Zostaniemy zdegradowani??!!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
mil015

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 16:52

aSsItCh pisze:A niby czemu wszyscy ci zawodnicy mieliby odejść? :| przecież zarabialiby tyle samo co teraz więc nie widzę podstaw, żeby mieli opuścić szeregi Juventusu.
nie będą zarabiac tyle samo bo odejdą sponsorzy itp. zresztą zawodnik woli grac w 1 lidze gdzie ma szanse na LM. Spadek oznacza brak transmisji w TV, a co za tym idzie piłkarze stają sie mniej medialni czyli tracą kontrakty z firmami np. Beckham z Gilette itp. bo przeciez sponsor nie bedzie płacił takiemu Del Piero zeby urzywał ich sprzętu skoro i tak nikt tego nie zobaczy

Obrazek
mewashoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 16:55

moim zdaniem tego typu sytuacje maja doczynienia w znacznej części znaczących się klubów naświecie. Tylko kochany Moggi postanowil się z tym nie kryć i zalatwiać przez telefon. Mamy problem. Prasa uczepiła się Juventusu, więc caly czas o nas mowa. A kto wie, czy gdyby ktoś dokładniej nie pogrzebał to by może się okazało, że Juve wcale nie jest takie najgorsze. Poza tym nawet jeśli sędziowie są ustawieni to zespół, który nie potrafi grać nie umiałby wygrać meczu. Co z tego, że faktycznie od czasu do czasu zdarzały się sytuacje kontrowersyjne (np. nie uznany spalony, itp) JUVENTUS to klasa sama w sobie... Jeśli nas zdegradują to będe ryczeć takl jak po finale LM z Milanem, albo nawet bardziej, ale zostane ze Starą Damą. wojti-s masz racje. Byłąby to szansa dla tych zawodników (w szczególności liczę na Balzarettiego :-D ), ale na Alexa bym nie liczył. Cofnęło by go to w karierze...

Wszyscy fani Juventusu... Bądzcie wierni, bez względu na wszystko!!!!

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 17:02

mil015 pisze:
aSsItCh pisze:A niby czemu wszyscy ci zawodnicy mieliby odejść? :| przecież zarabialiby tyle samo co teraz więc nie widzę podstaw, żeby mieli opuścić szeregi Juventusu.
nie będą zarabiac tyle samo bo odejdą sponsorzy itp. zresztą zawodnik woli grac w 1 lidze gdzie ma szanse na LM. Spadek oznacza brak transmisji w TV, a co za tym idzie piłkarze stają sie mniej medialni czyli tracą kontrakty z firmami np. Beckham z Gilette itp. bo przeciez sponsor nie bedzie płacił takiemu Del Piero zeby urzywał ich sprzętu skoro i tak nikt tego nie zobaczy
Poza tym w Serie B jest limit wysokości pensji jaką może zarabiać piłkarz.

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 17:03

Wiecej spokoju i czekajmy na ostateczne wyniki śledztwa i postawienie zarzutów. Ich następstwem moze byc degradacja.

Do kolegi z Milanu - nordahl - ciekawe, że juz teraz forujesz ostateczny wynik sprawy. Jaką masz pewność ze bedzie tak jak to piszą?

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 17:07

Damianinho pisze:I mówi to człowiek żyjący w Polsce, w kraju gdzie korupcja w sporcie i polityce ma swobodne warunki do rozwoju. Brzmi to co najmniej śmiesznie. We Włoszech o ile się nie mylę mamy to samo, więc jakiekolwiek zdania brzmiące w ten sposób nie mają tutaj najmniejszego prawa istnieć. Podając jeszcze jeden przykład: wiesz może co to znaczy immunitet poselski - jeśli wiesz to sam teraz widzisz jak niewielkie znaczenie mają słowa które napisałeś.
wloski dwie godziny temu pisze:
Pomyśl Sobie, że Włochy to tak samo specyficzny kraj jak Polska, gdzie są równi i równiejsi!

Ja na tym świecie troszkę już żyje i wiem, że w Polsce jest tak jak we Włoszech, przekręt za przekrętem...afery barażowe, sędziowskie itp. Widać w Polsce odzwierdziedleniem Włoch lub jak kto woli odwrotnie...
To samo? To samo...Widocznie się zgadzamy...

Teraz chce przedstawić moje zdanie w sprawie tekstu napisanego przez Nordala. Widzę chłopak namęczył się bardzo mocno, aby przedstawić sytuacje naszych klubów i pokazał, że jest tragiczna...

Teraz to my się już lepiej nie módlmy tylko przygotujmy na krytykę, tylko że ja to wytrzymię, a co będzie z resztą kibiców "Starej Damy" to już mnie to nie interesi.

A jeszcze słówko, jeśli chodzi o piłkarzy...to teraz się okaże czy Del Piero jest symbolem, czy Nedved i Thuram tutaj zakończą karierę i czy Zlatan przyszedł tutaj by grać dla klubu czy dla kasy.

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 17:07

nordahl pisze:Wiadomo wszystkim, ze glownymi zamieszanymi wg prokuratury w Neapolu sa Juventus, Lazio, Milan i Viola.

W niniejszym poscie przedstawiam wnioski wyciagniete po przeczytaniu newsa w portalu TGCom.it.

I tak wiec:...........
No, proszę...teraz już mediaset nawet wyroki wydaje..

ziolek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 17:13

Mam pytanko. Jeżeli poprzedni sezon był ustawiany a w tym sezonie wszystko było ok to awansowaliśmy w tym sezonie leganie bez przekrętów do LM . Czy degradacja za poprzedni sezon eliminuje nas z rozgrywek LM w przyszłym sezonie?? Wydaje mi się że klub z serie B niemoże grać w pucharach :(

Stara Dama mecze grywa i puchary wciąż zdobywa więc na mecze przybywajcie i wyniki
obstawiajcie.
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 17:21

ziolek pisze:Czy degradacja za poprzedni sezon eliminuje nas z rozgrywek LM w przyszłym sezonie?? Wydaje mi się że klub z serie B niemoże grać w pucharach:(
O to odpowiedź:
nordahl pisze:Milanowi i Violi groza punkty karne wykluczajace ich z europejskich pucharow. W takim przypadku scudetto idzie do Interu, Roma gra w LM, Chievo i Palermo w eliminacjach a dwaj spadkowicze unikaja degradacji.
Dodam, bo tutaj tego nie ma, my już wtedy gramy o Serie B i możemy pomarzyć o Pucharach przynajmniej na dwa lata [pierw trzeba zdobyć awans z - 10 punktami, a potem w nowym sezonie zakwalifikować się do pucharów].

Italia6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 17:21

Medi pisze:
nordahl pisze:Wiadomo wszystkim, ze glownymi zamieszanymi wg prokuratury w Neapolu sa Juventus, Lazio, Milan i Viola.

W niniejszym poscie przedstawiam wnioski wyciagniete po przeczytaniu newsa w portalu TGCom.it.

I tak wiec:...........
No, proszę...teraz już mediaset nawet wyroki wydaje..
Niedobrze, niedobrze...Mimo tego co podaje TGCom.it i tak trzeba zaczekać na ostateczną decyzję sądu.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2006, 17:23 przez Italia6, łącznie zmieniany 1 raz.

nordahl

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 17:22

Tombalu pisze: Do kolegi z Milanu - nordahl - ciekawe, że juz teraz forujesz ostateczny wynik sprawy. Jaką masz pewność ze bedzie tak jak to piszą?
Napisalem wyraznie, ze to sa moje wnioski na podstawie pewnych artykulow. Niczego nie jestem pewien, to tylko moje dywagacje.
Jesli chodzi o moje zdanie wyrazilem je we wczesniejszym poscie. Jesli sie tego nie doczytales, to zapraszam do ponownej lektury.
Medi pisze: No, proszę...teraz już mediaset nawet wyroki wydaje..
Wyroki czy przypuszczenia? Czy my napewno mowimy o tym samym problemie?

"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 17:23

ziolek pisze:Mam pytanko. Jeżeli poprzedni sezon był ustawiany a w tym sezonie wszystko było ok to awansowaliśmy w tym sezonie leganie bez przekrętów do LM . Czy degradacja za poprzedni sezon eliminuje nas z rozgrywek LM w przyszłym sezonie?? Wydaje mi się że klub z serie B niemoże grać w pucharach :(
Jeśli poprzedni sezon był ustawiony to ten raczej też jest chociaż cięściowo. Jeśli Juventus będzie zdegradowany to jako drużyna przesunięta na koniec tabeli, a drużyna która zajęła 20 miejsce w Serie A nie moze grać w LM. (Ale to przypuszczenia tylko).

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
Henqo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 17:32

Nawet jeśli Juventus bedzie grał w Serie D to zawsze będe mu kibicował !

Obrazek
Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 17:34

nordahl pisze: Napisalem wyraznie, ze to sa moje wnioski na podstawie pewnych artykulow. Niczego nie jestem pewien, to tylko moje dywagacje.
Jednak o wiele lepiej na tym wyjdziesz jak nie bedziesz z góry forował sadów i prowadził dywagacji!

Jedno wiemy napewno ostatnie sezony w Serie A nie były czyste! Zamieszanych jest kilka klubow i jak na razie to jest mowa o sezonie 04/05, prawdopodonie czekaja na zakonczenie obecnego sezonu i juz po niedzieli będą kolejne przecieki w prasie, dotyczace tego zezonu.

I moze sie wtedy okazac ze teraz to najwiecej na sumieniu ma Milan czy Inter ?? Zatem czekajmy na rozwoj wypadków, myśle że to nie koniec spawy, a ten sezon tez nie był czysty!!

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 17:41

Tombalu pisze:I moze sie wtedy okazac ze teraz to najwiecej na sumieniu ma Milan czy Inter ?? Zatem czekajmy na rozwoj wypadków, myśle że to nie koniec spawy, a ten sezon tez nie był czysty!!
Tombalu zostaw pana Nordala w spokoju i zajmnij się Juventusem. A tak pozatym uwierz mi, że nic takie przypuszczenia nie dają [twoje]. Milanista na naszym forum ma teraz racje i musimy go słuchać, o przeciekach nie mamy już co marzyć, bo jeśli cała liga była by brudna to jedynie anulowano by obecny i poprzedni sezon, gdzie nie było by konsekwencji, zaś widać, że zamieszane jest parę klubów, więc teraz czekaj jak będzie wyglądać kara... [może Serie B + - (10) + kara pieniężna].

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 17:52

Z Milanista chce prowadzic normalną rozmowe i nie mam zamaru go tylko słuchac, ale i odpowiadac.

Od poczatku tej spary jestem za wiekszym spokojem i cierpliwościa i ostatecznym rozwiązanem sprawy.

Jak na razie to jest mowa tylko osezonie 04/05, zapewne za kilka dni będa watki o obecnym sezonie. Serie A jest brudna i jedynym wyjsciem by ją oczyscić sa poważne kary dla wszystkich klubow w to zamieszanych.

Jestem za czystościa w zyciu, sporcie, polityce. Dla tkich ludzi jak Moggi nie ma miejsca w Serie A!

Ta sytuacja z Moggim przypomina mi osobistą historie, przez ludzi pokroju Lucka zrezygnowałem z działanosci w polityce.

I jeszcze cos o milaniscie z innego tematu, którego mamy sie słuchać :)
nordahl pisze: Buffon - Betanwdin
Trezeguet - Trezegay

Obrazek
ODPOWIEDZ