Serie B (2): JUVENTUS 2-1 Vicenza
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Tydzień temu nasi piłkarze przekonali się, że przeprawa przez Serie B nie będzie aż tak łatwa jak się poniektórym wydawało. Po słabym wyjazdowym spotkaniu z Rimini czas na pierwszy mecz u siebie na odnowionym Comunale. Czy stadion ten przyniesie nam szczęście? Mam nadzieję, że tak. Innej opcji jak zwycięstwo nie biorę nawet pod uwagę. Jesteśmy po prostu lepsi. Dziś mamy do zdobycia ważne trzy punkty, których nie możemy dać sobie wyrwać. Czas na poważnie ruszyć w drogę do Serie A 

- Vincitore
- Juventino
Z kim mamy wygrywać jak nie z Vicenzą , wiadomo że każdy zespół się na nas szczególnie mobilizuje ale jeżeli w tym pojedynku nie zdobędziemy kompletu punktów to znaczy że coś się złego dzieje w ekipie naszych pupili. Vicenza na pewno nie jest kandydatem do awansu do Serie A , jest jedynie średniakiem którego znamy z występów przed laty w Serie A , składu naszych dzisiejszych rywali nie znam - jedynymi piłkarzami których znam są Matteo Guardalben oraz Benito Carbone jednak nie sądze by ta dwójka przeszkodziła Bianconerim w zdobyciu trzech punktów. Mój typ 5:0 dla Juventusu , liczę na rehabilitacje.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- lukasz9013
- Juventino
Nareszcie Juventus wygrał swój poerwszy mecz w serie b!
Oby tak dalej
Zapoda ktoś bramki albo skrócik?
Oby tak dalej
Zapoda ktoś bramki albo skrócik?
- Swider10
- Juventino
Pierwsze 3ptk. w tym sezonie i to cieszy ze zdobylismy je juz w 2 kolejce
choc wynik 2:1 nie powala na kolana trzeba sie cieszyc ze zwyciestwa i liczyc ze z meczu na mecz Juve bedzie sie rozgrywac i garc coraz lepiej
PS. Czeka na bramki (Alex znowu z wolnego
:D)
PS2. Wie ktos ile byłó ludzi na stadionie ?

PS. Czeka na bramki (Alex znowu z wolnego

PS2. Wie ktos ile byłó ludzi na stadionie ?
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- Chip
- Juventino
2:1 to nie jest wynik moich marzeń, a do tego z Vicenzą. Ale najważniejsze są 3 punkty, i z ich zainkasowania się dzisiaj cieszę. Cieszą mnie również tacy a nie inni strzelcy bramek, no bo kto jak nie napastnik ma je strzelać. A teraz jedziemy do Crotone, oczywiście po 3 punkty. Już się nie mogę doczekać kiedy nazwa "Juventus" będzie się przesuwać w górę tabeli, zostawiając za sobą inne nazwy. Ale na to jeszcze trzeba troszeczkę poczekać, przecież mamy tą feralną "siedemnastkę".
Ostatnio zmieniony 16 września 2006, 18:11 przez Chip, łącznie zmieniany 1 raz.
"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
- Wonki
- Juventino
Tak więc wygrywamy z Vicenzą 2:1 i mamy pierwsze, historyczne zwycięstwo w Serie B
Trzeba zauważyć, że praktycznie przez cały mecz cisnęliśmy, ale bramkarz Vicenzy grał świetnie! Gdyby nie on, do przerwy byłoby z 5:0, tyle sytuacji co miał Trezeguet...
Ja się cieszę nawet ze straconej bramki - niech się chłopaki za pewnie nie czują na razie
Na wyniki 'do zera' jeszcze przyjdzie pora, a na razie Juventini muszą nauczyć się walczyć o wynik :idea: Jestem więc w pełni usatysfakcjonowany wynikiem, ale też grą, która dzisiaj była o niebo lepsza niż w meczu z Rimini. Choć oczywiście gdyby nie Buffon i jego obrona, nie bylibyśmy teraz tak zadowoleni- w końcówce Vicenza mogła wyrównać w sytuacji 'sam na sam' ale wykazał się nasz Tytan :-D
Tak więc 100% szczęścia i czekamy na skrócik

Ja się cieszę nawet ze straconej bramki - niech się chłopaki za pewnie nie czują na razie
Tak więc 100% szczęścia i czekamy na skrócik

- juveman7
- Juventino
Uffffff. Wreszcie 3 pkt. i zwycięstwo. Jak zwykle bramkarz przeciwników grał mecz życia i obronił zespół od wielkiej porażki. Juve stwarzało wiele sytuacji i bardzo się z tego cieszę, tylko gorzej ze skutecznością. Myślę że to był tylko przedsmak wielkich wygranych w Serie B.
Forza Juve
Forza Juve
- The_Sickness
- Juventino
Narazie bramka Trezegueta:
http://rapidshare.de/files/33336383/1-0.rar.html
http://www.9q9q.net/up3/index.php?f=X1WkiFyxw
Bramka Del Piero:
http://rapidshare.de/files/33337677/2-0.rar.html
http://www.9q9q.net/up3/index.php?f=z4yUSqiED
Troche ludu na stadionie było z tego co widać, przynajmniej na jednym łuku. Co do bramki Treze, w jego stylu, ale widać jak się cieszył ze zdobytej bramki. Moze poczuje kilmat, ze jest potrzebny w klubie i nie będzie chciał odejść. Ta wygrana uspokaja troche sytuację i na pewno buduje morale drużyny. Czekamy zatem do następnej wygranej za tydzień
http://rapidshare.de/files/33336383/1-0.rar.html
http://www.9q9q.net/up3/index.php?f=X1WkiFyxw
Bramka Del Piero:
http://rapidshare.de/files/33337677/2-0.rar.html
http://www.9q9q.net/up3/index.php?f=z4yUSqiED
Troche ludu na stadionie było z tego co widać, przynajmniej na jednym łuku. Co do bramki Treze, w jego stylu, ale widać jak się cieszył ze zdobytej bramki. Moze poczuje kilmat, ze jest potrzebny w klubie i nie będzie chciał odejść. Ta wygrana uspokaja troche sytuację i na pewno buduje morale drużyny. Czekamy zatem do następnej wygranej za tydzień

Ostatnio zmieniony 16 września 2006, 18:50 przez The_Sickness, łącznie zmieniany 1 raz.
- JuventinoPS
- Juventino
Więc mamy pierwsze historyczne trzy punkty w Serie B ! Mecz ze strony Juventusu mógł się podobać, ciągłe ofensywne akcje i nataracia na bramkę, a ta do 46 minuty była zaczarowana, a czarodziejem był rozgrywający chyba mecz życia bramkarz drużyny gości.
Z wyniku jestem w 100 procentach zadowolony, Juventus wykonał swój plan, szkoda, że nie zachowaliśmy po raz kolejny czystego konta, lecz nie można narzekać, mam nadzieje, że dobra postawa w obronie przyjdzie z czasem.
Zadowolonie było by mniejsze gdyby Juventus zagrał słaby mecz - a było wręcz odwrotnie, Stara Dama zagrała bardzo dobrze i co powinno cieszyć ofensywnie, o czym świadczyły ciągłe natarcia. Do 46 minuty naprawdę martwiłem się o wynik, sądziłem, że może zabraknąć sił na więcej ataków, na całe szczeście myliłem się - Trezeguet ładną bramkę, a sama celebracja była bardzo ładna - widać było w nim chęć gry, był bardzo ambitny i starał się pokazać, że naprawdę zasługuje na nagrodę najskuteczniejszego strzelca - obcokrajowca w Juventusie. Oczywiście zgrzeszyłbym gdybym nie napisał o wyśmienitej bramce Alexa Del Piero - czasami wydaje mi się jakby był człowiekiem z innego Świata, jakby wszystko co chciał udawałoby się mu.
Nie wiem jak było na trybunach, lecz z tego co widziałem na bramkach trybuny były w miarę zapełnione co powinno cieszyć. Juventus zagrał bardzo dobrze, świetnie przywitał Stadio Olimpico i z kwitkiem po ofensywnej grze odprawił Vicenzę. Patrzę Optymistycznie w przyszłość, ponieważ powinno być jeszcze lepiej ! Oby więcej takiego Juventusu !
P.S Widzieliście Mamusię Trezegueta ?
Z wyniku jestem w 100 procentach zadowolony, Juventus wykonał swój plan, szkoda, że nie zachowaliśmy po raz kolejny czystego konta, lecz nie można narzekać, mam nadzieje, że dobra postawa w obronie przyjdzie z czasem.
Zadowolonie było by mniejsze gdyby Juventus zagrał słaby mecz - a było wręcz odwrotnie, Stara Dama zagrała bardzo dobrze i co powinno cieszyć ofensywnie, o czym świadczyły ciągłe natarcia. Do 46 minuty naprawdę martwiłem się o wynik, sądziłem, że może zabraknąć sił na więcej ataków, na całe szczeście myliłem się - Trezeguet ładną bramkę, a sama celebracja była bardzo ładna - widać było w nim chęć gry, był bardzo ambitny i starał się pokazać, że naprawdę zasługuje na nagrodę najskuteczniejszego strzelca - obcokrajowca w Juventusie. Oczywiście zgrzeszyłbym gdybym nie napisał o wyśmienitej bramce Alexa Del Piero - czasami wydaje mi się jakby był człowiekiem z innego Świata, jakby wszystko co chciał udawałoby się mu.
Nie wiem jak było na trybunach, lecz z tego co widziałem na bramkach trybuny były w miarę zapełnione co powinno cieszyć. Juventus zagrał bardzo dobrze, świetnie przywitał Stadio Olimpico i z kwitkiem po ofensywnej grze odprawił Vicenzę. Patrzę Optymistycznie w przyszłość, ponieważ powinno być jeszcze lepiej ! Oby więcej takiego Juventusu !
P.S Widzieliście Mamusię Trezegueta ?
- BIANCONERI
- Juventino
Jak juz ktos napisal wynik nie powala na kolana,ale w obecnej sytuacji licza sie przede wszystkim punkty,styl i efektowna gra przyjda z czasem.Vicenza byla na pewno druzyna bardziej doswiadczona i lepsza niz Rimini,ale mimo to Juventus mial zdecydowana przewage i zagral duzo lepiej niz tydzien temu,choc nie ustrzegl sie kilku bledow,co mozna bylo przeczytac podczas relacji na zywo.
Powoli to wszystko nabiera rumiencow,widac male postepy i nalezy wierzyc,ze nasza gra bedzie wygladala coraz lepiej.
Powoli to wszystko nabiera rumiencow,widac male postepy i nalezy wierzyc,ze nasza gra bedzie wygladala coraz lepiej.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- Allen69
- Juventino
Komentujesz Boumsonga a nie ogladales meczu ;o pomysl zanim cos napiszesz...PABLO pisze:kurcze martwi gra obronna !!!! chyba Boumsong to jednak nie najlepsze rozwiazanie w obronie. lepiej by gral legro !!!! a ogladal ktos mecz ?? jak juve gralo ?
- rafal005
- Juventino