Święta Barcelona!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Czy sędzia miał zamiar pomóc Barcelonie w potyczce z Arsenalem?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
z_vader

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 09:32

mati_juve pisze:Najwyższy czas by sie obudzić : Barca z Ronaldinho na czele są teraz modne :!: (a jak wiadomo moda omamia).
Swiete slowa. Teraz liczy się tylko kasa, a jak mozna zwiększyc oglądalnosc/sprzedaz nakladu/liczbe wyswietlen danej strony - chodziazby piszac o Barcelonie. Ja osobiscie juz mam serdecznie dosyc tego calego szumu wokul tego klubu - wszedzie tylko Barca, Katalonia, Ronaldinho.

Zwyciestwo Barcelony bylo na reke wladzom europejskiej pilki bo to ten zespol generuje najwieksze dochody. :?

W CL sedzia nieco wypaczyl widowisko, ale byl to szczegol w porownaniu z tym co dzieje sie w lidze hiszpanskiej, gdzie sedziowie ewidentnie gwizdza "na Barcelone". Mamy wiec karne z kapelusza, niezauwazone splalone, nieuznane prawidlowo zdobyte bramki przez przeciwnikow, czerwone kartki dla przeciwnikow itp. :evil: Podobno Juve tez pomagali sedziowie, ale w Serie A (o ile w ogole mialo to miejsce) nie bylo to az tak ewidentne jak w La Liga.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 10:53

Janders pisze:do wszystkich którzy uważają ze Barcy pomógl sędzia:
1) 17minuta --> 1:0 i Arsenal w 10
to nie tak, sędzia się przyznał że popełnił błąd ale w tym sensie że bramka dla barcy powinna być uznana ale wówczas sędzia dałby Lehmanowi ŻÓŁTĄ a nie CZERWONĄ kartkę a to jest różnica!!!

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
gradi69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 11:01

mateo369 i tym podobni: ale z was hipokryci! gdyby Arsenal grając w 10 dowiózł zwycięstwo do końca to byście nawet nie wspomnieli, że sędzia popełnił błąd wyrzucając Lehmana, bo koniec końców okazałoby się, że sędzia podjął korzystną decyzję dla Arsenalu. Ale jednak Arsenal dał sobie strzelić dwa gola, więc teraz wyrzucenie Lehmana ukazujecie jako straszliwy błąd i wypaczenie wyniku. To się nazywa dostosowywanie teorii do praktyki.

tylko głupota ludzka nie zna granic (co widać na tym forum)
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 11:16

gradi69 pisze:mateo369 i tym podobni: ale z was hipokryci! gdyby Arsenal grając w 10 dowiózł zwycięstwo do końca to byście nawet nie wspomnieli, że sędzia popełnił błąd wyrzucając Lehmana, bo koniec końców okazałoby się, że sędzia podjął korzystną decyzję dla Arsenalu. Ale jednak Arsenal dał sobie strzelić dwa gola, więc teraz wyrzucenie Lehmana ukazujecie jako straszliwy błąd i wypaczenie wyniku. To się nazywa dostosowywanie teorii do praktyki.
Ty chyba czytać nie umiesz ja tylko chciałem napisać że Janders źle myślał bo gdyby sędzia uznał bramkę to musiałby dać lehmanowi żółtą kartkę i arsenal przegrywałby 1-0 ale grałby w 11 a nie w 10 jak napisał Janders a o żadnym straszliwym błędzie ja nie mówię, więc zanim coś przeczytasz to się nad tym zastanów!!!
Ostatnio zmieniony 19 maja 2006, 14:29 przez mateo369, łącznie zmieniany 1 raz.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Lato1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 13:15

Sędziowie pomagali Barcelonie w tym sezonie, to nie ulega wątpilwości! Nie wspominam o finale, ale z Chelsea, Milanem, Benficą pomoc sędziów była bardzo widoczna! Nie wspomne już o La liga gdzie pomoc sędziowska dla "Dumy Katalonii" :rotfl: była więcej niż bardzo widoczna!Czytałem nawet o tym artykuł w "Piłce Nożnej" Grają ładnie ale to nie oznacza by sędziowie mogli im pomagać . Jeszcze to, że non stop widze ich w tv i na każdym meczu, skrótach itp. zachwycają się barcą i wszechmogącym Ronaldinho sprawia że nie nawidze ich bardziej niż mój przedmówca :-D

Piwo dla mnie :smile:

Aha jeszcze pytanie do tych co myślą że ten filmik ze strzelaniem w poprzeczke Ronaldinho jest prawdziwy: Jak to możliwe że jeśli ma taką celność w każdym meczu marnuje około 3 rzytów wolny

Tak bardzo nienawidze Barcy że wole Rome, Milan i dziadowski Real razem wzięte!

Obrazek
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 13:39

Lato1897 pisze:. Jeszcze to, że non stop widze ich w tv i na każdym meczu, skrótach itp. zachwycają się barcą i wszechmogącym Ronaldinho sprawia że nie nawidze ich bardziej niż mój przedmówca :-D

Piwo dla mnie :smile:

Tak bardzo nienawidze Barcy że wole Rome, Milan i dziadowski Real razem wzięte!
no powiedzmy że nienawidzimy bARCE równie mocno 8)

Skrzekacz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 14:00

Ja i tak uważam że barca wygrała z pomocą sędziego. Rzeczywiście pierwsza bramka Arsenalu nie powinna być zaliczona. Natomiast bramka Etoo na pocz. powinna być zaliczona. Ale po co ta czerwona kartka?? Sam sędzia sie przynał do błędu za tą czerwoną!! Tak też uważają eksperci. W takim wypadku Arsenal nie musiałby się tak bronić i by atakował a atak z Henrym na 90% by coś upolował, a tak Arsenal musiał grać bardzo defensywnie z bramkarzem którego nawet nie można porównać do Lecha, gdzie Henry był osamotniony, pilnowany przez 3 obrońców Barcy, a na dodatek faulowany, czego oczywiście sędzia nie widział, albo nie chciał widzieć ;p Widział jedynie faul, którego nie było, a za który henry dostał żółtą kartkę. Barca nie jest najlepszym zespołem, po prostu miała szczęście. Gdyby nie sędzia barca nie poradziłaby sobie z przeciwnikiem który gra w 10, więc to raczej świadczy o jej przereklamowaniu.

Tak na marginesie- Barca nie wygrała żadnego meczyka bez Ronaldinho w tym sezonie. NC
A jego forma już się kończy (na meczu pokazał, że idzie mu coraz gorzej, wcześniej z milanem to samo było, a może on tylko umie grać z słabszymi drużynami...). Gdy przestanie tak grać i samemu wypracowywać akcje dla napastników, barca znów będzie klubem, który nawet nie podskoczy potęgom europejskim z JUVE na czele
Ostatnio zmieniony 19 maja 2006, 14:05 przez Skrzekacz, łącznie zmieniany 1 raz.

djse

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 14:01

Po pierwsze - praktycznie wszyscy eksperci podkreślaja ,że przy faulu Lehmana oprócz czerwieni powinna być bramka ,jako przywilej korzyści. takie są przepisy.
Po drugie - Eboue za pierwszym razem jak faulowal brutalnie kopiac z gory w udo zawodnika Barcelony mogl (gdyby sedzia byl tak za BArca) dostac czerwień ,ale dostal żółta. Potem symulował faul (druga żółta) co wszyscy też widzieli ,a sędzia podyktował wolny dla Arsenalu ,po którym notabene zdobyli bramke !!!
Po trzecie - Bramka Eto'o byla dyskusyjna ,ale jezeli wogole byl spalony to doslownie centymetrowy ,a nie jak niektorzy pisza 2 metrowy. A wogole to tam linioey pokazuje ,wiec glowny nie moze takich "milimetrowcow" sam wylapywac ,a nawet nie widzialem ,zeby glowny sam podejmowal decyzje o spalonych (no chyba w naszej 5 lidze:)). Poza tym ta akcja byla tak szybka ,ze liniowy mogl nie wylapac tak minimalnego spalonego ,o ile zalozymy ,ze byl.

Co do reszty nie zajmuje stanowiska ,bo mozna dywagaowac ,gdzie sedzia mogl dac wolny Barcelonie ,gdzie Arsenalowi. Chociaz uwazam ,ze kartka dla Henryego to byla totalna pomylka.

Jednak obiektywne fakty wskazuja ,ze autorowi pomylily sie tematy ,bo raczej by pasowal taki : "czy Arsenal przegral tylko 2:1 dzieki sedziemu "
.bo tak obiektywnie na to trzeba spojrzec.

Juve moim ulubionym klubem , Del piero pilkarzem
Skrzekacz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 14:12

djse nie wiem gdzie to ty czytałeś, że eksperci uważają, że powinna być czerwień, jak sam sędzia sie przynał do błędu z tą kartką, a to ona przesądziła o całym spotkaniu

Skrzekacz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 14:15

Pozatym widzę, że niektórych kibiców Juve też ogarnia mania barcy. Dla mnie jakby nie było i jakby Juve nie grał to będzie zawsze najlepsze, bo każda drużyna może mieć swoje upadki, ale mimo braku formy w Juve uważam że dała by radę z barcą. FORZA JUVE

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 14:25

djse pisze:Po pierwsze - praktycznie wszyscy eksperci podkreślaja ,że przy faulu Lehmana oprócz czerwieni powinna być bramka ,jako przywilej korzyści. takie są przepisy.
piszę to już po raz 3 :twisted: sędzia popełnił błąd (sam się przyznał) bo powinien uznać gol barcy ale jednocześnie uznając gola powinien dać ŻÓŁTĄ kartkę lehmanowi a nie czerwoną!!!! bo czerwoną się dostaje jak się fauluje zawodnika wychodzącego na czystą pozycję ale tylko wówczas gdy gra jest wstrzymana bo gdy mimo faulu jest przywilej to po zakończeniu akcji zawodnik dostaje żółtą (no chyba że faul jest brutalny no ale ten to z pewnością do takich nie należał)

djse

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 14:26

@ Skrzekacz

Jezeli Twoim zdaniem czerwien dla Lehmana byla niesluszna to ja juz lepiej nic nie napisze. Forum nie jest od obrazania ludzi.

A jezeli chodzi o Eboue to moim skromnym zdaniem za taki faul mozna dac czerwona kartke. Sedzia nie dal ,bo nie chcial Arsenalu pozbawiac jakichkolwiek szans.

Wgole gadka na temat pomocy Barcelonie jest jałowa ,bo zawsze sie znajdą ludzie zawistni ,ktorych "kole w oczy" jak komus wychodzi i wtedy nawet najbardziej racjonalne argumenty nie doceraja.

Jak ktos napsał wcezsniej :

Lehman czerwona i bramka dla Barcy
Eboue za wymuszenie druga żółta
i Barcelona od 30 minuty gra z 9 zawodnikow Arsenalu i prowadzi 1:0
O czym tu wogle dyskutować....

Juve moim ulubionym klubem , Del piero pilkarzem
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 14:34

@djse a czemu nie odopwiedziałeś na mój zarzut?? ja Ci powiem dlaczego: bo wiesz że to co napisałem to prawda!!! i wcale nie chce się z Tobą kłucić tylko stwierdzam fakty.

Kali

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 14:36

z_vader pisze: Teraz liczy się tylko kasa, a jak mozna zwiększyc oglądalnosc/sprzedaz nakladu/liczbe wyswietlen danej strony - chodziazby piszac o Barcelonie. Ja osobiscie juz mam serdecznie dosyc tego calego szumu wokul tego klubu - wszedzie tylko Barca, Katalonia, Ronaldinho.
Taa teraz liczy się tylko kasa i Barcelona ma tylko kibiców, którzy zaczęli im kibicować w ciągu 2 ostatnich lat. Oczywiście Barcelona to tylko pieniądze i piłkarze z reklamy no i oczywiście od zaaawsze pomagali im sędziowie.

A tak na powiażnie to odbieram takich jak ty w ten sposób, że o klubie jakim jest FC Barcelona usłyszeliście pierwszy raz jakieś mniej więcej 2 lata temu a wcześniej nie było nic. Normalną rzeczą jest też szum wokół drużyny która 2 raz z rzędu wygrywa La Liga, pokonuje Madryt w wielkim stylu 3 razy no i wygrywa CL.
Według ciebie o czym media miałyby teraz pisać jak nie o zwyciescy LM.

Aha i polecam kupno słownika ortograficznego.

Ti Amo Juve!
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 14:41

mateo369 pisze:@djse a czemu nie odpwiedziałeś na mój zarzut?? ja Ci powiem dlaczego: bo wiesz że to co napisałem to prawda!!! i wcale nie chce się z Tobą kłucić tylko stwierdzam fakty.
sorki za tego posta coś mi się pomyliło chciałem zmienić a wcisnęło mi się cytuj sorki

ODPOWIEDZ