]. Ot taki mały rewanż za 3-1 z Parmą wzięliśmy
. Daud strzelił gola. Mamy 6 punktów i mamy awans do dalszej części turnieju.
1. Juve 6 pkt 3-0
2. Parma 3 pkt
3. Macaabi 3 pkt
4. Frosinone 0 pkt
Na koniec rozgrywek w grupie z Frosinone;].

1. Juve 6 pkt 3-0
2. Parma 3 pkt
3. Macaabi 3 pkt
4. Frosinone 0 pkt
Na koniec rozgrywek w grupie z Frosinone;].
- Arcadio
- Juventino
Jeszcze co do gola Dauda- macie tez wrażenie że lustrzane odbiecie bramki z piewszego meczu :-D
Nieczyste uderzenei, piłka odbija sie od ziemi i lobuje bramkarza :-D
Ważne ze wygraliśmy i wychodzimy z grupy- wydaje mi się, ze w ostatnim meczu zagramy juz całkiem innym składem.
Nieczyste uderzenei, piłka odbija sie od ziemi i lobuje bramkarza :-D
Ważne ze wygraliśmy i wychodzimy z grupy- wydaje mi się, ze w ostatnim meczu zagramy juz całkiem innym składem.
- Kamex22
- Juventino
A moze ktos napisac co sie dzieje z Iago i Ekdalem? Wnioskuje ze w gre wchodzi kontuzja ale jakas powazna czy niedlugo wroca do gry? A i jakby ktos mial linka do bramki zeby sciagnac to poprosze 

Jezu jaki ja glupi... Sam czytalem o tym na OS i zapomnialem, choc jak tak pomysle to tyle mamykontuzji, ze nic dziwnego ze o tym pomyslalem na od razu, miast przypomniec sobie. No coz dzieki za infoArekZ pisze:Są na zgrupowaniach Swoich reprezentacji do lat 21.
Ekdal gra w Szwecji z rep Włoch, a Hiszpania szczerze nei wiem z kim gra...
Ale po poworcie napewno będą grać w turnieju- zostali zgłoszeni :-D

Ostatnio zmieniony 11 lutego 2009, 21:01 przez Kamex22, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arcadio
- Juventino
Są na zgrupowaniach Swoich reprezentacji do lat 21.
- Majos
- Juventino
Ciekawy gracz z tego Daud'a. Może w przyszłości byc naszym wzmocnieniem, ale przed tym, na pewno będzie gdzieś wypożyczony. Został nam ostatni mecz w grupie, z najsłabszą ekipą Frosinone. Myślę, że Młode Zebry strzelą z 3. bramki i z grupy wyjdziemy z kompletem punktów.
- DeeJay
- Juventino
Ekdal grał przeciwko Włochom do 81. minuty. Iago był powołany na mecz Hiszpanii z Norwegią, ale na boisku się nie pojawił. Obaj będą do dyspozycji Maddaloniego podczas piątkowego meczu z Frosinone.Kamex22 pisze:A moze ktos napisac co sie dzieje z Iago i Ekdalem? Wnioskuje ze w gre wchodzi kontuzja ale jakas powazna czy niedlugo wroca do gry? A i jakby ktos mial linka do bramki zeby sciagnac to poprosze
Jezu jaki ja glupi... Sam czytalem o tym na OS i zapomnialem, choc jak tak pomysle to tyle mamykontuzji, ze nic dziwnego ze o tym pomyslalem na od razu, miast przypomniec sobie. No coz dzieki za infoArekZ pisze:Są na zgrupowaniach Swoich reprezentacji do lat 21.
Większości z graczy Juventusu, którzy brylowali w poprzednich edycjach, mimo sporego talentu nie udało się zrobić kariery w dorosłej drużynie. I wydaje mi się, że byli to piłkarze bardziej kreatywni, wokół których od razu robiło się zdecydowanie więcej szumu. Aczkolwiek życzę Daudowi jak najlepiej.MajosJuventino pisze:Ciekawy gracz z tego Daud'a. Może w przyszłości byc naszym wzmocnieniem, ale przed tym, na pewno będzie gdzieś wypożyczony.
- Arcadio
- Juventino
Spox- teraz mamy ponoć zupełnie inną polityke, zresztą widzimy to po wprowadzaniu młodych piłkarzy do składu.(był taki jeden którego uwielbiamy do dziś :-D ). Ale fakt z ostatniej drużny, która wygrała to trofeum nei przebił sie chyba nikt.DeeJay pisze:
Większości z graczy Juventusu, którzy brylowali w poprzednich edycjach, mimo sporego talentu nie udało się zrobić kariery w dorosłej drużynie. I wydaje mi się, że byli to piłkarze bardziej kreatywni, wokół których od razu robiło się zdecydowanie więcej szumu. Aczkolwiek życzę Daudowi jak najlepiej.
Daud nei jest zły, jeśli pamiętam częśto był kapitanem naszej Primavery- teraz tą funkcje pełni Castiglia...
Co do naszych talencików- więcej szans daje Esposito(numer 16, ciekawe na kim się wzoruje