Kolejne odwołanie.
- Waldini
- Interista
Wy macie swoje subiektywne zdanie i ja mam swoje subiektywne zdanie, wiec nie bede sie juz wypowiadal w tym watku bo to nie ma sensu. Ani ja was nie przekonam ani wy mnie. Ja uwazam, ze Juventus zostal zdegradowany slusznie i ponosi zasluzona kare (Powtarzam raz jeszcze, siegnijcie do rozmow Moggiego, dla mnie to jest podstawa, a nie to, ze zostaliscie skazani za "zapewnienie sobie korzystniejszej pozycji w tabeli dzieki ukladom", kazdy zdrowo myslacy powie, ze rozmowy te swiadcza, ze Moggi oszukiwal, nie trzeba byc superbystrzakiem, zeby to stwierdzic. Nie ma watpliwosci, ze to Moggi prowadzil te rozmowy, wiec jest winny bo zapewnial waszemu klubowi odpowiednich sedziow. Dla mnie to wystarczy, to byl patologiczny i przestepczy uklad i za to lecicie. A probujecie wszystkim wmowic wasza niewinnosc, podczas gdy dowody -rozmowy Moggiego niewatpliwie swiadcza, ze jestescie winni).
Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!
Serie B?? We have never been there...
Serie B?? We have never been there...

- M.
- Juventino
Bardzo ładnie siebie określiłeś, sam bym tego lepiej nie zrobił.Waldini pisze:Brakuje argumentow to pozostaje ironia.
Wolę wrócić do wątku śmiania się z Interu. Może jest jeszcze temat z 5 maja 2002 roku?Waldini pisze:Wroccie do watku na forum gdzie kibice Juventusu plakali nad tym co nawyczynial Moggi i poczytajcie sobie co wtedy pisaliscie o tych rozmowach.
Pewnie, że nie.Waldini pisze:Nie ma co z wami polemizowac.
Też byłbym dumny z Morattiego. W końcu przez lata praktycznie nie wydawał pieniędzy i zdobył dwa Puchary i jeden Superpuchar Włoch!Waldini pisze:Powiem tylko, ze jestem dumny z tego, ze nie musze sie wstydzic jak wy za swoich dzialaczy.
A Ty akurat coś o tym wiesz, nie? 17 lat to długo. Boli, co?Waldini pisze:I pozostaje wam tylko frustracja
Nie powiem z kogo śmieje się cały świat, bo dostałbym kartkę, a dla takiej osoby jak Ty nie jest to warte. Większość wie, że wyroki w tej aferze nie są sprawiedliwe, ale takim frustratą jak Ty nic nie da się powiedzieć.Waldini pisze:Caly swiat sie smieje z tego, ze jestescie tak slabi, ze musicie oszukiwac, zeby wygrywac.
:roll:
- Gooray
- Juventino
Nie wmawiamy naszej niewinności poprostu jak wszyscy domagamy się sprawiedliwości ponieważ ten proces nie jest sprawiedliwy! Dlaczego? Bo to od razu widać że ten proces ma na celu udupienie i skazanie tylko JUVE, takie coś nie oczyści calcio, a nawet zrobi się jeszcze gorzej, bo się wszyscy pewni poczują i się takie szambo zrobi że trzeba będzie je kilka lat wybierać! Chcemy sprawiedliwych wyroków, bezstronnych sędziów i ukarania WSZYSTKICH winnych!!!Waldini pisze:A probujecie wszystkim wmowic wasza niewinnosc, podczas gdy dowody -rozmowy Moggiego niewatpliwie swiadcza, ze jestescie winni).
P.S. Odnośnie tego procesu to przypomina mi się piosenka Jacka Kaczmarskiego pt. "Obława"

- Umpa
- Juventino
Rozmowy. A jak ja w rozmowie z tybetańskim mnichem powiem, że jestem arabskim biskupem, to nim zostanę?Waldini pisze:Wy macie swoje subiektywne zdanie i ja mam swoje subiektywne zdanie, wiec nie bede sie juz wypowiadal w tym watku bo to nie ma sensu. Ani ja was nie przekonam ani wy mnie. Ja uwazam, ze Juventus zostal zdegradowany slusznie i ponosi zasluzona kare (Powtarzam raz jeszcze, siegnijcie do rozmow Moggiego, dla mnie to jest podstawa, a nie to, ze zostaliscie skazani za "zapewnienie sobie korzystniejszej pozycji w tabeli dzieki ukladom", kazdy zdrowo myslacy powie, ze rozmowy te swiadcza, ze Moggi oszukiwal, nie trzeba byc superbystrzakiem, zeby to stwierdzic. Nie ma watpliwosci, ze to Moggi prowadzil te rozmowy, wiec jest winny bo zapewnial waszemu klubowi odpowiednich sedziow. Dla mnie to wystarczy, to byl patologiczny i przestepczy uklad i za to lecicie. A probujecie wszystkim wmowic wasza niewinnosc, podczas gdy dowody -rozmowy Moggiego niewatpliwie swiadcza, ze jestescie winni).
NIE MA DOWODÓW NA WYPACZENIE ANI JEDNEGO MECZU Z UDZIAŁEM JUVE. A jak ktoś o domniemaniu niewinności nie słyszał to powinien się stuknąć szpadlem w pusty łeb, czego członkom trybunału życzę. Tyle.
Życzę kolejnych 20 lat owocnych prób zdobycia mistrzostwa na boisku.
Znając Moggiego to oszukiwał codziennie. Nawet raz ślepego oszukał, mówiąc że pada, a świeciło słońce. Nie wiedziałem tylko, że to jest karalne i że można za to ukarać jego pracodawcę.swiergot pisze:A w jaki sposób oszukiwał?Waldini pisze:rozmowy te swiadcza, ze Moggi oszukiwal
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2006, 23:14 przez Umpa, łącznie zmieniany 1 raz.
- x_men_1988
- Juventino
@Waldini jak tak wierzysz gazetom , i artykułom ktore sie tam pojawiaja to przeczytaj najnowszy artykuł na JP . Masz tam napisane jakie twój zarząd ( jak to napisałeś za ktory nie musisz się wsytdzić) narobił przekręty ! A Największym , jest kradzież naszego Scudetto ... niewiem czym się jarasz , "zjedliśmy" was dwa razy w tym sezonie , przez większość sezonu prezentowaliście poziom który jest niezmienny od 16(17?)lat ahahahha , więc skoro nie mogli piłakrze , do gry weszli dzialacze.
BTW. Ja bardziej bym sie wstydził tego że mój klub który co roku jest zaliczany do grona faworytów w walce o Scudetto , przez 16 czy tam 17 lat nic nie zdziałał :rotfl: (toalna hańba , to pokazuje kto tu tu musiał wlaczyc o mistrzostwo włoch przy stolik) , a potem jescze ukradł Scudetto , niż tego ze mój klub został zdegradowany do Serie B , po bardzo watpliwych (lekko pwiedziane) wyrokach .
Co do tematu to jeśli mamy grać w Serie A z - 40 pkt to juz może lepiej grac z zerem w B , na tych zawodnikach co odeszli mi nie zależy , przynajmniej Juve przeszło bardzo potrzebne czystki , wydaje mi sie ze teraz w Juve graja mężczyźni (nawiązując do wypowiedzi Nedveda) i nasz zespół mimo ze bez tylu gwiazd , i mimo znacznie mniejszej średniej wieku jest bardzo silny .. w troche drastyczny sposób odmodzilśmy skład niczym Arsenal , z tego moze wyjść coś dobrego .
Ja licze na zwrócenie Scudetto , jeśli zabiorął nam to za sezon 04/05 jescze jakos zrozumiem (choć ostanie wyroki , a w zasadzie ich uzasadnienia pozwalaja wierzyć że Juve dostanie o wiele łagodniejszą kare) , ale muszą nam oddac ostatnie mistrzostwo bez dwóch zdań !
Oczywiśćie marzeniem jest Serie A z mala ilościa ujemnych punktów , przywrócenie 2 Scudetto , odszkodowanie od włoskiej wederacji za niesłuszne niedopuszczenie do LM . Ale na to mozemy liczyć dopiero w sadzie cywilnym ... bo skoro w sportowym dalej wladze maja interiści to pewnie znowu nas udupią , mówiąc później ze nic nie zrobiliśmy .
BTW. Ja bardziej bym sie wstydził tego że mój klub który co roku jest zaliczany do grona faworytów w walce o Scudetto , przez 16 czy tam 17 lat nic nie zdziałał :rotfl: (toalna hańba , to pokazuje kto tu tu musiał wlaczyc o mistrzostwo włoch przy stolik) , a potem jescze ukradł Scudetto , niż tego ze mój klub został zdegradowany do Serie B , po bardzo watpliwych (lekko pwiedziane) wyrokach .
Co do tematu to jeśli mamy grać w Serie A z - 40 pkt to juz może lepiej grac z zerem w B , na tych zawodnikach co odeszli mi nie zależy , przynajmniej Juve przeszło bardzo potrzebne czystki , wydaje mi sie ze teraz w Juve graja mężczyźni (nawiązując do wypowiedzi Nedveda) i nasz zespół mimo ze bez tylu gwiazd , i mimo znacznie mniejszej średniej wieku jest bardzo silny .. w troche drastyczny sposób odmodzilśmy skład niczym Arsenal , z tego moze wyjść coś dobrego .
Ja licze na zwrócenie Scudetto , jeśli zabiorął nam to za sezon 04/05 jescze jakos zrozumiem (choć ostanie wyroki , a w zasadzie ich uzasadnienia pozwalaja wierzyć że Juve dostanie o wiele łagodniejszą kare) , ale muszą nam oddac ostatnie mistrzostwo bez dwóch zdań !
Oczywiśćie marzeniem jest Serie A z mala ilościa ujemnych punktów , przywrócenie 2 Scudetto , odszkodowanie od włoskiej wederacji za niesłuszne niedopuszczenie do LM . Ale na to mozemy liczyć dopiero w sadzie cywilnym ... bo skoro w sportowym dalej wladze maja interiści to pewnie znowu nas udupią , mówiąc później ze nic nie zrobiliśmy .
- JUVEFANE_10
- Juventino
Zostaliśmy skazani bo Moggi przeczytał Harrego.Niestety!Waldini pisze:Powtarzam raz jeszcze, siegnijcie do rozmow Moggiego, dla mnie to jest podstawa, a nie to, ze zostaliscie skazani za "zapewnienie sobie korzystniejszej pozycji w tabeli dzieki ukladom", kazdy zdrowo myslacy powie, ze rozmowy te swiadcza, ze Moggi oszukiwal, nie trzeba byc superbystrzakiem, zeby to stwierdzic
Gdyby nie czytał Juve było w serie a.Ale niestety tak nie jest.Mam nadzieję że sprawiedliwośc bedzie i Juve powróci do Serie A
- mnowo
- Qualità Juventino
To co robiło kilku piłkarzy Juventusu w zwycięskim składzie Italii podczas Mundialu??... Ilu grało wtedy ówczesnych piłkarzy Interu?...Waldini pisze:Caly swiat sie smieje z tego, ze jestescie tak slabi, ze musicie oszukiwac, zeby wygrywac.

- Bart
- Interista
A co, mieli zagrać Orlandoni i Andreolli? Tu raczej problem leży w reprezentacji Argentyny, Pekerman nie powołał Zanettiego i Samuela, to się doigrał
Te wszystkie dyskusje większego sensu nie mają, każdy wie swoje, ale racji do końca nie ma. Bo i kara dla Juve w obliczu tych wszystkich niejasności całkiem słuszna nie jest, ani też nie ma w tym żadnego spisku Interu. Ja jedynie uważam, że włoskiej piłce taka terapia wstrząsowa jest potrzebna. A że to Juve najbardziej ucierpi, a nie Milan czy Inter? Prawda jest taka, że to właśnie Juve jest od dawna uważane za klub, w którym nie wszystko odbywa się jasno i fair. I nie zmienią tego paszport Recoby czy mecz Interu z Genoą w 80-którymś roku. Napoli też kiedyś wrobiło jednym meczem Milan w spadek, ale tego nikt dziś nie pamięta. Wszyscy pamiętają za to Milan w Totonero.
Te wszystkie dyskusje większego sensu nie mają, każdy wie swoje, ale racji do końca nie ma. Bo i kara dla Juve w obliczu tych wszystkich niejasności całkiem słuszna nie jest, ani też nie ma w tym żadnego spisku Interu. Ja jedynie uważam, że włoskiej piłce taka terapia wstrząsowa jest potrzebna. A że to Juve najbardziej ucierpi, a nie Milan czy Inter? Prawda jest taka, że to właśnie Juve jest od dawna uważane za klub, w którym nie wszystko odbywa się jasno i fair. I nie zmienią tego paszport Recoby czy mecz Interu z Genoą w 80-którymś roku. Napoli też kiedyś wrobiło jednym meczem Milan w spadek, ale tego nikt dziś nie pamięta. Wszyscy pamiętają za to Milan w Totonero.
inter Jest Bebe
- swiergot
- Juventino
Włoskiej piłce? Jak można mówić o wstrząsie włoskiej piłki, skoro tylko Juventusowi się oberwało?Bart pisze:Ja jedynie uważam, że włoskiej piłce taka terapia wstrząsowa jest potrzebna.
Nie "Juve najbardziej ucierpi", lecz "tylko Juve ucierpi". Różnica zasadnicza.Bart pisze:A że to Juve najbardziej ucierpi, a nie Milan czy Inter?

- M.
- Juventino
Aha. To wiele wyjaśnia.Bart pisze:Prawda jest taka, że to właśnie Juve jest od dawna uważane za klub, w którym nie wszystko odbywa się jasno i fair.
No tak, tylko Juve jest be i nic tego nie zmieni.Bart pisze:I nie zmienią tego paszport Recoby czy mecz Interu z Genoą w 80-którymś roku. Napoli też kiedyś wrobiło jednym meczem Milan w spadek
:roll:
- Tito81
- Juventino
Taka jest prawda, że dowody są znikome, a kara olbrzymia. Moim zdaniem to dojdzie do tego, że władze Juve będą pozywać osoby, które są odpowiedzialne za ten wyrok.
Tak być nie może, że w tak "poważnej" firmie rządzi "rodzina".
Choćbyśmy mówili, że ta kupa śmierdzi kupą to oni i tak powiedzą, że pachnie fiołkami i postawią na swoim!!!
Tak być nie może, że w tak "poważnej" firmie rządzi "rodzina".
Choćbyśmy mówili, że ta kupa śmierdzi kupą to oni i tak powiedzą, że pachnie fiołkami i postawią na swoim!!!

- Bartek89
- Juventino
bari... typowy przyklad czlowieka kompletnie sterowanego przez media..
uslyszales 4 zdania w 4 min sporcie na tvp albo przeczytales 5 zdaniowy artykul w fakcie czy innym brukowcu... nie masz kompletnie pojecia o sprawie, nie masz swojego zdania... Nie interesujesz sie tym wogole ale mowisz ze Juve be, ze oszukiwalo bo tak mowia wszyscy, nie? Powiem Ci tylko jedno zaluje Cie... jestes jednym z wielu ludzi jak to ktos ladnie kiedys powiedzial wypelniajacych przestrzen.... W pewnej piosence nawet bylo o wlasnie takich statystach jak ty... Ktorzy jedyne co potrafia to powtorzyc poglady z mediow... LUDZIE RUSZCIE MÓZGAMI!!!
a do reszty skonczmy ten temat.. Im i tak nic nie wpoicie... ty bedziesz mu godzine gadal jaka jest prawda a on na koniec i tak powie Juve oszukiwalo i zasluzenie jest w Serie B jestem dumny ze Inter jako jeden z nielicznych klubow nie oszukiwal.... ZAL.PL
uslyszales 4 zdania w 4 min sporcie na tvp albo przeczytales 5 zdaniowy artykul w fakcie czy innym brukowcu... nie masz kompletnie pojecia o sprawie, nie masz swojego zdania... Nie interesujesz sie tym wogole ale mowisz ze Juve be, ze oszukiwalo bo tak mowia wszyscy, nie? Powiem Ci tylko jedno zaluje Cie... jestes jednym z wielu ludzi jak to ktos ladnie kiedys powiedzial wypelniajacych przestrzen.... W pewnej piosence nawet bylo o wlasnie takich statystach jak ty... Ktorzy jedyne co potrafia to powtorzyc poglady z mediow... LUDZIE RUSZCIE MÓZGAMI!!!
a do reszty skonczmy ten temat.. Im i tak nic nie wpoicie... ty bedziesz mu godzine gadal jaka jest prawda a on na koniec i tak powie Juve oszukiwalo i zasluzenie jest w Serie B jestem dumny ze Inter jako jeden z nielicznych klubow nie oszukiwal.... ZAL.PL
Juve per sempre.
- Bart
- Interista
Brednia godna kibica klubu, który nie musiał czekać 17 lat na scudetto przy zielonym stoliku. Szczerze mówiąc bardzo zaskoczył mnie ten tekst, może skierowany był do kogoś innego? :roll:Bartek89 pisze:bari... typowy przyklad czlowieka kompletnie sterowanego przez media..
Ja tu wychodzę ze stwierdzeniem, że kara dla Juve jest nie do końca jasna i sprawiedliwa, a tu dalej lecą jakieś nienawistne gadki tylko dlatego, że mam pod nickiem 'Interista'. Jak już wspominałem, lata niepowodzeń Interu nauczyły mnie dystansu do piłki. I potrafię spojrzeć na to wszystko trochę z boku. Dlatego też moje zdanie jest takie a nie inne. Szczerze mówiąc nie płakałbym gdyby Juve pozostało w A, nie zależy mi na łatwym zwycięstwie czy też scudetto przy zielonym stoliku. Śmieszy mnie tylko, że teraz wrogiem numer jeden w Juventusie stał się Inter, no ale cóż, przebolałem wieloletnie żarty i ironie, przeboleję i to
Według mnie ta cała afera to zmieni, czy kary będą takie, czy inne.No tak, tylko Juve jest be i nic tego nie zmieni.
Każdy będzie teraz obawiał się ogormnych macek Interu zdolnych relegować największych gigantówWłoskiej piłce? Jak można mówić o wstrząsie włoskiej piłki, skoro tylko Juventusowi się oberwało?
A na serio, przykład Juve stanowi przestrogę, że nawet nie do końca jasne i niewyjaśnione kontakty z sędzimi moga przynieść wiele złego. I że w końcu 'przyjdzie kryska na matyska'. Nikt nie jest nietykalny.
inter Jest Bebe