Matusiak: z Palermo do Heerenveen
- deszczowy
- Juventino
Faceet potrafił zrobić wiatraka z Van Buytena, który może i nie grzeszy szybkością i zwinnością kota, ale mimo wszystko ("Do niedzieli jakoś szłoooo...
) to coś oznacza. Myślę, że jeżeli tylko popracuje trochę, i nie odbije mu sodówka- a wydaje się zaczynać niestety- to RadoMat moze z czasem stać sie naprawdę dobrym napadziorem. Nawet jak na standardy Serie A. Czego mu zresztą życzę.

- LucekMoggi
- Juventino
Wydaje mi się, ze to jest zły ruch z jego strony. Aktualnie najlepszy snajper Citta di Palermo jest kontuzjowany, mowa tutaj o Amaurim, bodajże jeszcze 3 miesiące. Oprócz Matusiaka przyszedł nowy napastnik młodego pokolenia Edison Cavani. Więc będzie ciężko. Pewne miejsce ma David Di Michele, być może z nim zagra Matusiak, ma czas do wyleczenia kontuzji przez Amauriego by pokazać się z jak najlepszej strony.
- TURINIO
- Juventino
Niestety tak..Matusiak mniemanie ma o sobie niesamowite...i nie odbije mu sodówka- a wydaje się zaczynać niestety
"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- Drabik224
- Juventino
TURINIO pisze:Niestety tak..Matusiak mniemanie ma o sobie niesamowite...i nie odbije mu sodówka- a wydaje się zaczynać niestety
Ale można myśleć o tym na dwa sposoby.Fakt wycenia się na dużo,ale to pokazuje że nie boi się niczego i podoła wyzwanią.Lepiej żeby wierzył w siebie i dobrze mówił o sobie niż miałby się łamać bo go trener nie wział do składu

- Łukasz
- Juventino
To jest ciekawy news:
http://www.seriea.pl/index.php?strona=news&id=78464
Palermo nie odnotowało zakupu RadoMata na swojej stronie, a o Cavanim aż huczy. Mam nadzieję, że popularność w necie nie przełoży się na miejsce w składzie.
Z innych plotek: Przegląd Sportowy donosi, że ACM intensywnie interesuje się Andreą Caracciolo. Czyżby jednak konkurencja w napadzie Palermo miała ulec zmniejszeniu? W sytuacji, w jakiej znalazł się Matusiak jest to niezwykle istotne pytanie.
http://www.seriea.pl/index.php?strona=news&id=78464
Palermo nie odnotowało zakupu RadoMata na swojej stronie, a o Cavanim aż huczy. Mam nadzieję, że popularność w necie nie przełoży się na miejsce w składzie.
Z innych plotek: Przegląd Sportowy donosi, że ACM intensywnie interesuje się Andreą Caracciolo. Czyżby jednak konkurencja w napadzie Palermo miała ulec zmniejszeniu? W sytuacji, w jakiej znalazł się Matusiak jest to niezwykle istotne pytanie.
- Walo
- Juventino
Dla mnie Matusiak to taka gwiazda jak Piechna , tylko trafil do innej ligi, ale i tak za pare miesiecy caly swiat o nim zapomni.
Wydaje mu sie ze pol sezonu zrobilo z niego gwiazde, dobrze ze Bot go sprzedal , przynajmniej na nim zarobil , bo na koniec sezonu jego wartosc bardzo spadnie.
Wydaje mu sie ze pol sezonu zrobilo z niego gwiazde, dobrze ze Bot go sprzedal , przynajmniej na nim zarobil , bo na koniec sezonu jego wartosc bardzo spadnie.
- Supersonic
- Juventino
Bardzo słusznie. Wydaje mi się, że jest to pierwsza taka naprawdę wykreowana gwiazda. Te wszystkie wina, giełdy, helikoptery, Paryże itd. Zwrócono na niego uwagę, gdyż ma swój styl, mówi co myśli, nie da się sobą pomiatać ple ple ple. Szkoda, że w tej euforii nie widać, że on nie jest pewny siebie - tylko najzwyczajniej w świecie jest pyszny i chełpliwy.Walo pisze:Dla mnie Matusiak to taka gwiazda jak Piechna , tylko trafil do innej ligi, ale i tak za pare miesiecy caly swiat o nim zapomni.
Co ten gość osiągnął? Przez lata tułaczki po ŁKS-ach, Wisłach Płock itp. nic. Teraz strzelił 15 goli w lidze dwa czy ile tam w reprezentacji i już wielka gwiazda. Popatrzcie co osiągnął Żurawski gdy wyjeżdżał - a i tak Europy nie zawojuje - Matusiak tym bardziej nie.
BOT za to zrobił super interes, bo za taką kasę w Polsce można kupić 3 dobrych piłkarzy i jeśli zainwestują je mądrze to mistrza powinni zrobić.
- Krystian Walkiewicz
- Juventino
jezeli to jest taki super zawodnik gdy powrucimy do serie a sprawdzi sie go gdy będziemy grac mecz z palermo.
My(juve) słyniemy z dobrej obrony a więc jezli np.będzie asystowal przy golach i oczywiscie sie kiwal dobrze albo strzelal duzo bramek no to mozna o nim powiedziec super gwiazda
My(juve) słyniemy z dobrej obrony a więc jezli np.będzie asystowal przy golach i oczywiscie sie kiwal dobrze albo strzelal duzo bramek no to mozna o nim powiedziec super gwiazda

- Łukasz
- Juventino
Żurawski to akurat Europy nie zwojuje bo wyjechał za późno. A poza tym Celtic, do którego trafił to i tak klub nieco przerastający możliwości Żurawia.Supersonic pisze:Bardzo słusznie. Wydaje mi się, że jest to pierwsza taka naprawdę wykreowana gwiazda. Te wszystkie wina, giełdy, helikoptery, Paryże itd. Zwrócono na niego uwagę, gdyż ma swój styl, mówi co myśli, nie da się sobą pomiatać ple ple ple. Szkoda, że w tej euforii nie widać, że on nie jest pewny siebie - tylko najzwyczajniej w świecie jest pyszny i chełpliwy.Walo pisze:Dla mnie Matusiak to taka gwiazda jak Piechna , tylko trafil do innej ligi, ale i tak za pare miesiecy caly swiat o nim zapomni.
Co ten gość osiągnął? Przez lata tułaczki po ŁKS-ach, Wisłach Płock itp. nic. Teraz strzelił 15 goli w lidze dwa czy ile tam w reprezentacji i już wielka gwiazda. Popatrzcie co osiągnął Żurawski gdy wyjeżdżał - a i tak Europy nie zawojuje - Matusiak tym bardziej nie.
BOT za to zrobił super interes, bo za taką kasę w Polsce można kupić 3 dobrych piłkarzy i jeśli zainwestują je mądrze to mistrza powinni zrobić.
- Supersonic
- Juventino
Celtic to jest klub tej klasy co Palermo, a nie powiesz mi, że Matusiak jest lepszym piłkarzem niż Żuraw :roll: Na dodatek Serie A bije Scottish na łeb. A jeszcze gorzej, że w ataku Palermo gra więcej lepszych piłkarzy.Łukasz pisze: Żurawski to akurat Europy nie zwojuje bo wyjechał za późno. A poza tym Celtic, do którego trafił to i tak klub nieco przerastający możliwości Żurawia.
- Łukasz
- Juventino
Ok, ale Matusiak może jeszcze się rozwinać, tymczasem Żuraw wyjeżdżał z Polski jako piłkarz w pełni ukształtowany, bez możliwości dalszego rozwoju (takie moje zdanie). Wyjechał zdecydowanie za późno.Supersonic pisze:Celtic to jest klub tej klasy co Palermo, a nie powiesz mi, że Matusiak jest lepszym piłkarzem niż Żuraw :roll: Na dodatek Serie A bije Scottish na łeb. A jeszcze gorzej, że w ataku Palermo gra więcej lepszych piłkarzy.Łukasz pisze: Żurawski to akurat Europy nie zwojuje bo wyjechał za późno. A poza tym Celtic, do którego trafił to i tak klub nieco przerastający możliwości Żurawia.
- DamKam
- Juventino
A jednak, Matusiak w końcu w Palermo :!: Ciekaw jestem czy sobie poradzi, czy pokaże się z dobrej strony. Choć tak naprawdę, chyba bardziej zastanawia mnie czy będzie dostawał dostatecznie dużo szans na pokazanie się
Bo jak każdy wie, różnie to bywało z transferami Polaków do zachodnich klubów. No ale zobaczymy. Życzę mu oczywiście powodzenia 

- RuTeK
- Juventino
No nie wiem czy Palermo ma Aż tak lepszych piłkarzy ? Szczerze smiem twierdzic ze trochę GorszychSupersonic pisze:Celtic to jest klub tej klasy co Palermo, a nie powiesz mi, że Matusiak jest lepszym piłkarzem niż Żuraw :roll: Na dodatek Serie A bije Scottish na łeb. A jeszcze gorzej, że w ataku Palermo gra więcej lepszych piłkarzy.Łukasz pisze: Żurawski to akurat Europy nie zwojuje bo wyjechał za późno. A poza tym Celtic, do którego trafił to i tak klub nieco przerastający możliwości Żurawia.

porównanie:
Amauri - Jan Vennegoor of Hesselink
David Di Michaele - Craig Beattie
Andrea Corraciolo - Kenny Miller
Radosław Matusiak - Maciej Żurawski
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2007, 19:09 przez RuTeK, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz
- Juventino
No nie wiem. Taki Di Michele to przecież naprawdę znakomity piłkarz, gra Żurawskiego (z całym szacunkiem dla kapitana polskiej reprezentacji) przy grze Davida wygląda nieco mizernie.RuTeK pisze:No nie wiem czy Palermo ma Aż tak lepszych piłkarzy ? Szczerze smiem twierdzic ze trochę GorszychSupersonic pisze:Celtic to jest klub tej klasy co Palermo, a nie powiesz mi, że Matusiak jest lepszym piłkarzem niż Żuraw :roll: Na dodatek Serie A bije Scottish na łeb. A jeszcze gorzej, że w ataku Palermo gra więcej lepszych piłkarzy.Łukasz pisze: Żurawski to akurat Europy nie zwojuje bo wyjechał za późno. A poza tym Celtic, do którego trafił to i tak klub nieco przerastający możliwości Żurawia.
- Supersonic
- Juventino
Może nie do końca ściśle się wyraziłem. Węcej lepszych w sensie, że liczebnie jest ich więcej, bo jeszcze o Cavanim zapomniałeś i można dodać Brienzę, który grywa w ataku.RuTeK pisze: No nie wiem czy Palermo ma Aż tak lepszych piłkarzy ? Szczerze smiem twierdzic ze trochę Gorszych
porównanie:
Amauri - Jan Vennegoor of Hesselink
David Di Michaele - Craig Beattie
Andrea Corraciolo - Kenny Miller
Radosław Matusiak - Maciej Żurawski