Co wy na to aby następncą Buffona był polak?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Który z bramkarzy spisał by się najlepiej w Juve...??

Czas głosowania minął 13 grudnia 2006, 20:01

Boruc
57
50%
Kowalewski
7
6%
Dudek
3
3%
Fabiański
16
14%
Kuszczak
24
21%
Inny
8
7%

Liczba głosów: 115
Dominik10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2006, 23:17

Jak już to tylko Kuszczak 8) lub Boruc tylko do nich mam zaufanie.
Według mnie nie ma bramkarzy w Polsce oprócz tych dwóch którzy mogliby zagrać w meczu dla Starej Damy,ale jak zostanie Buffon to tylko on będzie mógł grać żaden inny chyba że przytrafi się mu jakaś kontuzja. oczywiście odpukać w niemalowane.

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!

centek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2007, 10:02

I tak powiem, moze i jestesmy `potega bramkarska` ale zeby ktoregos z naszych ziomkow ustawic pomiedzy slupkami Bianconeri´ch? tego szczerze mowiac bym nie chcial. Za duzo odpowiedzialnosc ;D Oby Buffon Zostal i mam nadzieje ze pozostanie lojalny do konca i zadne pieniadze go nie przekonaja chociaz i teraz jak powiedzial sam Gigi: `Klub nie placi nam orzeszkami ziemnymi` :) Ale jesli ktorys z polakow mialby grac w Juventusie to Tomek Kuszczak tylko.

Forza La Juve

Obrazek
kow3l

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2007, 12:34

Bez przesady. To chyba tylko Polakom sie wydaje,ze mamy tak genialnych bramkarzy. Kuszczak, Dudek siedza. Dudek grac juz w podstawowym skladzie chyba nie bedzie w tym Liverpoolu. Kuszczak mlody talent,ale bez przesady. Na tym etapie nic wiecej, ile to juz talentow w Polsce sie zmarnowalo... Ciagle sie mowi o tych "talentach" a niewiele kto ich naprawde potem ceni... Fabianski -polska liga, poza naszymi granicami wyjatki o nim slyszaly i raczej nie uwazaja go za gwiazde. Boruc - srednia liga, moze trafi do lepszej,ale jakos nie widze, aby czolowe kluby europejskie (Juventus, MIlan, Chelsea, Barcelona, Bayern itp) sie o niego bily. Kowalewski to samo,a nawet w Europie jeszcze mniej ceniony. Tak jak pisal poprzednik - nie wyglada to rewelacyjnie. Polowa grajacych w Italii bramkarzy ma wyzsze notowania od naszych najlepszych golkiperow. I to by bylo tyle. Zaden Polak nie nadaje sie na bycie nastepca Buffona. Ludzie we Wloszech by chyba dostali zawalu serca, gdyby uslyszeli,ze ma ktos taki bronic w ich ulubionym klubie;-)

Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2007, 19:38

Ech :doh:

Naprawdę gdybyście trochę poczytali, to dowiedzielibyście się, że "Naprawdę Dobra Uznana w Europie Polska Szkółka Bramkarska" to nie jest wymysł dziennikarzy z "Piłki Nożnej". Przestańcie wkońu wymieniać, że Dudek i Kuszczak siedzą :? Pierwszy ma najlepsze lata już za, natomiast drugi prawdopodobnie przed sobą. Ile on ma lat? O ile się nie myle to jest to 82 rocznik. Kuszczak ma jeszcze czas. Mówią wam coś takie nazwiska jak Bartosz Białkowski, Przemysław Kaźmierczak, Wojciech Szczęsny czy Filip Trojan? To są właśnie przykłady tego, że w Polsce naprawdeę można znaleźć wielu młodych i zdolnych bramkarzy. I zagraniczni trenerzy o tym wiedzą.

speisi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2007, 20:16

Moim zdaniem najlepszy byłby Kowalewski , Boruc jest dobrym bramkarzem jednak nie rozumiem zachwytu jego osobą , ponieważ w lidze szkockiej posiada znakomita obrone w porównaniu do innych klubów tej ligi. Polska ma wielu utalentowanych bramkarzy , jednak jako kibic Juve chciałbym widzieć w naszym klubie kogoś znakomitego na bramce , a moim zdaniem żaden polski bramkarz nie jest na tyle dobry aby strzec bramki Juve.

Kamilmaster

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2007, 21:55

Według mnie jest to bardzo dobry pomysł, już od dawien dawna w Juve nie było żadnego Polaka.Chociaż jest to raczej nie możliwe, bo nasi zawodnicy nie prezentują niezbyt wysoki poziom.

adi130

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2007, 22:07

powiem szczerze! Zawsze gdy pojawia sie temat polaka w Juve to mi troche śmieszno...Dla mnie Polacy mogliby grac w Juve gdyby reprezentacja była w rankingu FIFA w pierwszej 10. Bo to wg mnie gwarantuje poziom. A nawet jeśli pojawiłby sie jakiś potężny talent, zawodnik to jakoś mi tak niepasuje w Juventusie...

maxtomek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2007, 00:22

<hahaha> uwazam ze ten temat jest bezsensu.Juventus niepotrzebuje zadnego Polskiego bramkarz a w sumie wogle bo mamy Buffona.

*juve*

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 14:31

polscy bramkarze nie doruwnują buffonowi chociarz cwicze treningi piłkarskie na bramce chociaz gdyby ktos mial zastąpic to najlepiej spisał sie boruc

2 post z rzędu:
jedyny polak jakiego ja znam a gral
w juve to boniek

wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 14:34

Sądzę, że jedynym bramkarzem z Polski, który mógłby stanąć w bramce to Artur Boruc. I Ci, którzy twierdzą, że Boruc jest słabym bramkarzem to po prostu go nie doceniają. Pokazał świetną klasę na MŚ i gra w Champions League to też jest coś wielkiego.

PawcioOo22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2007, 20:19

W 100% popieram mojego przedmówcę. Mamy "ręcznika" doskonałego a na pewno uwielbianego o niepowtarzalnych predyspozycjach bramkarskich więc nawet w spekulacjach dajmy sobie z tym spokój. Jednak nie powiem "wariata" Kowalewskiego chciałbym zobaczyć w Starej Damie.

"Futbol to nie jest sprawa życia i śmierci, to coś znacznie poważniejszego" Bill Shankly
Wilq77

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2007, 14:37

Nastepca Buffona moglby byc Kuszczak albo Szczesny, polacy przeciez maja chyba najwiecej rownych bramkarzy przynajmniej trzech z nich moglo by grac w pierwszym skladzie anglii 8)

JUVE PER SEMPRE
Piotrekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2007, 15:01

Trudno mówić który z nich spisałby się najlepiej,obecnie najlepszym bramkarzem jest Boruc,bez cienia wątpliwośći,jeśli Kowalewski nie zmieni klubu,a wszystko na to wskazuje,to kolejny bramkarz będzie tylko grzał ławe,obok Dudka i Kuszczaka.
Dudek wszystko co najlepsze ma juz za sobą,Kuszczak gdy gra spisuje się dobrze,ale po odejściu van der Sara Ferguson ściągnie Fostera i nie wiadomo czy to właśnie nie on będzie pierwszym bramkarzem a Kuszczak ponownie tylko zmiennikiem.
Dziś wszyscy trzymajmy kciuki za Boruca,mam nadzieje że tym meczem potwierdzi swoje wysokie umiejętnośći i przyczyni się do wyeliminowania Milanu,choć będzie im napewno bardzo ciężko.

Juve fan
Nick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2007, 17:44

Boruc.. byłby dobry na zastępce Buffona ale dopiero za 10 lat jak Gigi odejdzie ;] więc za 10 lat ja będe wymiatał na bramie i może skusze sie oferta Juve :D Boruc jeśli CG zdziała coś w LM nie odejdzie chociaz ofert napewno nie zabraknie, Artek to porfesjonalista i przechodzac do lepszego klubu podniesie styl o klasę ..a już teraz broni znakomicie sami patrzajcie dziś ! 8)
oby przeszedł Celtic !!(milan ? ;/)
FORZA JUVE!!

Forza la Juve !
MaNieK_JuVe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2007, 18:38

Dla mnie wloska szkola bramkarzy jest jednak najlepsza. Moze pamietacie mistrzostwa 94' gdzie brylowal "Dzajuka Pajuka" jak to komentatorzy wtedy mowili ;). Potem niezapomniany i do tej pory dobrze broniacy Angelo Peruzzi. Potem byl fenomen Toldo na ME. Poza tym wlosi zawsze mieli wrecz magicznych bramkarzy na czele z Zoffem i Zenga.
No i oczywiscie jest nasz obecny Superman.
Napewno wielu z was pamieta czasy "Uszatka" w naszej (Juventusowej) bramce, nie wiem jak was ale mnie ani nie zachwycil ani do siebie nie przekonal.
Polscy bramkarze skad inad nie maja sie na kim wzorowac (napewno nie na P. Tomaszewskim ktorego najlepszym miejscem byla by grecka mownica i sad skorupkowy. Jeszcze byl Mlynarczyk ale to tez umiejetnosci nie te. Potem w polskim sporcie bramkarze nie byli nigdy gwiazdami. Maciek Szczesny byl ale to raczej sredni bramkarz. Jeszcze slawny slaski bramkarz GKSu Janusz Jojko bronil naprawde fajnie i mimo ze jestem z zaglebia to go lubialem. Dopiero Dudek zapoczatkowal nowa ere polskich golkiperow. Imo wcale nie jest to bramkarz wybitny, czesto popelniajacy proste bledy choc za final LM goraco mu dziekuje. Teraz mialo byc znowu kilka gwiazd w naszej bramce, ale jakos Przyrowski, Pawelek i ten z Legi (zapomnialo mi sie nazwisko) staneli w rozwoju. Jedynie Artur jest bramkarzem nadajacym sie do sredniego europejskiego klubu. Ciekawe jak by sobie poradzil np w Porto albo Sampdori. Na pewno w Celticu ma ulatwione zadanie gdyz ta druzyna jest poprostu poziom wyzsza od innych. A Kuszczak jakos mnie nie przekonuje ... pewnie po tej cudownej bramce ktra strzelil mu inny bramkarz :). Kowalewski tez na poziomie ale cudow na bramce nie czyni, poza tym jak dla mnie to za bardzo jest napakowany. Jak milo sie patrzy na gre Gigiego na jego zwinnosc refleks gibkosc ustawianie sie. Swego czasu Juventus puszczal najwiecej goli po glowkach rywali bo inne strzaly Gluigi bronil.

Dla mnie przyszlosc bramki Juve jest tylko jedna ktos z Italii. Ewentualnie jakis hiszpan np jakis drugi Zubizaretta ( chyba sie tak pisze).
Polska pilka poki sie stadionow przy szkolach nie pobuduje i boisk z sztuczna trawa nie ma co marzyc o pilkarzach pokroju Buffona, Dp , Nedveda. Pieniadze w PZPN w 90% ida na lapowki a ja musze grac na starym asfaltowym boisku, a za gre w lidze halowej placic 150 zl.
Zeby miec dobrych pilkarzy na eksport i na nich zarabiac trzeba miec dobre zaplecze w kraju, bo szkolic to jest kogo, lebkow na boisku nie brakuje tylko musza czekac w kolejce zeby pokopac.

Forza Juventus, Forza Azzurri
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
ODPOWIEDZ