Wstrzymane rozgrywki we Włoszech?
- Dionizos
- Juventino
A to ciekawe, ze wszyscy byliscie wtedy na Sycylii i wiecie najlepiej co sie wydarzylo. Radzilbym poczekac pare tygodni z wieszaniem chuliganow/mordercow do czasu az potwierdzi sie, ze smierc tego policjanta nie byla przypadkiem obrona konieczna. Skad mozecie wiedziec, ze zanim zabito tego policjanta 6 innych nie skakalo po czasce przyszlemu mordercy?
- gabry$1987
- Juventino
Przyjacielu , Ty chyba do końca nie rozumiesz o sie stało ! Jakaś banda <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> przyszła na stadion żeby robić zadyme , a potem poszli jeszcze w miasto i Twoim zdanie gliny mają sie temu bezczynnie przyglądać ???Napewno musieli ostro interweniować ,ale przeciwko takim "ludziom " inaczej sie nie da . Myślisz że ktos w obronie koniecznej wrzucił do samochodu ładunek wybuchowy ???Dionizos pisze: .... ze smierc tego policjanta nie byla przypadkiem obrona konieczna.
Jeśli tak to szczere wyrazy współczucia ....
- mesju
- Qualità Juventino
Nie mam zamiaru go opłakiwać. Nie znałem człowieka. Mogę współczuć rodzinie, choć nikt z jej członków nawet tego nie przeczyta. Chcę tylko powiedzieć, że dla mnie zamknięcie rozgrywek jest czymś mniej istotnym od śmierci.wErOn pisze:dla ciebie tak. dla mnie nie. dlatego wyrazilem swoje zdanie troche inne niz wielu tu 'pograzonych w zalu i smutku' takich jak ty.mJaUcViEej pisze:Jeśli Z całym szacunkiem, ale dla mnie śmierć nawet nawet najgorszego wroga jest czymś nieprzyjemnym i nie ośmieliłbym się porównywać jej do czegoś (przynajmniej dla mnie) mniej istotnego.
KLIKNIJ TUTAJwErOn pisze:fajnie masz. raz mowisz ze zal ci chlopa a za chwile cos takiego?mJaUcViEej pisze:I w ogóle jak Ci policjanci ośmielili się zaatakować biednych kibiców. Przecież tamci chcieli umówić się na piwo, a te 'psy' zepsuły całą zabawę.
:roll:
wErOn pisze:wlasnie o to w tym wszystkim chodzi synku.

:roll:
Wiesz jak powinno być? Że dzieci w Afryce mają co jeść, a na stadiony powinni chodzić kibice, a nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> (inaczej tego nazwać nie potrafię). Poza tym zachowania ludzkiego nigdy nie idzie przewidzieć. I powiedz mi: jak ten policjant mógł przygotować się na zrobioną w domu bombę? Albo, jak to wolisz, ogólnie powinna wyglądać akcja policji, żeby zatrzymać iluśtam fanatyków piłkarskich?wErOn pisze:troche rozumu. umiejetnosci przewidywania. strategia walki z chuliganami. chcesz powiedziec ze wloscy policjanci mysleli ze beda miec spokojna robote tego wieczoru tak? to byl mecz podwyzszonego ryzyka i powinni sie na to odpowiednio przygotowac. i nie mowie konretnie o sposobie zabicia tego gliniarza tylko o tym ze jest X zabitych i X rannych. a tak byc nie powinno i od tego jest policja.
Ładnie to ująłeś.wErOn pisze:gdzies ty sie uchowal? rozumiem ze kolezka mieszka w jakiejs spokojniutkiej dzielnicy gdzie na policje dzwoni sie za wyrzucenie papierka na trwanik? :lol: wciaz wierzyc i wspierasz dzielnych panow w niebieskich mundurach rzetelnie wypelniajacych swoja prace z powolania?mJaUcViEej pisze:Ach... zapomniałem dodać, że bardzo rzadko młodzi ludzie dostają po gębie "za nic". Przynajmniej tak mi się wydaje.
W życiu na wszystko trzeba zapracować. Także na to by dostać w mordę. Albo mieć cholerne szczęście i wygrać w totka lub znaleźć się w nieodpowiednim miejscu o nieodpowiedniej porze. Prawdopodobieństwo trafienia w obu przypadkach jest bardzo podobna.
Jak to się zmieni, to zmienię zdanie i się odezwę.wErOn pisze:poczekaj - przyjdzie czas i na ciebie :lol:mJaUcViEej pisze:Nigdy nie chciałem dostać i jakoś przez całe moje życie nie dostałem.
Pytam z ciekawości: pobił Cię kiedyś policjant "za nic"?
- gabry$1987
- Juventino
dobrze gada , wszyscy ci co pisza że policja powinna sie lepiej przygotować do takiego meczu niech to przeczytają i w końcu pomyślą troche ... pzdrmJaUcViEej pisze: jak ten policjant mógł przygotować się na zrobioną w domu bombę? Albo, jak to wolisz, ogólnie powinna wyglądać akcja policji, żeby zatrzymać iluśtam fanatyków piłkarskich?
- January
- Juventino
nie no wErOn jest boski...
@mJaUcViEej:
według mnie nie powinieneś dyskutować z osobą o tak niskim poziomie inteligencji...
ciężko będzie Ci wytłumaczyć mu o co chodzi...on zrozumie jak dasz mu w twarz...
@mJaUcViEej:
według mnie nie powinieneś dyskutować z osobą o tak niskim poziomie inteligencji...
ciężko będzie Ci wytłumaczyć mu o co chodzi...on zrozumie jak dasz mu w twarz...
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- figc1898
- Juventino
Nowowybrany prezydent UEFA - Michel Platini - zapewnił, iż zrobi wszystko, co w jego mocy by rozwiązać problem agresji na włoskich boiskach.
"Przede wszystkim chciałbym wyrazić swoje kondolencje rodzinie zmarłego Filippo Raciti. Przemoc jest absolutnie nieakceptowalna w świecie piłki, potępiam ją i będę starał się usunąć z naszego sportu" - zapewnił Francuz.
"Popieram wszystkie działania Luci Pancalliego, który zawiesił wszystkie mecze ligowe i reprezentacyjne" - dodał.
Platini nie uważa, by obecna sytuacja była wiążaca dla wyboru organizatora Mistrzostw Europy 2012. Włosi o prawo do przeprowadzenia turnieju rywalizują z kandydaturami Węgier-Chorwacji oraz Polski-Ukrainy.
źródło: http://www.seriea.pl/index.php?strona=news&id=78808
Dobrze, że wybrali Platiniego na Prezydenta UEFA, który jest tak bardzo pozytywnie nastawiony do Italii, może On rozwiąże tą sprawę. Jak będzie wyglądać sytuacja z reprezentacją, która walczy o awans do EURO 2008 i kluby, które walczą w europejskich pucharach? Pewnie to wszystko będzie rozstrzygane w najbliższych dniach. Miejmy nadzieję, że posypią się tylko kary finansowe, a nie wykluczenia z różnych szczebli rozgrywek.
"Przede wszystkim chciałbym wyrazić swoje kondolencje rodzinie zmarłego Filippo Raciti. Przemoc jest absolutnie nieakceptowalna w świecie piłki, potępiam ją i będę starał się usunąć z naszego sportu" - zapewnił Francuz.
"Popieram wszystkie działania Luci Pancalliego, który zawiesił wszystkie mecze ligowe i reprezentacyjne" - dodał.
Platini nie uważa, by obecna sytuacja była wiążaca dla wyboru organizatora Mistrzostw Europy 2012. Włosi o prawo do przeprowadzenia turnieju rywalizują z kandydaturami Węgier-Chorwacji oraz Polski-Ukrainy.
źródło: http://www.seriea.pl/index.php?strona=news&id=78808
Dobrze, że wybrali Platiniego na Prezydenta UEFA, który jest tak bardzo pozytywnie nastawiony do Italii, może On rozwiąże tą sprawę. Jak będzie wyglądać sytuacja z reprezentacją, która walczy o awans do EURO 2008 i kluby, które walczą w europejskich pucharach? Pewnie to wszystko będzie rozstrzygane w najbliższych dniach. Miejmy nadzieję, że posypią się tylko kary finansowe, a nie wykluczenia z różnych szczebli rozgrywek.
- Dionizos
- Juventino
Skad wiesz po co Ci ludzie przyszli na stadion? Skad wiesz kto kogo zaatakował na miescie?gabry$1987 pisze:Przyjacielu , Ty chyba do końca nie rozumiesz o sie stało ! Jakaś banda <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> przyszła na stadion żeby robić zadyme , a potem poszli jeszcze w miasto
Poki co wiemy, ze na ulicach Catanii byly zamieszki z udzialem policji, kibicow Palermo i Catanii. Zginal policjant. Nic wiecej nie wiesz. Dlatego wstrzymaj sie z osadem kogokolwiek.i Twoim zdanie gliny mają sie temu bezczynnie przyglądać ???Napewno musieli ostro interweniować ,ale przeciwko takim "ludziom " inaczej sie nie da
EDIT:
Dobrze by bylo, gdyby nie skonczylo sie to polowaniem na czarownice...Dobrze, że wybrali Platiniego na Prezydenta UEFA, który jest tak bardzo pozytywnie nastawiony do Italii, może On rozwiąże tą sprawę.
Moze nie w obronie koniecznej, ale np. w akcie zemsty, bo jak wspomnialem niewiadomo co, kto komu zrobil tego wieczoru i wynikiem czego jest ta smierc.Myślisz że ktos w obronie koniecznej wrzucił do samochodu ładunek wybuchowy ???
Jeśli tak to szczere wyrazy współczucia ....
- wErOn
- Juventino
Oni wszyscy sa w szoku i pograzeni w glebokim zalu. Nie przetlumaczysz nic.
(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- Kryształ
- Juventino
Oczywiście na jakiekolwiek osądy jest jeszcze za wczesnie jednak pare spraw wymaga natychmiastowej ingerencji FIGC i samego rząd bo tak dalej być nie może.
Gdzieś czytałem opinie ze zmieniono przepisy, że bilety są imienne, każdego kibica legitymuje i przeszukuje policja zanim ten wejdzie na stadion itp. Niestety przepisy przepisami ... stają się poprostu martwymi przepisami których nikt nie przestrzega czego sam miałem okazję doświadczyć na Genui. 3/4 osob z naszego grona w drodze do Genui wykreslalo nazwiska jakis Włochów i długopisem dopisywała swoje. Oczywiście przed wejsciem na stadion nikt tego nie skontrolowal, policjanci przeszukiwali moze co 3, 4 osoby. Wynikiem czego jest pomeczowy incydent ultrasow Juve z policja na wierzy graniczacej z naczym sektorem.
Do czego zmierzam ?!
Pozim bezpieczeństwa na Włoskich stadionach z roku na rok malał, a incydent z piątkowego wieczoru jest apogeum tego zjawiska. Niedbalstwo władz, niekonsekwencje w karani chuliganów nakładały się na siebie przez długie lata co doprowadziło wkońcu do tragedii. Zginał prawdopodobnie niewinny człowiek, policjat który miał pilnowac bezpieczenstwa na stadionie i poza nim, drugi jest w krytycznym stanie, dziesiątki osób trafiły do szpitala z różnego rodzaju uszkodzeniami ciała.
Czy takie zachowanie jest normalne?
Takie zachowanie jakie zaprezentowali nam pseudo kibice Catani, Palermo i wielu wielu innych wczesniej jest karygodne. Zachowanie to powinno spotkac sie z jak najwyzsza fala sprzeciwu ze strony władz jak i samych KULTURALNYCH kibiców ktorzy przychodza na stadion nie po to aby tłuc sie z kibicami druzyny przeciwnej ale po to aby kibicowac swojej druzynie.
W związku z zaistniałą sytuacją...uwarzam ze wstrzymanie rozgrywek ligowych na pewien okres czasu jest jedynym racjonalnym rozwiązaniem. Nie mówie ze to ma być rok. Mówiąc o "pewnym okresie czasu" mam na myśli cztery do cześciu tygodni. Aby począć podstawowe kroki dyscyplinarne a przede wszystkim prawne aby na stadionach we włoszech było coraz bezpieczniej. Myśle ze prawo które miało by obowiązywac na stadionach powinno byc zdecydowanie zaostrzone. Każdy wybryk kibicow nie powinien pozostawac bez echa.
Lega Calcio potrzebuje zmian i to natychmiastowych bo inaczej czeka nas bardzo ciężki okres i poważne osłabienie włoskiej piłki w oczach kibiców z całego świata.
Gdzieś czytałem opinie ze zmieniono przepisy, że bilety są imienne, każdego kibica legitymuje i przeszukuje policja zanim ten wejdzie na stadion itp. Niestety przepisy przepisami ... stają się poprostu martwymi przepisami których nikt nie przestrzega czego sam miałem okazję doświadczyć na Genui. 3/4 osob z naszego grona w drodze do Genui wykreslalo nazwiska jakis Włochów i długopisem dopisywała swoje. Oczywiście przed wejsciem na stadion nikt tego nie skontrolowal, policjanci przeszukiwali moze co 3, 4 osoby. Wynikiem czego jest pomeczowy incydent ultrasow Juve z policja na wierzy graniczacej z naczym sektorem.
Do czego zmierzam ?!
Pozim bezpieczeństwa na Włoskich stadionach z roku na rok malał, a incydent z piątkowego wieczoru jest apogeum tego zjawiska. Niedbalstwo władz, niekonsekwencje w karani chuliganów nakładały się na siebie przez długie lata co doprowadziło wkońcu do tragedii. Zginał prawdopodobnie niewinny człowiek, policjat który miał pilnowac bezpieczenstwa na stadionie i poza nim, drugi jest w krytycznym stanie, dziesiątki osób trafiły do szpitala z różnego rodzaju uszkodzeniami ciała.
Czy takie zachowanie jest normalne?
Takie zachowanie jakie zaprezentowali nam pseudo kibice Catani, Palermo i wielu wielu innych wczesniej jest karygodne. Zachowanie to powinno spotkac sie z jak najwyzsza fala sprzeciwu ze strony władz jak i samych KULTURALNYCH kibiców ktorzy przychodza na stadion nie po to aby tłuc sie z kibicami druzyny przeciwnej ale po to aby kibicowac swojej druzynie.
W związku z zaistniałą sytuacją...uwarzam ze wstrzymanie rozgrywek ligowych na pewien okres czasu jest jedynym racjonalnym rozwiązaniem. Nie mówie ze to ma być rok. Mówiąc o "pewnym okresie czasu" mam na myśli cztery do cześciu tygodni. Aby począć podstawowe kroki dyscyplinarne a przede wszystkim prawne aby na stadionach we włoszech było coraz bezpieczniej. Myśle ze prawo które miało by obowiązywac na stadionach powinno byc zdecydowanie zaostrzone. Każdy wybryk kibicow nie powinien pozostawac bez echa.
Lega Calcio potrzebuje zmian i to natychmiastowych bo inaczej czeka nas bardzo ciężki okres i poważne osłabienie włoskiej piłki w oczach kibiców z całego świata.
- Lord of San Siro
- Interista
Przeczytalem Twoje wszystkie wpisy w tym watku i musze przyznac, ze takich bzdur to dawno nie widzialem. Naprawde ciezko z Toba polemizowac. No coz masz prawo do swoich osobliwych pogladow, przeciez to forum...wErOn pisze:Oni wszyscy sa w szoku i pograzeni w glebokim zalu. Nie przetlumaczysz nic.
Przepisy zmieniono, ale z tym przeszukiwaniem to lipa. Rok temu bylem w Mediolanie na meczu Inter - Palermo. Policjant niespecjalnie przylozyl sie do skontrolowania mnie, kazal mi otworzyc plecak do ktorego nawet nie zajrzal. Pokazalem mu butelke pepsi, ktora tam mialem i na tym sie skonczyla kontrola. Naprawde wniesienie czegolowiek na San Siro nie stanowi wielkiego problemu, jak widac na innych stadionach jest podobnie. A o tym zeby ktos mnie probowal legitymowac nawet nie bylo mowy, zakupilem bilet w kasie, kasjerka wpisala moje dane na bilet z paszportu i przy wejsciu absolutnie nikt tego nie weryfikowal. Prosta zasada masz bilet wchodzisz, nie masz nie wchodzisz a co na tym bilecie napisali to drugorzedna sprawa.stara_dama pisze: Gdzieś czytałem opinie ze zmieniono przepisy, że bilety są imienne, każdego kibica legitymuje i przeszukuje policja zanim ten wejdzie na stadion itp. Niestety przepisy przepisami ... stają się poprostu martwymi przepisami których nikt nie przestrzega czego sam miałem okazję doświadczyć na Genui. 3/4 osob z naszego grona w drodze do Genui wykreslalo nazwiska jakis Włochów i długopisem dopisywała swoje. Oczywiście przed wejsciem na stadion nikt tego nie skontrolowal, policjanci przeszukiwali moze co 3, 4 osoby. Wynikiem czego jest pomeczowy incydent ultrasow Juve z policja na wierzy graniczacej z naczym sektorem.
Cent'anni di storia ... di serie B non ho memoria!!!
- paku
- Juventino
Heh, durnowaty pomysł rozegrania reszty sezonu bez publiczności.
I to ma być sposób? Śmiem twierdzić że przez takie zachowanie związku kibice mogą wyjść na ulicę, a wtedy będzie jeszcze gorzej jak w Catanii. Co do policjanta który zginął. Nie pierwszy nie ostatni ;]

I to ma być sposób? Śmiem twierdzić że przez takie zachowanie związku kibice mogą wyjść na ulicę, a wtedy będzie jeszcze gorzej jak w Catanii. Co do policjanta który zginął. Nie pierwszy nie ostatni ;]
- January
- Juventino
paku pisze:Co do policjanta który zginął. Nie pierwszy nie ostatni ;]
jeśli dla ciebie czyjaś śmierć to jest wyliczanie: nie pierwszy, nie ostatni, to powodzenia w życiu...
a ten uśmieszek - brak mi słów
paku pisze:Heh, durnowaty pomysł rozegrania reszty sezonu bez publiczności. Angry
I to ma być sposób? Śmiem twierdzić że przez takie zachowanie związku kibice mogą wyjść na ulicę, a wtedy będzie jeszcze gorzej jak w Catanii
jedź do Włoch i zaproponuj inny...
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Niestety ale Calcio sięga dna
Włochy, kraj, ktory pół roku temu w perfekcyjnym stylu zostal Mistrzem Światwa, nie potrafi sobie poradzić z ligowymi rozgrywkami. Już Calciopoli pokazało wyraźnie, że wyroki to jedna wielka kpina. Teraz afer ciąg dalszy....jeśli sprawdzi się scenariusz z odwołaniem kibiców, będzie to bardzo przykre, jednakże jakieś kroki trzeba podjąć by wyciągnąć włoską piłkę, o ile nie jest za późno :roll: Niech kolejnymi krokami zajmą się odpowiedni ludzie, od siebie dodam, że żal mi patrzeć jak calcio się stacza, a mój ukochany klub będzie po raz kolejny cierpiał, mimo, iż piłkarze nic nie zrobili... 

- paku
- Juventino
Cieszy mnie to bardzoAchim pisze:paku pisze:Co do policjanta który zginął. Nie pierwszy nie ostatni ;]
jeśli dla ciebie czyjaś śmierć to jest wyliczanie: nie pierwszy, nie ostatni, to powodzenia w życiu...
a ten uśmieszek - brak mi słów

A śmierć jest czymś normalnym, tylko ze nie którzy nie umierają naturalnie tylko z przyczyn losowych ;]
A co ja mam rozpaczać po tym policjancie ? Był to mój jakiś krewny albo człowiek którego chociaż znałem z gazet ?
Nie wpuszczanie kibiców gości przez cały sezon ;] Co prawda były to derby, ale policja była źle zabezpieczona na takie derby ;]Achim pisze:paku pisze:Heh, durnowaty pomysł rozegrania reszty sezonu bez publiczności. Angry
I to ma być sposób? Śmiem twierdzić że przez takie zachowanie związku kibice mogą wyjść na ulicę, a wtedy będzie jeszcze gorzej jak w Catanii
jedź do Włoch i zaproponuj inny...
Niech zasięgną rad Polskich policjantów jak się zabezpiecza derby

- January
- Juventino
nie nie masz rozpaczać, ale masz zachować powagę, a nie uśmiechać się i być całym happy że ktoś nie żyje...ale to już świadczy tylko i wyłącznie o twojej kulturze, albo jej braku...ciesz się dalej, nie chciałbyś żeby kiedyś inni cieszyli się z twojej śmierci tak jak ty to teraz robisz...paku pisze:Cieszy mnie to bardzo![]()
A śmierć jest czymś normalnym, tylko ze nie którzy nie umierają naturalnie tylko z przyczyn losowych ;]
A co ja mam rozpaczać po tym policjancie ? Był to mój jakiś krewny albo człowiek którego chociaż znałem z gazet ?