JUVENTUS - Team with character by railis - kompilacja
- white_wolv
- Juventino
No jasne..tylko te napisy a raczej ich tresc sprawiaja calkiem inne wrazenie.One jakby "opowiadaja" pewna historie,prowadza nas przez ten filmik(nie wiem czy tak chciales czy tez tak po prostu wyszlo) i wlasnie dlatego ten brak chronologi tak razi.Tak jak mowilem - gdyby zlikwidowac wiekszosc napisow (nie mowie ze wszystkie) to nie byloby problemu bo kompilka bardzo dobra jesli chodzi o tresc audio+video.railis pisze:Powiedzcie mi czy ja mówiłem, ze ten filmik bedzie przedstawiał historię?
Nigdzie tak nie napisałem i nie chodziło mi o chronologię.
- kedzier
- Juventino
Punktem zaczepienia były dla mnie słowa z pierwszej twojej wypowiedzi w tym temacie, a mianowicie:Lord_ Juve pisze:Możesz rozwinąc nieco swoją myśl? Nie wiem do czego odnoszą się te słowa? To mojej pierwszej kompilacji? Jeżeli tak, to chce ci cos wyjasnic.kedzier pisze: Coś jeszcze miałem skrytykować... :doh:Ach tak - rzekome przesłania o których mówi Lord_Juve. Śmieszy mnie takie patetyczne nadęcie, zupełnie zbędne w tym momencie. Bo o jakiej głębszej nauce możemy mówić w tym przypadku? Że należy być prawdziwym kibicem, gdy drużynie nie idzie? To jest chyba oczywiste i każdy "nie-sezonowiec" się do tej reguły stosuje. Przesłania to można szukać w książkach ( polecam
) a nie w filmikach piłkarskich, ludzie zmiłujcie się
A prawdziwi kibice nic nikomu udowadniać nie musza.
Tak, należy trwać przy swojej drużynie gdy jej nie idzie, kompilacja ta miala przeprowadzic pewna selekcje, na prawdziwych kibicow i na tych, ktorzy za takich sie uważają gdy drużyna swiecie jakies spektakularne sukcesy. Jeżeli masz cos do mojej kompilacji to wypowiedz sie najpierw w odpowiednim temacie.
Każda dobra kompilacja posiada pewne przesłanie, Railisa też, ileż to juz było "zlepek" bramek.
Jeśli nie chodziło ci o moja kompilacje to proszę, oswiec mnie co dokladnie miales na mysli.
Nie miałem zupełnie zamiaru odnosić się do twojej kompilacji. Śmieszy mnie doszukiwanie się jakichś wyższych idei w filmikach piłkarskich. Selekcja kibiców na podstawie kilkuminutowego filmiku? Coś tu chyba jest nie tak... Odniosę się tylko krótko do twojej kompilacji: oceniłeś siebie jako prawdziwego kibica, nakazując innym się nad tym zastnowić. Czy prawdziwy kibic aż tak by się tym pysznił? To jest tak jak z prawdziwymi hakerami: oni się nie chwalą swoimi dokonaniami, oni po prostu są. A to co Railis chciał w swojej pokazać jest oczywiste, wynika jakby z definicji prawdziwego kibica. Fajnie, że wpłótł ten element do swojego filmiku, ale bez przesady. I jeśli ty traktujesz to jako przesłanie czy naukę to jest mi ciebie autentycznie żal. Zasugerowałem w poprzednim temacie, gdzie można znaleźć prawdziwe przesłanieLord_Juve pisze:Zastanawia mnie tylko jedno, dlaczego przed moja kompilacją nie było tak wspanialych przeslaniowo kompilacji![]()

Mój błąd, co nie zmienia faktu, że jest świetnaRailis pisze:To nie jest muzyka z LOTR. To jest część suondtracku z gladiatora w tym akurat momencie.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Zazwyczaj nie komentuję kompilacji, jednak w tym wypadku zrobię wyjątek bo mamy do czynienia z czymś porzadniejszym. Sam pomysł i wykonanie wyszło super. Osobiście mi ten filmik się bardzo spodobał. Naprawdę ciekawe sceny, fajnie posklejane. Całość wyszła zdecydowanie na +. Czas trwania kompilacji mi osobiście nie przeszkadzał.
Co z negatywow?
Jak już ktoś wsomniał, stare filmiki z boiska niestety są anonimowe, poprzez ich jakość, tam zupełnie nic nie widać, to zapewne te od Adiego66666. Wiem, że da się znaleść w lepszej jakości filmiki z tamtych lat 8) Co do chronologi, rzeczywście lepiej by było, jednak mi jakoś bardzo to nie psuło oglądania. Do napisów nic nie mam. Smutny jest ostateczny akcent, gdzie widać nasze gorsze chwile i na tym koniec, rozumeiem, że to takie nawiżanie do obecnej sytuacji w nasyzm klubie....
Reasumując, myślę, że coś z Ciebie będzie, bo szybko robisz postępy.
Co z negatywow?

Reasumując, myślę, że coś z Ciebie będzie, bo szybko robisz postępy.

- naros
- Juventino
Szczerze mówiąc widziałem lepszą kompilacje od tej (była to kompila o Valencji) ale ta tez jest super. Ma małe wady np. muzyka w niektórych momentach nie pasuje i jest za mało filmików z dawnych lat a za dużo z obecnych. Ogólnie moja ocena to 6 z malutkim minusikiem/6
pozdrawiam
pozdrawiam

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- JuventinoPS
- Juventino
- Railis
- Qualità Juventino
czynaros pisze: muzyka w niektórych momentach nie pasuje
mJaUcViEej pisze: Dawno nie widziałem pracy, gdzie akcja była tak dobrze wkomponowana w muzykę.
Mateusszek pisze: Obraz idealnie zgrywa się z wideo, podpasowane są pod to efekty
wloski pisze: Jeśli chodzi o muzykę, która jest genialna [jeśli chodzi o dobranie jej do tematu] zgrywa się i jest płynna z pokazującym się obrazem
dacar1 pisze: Swietnie dobrana muzyka do poszczegolnych momentow
llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
czynaros pisze: jest za mało filmików z dawnych lat a za dużo z obecnych.
Mateusszek pisze: Według mnie na początku za dużo jest tych starych materiałów z przeszłości
Hmmm. I kogo tu słuchać??
Dzięki za taki pochlebny komentarz. Mimo wszystko jednak myślę, że jeszcze do Radka i Mateusszka mi coś brakuje. Przecież oni na tym forum tworzą od dłuższego czasu i zapracowali na uznanie. Może kiedyś tez takowe zdobędę, ale chyba trzeba jeszcze dużo pracy.JuveFanik pisze: Oj szykuje Nam się naprawdę wspaniały Turniej Kompilatorski, jak widać Radeek Railis i Mateusszek będą głownymi faworytami, no... chyba, ze na forum pojawi się "drugi" taki Railis. Ocena 6/6
Dzięki za komentarze i proszę o następne.
- damiano ziębotta
- Juventino
po prosty cudowne, jak sie to oglada to aż dech w piersi zapiera, dla każdego fana Juve coś pięknego!! Wielkie dzięki!!!
Forza Juventus!!!

Forza Juventus!!!
- Reg
- Juventino
Bardzo dobra kompilacja. Mnie się bardzo podoba i myślę że to najlepsza jaką widziałem poświęcona Juve jako drużynie, całości [a nie pojedynczym zawodnikom]. Dobrze dobrana muzyka, która tworzy klimat filmu, historia powstania klubu przedstawiona w skrócie, dobre materiały i ten nastrój. Chyba każdy kibic Juventusu podczas oglądania tej kompilacji czuje dreszczyk emocji i po raz kolejny przeżywa pokazane chwile.
Ocena: 9,5/10
Gratulacje
Ocena: 9,5/10
Gratulacje

- pinturicchia
- Qualità Juventina

Jest tylko jedna sprawa na którą chciałabym tu zwrócić uwagę. Jak już wcześniej pisałam oglądałam tą kompilkę kilka razy a niewiedzieć czemu zauważyłam znaczący błąd dopiero wczoraj. Przejrzałam komentarze, (możliwe, że niezbyt dokładnie) ale nie zauważyłam żeby ktoś wcześniej o tym napisał. Obejrzałam ten fragment kilka razy, żeby sprawdzić czy widze to co widze. Otóż kedy zaczyna sie ten fragment o Heysel (09:42 min) jest zamieszczona data.... no właśnie "...in 25.05.1985 ..." a przecież tragedia miała miejsce 29.05.1985.

Pozdrawiam.