Polska 1-2 Kolumbia

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
misiekjt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 21:13

co tu dużo gadać- wstyd mi za takich skurrrrrrrrr którymi okazali się nasi "kibice" , nie rozumiem takiego zachowania i chyba nigdy nie zrozumiem. co do gry to tylko Szymek próbował coś zdziałać czasem Krzynówek i minimalnie Żuraw. szkoda mi jeszcze Kuszczaka ,chłopak musi się podle czuć, błędy zdażają się wszystkim mam nadzieje że się odbuduje psychicznie , amen !!

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 21:13

wituk pisze:Zgadzam się z jednym gwizdy na Kuszczaka były niepotrzebne. Chłopak jest młody, w przyszłości polska bramka będzie należec do niego. :angry:
Równiez sie z tym zgadzam, chociaz bramka była smieszna a jeszcze bardziej to ze chłopak prawie by sie zabił o poprzeczke :smile: to gwizdy byl nie potrzebne az mi sie go zrobiło zal. Jest młody, a błedy zdarzają sie kazdemu.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 21:17

Byłem na tym meczu, myslalem ze obejże ciekawe widowisko ... haha
Piękne okrzyki haha
Brawo dla Kuszczaka za tą świetną parade :P
To jest prawdziwe oblicze Ślązaków.
Forza Rasiak ahahahha

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 21:17

rajkochlajko123 pisze:Zanim wszyscy zaczeniecie szydzić z jego osoby przypomnijcie sobie mecz Liverpoolu z Manchesterem Utd. i błąd Jerzego Dudka.
bla bla bla. Nie ma żadnego usprawiedliwienia na to że Janas nie powołał Jurka. Bramka puszczona przez Kuszczaka była kuriozalna i naprawdę szkoda mi tego chłopaka. Ale jesteś kolejną osobą która próbuje tutaj pisać żę Dudkowi też zdarzały się kuriozalne błedy. Tylko po co? To ja może przypomne osiągnięcia Jurka (długo bym mógł wypisywać), skoro już wyciągamy na wierzch brudy przeszłości. Każdemu bramkarzowi zdarzają się błędy. Ani Boruc ani Kuszczak ani tym bardziej Fabiański nie są bramkarzami tej klasy co Jurek, i to nie jest tylko moje zdanie ale także wiekszości kibiców. Szkoda ze nie Janasa... bardzo dobrze o całej sytuacji wypowiedział się Mielcarski. Janas chciał spokój w kadrze, jesli chodzi o pozycje bramkarza a tymczasem ZONK. Ma dwóch walczących zawodników, którym przytrafiają się błędy.

Co do zachowania kibiców.. no jednak fatalne... Mają prawo rządać Franka i Jurka, ale bez gwizdania na Tomka Kuszczaka i bez takich zachowań, które widzieliśmy i słyszeliśmy podczas relacji. Wstyd...

Co do meczu, powstrzymam się od komentarza, czekam na mundial i jedank wierze w nasze Orły ;]

Obrazek
Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 21:18

Po meczu z Kolumbią mozna stwierdzić, że nie mamy ani druzyny na MŚ, ani tez kibiców!!

Co do druzyny i trenera
- Panie Janas co to za tłumaczenie, że to nie ten etap itp. to Pan dokonał selekcji i Pan bedzie rozliczany za wyniki.

Co do druzyny to są zawodowcy a nie amatorzy z IV - nie widziałem w zadnym z naszych zaangazowania, pragnienia zwyciestwa czy zwykłej przyjemności z tego co robią - wygladali jak 11 ludzi którym ktoś za kare kazał grać na deszczu!! Z takim podejsciem i taką psychiką daleko nie zajedziemy, tym bardziej ze kolejny mecz z mocna Chorwacja i mogą dostac z 3:0 a wtedy w ich glowkach sie zagotuje i zakonczy sie jak 2002 - niestety.

Kibice - mieli prawo poczuć sie zazenowani widokiem naszych, podobnie reagują kibice na innych stadionach - ostatnio mecz Francji. Ale to OLE to juz przegiecie lekkie :)

Edit :

Artur Boruc, bramkarz

Z takimi kibicami to nawet nie jest żal się żegnać. W ogóle nie wiem, czy powinniśmy się żegnać. Odstawili lekką wieś. Przy bramce był rykoszet, ciężko było ruszyć z miejsca. Nie wiem, czy jest powód do niepokoju. Kadra Kazimierza Górskiego też przegrywała przed mistrzostwami świata.
Człowieku jak wymagasz kultury i pokory od kibiców to zacznij od siebie - Boruc naprawde wiecej pokory, a porównanie sie do kadry Górkiego to tez przegięcie, jakoś Ci nasi zawsze ładnie sie tłumaczą - moze lepeij okazac skruche walnać sie w piers i powiedziec zawali wsyscy My piłkarze i kibce - Przepraszam !!! Ale oni zawsze sie napinaja.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2006, 21:29 przez Tombalu, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
tawiarz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 21:19

Mnie najbardziej rozśmieszyło wielkie "OOOOOoooooooo" kiedy Rasiak zagrał piętą :lol:
A poza tym nie podobała mi się postawa kibiców, mecz przegraliśmy, ale bez przesady, Kolumbia miała duuuuużo szczęścia. Myślę, żę po tygodniu pracy może być lepiej.
spadam. Jutro egzamin z zarządzania :płaczę: będzie ciężko.

zlatan_sc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 21:19

wrocilem wlasnie z Chorzowa..
jak nazwal nas wolv, jestesmy cholota, no trudno, jak nas zwal tak zwal..
wykrzykwialem piesni o Franku, bilem brawa Tomkowi Kuszczakowi, mimo ze z trybun wygladalo to megakatastrofalnie, nie wiem jak w TV.. (pilka wpadla do bramki, na moim sektorze glucha cisza i z tylnich rzedow takie ciche pytanie, "yy.. gol?")..
nie podobaly mi sie natomiast piesni o Dudku, zupelnie nie potrzebne, widzialem, ze Kuszczak po stracie gola byl zalamany, ale dzieki niemu przynajmniej cos sie dzialo.. ;)

no i krzyczalem Ole, zamiast rzucac kutfami na prawo i lewo dobrze sie bawilem :D
zreszta naszym nalezal sie zimny prysznic, bo z trybun wygladali jak banda slamazarnych oslow bez ambicji. pozdrawiam.

p.s. naros [']

Obrazek
wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 21:22

Mnie ten meczył bardzo zmartwił.. Jak patrzylem na tą nieporadnosc naszych reprezentrantow to mi bylo smutno :/ .. DO mundialu 10 dni a p.Szpakowski opowiada ze "na razie to i tamto" to tylko 10 dni nie, poltorej tygodnia.. minie jak z bicza strzelil.. Forma pilkarzy jest tragiczna.. Ja jednak poczekam i bede krytykowal po mundialu, choc nie kryje ze brak Dudka i Franka jest odczuwalny..
P.S Żal mi Kuszczaka bo jest zdolny ale taki błąd :/..

Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 21:27

Ja sie kibicom nie dziwie, wydali 30 zł na bliet, a musieli oglądać upadek Polskiej Piłki. Zawodnicy zamiast ruszyć troche dupe i oddać hołd Kazimierzowi Górskiemu, objiali się niczym druzyna oldbojów... Błedy bramkarskie się zdarzają owszem, ale czemu w kadrze nie ma Dudka, nie wiem :| Brak mi słow i jak mówie nie dziwie się kibicom...

Pablito

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 21:27

Panowie mam prośbę!Macie jakis link do tej interwencji Kuszczaka z meczu z Wigan co otrzymał za nią nagrode.Bo nie widziałem ichciałbym zobaczyć.Z góry dzięki!

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 21:28

Właśnie wróciłem z tego meczu. Powiem coś dziwnego. Z perspektywy trybun spotkanie to, nie było znowuż katastrofalne jak niektórzy piszą. Polska miała na początku inicjatywę, lecz stracona bramka i w drugiej połowie następna (notabene do tego momentu praktycznie jedyne akcje gości) podłamały skrzydła Białoczerwonym. Widać było zmęczenie po zgrupowaniu. Nie podobało mi się jak kibice skandowali "Jurek Dudek". Takie kiksy mogą się zdarzyć każdemu bramkarzowi. Ciekawe czy zapomnieli już jakie gole wpuszczał Dudzio? :whistle: Sam natomiast skandowałem "Ole, Ole", gdy przy piłce byli Kolumbijczycy. Biłem także brawo zawodnikom gości przy zmianach tak na przekór, by w taki chociaż sposób zmotywować naszych. Cieszę się, że błysnął młody zawodnik - Ireneusz Jeleń. To utwierdza mnie w przekonaniu, że trzeba stawiać na młodzież i nie ma tu dla mnie znaczenia nic. Nawet to, że są to Mistrzostwa Świata. Szkoda mi natomiast Grzesia Rasiaka. Kosowski czy Radomski zagrali na pewno gorzej, a i tak Rasiak zebrał najwięcej gwizdów :? Na zakończenie napiszę o kibicach, którzy mimo wszystko po ostatnim gwizdku zaśpiewali piękne słowa "Czy jest dobrze, czy nie, ja i tak kocham Cię, w moim sercu POLSKA, i na dobre i na złe!".

Wierzę, że w następnym meczu, świeżsi Polacy zagrają już dobrze i skutecznie :wink:

wituk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 21:28

Pablito pisze:Panowie mam prośbę!Macie jakis link do tej interwencji Kuszczaka z meczu z Wigan co otrzymał za nią nagrode.Bo nie widziałem ichciałbym zobaczyć.Z góry dzięki!
http://video.google.com/videoplay?docid ... 1913737823

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 21:29

:dance: POLSKA :dance:
Kuszczak nie powinien tego puścić, powinien to zblokować :prochno:
A tak na serio, z czym my jedziemy na mundial.
Aha, i jak słysze komentarze że to wszystko przez wielkich "nieobecnych" piłkarzy to normalnie szał gwizdka. Co oni by pomogli. Ludzie, po prostu Polska na tle europy nie potrafi grać w piłkę, a to co pokażą na mundialu to dopiero będzie wstyd, nie to co dzisiaj z Kolumbią.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 21:31

Więc TAKBYŁEM na meczu więc moge się wypowiedzieć zaczne od gry..
Totalna beznadzieja....1 bramka dla Kolumbi może troche przypadkowa...ale to co było w 2 to juz przechodzi wszelkie granice. Środek pomocy kompletnie nic nie grał:/ Kosa i Jop też :/ Zachowanie kibiców w tym również mnie :!: adekwatne do gry POLAKÓW. Przyznam się krzyczałem z całym tłumem Ole o raz co wy robicie Polacy co wy robicie !? ciężko przechodziło mi to przez gardło ale co tu krzyczeć jak grają beznadzieje. Parodia.... Kolumbia zagrała bardzo dobrze i spokojnie mogło byc 4-1 .. aż szkoda.. i czy nie przyznać teraz racji tym którzy mowili gdzie jest Franek?! gdzie jest Dudek ?! Wypowiedzi ludzi którzy napiszą że kibice zachowywali się beznadziejne sa dla mnie równie śmieszne jak decyzje Janasa! więc prosze darujcie sobie komentarze negatywne na temat STADIONU ŚLASKIEGO i kibiców bo kibicowalismy całą pierwsza połowe jak się dało..potem zresztą też ale głownie Kolumbi bo to oni na to bardziej zasługiwali :(

JANASOWI dziękujemy![/u]

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 21:33

Spotkania nie będe komentował, wiadomo, po zgrupowaniu, mogli czuć się zmęczeni. Bramki puszczone przez bramkarzy są troche kompromitujące(szczególnie ta Kuszczaka) w świetle ostatnich wyborów Janasa, chodzi mi tutaj głównie o pozostawienie Dudka. Nie jestem jakimś moralistą, ale swoje dwa słowa pozostawie tutaj.
Nie pochwalam zwrotu "ole", który ciagle dolatywał z trybun, to nieco kompromitujące nie tylko dla samych kibiców, ale i dla zawodików, dla zawodników bardzo przykre, można było stwierdzić, że nie jest się w Polsce tylko w Hiszpanii słuchając kibiców. Lecz głosy niezadowolenia, które głosiły nieodpowiedni(dla kibiców) wybór Janasa(szczególnie bramkarza) uważam za stosowne bo sam jestem za tym aby to Dudek bronił na MŚ. Pewne rozgoryczenie fanów plus kiepskie interwecje bramkarzy na dzisiejszym spotkaniu spotęgowały się i mamy tego efekt.
Nie popieram takich akcji(chodzi mi tu głównie o gwizdy, wulgaryzmy, nieodpowienie zwroty typu dzisiejszego "ole"), ale niezadowolenie z wyborów Janasa, szczególnie po tym spotkaniu uważam za normalne i nie uważam, że świadczy to o chamstwie naszych kibiców, ale o oddaniu i chęci tego by zwyciężała - a to, że dzięki Dudkowi na bramce i Frankowskiemu w ataku mają to zrobić i że część kibiców tak uważa jest normalne i moralne...
Ja uważałem i nadal tam myśle, że bramka na MŚ w Niemczech powinna należeć do Jerzego Dudka, ale niestety, trenerem nie jestem...
Ostatnio zmieniony 30 maja 2006, 21:38 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ