Inter FC czyli jak być sympatycznym...
- Mr Cezary
- Juventino
Śmiejecie się z Interu, a sami nie reprezentujecie sobą wcale lepszego poziomu
Tekst jest po to, żeby się pośmiać, zapomnieć o rzeczywistości, a nie żeby powyśmiewać się z tego klubu. Co z tego, że od kilkunastu lat nic nie wygrali? Czy to od razu jest powód do wyśmiewania i szydzenia z klubu i jego kibiców :roll: Czasami aż wstyd, że taki gigant jak Juventus ma tak mało rozgarniętych kibiców (?)
PS. Co nie zmienia faktu, że tekst mi się podobał i uśmiałem się przy nim nie mało

PS. Co nie zmienia faktu, że tekst mi się podobał i uśmiałem się przy nim nie mało
- forzaragazzi
- Interista
Jakiej "agresji i jadu'' ?? Gosciu wyraził tylko swoje zdanie wzgledem artykułu. Poza tym co wy chcecie od Interu? Obwiniecie Inter za to ze was skazali, albo to ze kupili od was dwojke zawodników za godziwe pieniadze (nie wspominajac ze sami chcieli odejsc). Co wy wogole chcecie udowodnic? Ze Inter przez lata dokonywał beznadziejnych transferów? Pewnie... Ze Inter dostał ostatnie mistrzostwo przy stoliku? Pewnie... Ze nie jest "nieskazitelnie czysty"? Pewnie... Ale sie pytam: I CO Q***A Z TEGO??? Czy to ma oznaczac ze mam sie wyprzec mojej ukochanej druzyny ktora w sercu trzymam juz 8 lat (mam20)? Inter nie jest najlepszą druzyna swiata i nigdy tak nie powiem dopoki nie wygraja CL. Ale na szczescie na swiecie nie istnieja tylko i wyłacznie kibice Barcy ale takze kibice innych klubów ktorzy ich non stop wspieraja! Czy pan panie moderatorze nie ma innych zajecspeisi pisze:I doczekaliście się pierwszej wypowiedzi internisty, pełnej jadu i agresji .No ale czego można było się spodziewać od osoby która kibicuje takiemu klubowi , który jest śmieszny więc nie dziwmy się odpowiedzi na ten artykuł po prostu inaczej by nie dało rady.
tylko zarzucac drugiemu człowiekowi ze jest pełen "jadu i agresji" tylko dlatego ze jest kibicem Interu i stara sie wyjasnic wszystkie niescisłosći na temat jego ukochanego klubu? Co do przyznania scudetto to miało byc
nikomu nieprzyznane ale UEFA zazadała wyłonienia mistrza i tyle. Jezeli nie Inter to Roma, jezeli nie Roma to... i tak musiało byc komus przyznane! Oczywiscie oczywistym jest ze sie z niego nie raduje ale tez nie bede wpadal w depresje z tego powodu

- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Pierwsza rzecza jaka mnie zaskoczyla po przeczytaniu tego artykulu, bylo to ze jest on pozbawiony sensu. Nie dowiedzialem sie nic nowego apropos Interu, w dodatku "fakty" w nim przedstawione sa nieprawdziwe (wyjasnienie dal jeden z Interistow). Druga sprawa jest to ze niektorym nie pasuje to ze Interisci bronia swego klubu a nazywanie normalnego posta w ktortym sa wytkniete bledy agresywnym jest dla mnie smieszne. Trzecia sprawa, smiejecie sie z takiego pseudo-humorystycznego tekstu, ktory swietnie nadawalby sie na strone antyjuve.com jesli traktowalby o Juventusie, pozatym o naszym klubie daloby sie napisac o wiele wiecej i bardziej dotkliwych rzeczy, wiec nie rozumiem dlaczego kibice Juve maja sie z kogokolwiek nasmiewac (tak jak niektorzy to robia w tym temacie). Wcale sie nie dziwie poruszeniu Interistow, bronia oni swoj klub przed tego typu nieprawdziwymi "zartami", co wiele razy autorka topicu robila na innych forach internetowych. Wiec naprawde uwazam ze tworzenie takiego topicu nie ma tu sensu, bo nie dosc ze 90% osob zle zrozumiala przeslanie tego tematu i zaczela sie wysmiewac i wyzywac na klubie, to jeszcze maja pretensje do kibicow Interu o zwracanie uwagi.
Tak wiec nastepnym razem przy zamieszczeniu takiego tekstu zastanowcie sie ile Was smieszyly zarty z antijuve.com i zastanowcie sie jakie u Was by wzbudzily reakcje takie teksty (nawet przy podejsciu zartobliwym) o Juve.
pozdr
Niech zgadne ktory to :rotfl:klsmkr pisze:Napisze tylko, ze ze zdziwieniem przyjalem tlumaczenia pewnego moda, ktory notorycznie pisal nazwe mojego klubu z malej litery.
Tak wiec nastepnym razem przy zamieszczeniu takiego tekstu zastanowcie sie ile Was smieszyly zarty z antijuve.com i zastanowcie sie jakie u Was by wzbudzily reakcje takie teksty (nawet przy podejsciu zartobliwym) o Juve.
pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- LordJuve
- Juventino
Szkoda, ze nie widzisz jak oni szydza z Juventusu od czasu wybuchniecia tej calej pseudoafery. Już na poczatku wiedzieli co nas czeka, degradacja, byli tak wrednie pewni swego zdania i nie rozumieli tego, ze jeszcze nic nie jest do konca wiadome. Wiec dlaczego my, kibice Juventusu mamy ich traktowac jak swiete krowy po tym wszystkim?Mr Cezary pisze:Śmiejecie się z Interu, a sami nie reprezentujecie sobą wcale lepszego poziomuTekst jest po to, żeby się pośmiać, zapomnieć o rzeczywistości, a nie żeby powyśmiewać się z tego klubu. Co z tego, że od kilkunastu lat nic nie wygrali? Czy to od razu jest powód do wyśmiewania i szydzenia z klubu i jego kibiców :roll: Czasami aż wstyd, że taki gigant jak Juventus ma tak mało rozgarniętych kibiców (?)
Jestem pewien, ze autor tekstu mial raczej na mysli szydzenie bardziej z Interu i jego kibicow(taki kontrast do tego co robili interisci przez ten caly okres) anizeli z oderwania sie od rzeczywistosci bo nawet po przeczytaniu tego tekstu ma sie ciagle w pamieci zachowanie kibicow Interu.
Rozumiem, tolerancja, ale nie w sytuacji kiedy ktos pluje nam w twarz, wtedy na twarzy nikogo nie pojawi sie przyjacielski usmiech.
Nie rozumiem waszego podjescia do calej tej sprawy, kto sie smieje po przeczytaniu tego tekstu, ten sie smieje. Prawda jest jednak taka, ze Interisci robili to samo, perfidnie przelewajac czare goryczy swymi ironicznymi, szydzacymi opiniami na temat Juve w tych ciezkich chwilach.
Mnie osobiscie ten tekst nie rozbawil, z nikogo sie nie wysmiewam, ale wcale sie nie dziwie tym, ktorzy smieja sie z kibicow Interu i samego klubu, przeciez nasi bracia z Interu robili i robia to samo.
- MaxACM
- Milanista
Jeden (słownie jeden) który powiedział coś sensownego. Juventinich oburza cokolwiek z antijuve.com...grafiki filmiki teksty...dodatkowo gwizdy na Birra Moretti (lol)...a tu niczym klakierzy szczerzą zęby z słabej jakości żartu (czyżby sposób na odreagowanie Serie Bi?) Na przyszłość jak toś opowie żarcik o Juve zachowajcie Swoje "głupi żart, żenujący" bo zakrawa to na hipokryzjętomcatmi6 pisze:Tak wiec nastepnym razem przy zamieszczeniu takiego tekstu zastanowcie sie ile Was smieszyly zarty z antijuve.com i zastanowcie sie jakie u Was by wzbudzily reakcje takie teksty (nawet przy podejsciu zartobliwym) o Juve.

- Kaszman
- Juventino
Mamy ich tak traktować i nie wyzywać itp. dlatego żeby pokazać że jesteśmy na poziomie i nie damy się sprowokować... To oni pokazują swoją niedojrzałość i głupotę. Najlepiej olewać takie głupie zachowania i nie komentować ich.Lord_ Juve pisze: Wiec dlaczego my, kibice Juventusu mamy ich traktowac jak swiete krowy po tym wszystkim?
Nie pojawi się, ale po co odrazu wyzywać tego kogoś...? Wiem, że to denerwujące ale co da pogłębianie konfliktu oprócz "wojny" na forum?Lord_ Juve pisze: Rozumiem, tolerancja, ale nie w sytuacji kiedy ktos pluje nam w twarz, wtedy na twarzy nikogo nie pojawi sie przyjacielski usmiech.
@artykuł o Interze
Jest on średni... Nie śmieszny, a ja mam zwyczaj śmiać się z rzeczy ponadprzeciętnych... Został on napisany przez wroga Interu... To widać. Dziwię się że ani słowa nie było o tym że Inter zajął 3 miejsce... Przed mocnymi ekipami i grał dobrze. Ja ich podziwiam za to że starali się, bo jak dla mnie 3 miejsce na 20 ekip to nie jest źle... Przestańcie się naśmiewać z Interu bo tu wychodzi brak tolerancji i szacunku... Z tego właśnie powstają konflikty między kibicami, nie mówię odrazu że powinni się oni kochać ew. całować... Ale chociaż ta tolerancja, bez wojen na noże i innych gów***... Smutne jest to że właśnie niekiedy przez takie "dowcipy" ktoś musi zginąć zanożowany... (może troche przesadzam ale takie są często realia...)
- Venomik
- Juventino
Jasne.
Zachowanie kibiców Interu w zupełności pozwala nam na robienie czegoś takiego...
Bzdura.
Pamiętasz jak się czułeś kiedy wpadali do nas kibice Interu i pisali, że Juve to oszuści i że nas zdegradują? I inne wypowiedzi w podobnym tonie?
Czułeś złość, bezsilność i wściekłość do tego człowieka. Uważałeś go za żałosnego idiotę.
A teraz sam zachowujesz się tak samo i czujesz się usprawiedliwiony.
To jest naprawdę żałosne.
To i komentowaie "Cała prawda o Interze" pod tekstem, który jest stekiem bzdur. I to nawet ja (a nigdy nie interesowałem się Interem) potrafiłem to zauważyć.
Teraz tylko czekać aż na stronie Interu pojawi się tekst z wypowiedziami w stylu:
"Juve sprzedało do Interu swojego najlepszego strzelca za śmieszne pieniądze" czy "ich dwóch najlepszych obrońców - Balzaretti i Chiellini, grają po tej samej stronie i jeden będzie musiał siedzieć na ławie".
Czytając podobne bzdury pomyśl sobie wtedy by podejść do tego humorystycznie, z przymrużeniem oka i że Interiści są usprawiedliwieni.
Nie potrafiłbyś. Bo i wcale nie byliby usprawiedliwieni.
Jako i my nie jesteśmy.
Zachowanie kibiców Interu w zupełności pozwala nam na robienie czegoś takiego...
Bzdura.
Pamiętasz jak się czułeś kiedy wpadali do nas kibice Interu i pisali, że Juve to oszuści i że nas zdegradują? I inne wypowiedzi w podobnym tonie?
Czułeś złość, bezsilność i wściekłość do tego człowieka. Uważałeś go za żałosnego idiotę.
A teraz sam zachowujesz się tak samo i czujesz się usprawiedliwiony.
To jest naprawdę żałosne.
To i komentowaie "Cała prawda o Interze" pod tekstem, który jest stekiem bzdur. I to nawet ja (a nigdy nie interesowałem się Interem) potrafiłem to zauważyć.
Teraz tylko czekać aż na stronie Interu pojawi się tekst z wypowiedziami w stylu:
"Juve sprzedało do Interu swojego najlepszego strzelca za śmieszne pieniądze" czy "ich dwóch najlepszych obrońców - Balzaretti i Chiellini, grają po tej samej stronie i jeden będzie musiał siedzieć na ławie".
Czytając podobne bzdury pomyśl sobie wtedy by podejść do tego humorystycznie, z przymrużeniem oka i że Interiści są usprawiedliwieni.
Nie potrafiłbyś. Bo i wcale nie byliby usprawiedliwieni.
Jako i my nie jesteśmy.
Dirty mind
- LordJuve
- Juventino
Przypomina mi sie sytuacja, kiedy to Del Piero musial siedziec na lawie a gral Zlatan, wtedy tez nikt nie chcial swietej krowy Del Piero bo Zlatan gral lepiej. Tutaj jest podobnie. Ja nie chce traktowac ich jak swiete krowy bo nie szanuja Juventusu a zarazem nas, kibicow Starej Damy. Dlaczego to napisalem wyzej. Dobra krytyka i w odpowiednim momecie - TAK! Jednak nie w sytuacji w jakiej znajduje sie Juve i nie w ten sposob jaki wykorzystuja kibice Interu. Jesli juz mowa o usprawiedliwianiu kogos. To oni pierwsi zaczeli ta niepotrzebna woje pogladow. Gdyby mieli na tyle honoru trzymaliby jezyk za zebami gdy ta pseudoafera wyszla na jaw. Tutaj nikt interistow nie pytal o zdanie, sami sie wprosili a teraz sie dziwia(nie tylko oni, bo i niektorzy kibice Juve tez) ze powstaja takie nieprzyjemne sytuacje, przeciez "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie".
- Venomik
- Juventino
Skończ z tymi świętymi krowami, bo wybrałeś sobie określenie tóre tu zupełnie nie pasuje i wciskasz je w usprawiedliwienie dla wszystkiego.
Skąd Ci to przyszło do głowy?
Masz ich traktować jak kibiców.
To wszystko.
Nie podniecać się stekiem bzdur wypisywanych pod adresem ich klubu. Możesz się ponabijać z 'pięknych' transferów, z parszportów, z wywalczonego scudeta.
Do czego Ci jest potrzebny stek bzdur?
I pamiętaj, że na stronie Juve udzielało się niewielu kibiców Interu w stosunku do ich liczby w Polsce.
Możesz mi wyjaśnik na czym polega Twoja analogia (sytuacja Del Piero i Zlatana)? Bo ja żadnego nawiazania znaleźć nie mogę.
I staraj się odpowiadać na posty, a nie przepisywać swoją wypowiedź, używając innych słów. To wyklucza możliwosć dyskusji na tym "forum dyskusyjnym".
Z resztą, całe to zachowanie przypomina mi filozofie życiową Kalego.
Jak ktoś Kali ukraść krowa - to źle. Jak Kali komuś ukraść krowa - to dobrze.
Usprawiedliwione... dobre sobie. Filizofia godna dziesięciolatka. Zabrałeś mi samochodzik to ja Ci zabiorę maskotkę.
Już wolę zachowywać się tak, by żaden kibic Juve nie musiał się wstydzić mojego zachowania przed innymi kibicami.
To wszystko.
Nie podniecać się stekiem bzdur wypisywanych pod adresem ich klubu. Możesz się ponabijać z 'pięknych' transferów, z parszportów, z wywalczonego scudeta.
I pamiętaj, że na stronie Juve udzielało się niewielu kibiców Interu w stosunku do ich liczby w Polsce.
Możesz mi wyjaśnik na czym polega Twoja analogia (sytuacja Del Piero i Zlatana)? Bo ja żadnego nawiazania znaleźć nie mogę.
I staraj się odpowiadać na posty, a nie przepisywać swoją wypowiedź, używając innych słów. To wyklucza możliwosć dyskusji na tym "forum dyskusyjnym".
Z resztą, całe to zachowanie przypomina mi filozofie życiową Kalego.
Jak ktoś Kali ukraść krowa - to źle. Jak Kali komuś ukraść krowa - to dobrze.
Usprawiedliwione... dobre sobie. Filizofia godna dziesięciolatka. Zabrałeś mi samochodzik to ja Ci zabiorę maskotkę.
Już wolę zachowywać się tak, by żaden kibic Juve nie musiał się wstydzić mojego zachowania przed innymi kibicami.
Dirty mind
- LordJuve
- Juventino
Zapewne oni sami chcieliby byc tak traktowani. Tak, traktuje ich jak kibicow, jak kibicow, ktorzy nie maja szacunku do Juventusu, to komu kibicuja jest juz malo wazne.Skończ z tymi świętymi krowami, bo wybrałeś sobie określenie tóre tu zupełnie nie pasuje i wciskasz je w usprawiedliwienie dla wszystkiego.
To wszystko.
Jak juz napisalem wyzej, tekst ten mnie nie rusza. Nie bede sie nabijal z transferow, paszportow czy scudetta(tego mi zal wrecz). Jak napisalem, ze wazne komu kibcuja, wazne jaki maja stosunek do Juve, a zachowuja sie jak wyglodniale sepy(o tym juz kiedys pisalem). Ten stek bzdur jest tylko tlem dla tego, jak interisci traktuja Juventus, nawet w tak ciezkiej chwili.Nie podniecać się stekiem bzdur wypisywanych pod adresem ich klubu. Możesz się ponabijać z 'pięknych' transferów, z parszportów, z wywalczonego scudeta.
A moze prawo Hammurabiego? Skoro oni szydza z Juventusu to dlaczego nie zrobic tego samego z Interem(akurat tutaj chodzi o kibicow czarnoniebieskich). Nie, ten kodeks mi sie nie podoba.Usprawiedliwione... dobre sobie. Filizofia godna dziesięciolatka. Zabrałeś mi samochodzik to ja Ci zabiorę maskotkę.
- Mr Cezary
- Juventino
@ Lord Juve =>> Kto ma czyste sumienie, niech sam rzuci kamieniem..
Czyli za wszelką cenę musisz odpłacić tym samym? Mnie wychowano trochę inaczej. Z resztą, to o Tobie świadczy :doh:
EDIT: W porządku, ostatniego Twojego postu nie mogłem przeczytać przed moją wypowiedzią, gdyż pisałem jeszcze mojego posta. Natura człowieka jaka jest, taka jest, ale zawsze można i powinno się starać być lepszym. A odpłacanie drugiemu tym samym, rzadko wychodzi na dobre. I nie mówię tutaj o Tobie, tylko ogólnikowo. Pozdro.
Czyli za wszelką cenę musisz odpłacić tym samym? Mnie wychowano trochę inaczej. Z resztą, to o Tobie świadczy :doh:
EDIT: W porządku, ostatniego Twojego postu nie mogłem przeczytać przed moją wypowiedzią, gdyż pisałem jeszcze mojego posta. Natura człowieka jaka jest, taka jest, ale zawsze można i powinno się starać być lepszym. A odpłacanie drugiemu tym samym, rzadko wychodzi na dobre. I nie mówię tutaj o Tobie, tylko ogólnikowo. Pozdro.
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2006, 12:32 przez Mr Cezary, łącznie zmieniany 1 raz.
- LordJuve
- Juventino
Prosze cię, przeczytaj ostatnie zdanie w moim poprzednim poscie. Ja niczym nie odplacam, z nikogo sie nie smieje, Inter jest mi obojetny tak samo jak jego kibice(w senscie football'u). Poprostu pisze caly czas, ze sie nie dziwie tym, ktorzy tak robia, choc sam tego nie czynie. Chodzi mi o to, ze jesli inny kibic, innej druzyny nie ma szacunku dla team'u kolegi kibica to nie nalezy sie specjalnie dziwic, ze tamtem drugi tez nie bedzie mial - taka jest natura czlowieka.Mr Cezary pisze:@ Lord Juve =>> Kto ma czyste sumienie, niech sam rzuci kamieniem..
- Venomik
- Juventino
Nie czynisz, ale nie potrafisz skrytykować takich postów piszacych bzdury. Ba - ich obecność jest tu usprawiedliwiona.
Jak widziałem na stronie Interu tekst jakiegoś Juventino o tym, że Inter to żałosna drużyna, która nie potrafi zdobyć scudeto (tekst sprzed kilku miesięcy) to nie uważałem, że teraz oni mają prawo nas atakować. Bo to tylko jeden głupek.
Tak jak przyszło kilku głupków na naszą stronę.
A te głupoty są skierowane pod adresem całego klubu (a więc i wszystkich kibiców) a nie tych, co zawinili.
Nie, już pisałem - patrzysz tylko na tę część kibiców Interu, która jest dla Ciebie usprawiedliwieniem głupiego zachowania.Zapewne oni sami chcieliby byc tak traktowani. Tak, traktuje ich jak kibicow, jak kibicow, ktorzy nie maja szacunku do Juventusu, to komu kibicuja jest juz malo wazne.
Jak widziałem na stronie Interu tekst jakiegoś Juventino o tym, że Inter to żałosna drużyna, która nie potrafi zdobyć scudeto (tekst sprzed kilku miesięcy) to nie uważałem, że teraz oni mają prawo nas atakować. Bo to tylko jeden głupek.
Tak jak przyszło kilku głupków na naszą stronę.
A te głupoty są skierowane pod adresem całego klubu (a więc i wszystkich kibiców) a nie tych, co zawinili.
To nie usprawiedliwiaj zachowania rodem z tego kodeksu.A moze prawo Hammurabiego? Skoro oni szydza z Juventusu to dlaczego nie zrobic tego samego z Interem(akurat tutaj chodzi o kibicow czarnoniebieskich). Nie, ten kodeks mi sie nie podoba.
Dirty mind
- Pilekww
- Juventino
Nie zielonym tylko niebiesko-czarnymTigmar pisze:jak nie zdobeda Scudetto to cały świat bedzie sie z nich śmiał
bo oni umieją tylko je zdobyć przy zielonym stoliku...
Tekst pierwsza klasa. Cała prawda, wydawane miliony na nic, z tekstu wyciagnąłem ze Mancini mysli ze gramy po 17 na boisku
Ja daje dużo ze Inter i w tym sezonie nie zdobędzie mistrzostwa :!: Chyba ze w/w stolik :-D
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- LordJuve
- Juventino
Zapewne w pewnej czescie macie racje wy, a w pewnej ja. Juz nie chce uporczywie przekonywac innych do swojej racji bo to nie miejsce na to, poza tym powodu tez nie ma.
Chcialem napisac tylko tyle, ze Ja nie mam do KLUBU piłkarskiego Internazionale FC nic! Sa takim samym klubem jak Juve z punktu definicji.
Nie czuje niecheci do tego klubu tak samo jak go nie darze jakims wielkim uczuciem, poprostu jest mi neutralny. Nie bede jednak tolerowac tak prostackiej krytyki innych kibicow skierowanej w kierunku Juventusu, bo jako kibic Starej Damy nie moge poprostu tak jej do wiadomosci przyjmowac.
Tyle tylko, ze mozna sie bronic bezmyslnie lub z glowa. To jak ja bronie Juventusu to moj problem i moj...bład zapewne, ale coz, nie ma ludzi idealnych. Choc na pewno nie chce nikomu odpowiadac ciosem za cios kiedy mozna to w bardziej ludzki sposob rozwiazac, problemem jest tylko to, dlaczego ktos wyprowadzil bezpodstawnie cios i czy ludzka odpowiedz dotrze do niego.
Chcialem napisac tylko tyle, ze Ja nie mam do KLUBU piłkarskiego Internazionale FC nic! Sa takim samym klubem jak Juve z punktu definicji.
Nie czuje niecheci do tego klubu tak samo jak go nie darze jakims wielkim uczuciem, poprostu jest mi neutralny. Nie bede jednak tolerowac tak prostackiej krytyki innych kibicow skierowanej w kierunku Juventusu, bo jako kibic Starej Damy nie moge poprostu tak jej do wiadomosci przyjmowac.
Tyle tylko, ze mozna sie bronic bezmyslnie lub z glowa. To jak ja bronie Juventusu to moj problem i moj...bład zapewne, ale coz, nie ma ludzi idealnych. Choc na pewno nie chce nikomu odpowiadac ciosem za cios kiedy mozna to w bardziej ludzki sposob rozwiazac, problemem jest tylko to, dlaczego ktos wyprowadzil bezpodstawnie cios i czy ludzka odpowiedz dotrze do niego.