Krakowska Wisła w pucharze Uefa
- Gregor del Ptasior
- Juventino
Niestety bardzo wymagający rywal. Przecież Premiership przewyższa o kilka klas naszą ekstraklase. Tak więc 6 drużyna PS nie może być traktowana lekko. Z drugiej strony Napawa lekko optymizmem ostatnia wygrana z Odrą. Co prawda wygrać z Odrą, a z Rovers to dwie różne bajki, ale pokazaliśmy, że wreszcie się rozumiemy i stwarzamy sytuacje. Mimo wszystko 80% mnie mówi, że przegramy to spotkanie, a pozostałe 20% jest dobrej myśli.
- Kamil_on
- Juventino
Siła Wisły w meczu z anglikami bedzie zalezec od Blaszczykowskiego . Jesli zagra tak jak z Portugalia o tylko tylko nieskutecznosc napastnikow Wisly moze odbic sie na wyniku całej druzyny. A tak przy okazji mam pytanie: Czy Stanko Svitlica oze zagrac w tym meczu??
- paku
- Juventino
Nie zagra. Nie został zgłoszony do UEFA.Kamil_on pisze:. A tak przy okazji mam pytanie: Czy Stanko Svitlica oze zagrac w tym meczu??
Narazie nie ma takze certyfikatu z Niemiec, uprawniający go do gry w OE. ALe myśle ze na derby będzie gotowy

- Gregor del Ptasior
- Juventino
Kamil_on --> No nie do końca się zgodzę z tym, że wynik będzie zależał od postawy Kuby. Nie zapominaj, że w meczu z Portugalią cała drużyna grała świetnie i dzięki temu Kuba mógł sobie poszaleć na skrzydle. Dużo moim zdaniem zależy od obrony i dwójki Cantoro - Sobolewski. Niestety defensywe mamy słabszą niż reprezentacja i to ogranicza trochę poczynania ofensywne. np taki Błaszczykowski i Zieńczuk nie mogą sobie wybiegć za bardzo do przodu, bo za sobą nie mają Bronowickiego i Golańskiego. Muszą pomagać w obronie. Ja mam nadzieję, że napastnicy będą wykotzystywać swoje okazje... no i oczywiście, że będą je mieli 

- paku
- Juventino
Ale za to mamy Nikole Mijailovića I Marcina Baszczyńskiego, a oni napewno gorsci od Golańskiego i Bronowickiego nie są ;]Gregor del Ptasior pisze: Niestety defensywe mamy słabszą niż reprezentacja i to ogranicza trochę poczynania ofensywne. np taki Błaszczykowski i Zieńczuk nie mogą sobie wybiegć za bardzo do przodu, bo za sobą nie mają Bronowickiego i Golańskiego.
- kramnik
- Juventino
Nie wiem czy kogoś to interesuje, ale wracajac dzis z wykładów widzialem OL. Lyon (powtarzam - Olymique Lyonnais) w hotelu Novatel przed salwatorem (w Krakowie rzecz jasna) - bylo to 2 godziny temu. Zatrzymali sie tam w trakcie powrotu po meczu wtrokowym w LM z Dynamo Kijów. Nie wiem czy sa tam nadal - ale wszystko wskazuje na to, ze tak - to taka informacja dla łowców autografów ktorzy mieszkaja w Krakowie - a temat meczu Wisły z Blackburn jest teraz dosc popularny - a potem bedzie juz za pozno.
Linie tramwajowe - 1, 2, 36 - zatrzymac sie na przystanku KOMOROWSKIEGO i przebiec 100 m w strone z ktorej przyjechalismy - tyle.
Linie tramwajowe - 1, 2, 36 - zatrzymac sie na przystanku KOMOROWSKIEGO i przebiec 100 m w strone z ktorej przyjechalismy - tyle.
- Vincitore
- Juventino
Uważam że Wisła ma duże szanse pokonać Blackburn pomimo tego że zespół prowadzony przez Marka Hughesa to jeden z "Solidniaków" w Premiership ostatnio zremisowali na Anfield z Liverpoolem. Na pewno największa gwiazdą tego zespołu jest "Benny" McCarthy prócz niego można wymienic takie nazwiska jak Jeffers , Gallagher , Bentley , Savage czy chociaż brązowy medalista z Mistrzostw Świata w Korei i Japoni - Turek Tugay liczący sobie aż 36 lat. Wprawdzie Wisła to już nie ten sam zespół ktory pokonywał Parmę czy Schalke to ekipa Blackburn jest jak najbardziej do ogrania. Typuję 2:1 dla Lidera naszej ligi 8)
- Tom A Juve
- Juventino
no i dostaliśmy....
.....szczęście się skończyło po 1 bramce...wynik jak najbardziej sprawiedliwy....za mało ma Wisła siły uderzeniowej z przodu, bo nawet jeśli się ma w taktyce głównie obronę, to mając atuty w ataku jest się niezwykle grożnym w kontrze
....w Wiśle tego brakuje, poza tym za bardzo się cofnęła po przerwie. i to tyle jeśli chodzi o nasze mozliwosci w Pucharach :płaczę: (musimy mieć spory zapas szczęścia który zrekompensowałby brak umiejętnosci) 

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
- Gregor del Ptasior
- Juventino
No i co tu komentować... Wisła grała KAPITALNIE w pierwszej połowie. W drugiej odwrót o 180' no i efekty widoczne. Przed spotkaniem, kiedy zobaczyłem w składzie Dudke lekko się zaniepokoiłem, ponieważ ten chłopak wiecznie daje ciała i czasem zdarza mu się dobre spotkanie. No i niestety tutaj się to potwierdziło
Przecież to jest skończone kretyństwo, żeby we własnym polu karnym padać i leżeć. Tymbardziej, że nic mu nie było, bo zaraz wstał i biegał
:/:/
Ta bramka to w 100% jego wina. PADASZ PATAŁACHU, TO RUSZ CZTERY LITERY I WSTAWAJ WALCZYĆ MIĘCZAKU !!!!!!!!!!!!!!!!!
Poza tym: Najlepszy na boisku Błaszczykowski, dalej Dolha, bardzo dobrze zagrali także Baszczyński, Cantoro, Mijajlovic i Cleber. Fatalny występ Radovanoawvic. Zepsuta 100% okazja w 8 minucie a potem już zupełnie kiche grał. Kryszał grał krótko i się lepiej prezentował. Przynajmniej wymuszał faule.

Poza tym: Najlepszy na boisku Błaszczykowski, dalej Dolha, bardzo dobrze zagrali także Baszczyński, Cantoro, Mijajlovic i Cleber. Fatalny występ Radovanoawvic. Zepsuta 100% okazja w 8 minucie a potem już zupełnie kiche grał. Kryszał grał krótko i się lepiej prezentował. Przynajmniej wymuszał faule.
- DamKam
- Juventino
No i przegralismy 2:1
A w pierwszej polowie bylo tak dobrze. Nie wiem co sie z nimi stalo po przerwie :doh: No ale coz. Teraz pora na kolejne mecze. I jestem ciekaw czy chociaz jeden beda w stanie nie przegrac :roll:

Ostatnio zmieniony 19 października 2006, 18:45 przez DamKam, łącznie zmieniany 1 raz.
- white_wolv
- Juventino
no coz. aby zdobywac bramki trzeba dysponowac napastnikami. Na dzien dzisiejszy w Wisle nie ma dobrego snajpera i o ile w meczach z taka Odra Wodzislaw tego nie widac to w P.UEFA jest to widoczne az nadto.
Szkoda straconej szansy bo teraz stracone u siebie pkty trzeba bedzie odrobic na wyjazdach w Nancy i Roterdamie..bedzie ciezko.
Szkoda straconej szansy bo teraz stracone u siebie pkty trzeba bedzie odrobic na wyjazdach w Nancy i Roterdamie..bedzie ciezko.
- grejt
- Juventino
Poprostu "no coment" jak mozna w 88 minucie stracic gola ktory daje prowadzenie angolom ,jak zachowal sie Cantoro kiedy tracil pilke w srodku pola ?.... Jak gosc moze lezec w polu karnym kiedy druzyna jest w sporych tarapatach (nie wiem kto to tam lezal) nawet jak czul ze cos go boli to powinien chociaz wstac ostanimi silami i pomoc kolega !!....
Przez niech juz wrypalem swoj kupon
Przez niech juz wrypalem swoj kupon

- TURINIO
- Juventino
Naprawde wielka szkoda
Wisła rozegrała naprawde niezłe spotkanie a za porażke powinna podziękować Dariuszowi Dudce
Doprawdy nie jest to "na siłe" szukanie kozła ofiarnego ale to co zrobił ten 23 letni defensor w 88min meczu woła o pomste do nieba
Swoją głupotą zniweczył trud całej drużyny..."Biała Gwiazda" lepiej zaprezentowała się w 1 połowie ale w 2 nie zagrała dużo gorzej 
Gregor del Ptasior napisał:
Kapitalnie to zagrali Włosi w półfinale MŚ przeciwko Niemcom..Czy też szukając bliżej to kapitalnie grała Wisła za Henryka Kasperczaka w meczach z Schalke czy Parmą
Z Blacbourn zagrała "tylko przyzwoicie"
W szeregach Wisły zaimponował mi po raz kolejny Błaszczykowski-to prawdziwy brylant,naprawde jest materiałem na skrzydłowego światowego formatu...Bardzo dobrze zagrał Baszczyński co cieszy mając na uwage reprezentacje
Rywalizacje o miejsce na prawej stronie defensywy "Baszcza" z Golańskim powinna obydwu wyjść na dobre 8)
Podobał mi się Mijailović-wielki talent,który tylko przez swoją głupote zahamował pięknie zapowiadającą się kariere..Może jeszcze nie wszystko stracone?? Nikola ma przecież dopiero 25lat..Naprawde z przyjemnoscią się patrzy jak ten zawodnik włącza się do akcji ofensywnych :-D
Podsumowując trzeba stwierdzić że wszystko jeszcze przed Wisełką

Gregor del Ptasior napisał:
Heh..bez przesady..Wisła zagrała nieźle,przyzwoicie ale kapitalnieWisła grała KAPITALNIE w pierwszej połowie.

W szeregach Wisły zaimponował mi po raz kolejny Błaszczykowski-to prawdziwy brylant,naprawde jest materiałem na skrzydłowego światowego formatu...Bardzo dobrze zagrał Baszczyński co cieszy mając na uwage reprezentacje

Podobał mi się Mijailović-wielki talent,który tylko przez swoją głupote zahamował pięknie zapowiadającą się kariere..Może jeszcze nie wszystko stracone?? Nikola ma przecież dopiero 25lat..Naprawde z przyjemnoscią się patrzy jak ten zawodnik włącza się do akcji ofensywnych :-D
Podsumowując trzeba stwierdzić że wszystko jeszcze przed Wisełką

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- Skierosiek
- Juventino
Ktoś pewnie się nie zgodzi z moim zdaniem ale jakiś komentator powiedział "... Wisła grała dobrze tylko coś się nie zgadzało..." -Ja wiem co się nie zgadzało..wynik się nie zgadzał !!! jak zwykle..a to co ten obrońca odegrał przy drugiej bramce..masakra..mógł chociaż poleżeć dłużej a tak to sobie w pozycji "wygodnej" obejrzał jak wpada druga bramka..a szkoda bo momentami to Blackburn wyglądało bardzo szaro..
Życie jest jakie jest ...ale zazwyczaj jest do dupy..