Trofeo Luigi Berlusconi : Milan 3:2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2007, 20:11

Ten mecz pokazał, że potrzebujemy solidnych obrońców. Teraz nie są nam potrzebni żadni napastnicy czy pomocnicy tylko właśnie dwaj porządni obrońcy. Środkowy i prawy. Gdybyśmy mieli taki skład jak dziś+2 dobrych obrońców spokojnie moglibyśmy walczyć o mistrzostwo w serie A. Niewiele brakowało, a pokonalibyśmy Milan nawet obecnym składem. Wiem, że nie powinno sie obwiniać pojedynczych zawodników o stratę bramki, ale dziś po raz kolejny Bomsong i Balzaretti zagrali fatalnie, a ich błędy doprowadziły do straty bramek w głupi sposób. W takiej sytuacji nie pomoże nawet najlepszy bramkarz świata.

Ten mecz pokazał także, że jeśli wzmocnimy naszą defensywę możemy spokojnie grac w Serie A i walczyć w europejskich pucharach.

Szkoda, że Chiellini nabawił się jakiegoś urazu bo na dzień dzisiejszy to jeden z naszych najlepszych obrońców. Gdyby wszyscy byli zdrowi to naszą obronę widzę tak:

Chiellini - Kovac - Tudor - Zebina

EDIT: Babu- gdyby nie podwójny prezent od Balzarettiego to mielibyście się czego wstydzić, bo przegrac w drugoligowcem, którego powinniście spokojnie pokonać to wstyd. Jeszcze zobaczymy kto za rok będzie lepszy :twisted:
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2007, 20:14 przez Reg, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2007, 20:11

dobrze wiesz ze nie powinnismy byc w 2 lidze no w kazdym razie to 2 polowa to juz rezerwa byla wiec to nie jest taki swietny odnosnik a zreszta lepiej teraz przegrac niz w nastpnym sezonie w lidze

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2007, 20:37

Co by tutaj powiedzieć. Wynik nawet dobry, choć to my powinniśmy wygrać, gdyż mieliśmy Milan na widelcu, niestety znów zawiodła koncetracja która będzie nam potrzebna w meczach w pierwszej lidze. Mieliśmy już tego przykład w tym sezonie, po prostu po zdobyciu bramki, zespół staje i zaraz po zdobyciu bramki znów ją traci. Tak było z Genoą, Napoli, Rimini i teraz z Milanem. Więcej koncetracji Panowie!

W dodatku wciąz irytuje obrona, my nie tracimy bramek zza pola karnego, większość bramek które tracimy są po wrzutkach i akcjach w Naszym polu karnym, te trzy bramki są tylko i wyłacznie winą naszej formacji defensywnej. Inzaghi nie kryty, Buffon zaskoczony, Seedorf też spokojnie wyprzedził Balzarettiego i zdobył bramkę, tak samo Oliviera który wyciągnął trochę za daleko zagraną piłkę. Znów zawalił Boumsong który kontynuuję swą "znakomitą formę" z Newcastle, który to już jego błąd w tym sezonie? 3,4,5?

W dodatku wyszliśmy pierwszym składem co częściowo można usprawiedliwić gdyż Deschamps i piłkarze ostro nastawili się na ten mecz, niestety w związku z tym mamy trzy świeżutkie kontuzje, w tym dwóch zawodników obrony która i tak Nam się sypie. Kurde, kiedy skończy się ten cholerny szpital!

Bardzo dobrze, że mogliśmy spotkać się z zespołem Serie A i wyciągneliśmy z tego wnioski, teraz, jak także w letnim Mercato musimy umiejętnie wykorzystać pięniądze pzreznaczone na transfery, posprzedawać zawodników dla których nie ma miejsca w Juve i którzy nie pomogą nam w misji odbudowania Juve. Oczywiście wielu może powiedzieć iż jeden ten mecz nic nie znaczy, ale skoro mamy problemy w Serie B z utrzymaniem dobrej formy defensywnej, to co będzie w Serie A? Trzeba wzmocnić obroną i myśleć z przyszłością, nie popełniając zbyt wielu głupich błędów, a to na pewno zaowocuje.

Aha, jeszcze nie jesteśmy w Serie A. O czym ja piszę.

mpolek

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2007, 20:55

p.s ladnie walczyliscie jak ja drugoligowca

Ej stary jak mowisz że dobrze walczyliśmy "JAK NA DRUGOLIGOWCA" to chyba nie Wiesz co grają w drugiej lidze. Techniczni zbytnio nie są, ale zdecydowanie są waleczni. Na walce polega druga liga. Jak by Milan z obecną formą grał z takimi walczakami to nie wiem czy by mieli dobry bilans.
Wszyscy myśleli że Juve spadnie do drugiej ligi to musi wygrywać wszystkie mecze bo są za dobrzy na drugą ligę. Otóż wcale to nie jest takie proste cieżko nasz klub pracował na wysoą pozycję przy stracie punktowej na starcie. I mimo ciężkiej pracy zremisowaliśmy 5 spotkań z czego 3 drużyny były skazywane na porażkę - Rimini, Albinoleffe i Arezzo.

Co do meczu to nawet ładna walka była, bramki były. Zgodzę się z Wami co do lini obrony poprostu jest kiepska. Przez słabą obronę tracimy te bramki nawet dwóch znakomitych bramkarzy jakimi są Buffon i Mirante tracimy bramki bo dziury w obronie są widoczne co widzi przeciwnik. Krutko mówiąc trza zrobić zakupy.

No, to by było na tyle.

P.S. Mimo porażki cieszę się z tego meczu ze spotkania z Milanem i z tego, że piłkarze będą mogli wyciągnąć wnioski.

Obrazek
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2007, 21:10

Szkoda ze przegraliśmy, chciałem wygrać bo to prestiżowe spotkanie. Moglismy wygrać, troche daliśmy wygrywając 1-2. Jak na Milan to nie jest źle ale mecz z nimi to wiadomo.
Z tego co sie oriętuje to nie najlepiej obrona sie pokazała. Balza chyba dwie bramy zawalił!

Oby było lepiej.

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2007, 21:16

kamex22 pisze:dobrze wiesz ze nie powinnismy byc w 2 lidze no w kazdym razie to 2 polowa to juz rezerwa byla wiec to nie jest taki swietny odnosnik a zreszta lepiej teraz przegrac niz w nastpnym sezonie w lidze
mpolek pisze:

Ej stary jak mowisz że dobrze walczyliśmy "JAK NA DRUGOLIGOWCA" to chyba nie Wiesz co grają w drugiej lidze. Techniczni zbytnio nie są, ale zdecydowanie są waleczni. Na walce polega druga liga. Jak by Milan z obecną formą grał z takimi walczakami to nie wiem czy by mieli dobry bilans.
Nie chcę tu nikogo bronić, ale jakby nie patrzeć, to Milan grał z drugoligowcem... :think: Było w tym trochę ironii, ale chociaż na poziomie.

Żałuję, że nie oglądałem tego spotkania. Szkoda, że nie potrafię się rozdwoić :wink: Ale jeśli miałbym podsumować nasze dzisiejsze zmagania, to: stare wyjadaki zagrali swoje i stąd taki rezultat. Niestety, obrona to koszmar. Jak Deschamps nie nauczy defensorów kryć do końca akcji (to charakteryzuje najlepszych obrońców świata - nie odpuszczać do samego końca) oraz wybijać SENSOWNIE piłki, to możemy ewentualnie powalczyć w przyszłym sezonie o Puchar Intertoto :doh: Podziwiam Buffona bo przy takiej obronie tylko najlepszy bramkarz świata może wytrzymać nerwowo... 8)

I jeszcze jedno. Koncentracja. Ile to już my razy mieliśmy wyciągać wnioski... po Napoli, Rimini czy chociażby ostatnio Arezzo. Chłopaki chyba jeszcze nie wiedzą ile dokładnie trwa mecz :?

mpolek

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2007, 21:46

No w sumie masz racje, grali z drugoligowcami ale to było parenaście lat temu. Jeszcze mi sie coś przypomniało co do meczu. 2 bramy ostatnie były spowodowane jak juz Maciek wyżej powiedział nie dokryciem że tak powiem, ale popatrzcie dobrze na pierwszą. Kiedy Inzaghi ja strzelił to Boumsong leżał na ziemi a dlaczego?? Jeżeli macie dobrą jakość bramek to przypatrując się uważnie Inzaghiemu przed podaniem że odpychał Boumsonga ten się przewrucił i potem se spokojnie strzelił. Sygnalizował to potem Buffon. Taka jest moja interpretacja. O ile dobrze pamiętam to w skrucie w newsie na juvepoland.com widać to dobrze.

Obrazek
jasiekm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2007, 22:06

Szkoda ze przegralismy ale to moze nam dac lekki smaczek przed serie A bo oni grali wpodstawowym składzie,a to ze z nami wygrali to mieli jakiegos fuksa i tyle. Pare transferow i dokopiemu kazdemu klubowi swiata i bedzie milo:)

Juve_Team

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2007, 22:18

mpolek pisze: Kiedy Inzaghi ja strzelił to Boumsong leżał na ziemi a dlaczego?? Jeżeli macie dobrą jakość bramek to przypatrując się uważnie Inzaghiemu przed podaniem że odpychał Boumsonga ten się przewrucił i potem se spokojnie strzelił.

Dokładnie masz racje mpolek.Na skrócie umieszczonym w JP widac to dokladnie jak inzagi odpycha Boumsonga.

A co do meczu byl niezly ale tak jak zwykle obrona zaszfanowala.Nie bylo dobrego krycia i stad wpadaly glupie bramki.

Obrazek
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2007, 22:22

Reg pisze:Gdyby wszyscy byli zdrowi to naszą obronę widzę tak:

Chiellini - Kovac - Tudor - Zebina

EDIT: Babu- gdyby nie podwójny prezent od Balzarettiego to mielibyście się czego wstydzić, bo przegrac w drugoligowcem, którego powinniście spokojnie pokonać to wstyd. Jeszcze zobaczymy kto za rok będzie lepszy :twisted:

Co do Kovaca to sie nie zgodze juz chyba lepiej wziasc jakiegos obronce z Primaviery bo Kovac kaleczy sie ostatnio...
Co do Balzaretti to naprawde dal Milanowi 2 prezenty przez ktore przegralismy choc przy ostatniej 3 bramce dla Milanu (bynajmniej mi sie tak wydaje) Miarnte mogl wyjsc i wypiastkowac pilke, zapewne Buffon by tak zrobil widzac jak dzisaij gra Balzaretti.

Ogolnie jestem bardzo zadowolony z postawy Juve napewno zagrali odwaznie Milan gral bardzo silnym skladaem chyba poza Kaki byla to podstawowa "11" napewno wzmocnimy sie przed nastepnym sezonem bo gdyby nie nasza dziurawa obrona zapewne wygralisbymy ten mecz :)

FORZA JUVE !!!

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
seal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2007, 22:39

Jak już pisałem w komentarzach do newsów na naszej stronie głównej, oglądałem ten mecz z moim przyjacielem, który kibicuje Milanowi. Niezłą zabawę mieliśmy :). To święto futbolu. Każdy klub powinien się uczyć od tych drużyn jak zrobić wspaniałe widowisko, za które bądź co bądź ludzie płacą ciężko zarobioną kasę. Mecz był pełen polotu i przypominał niejeden pojedynek z walk Juve i Milanu w LM czy Serie A. Można gdybać kto miał więcej szczęścia, ale ja twierdzę, ze dzisiaj szczęście mieli przede wszystkim kibice. Mogli zobaczyć prawdziwy futbol na wysokim poziomie. Teraz poczekamy do jesieni by znów zmierzyć się z jednym z najciekawszych naszych rywali w Serie A... :)

I co najważniejsze: mecze, w których padają bramki są po prostu wyśmienite (dlatego m.in. jestem za tym by zmniejszyć rygor przepisów zwłaszcza dotyczących sytuacji spalonych)

I tak, nasza drużyna musi, koniecznie MUSI popracować nad obroną, z której słynęła przez tak długi czas...

Bubu1899

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2007, 22:50

mpolek pisze:

Ej stary jak mowisz że dobrze walczyliśmy "JAK NA DRUGOLIGOWCA" to chyba nie Wiesz co grają w drugiej lidze. Techniczni zbytnio nie są, ale zdecydowanie są waleczni. Na walce polega druga liga.
Tam byl jeszcze taki jeden mały uśmieszek z mrugnięciem oka którego nie zacytowałeś. On świadczył o żartobliwej formie (i troche prowokującej) tej wypowiedzi.
pzdr

Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!
Obrazek
Demetrio

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2007, 23:30

Wezcie sie uspokojcie i przestancie gdybac bo to bezsensu , my tez tak mozemy. Gdyby nasz zawodnik sie stracil w beznadziejnie glupi sposob pilki w stroku pola to nie byloby pierwszej bramki dla was . Przy drugiej czterech naszych obroncow patrzylo sie na Del Piero stojacego prawie w piątce. I co ? w pilce noznej takie rzeczy sa na porzadku dziennym. Poza tym byl to mecz towarzyski w ktorym OBIE druzyny eksperymentowaly ze skladem lub nie mogly wystawic zawodnikow ( Kaka , Kaladze ) . Prawda jest taka ze na chwile obecna Milan jest wiecej niz troche silnijszy niz Juventus i to normalne bo ten zostal ogolocony z najlepszych pilkarzy.

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2007, 23:35

Bubu1899 pisze: Tam byl jeszcze taki jeden mały uśmieszek z mrugnięciem oka którego nie zacytowałeś. On świadczył o żartobliwej formie (i troche prowokującej) tej wypowiedzi.
pzdr
Hehe na dowcipy i prowokacje się widzę zebrało. Nie dziwię się też bym nie odpuścił takiej sytuacji gdyby na miejscu Juve był ktoś inny. Używajcie póki możecie bo za rok wracamy i zabieramy co nasze :whistle: Dziś drugoligowiec tylko napsuł krwi, ale jutro... napsuje krwi jeszcze więcej.. faworytom do tytułu! Wynik bardzo dobry, gra zdecydowanie pokazująca gdzie trzeba kogoś kupić.

mpolek

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2007, 23:48

Wezcie sie uspokojcie i przestancie gdybac bo to bezsensu
Sory stary ale to jest forum dyskusyjne a my nie gdybamy tylko dysko jest właśnie dyskusja nie kłutnia. jautujemy czaisz? MIlan - Juve - dwa różne kluby i dwa różne poglądy. Ja tu gadam z Milanistą i nie mam zamiaru się kłucić tylko dyskuytować o ważnych sprawach a nie o głupotac.

P.S. Dla modów - sory za oftop.

Tam byl jeszcze taki jeden mały uśmieszek z mrugnięciem oka którego nie zacytowałeś. On świadczył o żartobliwej formie (i troche prowokującej) tej wypowiedzi.
pzd
Szczerze mówiac mnie to nie sprowokowało tylko chciałem Ci udowodnić że druga liga to nie same cieniasy i wiem że dowcipkowałeś:):) I nie stety masz racje, ze Juve jest drugoligowcem choć niesłusznie takie moją włosi prawo. W polsce często mają dowody a nic nie robią z korupcją. A we włoszech nie mają wystarczających i przekonujących dowodód a nakładają kare - mało tego na ały klub a poinna być tylko na osobę, która "brała w tym udział"

P.S. Tu tez sory za częściowy oftop

Obrazek
Zablokowany