Zdrada...

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 21:16

m-a-t-t-e-o pisze: Co do tematu że piłkaże uciekający z Juve nie lecą na kase
http://pilkanozna.pl/pn.php?dzial=news&id=56206
Bardzo dobrze napisane, przeciez Thuram zamiast pomagac Juve woli za miliony euro grac sobie w Barcelonie i trzepac niezla kase... :/

Aha, znalazlem jeden blad w tym newsie, mianowicie na Pilkanozna.pl pisze "34-letni francuski obrońca podpisał z mistrzem Hiszpanii kontrakt na dwa sezony. Przeszedł do Barcelony z Juventusu Turyn, zdegradowanego do drugiej ligi z powodu afery dopingowej."

Z tego co wiem to lecimy za kretactwa sportowe a nie za doping... :doh:

Mały10

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 21:17

Hmm widzę kolega znalazł bardzo pewne źródło jakim jest portal piłkanozna.pl, który z kolei powołuje się na madrycki "As". Szczerze mówiąc nie sądze aby ten piłkarz dostal za oba sezony łącznie więcej niż 6 mln. bo nie jest możliwe, żeby ten zawodnik zarabiał więcej niż Eto'o, Puyol czy Deco. Poza tym w Barcelonie płace zawodników są uzależnione od osiąganych sukcesów więc nie wiem jakim cudem "As" podał konkretną kwotę.

Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 21:26

Jaka zdrada?? Kazdy zdrowo myslacy pilkarz zrobilby to samo na ich miejscu. Cannavaro 33 lata na karku, jeden z najlepszych obroncow swiata, kariera u schylku a on mialby gnic w Serie B i na dodatek z marnymi perspektywami na awans? Zambrotta, Thuram, Emerson podobna sytuacja, oni nie maja po 20 lat, ze moga sobie poczekac na gre o najwyzsze cele, albo teraz albo nigdy. Z drugiej strony nie dziwie sie Del Piero i Nedvedowi, ze zostaja w klubie. No bo gdzie oni mogliby teraz isc? Co Nedved pojdzie do Sparty Praga albo pojedzie grac dla szejkow w Katarze? A Del Piero, no nie oklamujmy sie to nie jest juz zawodnik o ktorego bilyby sie najwieksze pilkarskie firmy, wiec albo zostanie w Juve, albo co najwyzej trafilby do jakies Regginy albo do Sampdorii jak Vieri. To na pewno nie koniec wyprzedazy zawodnikow Juve. Z pewnoscia kilku jeszcze odejdzie i powiem wam, ze wcale sie nie zdziwie jak wsrod tych graczy bedzie Buffon.

Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!

Serie B?? We have never been there... :D
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 21:32

Waldini pisze:Z drugiej strony nie dziwie sie Del Piero i Nedvedowi, ze zostaja w klubie. No bo gdzie oni mogliby teraz isc? Co Nedved pojdzie do Sparty Praga albo pojedzie grac dla szejkow w Katarze? A Del Piero, no nie oklamujmy sie to nie jest juz zawodnik o ktorego bilyby sie najwieksze pilkarskie firmy, wiec albo zostanie w Juve, albo co najwyzej trafilby do jakies Regginy albo do Sampdorii jak Vieri.
Heh widać kolego, że nie masz zbyt dużej wiedzy w tym temacie :]
Waldini pisze:To na pewno nie koniec wyprzedazy zawodnikow Juve.
Na pewno to umarł Mickiewicz :whistle:

16Maciek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 21:57

Lord_ Juve pisze:
m-a-t-t-e-o pisze: Co do tematu że piłkaże uciekający z Juve nie lecą na kase
http://pilkanozna.pl/pn.php?dzial=news&id=56206
Bardzo dobrze napisane, przeciez Thuram zamiast pomagac Juve woli za miliony euro grac sobie w Barcelonie i trzepac niezla kase... :/

Aha, znalazlem jeden blad w tym newsie, mianowicie na Pilkanozna.pl pisze "34-letni francuski obrońca podpisał z mistrzem Hiszpanii kontrakt na dwa sezony. Przeszedł do Barcelony z Juventusu Turyn, zdegradowanego do drugiej ligi z powodu afery dopingowej."

Z tego co wiem to lecimy za kretactwa sportowe a nie za doping... :doh:
W Barcelonie Thuram ma zarabiać 6 mln Euro rocznie... :roll:
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2006, 21:58 przez 16Maciek, łącznie zmieniany 1 raz.

Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 21:57

UlTrAs pisze:
Heh widać kolego, że nie masz zbyt dużej wiedzy w tym temacie :]
No moze i nie mam za duzej wiedzy w tym temacie, ale w przeciwienstwie do ciebie przedstawilem jakies argumenty do mojej tezy (niewazne sluszne czy niesluszne) a ty ograniczyles sie jedynie do stwierdzenia, ze nie wiem za duzo o tym. Twoje zachowanie wyraznie sugeruje, ze twoja wiedza na ten temat jest jeszcze mniejsza niz moja. Reasumujac krytykujac to, ze wiem niewiele w tym temacie, automatycznie sprowadzasz siebie do pozycji zupelnego ignoranta, w tym temacie rzecz jasna. Ja wiem niewiele ale jednak cos do powiedzenia mam, a ty jak widac nic. No chyba, ze stwierdziles, ze moja niewiedza dyskredytuje mnie zupelnie jako rozmowce, wiec postanowiles nie tracic swojego cennego czasu na dzielenie sie ze mna swoja "wszechwiedza" zakladajac, ze pewnie i tak nie bede w stanie pojac wszystkiego co masz do powiedzenia.

Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!

Serie B?? We have never been there... :D
Italia6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 22:06

Lord_ Juve pisze:
Tak naprawdę gra w piłkę to robota. Tak samo jak budowanie domu przez murarza. Czy ktoś powinien się na niego złościć, że ten zaczął budować nowy dom?
Jednak nie mowmy, ze work is work! To porownanie wydaje mi sie bardzo ogolnikowe i nieprawdziwe. Kazda praca jest inna. Przeciez jesli weterynarz przez swoj blad doprowadzi do bledu i zabije zwierze to mimowszystko nie porownujmy tego do analogicznej sytuacji a ludzkim lekarzem.
Jezeli zawodnik potrafi w ciezkiej chwili odsunac swoje potrzeby i na pierwszy plan postawic potrzeby klubu to jest nie tylko wspanialym pilkarzem, ale i czlowiekiem. Jesli jest zawodnikiem Juve to mozemy go nazwac Juventino, ale jesli nie, to cos nie tak jest z ta jego ludzka wspanialoscia, szczegolnie kiedy mowi jedno a robi cos przeciwnego... :/
A właśnie, że work is work. Praca pracy równa. I w każdej nowej pracy człowiek powinien wkładać tyle serca , co w poprzedniej.
Piłkarze Ci mieli prawo odejść. Takie jest prawo transferowe i nic tego ( przynajmniej nic na to nie wskazuje ) nie zmieni.Mieli odejść i powinniśmy być im wdzięczni za lata spędzone w naszym klubie, a także za serce, które wkładali w każdy mecz.Oni robili to dla nas i o tym też powinniśmy pamiętać.
Co do kwestii finasowej...Oni naprawdę w porównaniu do nas są finasowo ustawieni ...Nie grają dla pieniędzy, ale po to, aby coś jeszcze osiągnąć ( Zwłaszcza Ci , którzy maja jeszcze coś do osiągnięcia).Przykładem jest Cannavaro; mógł trafić do Realu dwa lata temu i to za większe pieniądze, a on tymczasem wybrał nasz Juventus, więc sugestia tych z was, że chodzi tylko o pieniądze jest śmieszna i żałosna.

FORZA JUVE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FORZA ITALIA !!!!!!!!!!!!!
kamil ziomus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 22:33

Cannawaro na szczęscie ma nieodejsć z czego jestem zadowolony. A jesli chodzi o Zambrotte i Thurama to oni zdobyli juz w piłace chyba wszystko. Mają tytuły mistrzów swiata, zwycierzyli lige mistrzów, lige itp. Czego chcieć więcej?? doczekać spaniałej starosci na boisku u boku kochających ich kibiców. Jakby jeszcze mieli jakies problemy finansowe albo cos takiego, ale oni ich niemaja. Poprostu niezależy im na Juve tak jak Nedvedowi czy Bufonowi. A co do Cannawaro to czytałem (ale niewiem czy to prawda) że zgodził sie nawet na niższe zarobki niż w poprzednich sezonach, jednak cos poczuł w sercu i licze na to że zostanie!

Dumny po zwycięstwie,
Wierny po porażce!!
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 22:37

@Italia6 prosze cie nie pisz tak, nie wrzucaj wszytkiego do jednego worka bo to nie jest rozwiazanie...
Ja wiem, ze mieli prawo odejsc, odeszli, tak, pamietam co dla nas zrobili, ale nie moge tego przebolec, ze w takiej sytuacji odchodza, w sytuacji tragicznej, zachowujac sie jak Judasz, wbijajac noz w samo klubowe serce, nie, ja tego zrozumiec nie potrafie.
Rozumiem, ze chca cos osiagnac, ale czy nie wystarcza im skandowane nazwiska na ustach milionow kibicow Juve, ktore sa wykrzykiwane w radosci i podziwie dla nich za ich gest, za ich pomoc w chwili najtrudniejszej, w chwili gdy sie okazuje kto uwazal gre w Juve jako prace a kto jako powolanie(Del Piero)...

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 22:41

Kamil chyba cos ci sie pomylilo z Comorem :prochno: A to ze zgodzil sie na nizsze zarobki to bylo ze 2 msc temu jak mielismy go sprzedawac do Monachium !

P.s Cos dzwoni ale nie w tym kosciele !

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 22:48

No wiec wlsanie takich pilkarzy przykro mi mowic, ale ni potrzebujemy, bo oni tak naprawde nie do konca wpladaja cale serce w gre, Alex wklada, Nedved tez widac to, Zambrotta myslalem ze jest praweziwym Juventino, bo wdawalo mi sie ze gra z calym zaangazowaniem, ale mylilem sie. To sa zdrajcy, bo nie powinni tak sie zachowac, zostawiac klubu, w takim stanmie jakim jest obecnie i nie usprawiedliwiajcie ich ok maja ambicje ale klubu nie kochali. I mam nadziej ze kazdy kbic naet za 100 czy 200 lat bedzie pamietal Alexa jak odany byl klubowi, jak oddany byl Buffon, Chiellini, Nedved, mam nadzieje ze ich imiona i nazwiska beda na zawsze wyryte w sercach kibicow, i nie usprawiedliwiajce nawe ZAmbrotty, mowice ze nie zodbyl LM a czy Nedved zdobyl?? a wiadomo jak tego pragnol, i wiemy ze wieliu go chcialo a jednak zostal, i jego szczegolnie powinnismy pamietac, a zdrajcy zawze pozostana zdrajcami.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 22:54

Zastanow sie co ty piszesz? Zdrajcy :wink: Wiesz w ogole co to słowo oznacza ?? Nie wkladali calego serca w gre ? Ale bzdury! Cannavaro i Zambrotta myslisz ze swoje nazwiska wyrobili sobie przez pozowanie na okladki gazet! Zabro biegał na boisku za 3 ! a Cannavaro czyscil wszystko co do wyczyszczenia było a nawet więcej! Odeszli bo w zyciu trzeba wszystkiego sprobowac! Zastanow sie czy nie bylo by dla Ciebie ujma gra w serie B jako najlepszy obronca swiata i Mistrz swiata! grajac w B zapszepascil by szanse na kontynuacje kariery w reprezentacji. Wiec stol dziobek!

Bart

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 23:14

Nie można od wszystkich wymagać dozgonnej miłości do klubu. Taka jest dzisiejsza piłka, piłkarz to rzadko również kibic. Zresztą po co wymagać od piłkarzy marnowania karier i kiszenia się 1-2 sezony w Serie B, skoro w ten sposób mozna wypromować młodych, zdolnych i stworzyć nową drużynę, która przywróci Juve na szczyty? Każdy klub ma od jednego do kilku symboli i tego się trzeba trzymać. Ja w Interze spodziewałbym się pozostania jedynie Javiera Zanettiego i Paolo Orlandoniego, ewentulanie Cordoby i Recoby. W taki sposób tworzą się prawdziwe legendy, w ten sposób Batistuta stał się symbolem Fiorentiny. A legendy nie powstają masowo. Dlatego sytuacja jest tu według mnie jak przy rzucie karnym. Bramkarz obronić nie musi, ale jak już obroni, to jest wielki.

inter Jest Bebe
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 23:37

Bart pisze:Nie można od wszystkich wymagać dozgonnej miłości do klubu. Taka jest dzisiejsza piłka, piłkarz to rzadko również kibic. Zresztą po co wymagać od piłkarzy marnowania karier i kiszenia się 1-2 sezony w Serie B, skoro w ten sposób mozna wypromować młodych, zdolnych i stworzyć nową drużynę, która przywróci Juve na szczyty? Każdy klub ma od jednego do kilku symboli i tego się trzeba trzymać. Ja w Interze spodziewałbym się pozostania jedynie Javiera Zanettiego i Paolo Orlandoniego, ewentulanie Cordoby i Recoby. W taki sposób tworzą się prawdziwe legendy, w ten sposób Batistuta stał się symbolem Fiorentiny. A legendy nie powstają masowo. Dlatego sytuacja jest tu według mnie jak przy rzucie karnym. Bramkarz obronić nie musi, ale jak już obroni, to jest wielki.
Ech, tylko, ze sa pewne glebsze wartosci ktorych w dzisiejszym swiecie tak malo. Ludzie krzycza Bóg, honor, Ojczyzna i nie wiedza o czym mowia. Ja nie chce symboli, ja chce armie pilkarzy idacych pod jedna bialo-czarna flaga a nie dezerterow, ktorym sie pamieta wspaniala walke, ale zapomina o dezercji.

ice_krk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 23:51

Oto co mam do powiedzenia na ten temat.
Zawodnicy ktorzy w klubie na pewno zostama:DP,Buffon,Nedved-ze starej ekipy pokazuja prede wszystkim przywiazanie do klubu.Powinnismy byc dumni ze w naszym klubie sa tacy zawodnicy ktorym nie strach grac w serie B!Buffon najlepszy bramkarz na swiecie nie mialby problemu ze znalezieniem sobie klubu i w dodatku za lepsza kase.Teraz grajac w serie B bedzie dostawal mniej.On po Prostu kocha Juve.O DP nie ma co pisac,to symbol,on innej decyzji nie mogl podjac.To jest najwspanialszy zawodnik w dziejach tego klubu.Nie pieniadze a przede wszystkim kibice sa dla niego wazni.Ofert DP mial na pewno kilka-mysle glownie o Milanie bo DP byl ulubiencem Ancelotiego.Mysle ze Lippi by go tez sciagnal do swojego przyszlego klubu(prwadopodobnie MU).Nedved...TO nie ten Nedved co kiedys ale i tak brawo dla tego Pana za to ze zostaje.Thuram pokazal jedno-kasa i nic wiecej.Po prostu swietnie platna emerytura.Zal mi go.Cannavaro-czlowiek jego pokroju mogl pomoc stworzyc nowy Juventus,oborna bez niego to juz nie obraona.Przykro mi ze tak zrobil ale czego sie spodziewac po czlowieku ktory tylko dwa lata spedzil w klubie?Zambro-rozczarowal mnie.7 lat powinno swoje zrobic.U niego nic nie zrobilo po prostu odwrocil sie od Juventusu.Na pewno Vieira odejdzie.Tego nie zaluje bo on powiedzial odrazu ze odchodzi.Emerson-szczerze to zdrajca.Z Romy do Juve?Jego odejscie bylo pewne.Zagadka zostaje dla mnie najwieksza-czlowiek o ktorym nie mowicie Zebina.Gracz Romy,w trakcie sezonu chcial odchodzic,a teraz?Wg mnie gral dobrze.Moze zostanie i pomoze podniesc sie Juve.Tak czy inaczej moim skromnym zdaniem zal za odejscie mozemy miec i powinismy do Zambro i Thurama.Jezeli ktos jeszcze z Juventinich odejdzie (mowa o "starych zawodnikach")to nie powinnismy im tego wybaczac.Jak to sie mowi-jezeli kocha to poczeka.Tak tez jest z Juve.Jezeli ktos kocha poczeka sezon na powrot do elity.Serie A bez Juve to jak sernik bez sera.

ODPOWIEDZ