Kiedy decyzja o degradacji ?!
- ulin
- Juventino
JAK DEGRADACJA!!!! USPOKOJCIE SIE, PRZECIEZ CIAGLE JESTESMY W SERIA A :!: :!: :!: I ZDOBYLISMY MISTRZA 29 RAZY :!: :!: :!: I NIE GDYBAJCIE BO TEZ TO MNIE DENERWUJE :!: PROSZE WAS POCZEKAJCIE NA OSTATECZNY WYROK :!: :!:
Futbol to taka piekna gra, w której 22 zawodników biega po boisku ai tak zawsze
wygrywa JUVENTUS
wygrywa JUVENTUS
- Reggie
- Juventino
Szczerze mówiąc to śmieszy mnie ten cały płacz i lamentowanie. Po pierwsze Jeśli Juve spadnie to napewno nie jako niewiniątko, a mi jakoś chodzi po głowie, że winnych trzeba karać (byle by nie za surowo). Po drugie to nie zabiłoby klubu, większość zawodników by odeszła, ale klub by wiele na tym zarobił. Powrót do serie A też długo by nie trwał, za 2, góra 3 lata znów zobaczylibyśmy bianconerich w LM. A po trzecie to by nawet wyszło klubowi na dobre, kadrowe oczyszczenie, odmłodzenie składu, powiew świeżości i koniec gadania o Lega Calcio przychylnej Juve.
Wciąż chcę, zeby Juventus pozostał w Serie A i zachowął wszystkie tytuły, ale jeśli w gre wchodziło kupowanie i sprzedawanie meczy i jest to bardzo poważna sprawa, to 2 liga nam się, niestety, należy.
Wciąż chcę, zeby Juventus pozostał w Serie A i zachowął wszystkie tytuły, ale jeśli w gre wchodziło kupowanie i sprzedawanie meczy i jest to bardzo poważna sprawa, to 2 liga nam się, niestety, należy.
Ja zawsze lubiłem Newcastle, ewentualnie moze być UdineseUmpa pisze:Tia. Ja już się, "przezucam" na Newcastle i to wcale nie po cichu. W końcu też są bianconeri.Pewnie już po cichu tam ktoś z was przezuca się na Barcę
Nie ma to jak mONdra wypowiedź.

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
A co ma jedno do drugiego ? :roll: Jeśli ja np jestem na tej stronie dłużej niż Ty to znaczy, że moge po Tobie jechać ? :roll:aleksander1986 pisze:CUORE BIANCO-NERO wystarczy spojrzeć od kiedy jesteś na tej stronie, nie obrażaj mnie bo troszkę dłużej tutaj jestem niż Ty.
Pozatym cholernie mnie zestresowałeś tym swoim postem o naszej degradacji

- herr_braun
- Juventino
Co ma być to będzie, najważniejsze, żeby sprawiedliwości stało się zadość, bo tu idzie o dobre imię klubu, jedną z ważniejszych spraw. Gdybanie jest tutaj zbędne.
A, i czemu tytuł jest tak sformułowany jakby degradacja była kwestią czasu :roll:
A, i czemu tytuł jest tak sformułowany jakby degradacja była kwestią czasu :roll:
- CUORE BIANCO-NERO
- Juventino
śledzę na bierząco wszystkie informacje i jak narazie to wszystko dotyczy machlojek finansowych Moggiego , nie Juventusu ! ...
:?
.... bo serwis informacyjny , z którego pochodzi ten "news" napisał ,że prawdopodobnie dziś zapadną decyzje ....
:?
.... bo serwis informacyjny , z którego pochodzi ten "news" napisał ,że prawdopodobnie dziś zapadną decyzje ....
E NEL CUORE QUALCOSA SEMPRE C'E'...
LA JUVE !
LA JUVE !
- Italia6
- Juventino
[quote="CUORE BIANCO-NERO"]śledzę na bierząco wszystkie informacje i jak narazie to wszystko dotyczy machlojek finansowych Moggiego , nie Juventusu ! ...
quote]
I to jest pocieszające.Jakbyś miała jakies wcześniejsze info co do decyzji jaka podjęli to proszę daj znać.
quote]
I to jest pocieszające.Jakbyś miała jakies wcześniejsze info co do decyzji jaka podjęli to proszę daj znać.
- CUORE BIANCO-NERO
- Juventino
Italia6 ..... cały czas słucham radia , oglądam tv i czytam na bieżąco informacje w internecie , co kilkanaście minut pojawia się coś nowego , jak będą jakieś konkrety to odrazu napiszę ..... !!
tomcatmi : gdybyś spędził kilkanaście lat za granicą praktycznie bez kontaktu z polskim jestem ciekawa jak Ty byś pisał... łatwo powiedzieć :evil:
tomcatmi : gdybyś spędził kilkanaście lat za granicą praktycznie bez kontaktu z polskim jestem ciekawa jak Ty byś pisał... łatwo powiedzieć :evil:
Ostatnio zmieniony 19 maja 2006, 17:14 przez CUORE BIANCO-NERO, łącznie zmieniany 1 raz.
LA JUVE !
LA JUVE !
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Wystarczy ruszyc glowa i pomyslec. Czy federacja albo jakakolwiek instytucja wystawialaby wyrok, jak jeszcze trwaja przesluchania? Sadzicie ze w tak waznej sprawie jak degradacja kilku zespolow, ktore mialy by grac w europejskich pucharach, wyrok zapada w 2 tygodnie? Dlatego tez nie macie co sie podniecac plotkami podawanymi przez wloskie media, bo po prostu to jest nierealne.CUORE BIANCO-NERO pisze:Italia6 ..... cały czas słucham radia , oglądam tv i czytam na bieżąco informacje w internecie , co kilkanaście minut pojawia się coś nowego , jak będą jakieś konkrety to odrazu napiszę ..... !!
A i jeszcze jedno, wiem CUORE BIANCO-NERO ze juz to mowili inni userzy, ale przylacze sie do prosby, abys jak juz cos znajdziesz w internecie podawala linka. Pozatym staraj sie pisac po polsku. Dzieki
pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- Villya
- Juventino
Ciekawa jest ta sytuacja szczerze wam powiem, i jestem bardzo ciekawa jak to rozwiążą.....Chodzi tu o czołówkę Serie A. Juventus, Lazio, Fiorentina. Ciężko mi sobie wyobrazić, że wszystkie spadły by jednocześnie do niższych lig. Z drugiej strony dlaczego tylko te trzy
a Milan
niby mniej narozrabiał, ale przekręt pojedynczy też mu udowodniono. Cały zarząd FIGC powoli ulega zmianie, 9 sędziów zawieszonych......w kręgu podejrzanych (wedłu www.sports.it) mówiło sie nawet jeszcze o Messinie. Gdyby w całą tą sprawę był zamieszany tylko Juventus i paru sędziów to niewątpliwie bylibyśmy już w SerieB. Ponadto najcięższe zarzuty są na Moggim. A to nie znaczy, że klub za to odpowie. Cięższa była by już sprawa gdyby sie okazało, że Lippi był zamieszany, że Buffon faktycznie oszukiwał. Dopóki oskarżenia nie wykraczają poza nikogo z kręgu Giraudo i Moggi to nie jest jeszcze najgorzej.
Osobiście nie jestem za degradacją Juventusu ani Violi i Lazio. Te kluby akurat "wpadły" z przekrętami ale prawdą jest, że całe Calcio jest tak skorumpowane jak scena polityczna w Polsce. Ponadto to cała na razie nagonka medialna spekuluje, że Juve w serie D będzie. Sytuacja jest poważna i każdemu kibicowi nie jest lekko. Myślę, że trzy wspomniane kluby nie spadną ale dostaną punktową karę lub pieniężną. Za to jestem pewna, że Moggi pójdzie siedzieć. Tak ciężkie zarzuty otrzymał, że nie wywinie się z tego. Ogólnie jestem pozytywnej myśli. Nie wyrzucą nas bo jeśli my polecimy to jednocześnie Viola i Lazio też, nawet pomimo tego, że niższe zarzuty im postawiono. Nawet nie chcę myśleć co zrobią kibice-fanatycy Fiorentiny i Lazio. My jakoś przezyjemy a tamci tylko na petycjach nie poprzestaną.

Osobiście nie jestem za degradacją Juventusu ani Violi i Lazio. Te kluby akurat "wpadły" z przekrętami ale prawdą jest, że całe Calcio jest tak skorumpowane jak scena polityczna w Polsce. Ponadto to cała na razie nagonka medialna spekuluje, że Juve w serie D będzie. Sytuacja jest poważna i każdemu kibicowi nie jest lekko. Myślę, że trzy wspomniane kluby nie spadną ale dostaną punktową karę lub pieniężną. Za to jestem pewna, że Moggi pójdzie siedzieć. Tak ciężkie zarzuty otrzymał, że nie wywinie się z tego. Ogólnie jestem pozytywnej myśli. Nie wyrzucą nas bo jeśli my polecimy to jednocześnie Viola i Lazio też, nawet pomimo tego, że niższe zarzuty im postawiono. Nawet nie chcę myśleć co zrobią kibice-fanatycy Fiorentiny i Lazio. My jakoś przezyjemy a tamci tylko na petycjach nie poprzestaną.
Con la Juve nel sangue, con la Juve nel cuore...bianconeri si nasce, bianconeri si muore.....
- Reggie
- Juventino
Nie zgodze się Villya, poleci tyle klubów ilu będą udowodnione poważne machlojki. Choćby miała polecieć i połowa ligi, chociaż nie wierzę zeby to było w ogóle realne.
Kibice Violi napewno wściekliby się nieziemsko. Ledwo wrócili do czołówki, wywalczyli eliminacje LM, a tu znów degradacja
To byłby dla mnie pozytywny aspekt całej sprawy.
Ale nie ma co gadać zanim nie będzie nic wiadomo
Napewno byłoby ciekawieVillya pisze:... Nawet nie chcę myśleć co zrobią kibice-fanatycy Fiorentiny i Lazio. My jakoś przezyjemy a tamci tylko na petycjach nie poprzestaną.

Ale nie ma co gadać zanim nie będzie nic wiadomo
"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- CUORE BIANCO-NERO
- Juventino
Ja nie sądzę ,żeby dzisiaj czy nawet jutro taka decyzja została podjęta , wydaje mi się ,że ta informacje to była tylko i wyłączne subiektywna ocena całej sytuacji przez dziennikarzy ..... ,ale kto tam wie... boh... :?
LA JUVE !
LA JUVE !
- Italia6
- Juventino
No nic widzę ,że wciąż pozostaje nam czekanie ( i to jest najgorsze).CUORE BIANCO-NERO pisze:Ja nie sądzę ,żeby dzisiaj czy nawet jutro taka decyzja została podjęta , wydaje mi się ,że ta informacje to była tylko i wyłączne subiektywna ocena całej sytuacji przez dziennikarzy ..... ,ale kto tam wie... boh... :?

- kaktus23
- Juventino
JUVE to część mojego życia i nigdy ich nie opuszcze. Oczywiście nie dopuszczam myśli o Serie B ale po wejściu na strone JuvePoland nie moge mieć niczego innego na myśli. Teraz dopiero okaże sie którzy piłkarze a przede wszystkim kibice są prawdziwymi Juventino. Trzymaj sie Stara Damo - zawsze będziesz dla mnie tą jedynom.