JUVENTUS - Team with character by railis - kompilacja

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 12:10

railis pisze:Powiedzcie mi czy ja mówiłem, ze ten filmik bedzie przedstawiał historię?
Nigdzie tak nie napisałem i nie chodziło mi o chronologię.
No jasne..tylko te napisy a raczej ich tresc sprawiaja calkiem inne wrazenie.One jakby "opowiadaja" pewna historie,prowadza nas przez ten filmik(nie wiem czy tak chciales czy tez tak po prostu wyszlo) i wlasnie dlatego ten brak chronologi tak razi.Tak jak mowilem - gdyby zlikwidowac wiekszosc napisow (nie mowie ze wszystkie) to nie byloby problemu bo kompilka bardzo dobra jesli chodzi o tresc audio+video.

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 12:34

Lord_ Juve pisze:
kedzier pisze: Coś jeszcze miałem skrytykować... :doh: :D Ach tak - rzekome przesłania o których mówi Lord_Juve. Śmieszy mnie takie patetyczne nadęcie, zupełnie zbędne w tym momencie. Bo o jakiej głębszej nauce możemy mówić w tym przypadku? Że należy być prawdziwym kibicem, gdy drużynie nie idzie? To jest chyba oczywiste i każdy "nie-sezonowiec" się do tej reguły stosuje. Przesłania to można szukać w książkach ( polecam :wink: ) a nie w filmikach piłkarskich, ludzie zmiłujcie się :prochno: A prawdziwi kibice nic nikomu udowadniać nie musza.
Możesz rozwinąc nieco swoją myśl? Nie wiem do czego odnoszą się te słowa? To mojej pierwszej kompilacji? Jeżeli tak, to chce ci cos wyjasnic.
Tak, należy trwać przy swojej drużynie gdy jej nie idzie, kompilacja ta miala przeprowadzic pewna selekcje, na prawdziwych kibicow i na tych, ktorzy za takich sie uważają gdy drużyna swiecie jakies spektakularne sukcesy. Jeżeli masz cos do mojej kompilacji to wypowiedz sie najpierw w odpowiednim temacie.
Każda dobra kompilacja posiada pewne przesłanie, Railisa też, ileż to juz było "zlepek" bramek.
Jeśli nie chodziło ci o moja kompilacje to proszę, oswiec mnie co dokladnie miales na mysli.
Punktem zaczepienia były dla mnie słowa z pierwszej twojej wypowiedzi w tym temacie, a mianowicie:
Lord_Juve pisze:Zastanawia mnie tylko jedno, dlaczego przed moja kompilacją nie było tak wspanialych przeslaniowo kompilacji :?:
Nie miałem zupełnie zamiaru odnosić się do twojej kompilacji. Śmieszy mnie doszukiwanie się jakichś wyższych idei w filmikach piłkarskich. Selekcja kibiców na podstawie kilkuminutowego filmiku? Coś tu chyba jest nie tak... Odniosę się tylko krótko do twojej kompilacji: oceniłeś siebie jako prawdziwego kibica, nakazując innym się nad tym zastnowić. Czy prawdziwy kibic aż tak by się tym pysznił? To jest tak jak z prawdziwymi hakerami: oni się nie chwalą swoimi dokonaniami, oni po prostu są. A to co Railis chciał w swojej pokazać jest oczywiste, wynika jakby z definicji prawdziwego kibica. Fajnie, że wpłótł ten element do swojego filmiku, ale bez przesady. I jeśli ty traktujesz to jako przesłanie czy naukę to jest mi ciebie autentycznie żal. Zasugerowałem w poprzednim temacie, gdzie można znaleźć prawdziwe przesłanie :| To tyle z mojej strony, jeśli chodzi o ten "podtemat", nie chcę robić Railisowi bajzlu w temacie o jego pracy.
Railis pisze:To nie jest muzyka z LOTR. To jest część suondtracku z gladiatora w tym akurat momencie.
Mój błąd, co nie zmienia faktu, że jest świetna :wink: Jakbyś mógł mi to jakoś podesłać byłbym niezmiernie wdzięczny.

Obrazek
mpolek

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 13:28

WIECIE CO??

JESTEM PEłEN UZNANIA, BARDZO SIę WZRUSZYłEM OGLąDAJąC Tą KOMPLIKACJę MOJA W SKALI DO 10 TO 10 :-D :bravo:

Zapraszam do regulaminu, nie piszemy z CAPS LOCKIEM, tym razem bez kartki/Dragon

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2006, 11:52

Zazwyczaj nie komentuję kompilacji, jednak w tym wypadku zrobię wyjątek bo mamy do czynienia z czymś porzadniejszym. Sam pomysł i wykonanie wyszło super. Osobiście mi ten filmik się bardzo spodobał. Naprawdę ciekawe sceny, fajnie posklejane. Całość wyszła zdecydowanie na +. Czas trwania kompilacji mi osobiście nie przeszkadzał.
Co z negatywow? :P Jak już ktoś wsomniał, stare filmiki z boiska niestety są anonimowe, poprzez ich jakość, tam zupełnie nic nie widać, to zapewne te od Adiego66666. Wiem, że da się znaleść w lepszej jakości filmiki z tamtych lat 8) Co do chronologi, rzeczywście lepiej by było, jednak mi jakoś bardzo to nie psuło oglądania. Do napisów nic nie mam. Smutny jest ostateczny akcent, gdzie widać nasze gorsze chwile i na tym koniec, rozumeiem, że to takie nawiżanie do obecnej sytuacji w nasyzm klubie....

Reasumując, myślę, że coś z Ciebie będzie, bo szybko robisz postępy.

Obrazek
Alex!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2006, 23:44

Świetne !! Genialne !! Super fragmenty wybrałeś, do tego ta muzyka taka "dramatyczna"... Klimat zabójczy ma ten filmik ! 10/10 jak dla mnie, jeden z najlepszych:)

Obrazek
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 14:53

Szczerze mówiąc widziałem lepszą kompilacje od tej (była to kompila o Valencji) ale ta tez jest super. Ma małe wady np. muzyka w niektórych momentach nie pasuje i jest za mało filmików z dawnych lat a za dużo z obecnych. Ogólnie moja ocena to 6 z malutkim minusikiem/6
pozdrawiam

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
JRP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 16:08

Bardzo fajna komlika :bravo: :bravo: :bravo: .Muzyka jest dobrze dograna ,filmiki też fajne.Pod koniec jest troche smutna kiedy przegrywamy LM z milanaem albo gdy giną kibice Juve.
Moja ocena 6\6

FORZA JUVENTUS!!!
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 16:56

...
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2009, 20:09 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2006, 11:28

naros pisze: muzyka w niektórych momentach nie pasuje
czy
mJaUcViEej pisze: Dawno nie widziałem pracy, gdzie akcja była tak dobrze wkomponowana w muzykę.
Mateusszek pisze: Obraz idealnie zgrywa się z wideo, podpasowane są pod to efekty
wloski pisze: Jeśli chodzi o muzykę, która jest genialna [jeśli chodzi o dobranie jej do tematu] zgrywa się i jest płynna z pokazującym się obrazem
dacar1 pisze: Swietnie dobrana muzyka do poszczegolnych momentow

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
naros pisze: jest za mało filmików z dawnych lat a za dużo z obecnych.
czy
Mateusszek pisze: Według mnie na początku za dużo jest tych starych materiałów z przeszłości

Hmmm. I kogo tu słuchać??

JuveFanik pisze: Oj szykuje Nam się naprawdę wspaniały Turniej Kompilatorski, jak widać Radeek Railis i Mateusszek będą głownymi faworytami, no... chyba, ze na forum pojawi się "drugi" taki Railis. Ocena 6/6
Dzięki za taki pochlebny komentarz. Mimo wszystko jednak myślę, że jeszcze do Radka i Mateusszka mi coś brakuje. Przecież oni na tym forum tworzą od dłuższego czasu i zapracowali na uznanie. Może kiedyś tez takowe zdobędę, ale chyba trzeba jeszcze dużo pracy.

Dzięki za komentarze i proszę o następne.

mncierlak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 11:27

Poprostu ciarki przechodzą jak sie to ogląda, doskonale dopasowana muza do videio, wiecej takich !!

damiano ziębotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 23:29

po prosty cudowne, jak sie to oglada to aż dech w piersi zapiera, dla każdego fana Juve coś pięknego!! Wielkie dzięki!!! :bravo:

Forza Juventus!!!

Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2006, 22:49

Bardzo dobra kompilacja. Mnie się bardzo podoba i myślę że to najlepsza jaką widziałem poświęcona Juve jako drużynie, całości [a nie pojedynczym zawodnikom]. Dobrze dobrana muzyka, która tworzy klimat filmu, historia powstania klubu przedstawiona w skrócie, dobre materiały i ten nastrój. Chyba każdy kibic Juventusu podczas oglądania tej kompilacji czuje dreszczyk emocji i po raz kolejny przeżywa pokazane chwile.
Ocena: 9,5/10

Gratulacje :bravo:

Obrazek
mncierlak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2006, 23:15

Dobrze by bylo jesli ktos ma szybkie łącze umiscic to w video google a potem dac linka na maxiora i wtedy wszyscy zobacza to wspaniale dzielo!! JUVENTUS, kto sie podejmnie .???? PLISSSS

bogó

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2006, 00:47

Stary zajefajna kompilacja BRAWO lepszej nie widziałem
BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czy chcesz tego czy nie JUVENTUS nigdy nie zginie!!!!!!
pinturicchia

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2006, 14:10

:D Ściągnełam tę kompilację już dawno i obejrzałam kilka razy :smile: Ciarki mi po plecach przechodzą za każdym razem jak ją oglądam ;) Bardzo mi sie podoba. Muzyka świetnie dobrana i dograna z filmikami. I ten nastrój 8) Szkoda, że nie jest to chronologicznie ułożone ale i tak robi ogromne wrażenie (miażdży suty :P ) :bravo:
Jest tylko jedna sprawa na którą chciałabym tu zwrócić uwagę. Jak już wcześniej pisałam oglądałam tą kompilkę kilka razy a niewiedzieć czemu zauważyłam znaczący błąd dopiero wczoraj. Przejrzałam komentarze, (możliwe, że niezbyt dokładnie) ale nie zauważyłam żeby ktoś wcześniej o tym napisał. Obejrzałam ten fragment kilka razy, żeby sprawdzić czy widze to co widze. Otóż kedy zaczyna sie ten fragment o Heysel (09:42 min) jest zamieszczona data.... no właśnie "...in 25.05.1985 ..." a przecież tragedia miała miejsce 29.05.1985. :| Możliwe, że ktoś już wcześniej zwrócił na to uwagę i zostało to poprawione, jak nie to popraw ;)
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ