Kiedy decyzja o degradacji ?!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
ulin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 16:36

JAK DEGRADACJA!!!! USPOKOJCIE SIE, PRZECIEZ CIAGLE JESTESMY W SERIA A :!: :!: :!: I ZDOBYLISMY MISTRZA 29 RAZY :!: :!: :!: I NIE GDYBAJCIE BO TEZ TO MNIE DENERWUJE :!: PROSZE WAS POCZEKAJCIE NA OSTATECZNY WYROK :!: :!:

Futbol to taka piekna gra, w której 22 zawodników biega po boisku ai tak zawsze
wygrywa JUVENTUS
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 16:38

Szczerze mówiąc to śmieszy mnie ten cały płacz i lamentowanie. Po pierwsze Jeśli Juve spadnie to napewno nie jako niewiniątko, a mi jakoś chodzi po głowie, że winnych trzeba karać (byle by nie za surowo). Po drugie to nie zabiłoby klubu, większość zawodników by odeszła, ale klub by wiele na tym zarobił. Powrót do serie A też długo by nie trwał, za 2, góra 3 lata znów zobaczylibyśmy bianconerich w LM. A po trzecie to by nawet wyszło klubowi na dobre, kadrowe oczyszczenie, odmłodzenie składu, powiew świeżości i koniec gadania o Lega Calcio przychylnej Juve.
Wciąż chcę, zeby Juventus pozostał w Serie A i zachowął wszystkie tytuły, ale jeśli w gre wchodziło kupowanie i sprzedawanie meczy i jest to bardzo poważna sprawa, to 2 liga nam się, niestety, należy.
Umpa pisze:
Pewnie już po cichu tam ktoś z was przezuca się na Barcę
Tia. Ja już się, "przezucam" na Newcastle i to wcale nie po cichu. W końcu też są bianconeri.

Nie ma to jak mONdra wypowiedź. :P
Ja zawsze lubiłem Newcastle, ewentualnie moze być Udinese :P

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 16:39

aleksander1986 pisze:CUORE BIANCO-NERO wystarczy spojrzeć od kiedy jesteś na tej stronie, nie obrażaj mnie bo troszkę dłużej tutaj jestem niż Ty.
A co ma jedno do drugiego ? :roll: Jeśli ja np jestem na tej stronie dłużej niż Ty to znaczy, że moge po Tobie jechać ? :roll:

Pozatym cholernie mnie zestresowałeś tym swoim postem o naszej degradacji :/ Weź go lepiej edytuj i usuń tą wypowiedź bo na prawdę można się zlęknąć.

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 16:43

Co ma być to będzie, najważniejsze, żeby sprawiedliwości stało się zadość, bo tu idzie o dobre imię klubu, jedną z ważniejszych spraw. Gdybanie jest tutaj zbędne.

A, i czemu tytuł jest tak sformułowany jakby degradacja była kwestią czasu :roll:

CUORE BIANCO-NERO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 16:44

śledzę na bierząco wszystkie informacje i jak narazie to wszystko dotyczy machlojek finansowych Moggiego , nie Juventusu ! ...

:?

.... bo serwis informacyjny , z którego pochodzi ten "news" napisał ,że prawdopodobnie dziś zapadną decyzje .... :cry:

E NEL CUORE QUALCOSA SEMPRE C'E'...
LA JUVE !
Italia6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 16:53

[quote="CUORE BIANCO-NERO"]śledzę na bierząco wszystkie informacje i jak narazie to wszystko dotyczy machlojek finansowych Moggiego , nie Juventusu ! ...
quote]

I to jest pocieszające.Jakbyś miała jakies wcześniejsze info co do decyzji jaka podjęli to proszę daj znać.

CUORE BIANCO-NERO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 17:01

Italia6 ..... cały czas słucham radia , oglądam tv i czytam na bieżąco informacje w internecie , co kilkanaście minut pojawia się coś nowego , jak będą jakieś konkrety to odrazu napiszę ..... !!

tomcatmi : gdybyś spędził kilkanaście lat za granicą praktycznie bez kontaktu z polskim jestem ciekawa jak Ty byś pisał... łatwo powiedzieć :evil:
Ostatnio zmieniony 19 maja 2006, 17:14 przez CUORE BIANCO-NERO, łącznie zmieniany 1 raz.

LA JUVE !
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 17:08

CUORE BIANCO-NERO pisze:Italia6 ..... cały czas słucham radia , oglądam tv i czytam na bieżąco informacje w internecie , co kilkanaście minut pojawia się coś nowego , jak będą jakieś konkrety to odrazu napiszę ..... !!
Wystarczy ruszyc glowa i pomyslec. Czy federacja albo jakakolwiek instytucja wystawialaby wyrok, jak jeszcze trwaja przesluchania? Sadzicie ze w tak waznej sprawie jak degradacja kilku zespolow, ktore mialy by grac w europejskich pucharach, wyrok zapada w 2 tygodnie? Dlatego tez nie macie co sie podniecac plotkami podawanymi przez wloskie media, bo po prostu to jest nierealne.

A i jeszcze jedno, wiem CUORE BIANCO-NERO ze juz to mowili inni userzy, ale przylacze sie do prosby, abys jak juz cos znajdziesz w internecie podawala linka. Pozatym staraj sie pisac po polsku. Dzieki
pozdr

Villya

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 17:08

Ciekawa jest ta sytuacja szczerze wam powiem, i jestem bardzo ciekawa jak to rozwiążą.....Chodzi tu o czołówkę Serie A. Juventus, Lazio, Fiorentina. Ciężko mi sobie wyobrazić, że wszystkie spadły by jednocześnie do niższych lig. Z drugiej strony dlaczego tylko te trzy :?: :?: a Milan :?: niby mniej narozrabiał, ale przekręt pojedynczy też mu udowodniono. Cały zarząd FIGC powoli ulega zmianie, 9 sędziów zawieszonych......w kręgu podejrzanych (wedłu www.sports.it) mówiło sie nawet jeszcze o Messinie. Gdyby w całą tą sprawę był zamieszany tylko Juventus i paru sędziów to niewątpliwie bylibyśmy już w SerieB. Ponadto najcięższe zarzuty są na Moggim. A to nie znaczy, że klub za to odpowie. Cięższa była by już sprawa gdyby sie okazało, że Lippi był zamieszany, że Buffon faktycznie oszukiwał. Dopóki oskarżenia nie wykraczają poza nikogo z kręgu Giraudo i Moggi to nie jest jeszcze najgorzej.
Osobiście nie jestem za degradacją Juventusu ani Violi i Lazio. Te kluby akurat "wpadły" z przekrętami ale prawdą jest, że całe Calcio jest tak skorumpowane jak scena polityczna w Polsce. Ponadto to cała na razie nagonka medialna spekuluje, że Juve w serie D będzie. Sytuacja jest poważna i każdemu kibicowi nie jest lekko. Myślę, że trzy wspomniane kluby nie spadną ale dostaną punktową karę lub pieniężną. Za to jestem pewna, że Moggi pójdzie siedzieć. Tak ciężkie zarzuty otrzymał, że nie wywinie się z tego. Ogólnie jestem pozytywnej myśli. Nie wyrzucą nas bo jeśli my polecimy to jednocześnie Viola i Lazio też, nawet pomimo tego, że niższe zarzuty im postawiono. Nawet nie chcę myśleć co zrobią kibice-fanatycy Fiorentiny i Lazio. My jakoś przezyjemy a tamci tylko na petycjach nie poprzestaną.

Con la Juve nel sangue, con la Juve nel cuore...bianconeri si nasce, bianconeri si muore.....
szaniol88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 17:20

nie wie ktos moze o ktorej ma byc podjeta ta decyzja o rzekomej degradacji????

Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 17:23

Nie zgodze się Villya, poleci tyle klubów ilu będą udowodnione poważne machlojki. Choćby miała polecieć i połowa ligi, chociaż nie wierzę zeby to było w ogóle realne.
Villya pisze:... Nawet nie chcę myśleć co zrobią kibice-fanatycy Fiorentiny i Lazio. My jakoś przezyjemy a tamci tylko na petycjach nie poprzestaną.
Napewno byłoby ciekawie :P Kibice Violi napewno wściekliby się nieziemsko. Ledwo wrócili do czołówki, wywalczyli eliminacje LM, a tu znów degradacja :) To byłby dla mnie pozytywny aspekt całej sprawy.
Ale nie ma co gadać zanim nie będzie nic wiadomo

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
Italia6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 17:28

szaniol88 pisze:nie wie ktos moze o ktorej ma byc podjeta ta decyzja o rzekomej degradacji????
Niestety nie , ale jak sie tylko dowiem to dam znać

CUORE BIANCO-NERO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 17:31

Ja nie sądzę ,żeby dzisiaj czy nawet jutro taka decyzja została podjęta , wydaje mi się ,że ta informacje to była tylko i wyłączne subiektywna ocena całej sytuacji przez dziennikarzy ..... ,ale kto tam wie... boh... :?

LA JUVE !
Italia6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 17:36

CUORE BIANCO-NERO pisze:Ja nie sądzę ,żeby dzisiaj czy nawet jutro taka decyzja została podjęta , wydaje mi się ,że ta informacje to była tylko i wyłączne subiektywna ocena całej sytuacji przez dziennikarzy ..... ,ale kto tam wie... boh... :?
No nic widzę ,że wciąż pozostaje nam czekanie ( i to jest najgorsze). :(

kaktus23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 17:37

JUVE to część mojego życia i nigdy ich nie opuszcze. Oczywiście nie dopuszczam myśli o Serie B ale po wejściu na strone JuvePoland nie moge mieć niczego innego na myśli. Teraz dopiero okaże sie którzy piłkarze a przede wszystkim kibice są prawdziwymi Juventino. Trzymaj sie Stara Damo - zawsze będziesz dla mnie tą jedynom.

ODPOWIEDZ